Žrtve migrene, prebrojte se!
Moderator: anex
- Dr.Cuddy
#1 Žrtve migrene, prebrojte se!
Tuspas mene

- cheguevara_k1
#2 Re: Žrtve migrene, prebrojte se!
Dizem dva prsta, posto me glava toliko boli da nju ne mogu dici 
- Jara
#3 Re: Žrtve migrene, prebrojte se!
bjež' od monitora ako možeš...dok ne prođe...
- Dr.Cuddy
#4 Re: Žrtve migrene, prebrojte se!
jel migrena ili je "obična" glavobolja? (ni jedno ni drugo ne valja, čisto statistike radi)cheguevara_k1 wrote:Dizem dva prsta, posto me glava toliko boli da nju ne mogu dici
- Dioda
#5 Re: Žrtve migrene, prebrojte se!
Joooooojjjj
Tuspas mene 
Jucer sam se probudila sa katastrofalnom glavoboljom,dugo nisam osjetila takvu bol
Strasno mi je muka bilo,gotovo cijeli dan sam prelezala
Inace imam jake glavobolje,i to pocesto,tako da se trujem analginima.
Ljepota

Jucer sam se probudila sa katastrofalnom glavoboljom,dugo nisam osjetila takvu bol
Inace imam jake glavobolje,i to pocesto,tako da se trujem analginima.
Ljepota
-
mojgrad
#6 Re: Žrtve migrene, prebrojte se!
Mene migrena spuca uvijek dan pred mensturaciju, tolika glavobolja da mi dodje da povratim.
Koju god tabletu da sam popila ne pomaze nista.
Primjetila sam da me sve vise i vise boli kako ulaizim u godine
Da li i vi primjecujete promjene u odnosu na 'teske dane' u mladjim danima, npr. kad ste bili tinejdzeri?
Da li i vi primjecujete promjene u odnosu na 'teske dane' u mladjim danima, npr. kad ste bili tinejdzeri?
- Dr.Cuddy
#7 Re: Žrtve migrene, prebrojte se!
ja sam od doktora dobila 2 vrste tableta. jedne su, kao jeftinije, i uzmaju se kad tek počinje da tinja migrena, na bazi kofeina. od njih mi bude muka sat vremena (moram ležat, tjera na povraćanje) ali me prođe. a druge, skuplje (3 kom, 50 KM) su kad me pukne i drma migrena, kad joj ono nema pomoći, da je sasječem...nisam ih još probala, to su mi emerdžensi tabletice!mojgrad wrote:Mene migrena spuca uvijek dan pred mensturaciju, tolika glavobolja da mi dodje da povratim.
meni je migrena vezana za atmosferski pritisak i hormone (PMS)...juče sam znala da će me danas poklopit, jer su hormoni proradili a vrijeme je juče u SA bilo da bog sačuva (pritisak dole-gore, svakih sat varirao)!!! Što sam starija, to ih češće imam, a počela sam sa 13! (nasljedno, od mame)
-
Leonid Breznjev
#8 Re: Žrtve migrene, prebrojte se!
samo da se intenzivno prijavim, mada moram priznati da budjenje uz bolove tintare ima svoje cari..

- Qler
#10 Re: Žrtve migrene, prebrojte se!
ja sam par puta u hitnoj zaglavio zbog glavobolje
i sad imam skoro svaki dan glavobolje, ali navikao sam se skoro
i sad imam skoro svaki dan glavobolje, ali navikao sam se skoro
-
MrSini
#11 Re: Žrtve migrene, prebrojte se!
Sretnici. Kada fasujete neuralgiju trigeminusa onda kukajte.
-
something
#12 Re: Žrtve migrene, prebrojte se!
Bih zrtva migrena i cestih glavobolja, ali sam nasao rjesenje.
Za blaze oblike migrene i pulsirajuce glavobolje preporucujem preparat zvani "kombinovani prasak" koji se moze uzeti u svakoj apoteci Apoteka Sarajevo. Sastav - nepoznat, prasak dolazi u papirnim paketicima.
Za migrene i "black-out" glavobolje preporucujem "Cephalgan". Ovo je lijek na recept i nisam siguran da ga ima u BiH (mozda ima u onim apotekama u RS-u). Uglavnom znam barem 7 ljudi koji su se rijesili migrena sa ovim lijekom. Lijek sam dobio iz Francuske gdje se proizvodio do 2006., sada se ja mislim proizvodi u Ceskoj.
Procitah negdje da pomaze i dobar domaci cannabis, tako da ako ste vec sve probali, zasto ne i ovo.
Za blaze oblike migrene i pulsirajuce glavobolje preporucujem preparat zvani "kombinovani prasak" koji se moze uzeti u svakoj apoteci Apoteka Sarajevo. Sastav - nepoznat, prasak dolazi u papirnim paketicima.
Za migrene i "black-out" glavobolje preporucujem "Cephalgan". Ovo je lijek na recept i nisam siguran da ga ima u BiH (mozda ima u onim apotekama u RS-u). Uglavnom znam barem 7 ljudi koji su se rijesili migrena sa ovim lijekom. Lijek sam dobio iz Francuske gdje se proizvodio do 2006., sada se ja mislim proizvodi u Ceskoj.
Procitah negdje da pomaze i dobar domaci cannabis, tako da ako ste vec sve probali, zasto ne i ovo.
-
mojgrad
#13 Re: Žrtve migrene, prebrojte se!
Nekako mi lakse kad znam da nisam izrod ni jedina sa tim problemima. U mojoj familiji (barem se niko ne zali) od zenskih osoba nema migrenu posebno ne kada su u tim danima, nekako vise bolove u stomaku osjete, krsta i to. Ja to nista ne osjetim. Glava je moja slaba tacka, svaki stres svaka sikiracija sve ode u glavu, pa onda muka..Moonlight & Magnolia wrote:ja sam od doktora dobila 2 vrste tableta. jedne su, kao jeftinije, i uzmaju se kad tek počinje da tinja migrena, na bazi kofeina. od njih mi bude muka sat vremena (moram ležat, tjera na povraćanje) ali me prođe. a druge, skuplje (3 kom, 50 KM) su kad me pukne i drma migrena, kad joj ono nema pomoći, da je sasječem...nisam ih još probala, to su mi emerdžensi tabletice!mojgrad wrote:Mene migrena spuca uvijek dan pred mensturaciju, tolika glavobolja da mi dodje da povratim.
meni je migrena vezana za atmosferski pritisak i hormone (PMS)...juče sam znala da će me danas poklopit, jer su hormoni proradili a vrijeme je juče u SA bilo da bog sačuva (pritisak dole-gore, svakih sat varirao)!!! Što sam starija, to ih češće imam, a počela sam sa 13! (nasljedno, od mame)![]()
![]()
![]()
Meni najbolje pomogne kad je totalni mrak u kuci, kad legnem i smirim se i kad nema nikakvih zvukova.. Tad mozda malo zaspem i prodje me. A i to ne uvijek.
- Dr.Cuddy
#14 Re: Žrtve migrene, prebrojte se!
Jak povez preko očiju i sljepočnica, što više stisneš to bolje (najbolje stara pamučna dječija pelena). Bez zvukova, mirisa i sjetlosti. Potpuna tama i tišina, inače ujedam!mojgrad wrote:Nekako mi lakse kad znam da nisam izrod ni jedina sa tim problemima. U mojoj familiji (barem se niko ne zali) od zenskih osoba nema migrenu posebno ne kada su u tim danima, nekako vise bolove u stomaku osjete, krsta i to. Ja to nista ne osjetim. Glava je moja slaba tacka, svaki stres svaka sikiracija sve ode u glavu, pa onda muka..Moonlight & Magnolia wrote:ja sam od doktora dobila 2 vrste tableta. jedne su, kao jeftinije, i uzmaju se kad tek počinje da tinja migrena, na bazi kofeina. od njih mi bude muka sat vremena (moram ležat, tjera na povraćanje) ali me prođe. a druge, skuplje (3 kom, 50 KM) su kad me pukne i drma migrena, kad joj ono nema pomoći, da je sasječem...nisam ih još probala, to su mi emerdžensi tabletice!mojgrad wrote:Mene migrena spuca uvijek dan pred mensturaciju, tolika glavobolja da mi dodje da povratim.
meni je migrena vezana za atmosferski pritisak i hormone (PMS)...juče sam znala da će me danas poklopit, jer su hormoni proradili a vrijeme je juče u SA bilo da bog sačuva (pritisak dole-gore, svakih sat varirao)!!! Što sam starija, to ih češće imam, a počela sam sa 13! (nasljedno, od mame)![]()
![]()
![]()
Meni najbolje pomogne kad je totalni mrak u kuci, kad legnem i smirim se i kad nema nikakvih zvukova.. Tad mozda malo zaspem i prodje me. A i to ne uvijek.
-
b.boja
#15 Re: Žrtve migrene, prebrojte se!
i meni ovo smeta, pa ja nosim ocale za sunce i u zatamljenoj sobiMoonlight & Magnolia wrote: Jak povez preko očiju i sljepočnica, što više stisneš to bolje (najbolje stara pamučna dječija pelena). Bez zvukova, mirisa i sjetlosti. Potpuna tama i tišina, inače ujedam!
ja sam svom sinu kupovala igracke, samo one koje nezvrndaju
- semmy
#16 Re: Žrtve migrene, prebrojte se!
povez oko ociju stisnuti, to ni za zivu glavu...stisces vene i kapilare i suzavas protok oko ociju...i ja sam to radila dok mi dr. ne rece da s tim sama sebe ubijam....uz sam nos sa obje strane, pri vrhu prema obrvama nalazi se tacka kraja kosti koju stisnes jako prema gore...dok stiscec stisni i zube i kad pustis pusti i zube...pomaze vec na prvi pokusaj...probaj meni pomaze...Moonlight & Magnolia wrote: Jak povez preko očiju i sljepočnica, što više stisneš to bolje (najbolje stara pamučna dječija pelena). Bez zvukova, mirisa i sjetlosti. Potpuna tama i tišina, inače ujedam!
pored migrene imam jako suzene krvne sudove koji vode ka mozgu....a pomogle su mi tablete eeze, nazalost mogu se kupit samo u svedskoj...

zadnjih par mjeseci nemam uopste glavobolje pa ni migrene, hvala bogu
-
Rambo-Amadeus
#17 Re: Žrtve migrene, prebrojte se!
I mene je to handrilo jedno vrijeme, a ne znam zašto...najnormalnije sjednem navecer i jedno 6 - 7 deca loze drmnem, mislim ono normala, nista pretjerano, a sutra da Bog sačuva, ne znam sta me više boli, glava ili želudac...helem, još nisam našao neki adekvatan lijek, osim kafetina i to kod manjih muka, kod onih jačih ne mogu zinut čovječe, šta je ono... 
- madner
#18 Re: Žrtve migrene, prebrojte se!
Probaj ujutru popit 0.5 deca travarice.Rambo-Amadeus wrote:I mene je to handrilo jedno vrijeme, a ne znam zašto...najnormalnije sjednem navecer i jedno 6 - 7 deca loze drmnem, mislim ono normala, nista pretjerano, a sutra da Bog sačuva, ne znam sta me više boli, glava ili želudac...helem, još nisam našao neki adekvatan lijek, osim kafetina i to kod manjih muka, kod onih jačih ne mogu zinut čovječe, šta je ono...
- chuchumbamayumbe
#19 Re: Žrtve migrene, prebrojte se!
Shuti ba, sve je dobro i podnosljivo dok ne pocnes dizati tri prstica umjesto dva!cheguevara_k1 wrote:Dizem dva prsta, posto me glava toliko boli da nju ne mogu dici
-
Leonid Breznjev
#20 Re: Žrtve migrene, prebrojte se!
jes, jes, rokni se na sabahu i nema da brines..madner wrote:Probaj ujutru popit 0.5 deca travarice.Rambo-Amadeus wrote:I mene je to handrilo jedno vrijeme, a ne znam zašto...najnormalnije sjednem navecer i jedno 6 - 7 deca loze drmnem, mislim ono normala, nista pretjerano, a sutra da Bog sačuva, ne znam sta me više boli, glava ili želudac...helem, još nisam našao neki adekvatan lijek, osim kafetina i to kod manjih muka, kod onih jačih ne mogu zinut čovječe, šta je ono...
- cyprus
#21 Re: Žrtve migrene, prebrojte se!
Nisam!!! 
-
Rambo-Amadeus
#22 Re: Žrtve migrene, prebrojte se!
StomaklijaArslan wrote:jes, jes, rokni se na sabahu i nema da brines..madner wrote:Probaj ujutru popit 0.5 deca travarice.Rambo-Amadeus wrote:I mene je to handrilo jedno vrijeme, a ne znam zašto...najnormalnije sjednem navecer i jedno 6 - 7 deca loze drmnem, mislim ono normala, nista pretjerano, a sutra da Bog sačuva, ne znam sta me više boli, glava ili želudac...helem, još nisam našao neki adekvatan lijek, osim kafetina i to kod manjih muka, kod onih jačih ne mogu zinut čovječe, šta je ono...![]()
- clav
#23 Re: Žrtve migrene, prebrojte se!
probajte magnezij, b kompleks i marihuanu ko ima pristup.
- Dr.Cuddy
#24 Re: Žrtve migrene, prebrojte se!
-- > samo ovi u Holandiji, a čini mi se da oni ne pate od migrenaclav wrote:probajte magnezij, b kompleks i marihuanu ko ima pristup.
- O'zone
- Globalni moderator
#25 Re: Žrtve migrene, prebrojte se!
ja evo već 5 godina patim od glavobolje u koju god apoteku u Sarajevu uđem već znaju da uzimam Plivadone i ništa me i ne pitaju samo kažu izvoli
problem je što imam povrijeđenu kičmu na dva mjesta a i ne znam se opustiti pa kad se iznerviram ukoče mi se vratne žile i onda nastupa glavobolja, inače je naj gore kad se ujutro probudiš sa istom ta ne popušta čitav dan bez obzira na anelgetike inače tabla plivadona mi traje dva eventualno tri dana i mislim da mi sad čista hemija kola kroz vene