ZTE ZXHN H108N V2.5
Moderator: Benq
-
survie
#1 ZTE ZXHN H108N V2.5
Zna li tko kako napraviti static route na ovom cudu?
Ako je on na mrezi 192.168.1.0 treba mi routiranje do mreze 10.0.0.0
-
Cookie85
#2 Re: ZTE ZXHN H108N V2.5
Logujes se na ZTE ZXHN H108N,
izaberes tab LAN i namjestis static IP i promjenis IP.
Ako ne znas kako da se logujes evo ti:
adresa: 192.168.1.1
user: admin
pwd: admin
izaberes tab LAN i namjestis static IP i promjenis IP.
Ako ne znas kako da se logujes evo ti:
adresa: 192.168.1.1
user: admin
pwd: admin
-
survie
#3 Re: ZTE ZXHN H108N V2.5
Ne kontam bas sta ovo znaci "... namjestis static IP i promjenis IP."
Login i pass koji si dao ne rade, a pod tabom LAN nemam bas opciju za static route, najblize sto imam je Routing IPv4 i IPv6, medjutim preusmjerava na postojeci PVC, koji ja ne mogu novi napraviti.
Login i pass koji si dao ne rade, a pod tabom LAN nemam bas opciju za static route, najblize sto imam je Routing IPv4 i IPv6, medjutim preusmjerava na postojeci PVC, koji ja ne mogu novi napraviti.
- studiorum_tuzlaensis
#4 Re: ZTE ZXHN H108N V2.5
Ako ti login ili pass ne rade, znači da je router već prekonfigursan od strane ISP-a od kojeg si ga 'posudio' za vrijeme trajanja pretplatničkog odnosa.
Vjerovatno iz razloga da oni koji se prave pamentni puno ne švrljaju po postavkama. Kontaktiraj provajdera,
Vjerovatno iz razloga da oni koji se prave pamentni puno ne švrljaju po postavkama. Kontaktiraj provajdera,
-
survie
#5 Re: ZTE ZXHN H108N V2.5
Provider je dao admin ovalsti, barem su mi rekli tako, da ih imam, da li jos netko ima ovo smece da vivdim da li sam dobio admi ovlasti ili me zajebavaju. Npr. na nekim routerima sam vidjeo da imaju "Quick setings" koji ja nemam pristup (opet mozda ovisno od firmwarea), pa ako netko ima admin pristup ovom cudu da vidim kojim sve opcijama ima pristup.
-
Cookie85
#6 Re: ZTE ZXHN H108N V2.5
survie wrote:Ne kontam bas sta ovo znaci "... namjestis static IP i promjenis IP."
Dao sam ti validnu IP i username pwd.
Kao sto je neko rekao, nazovi provajdera da ti da pristup ruteru, kad se logujes imas tab LAN i tu postavis sta ti odgovara i kako.
Ti si trazio da ti bude static IP i rekao sam ti da "obiljezis" static IP i postavis IP
-
survie
#7 Re: ZTE ZXHN H108N V2.5
Zaista bih molio da se ovo ne bi pretvorilo u beskorisni post, da se suzdrzite od komentara ako ne znate ili nemate pojma o cemu pricate.Cookie85 wrote:survie wrote:Ne kontam bas sta ovo znaci "... namjestis static IP i promjenis IP."
Kao sto je neko rekao, nazovi provajdera da ti da pristup ruteru, kad se logujes imas tab LAN i tu postavis sta ti odgovara i kako.
Ti si trazio da ti bude static IP i rekao sam ti da "obiljezis" static IP i postavis IP
Kao prvo, lijepo sam napisao da je router u mrezi 192.168.1.0 i da mi treba staticka routa do mreze 10.0.0.0, o kojem to paswd lupetas vec u drugom postu to je tvoja stvar i koja nema nikakve veze sa mojim problemom, to ocigledno koliko mogu shvatiti promasio problem. Ti pricas o postavljanju staticke IP na router koji je vec ima i koja nije dirana kako je telecom dostavio, i koja nije problem.
Ovo je snipp od LAN opcija koji mi daje,

a ovo je od "Routing"

ako netko ima admin ovlasti na ovom routeru zamolio bih da uporedim da vidim da li fali nesto, kao sto sam vec rekao na nekim routerima sam vidjao "Quick Settings" ali mozda je to do razlicitog firmwara, ne znam.
-
Cookie85
#8 Re: ZTE ZXHN H108N V2.5
Samo da te citiram od prvog postasurvie wrote:Zaista bih molio da se ovo ne bi pretvorilo u beskorisni post, da se suzdrzite od komentara ako ne znate ili nemate pojma o cemu pricate.Cookie85 wrote:survie wrote:Ne kontam bas sta ovo znaci "... namjestis static IP i promjenis IP."
Kao prvo, lijepo sam napisao da je router u mrezi 192.168.1.0 i da mi treba staticka routa do mreze 10.0.0.0, o kojem to paswd lupetas vec u drugom postu to je tvoja stvar i koja nema nikakve veze sa mojim problemom, to ocigledno koliko mogu shvatiti promasio problem. Ti pricas o postavljanju staticke IP na router koji je vec ima i koja nije dirana kako je telecom dostavio, i koja nije problem.
Ovo je snipp od LAN opcija koji mi daje,
a ovo je od "Routing"
ako netko ima admin ovlasti na ovom routeru zamolio bih da uporedim da vidim da li fali nesto, kao sto sam vec rekao na nekim routerima sam vidjao "Quick Settings" ali mozda je to do razlicitog firmwara, ne znam.
A da se ne bi pretvorilo u beskorisni post, jer ti neko zeli pomoci, a ti vec znas, sretnoZna li tko kako napraviti static route na ovom cudu?
Samo da znas dao sam ti potrebne informacije da promjenis IP , ali ti znas pa se jos uvijek patis
DHCP Server -> LAN IP adresse i eto, ali ti to vec znas? Takodjer znas da ne mozes staviti IP 10.0.0.0? nego 10.0.0.1, ma naravno da znas jer si sabirao i matematika ti od ruke ide
Imas sve potrebne informacije pa da ne bude "beskoristan post" nek se zakljuca!
-
survie
#9 Re: ZTE ZXHN H108N V2.5
O kakavoj matematici pricas ba, ne trebam pretvarati binarni u decimalni i to je sva matematika koja se pojavljuje. Zaista nemam zivaca da se s tobom zajebavam, zamolio bih te da zaobidzes ovaj post jer ocigledno nemas pojma o cemu pricam i sta zelim. A ti to svoje skolsko znanje o mrezama ostavi za neki drugi post. Zaista ne pomazes.Cookie85 wrote:...
Samo da znas dao sam ti potrebne informacije da promjenis IP , ali ti znas pa se jos uvijek patis![]()
DHCP Server -> LAN IP adresse i eto, ali ti to vec znas? Takodjer znas da ne mozes staviti IP 10.0.0.0? nego 10.0.0.1, ma naravno da znas jer si sabirao i matematika ti od ruke ide
-
Cookie85
#10 Re: ZTE ZXHN H108N V2.5
U pravu si potpuno, sto bih ja gubio vrijeme tebi pomazuci nesto sto ocigledno znassurvie wrote:O kakavoj matematici pricas ba, ne trebam pretvarati binarni u decimalni i to je sva matematika koja se pojavljuje. Zaista nemam zivaca da se s tobom zajebavam, zamolio bih te da zaobidzes ovaj post jer ocigledno nemas pojma o cemu pricam i sta zelim. A ti to svoje skolsko znanje o mrezama ostavi za neki drugi post. Zaista ne pomazes.Cookie85 wrote:...
Samo da znas dao sam ti potrebne informacije da promjenis IP , ali ti znas pa se jos uvijek patis![]()
Ali ne bitno, ti ocigledno ne znas sta hoces ili neces da citas... Sa zadovoljstvom cu te zaobici
Pozelio bih ti srecu sa ruterom, ali ja vjerujem u tebe i znam da nas ti ovdje zajebavas kao da ne znas promjeniti IP adresu, prosao prvi april