Zrinjski osvojio Kup BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
armin_tz

#1 Zrinjski osvojio Kup BiH

Post by armin_tz »

Zrinjski je osvojio Kup BiH u drugoj finalnoj utakmici u finalu u Mostaru na stadionu Pod Bijelim brijegom. Pobjedili su tuzlansku Slobodu na penale 4:1. Tragičari za Slobodu bili su Damir Tosunović i Said Huseinović koji su promašili cijeli gol. Zrinjski je i prošle godine osvojio Kup BiH. Čestitam. Inače, ja bih volio da se finale igra u jednoj utakmici na neutralnom terenu :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
bato99

#2 Re: Zrinjski osvojio Kup BiH

Post by bato99 »

armin_tz wrote:Zrinjski je osvojio Kup BiH u drugoj finalnoj utakmici u finalu u Mostaru na stadionu Pod Bijelim brijegom. Pobjedili su tuzlansku Slobodu na penale 4:1. Tragičari za Slobodu bili su Damir Tosunović i Said Huseinović koji su promašili cijeli gol. Zrinjski je i prošle godine osvojio Kup BiH. Čestitam. Inače, ja bih volio da se finale igra u jednoj utakmici na neutralnom terenu :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
to bi bilo najbolje i puno zanimljivije da se igra samo jedna utakmica na neutralnom terenu
Fordas

#3 Re: Zrinjski osvojio Kup BiH

Post by Fordas »

armin_tz wrote:Zrinjski je osvojio Kup BiH u drugoj finalnoj utakmici u finalu u Mostaru na stadionu Pod Bijelim brijegom. Pobjedili su tuzlansku Slobodu na penale 4:1. Tragičari za Slobodu bili su Damir Tosunović i Said Huseinović koji su promašili cijeli gol. Zrinjski je i prošle godine osvojio Kup BiH. Čestitam. Inače, ja bih volio da se finale igra u jednoj utakmici na neutralnom terenu :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Nije tacno, Siroki je prosle godine osvojio Kup pa je Slavija ostala kratkih rukava i 'Evropu' je morala placati svojim parama - nesto slicno sto ce i Celik uraditi :D Ovo je zrinjskom prvi Kup, mada da je Sloboda uzela ne bi bilo nezasluzeno, sinoc su jako dobro igrali - jedino sto su mi matka polomili, osta lik na kraju tekme crn ko rudar :D
The 51st State

#4 Re: Zrinjski osvojio Kup BiH

Post by The 51st State »

cestitke mostarcima.
bice_bice

#5 Re: Zrinjski osvojio Kup BiH

Post by bice_bice »

neka su uzeli..

!!! a cestitke samo i jedino idu Dedicu, golmanskom treneru slobode!!!
The 51st State

#6 Re: Zrinjski osvojio Kup BiH

Post by The 51st State »

bice_bice wrote:neka su uzeli..

!!! a cestitke samo i jedino idu Dedicu, golmanskom treneru slobode!!!
e da i njemu na vidjenom potezu.
DicaTM

#7 Re: Zrinjski osvojio Kup BiH

Post by DicaTM »

Huseinović dao na Grbavici fulio penal u Mostaru
Tosunović nam dao na Tušnju fulio penal u Mostaru

Nema momci ništa na guzove
Fordas

#8 Re: Zrinjski osvojio Kup BiH

Post by Fordas »

Cuj nema? Pa kako vi onda osvojiste 98 titulu Boga ti dragog? Nemoj zezat, Zrinjski kad se sve sabere nije nadigrao Slobodu u dvije utakmice. Jest' da je raskvasen teren isao na ruku Slobodi ali bez obzira, odigrali su dvije podjednako kvalitetne utakmice
DicaTM

#9 Re: Zrinjski osvojio Kup BiH

Post by DicaTM »

Iskreno rečeno, Sloboda je tokom čitave sezone na gostovanjima igrala ležeći fudbal. Jučer su rano primili gol pa su odustali od toga, dali su gol, navijao sam za njih jer su naš klub, ali prošli su nas zahvaljujući jednoj izgubljenoj lopti i kontri na Grbavici.
Fordas

#10 Re: Zrinjski osvojio Kup BiH

Post by Fordas »

Dzaba tako je to, i zrinjski se provukao zahvaljujuci autogolu u Tz, mada je i matko imao jedan zicer. Mene je Sloboda igrom u ove dvije utakmice prilicno iznenadila igrom. Poredim njih i celik, stvarno za njih su Man untd
bato99

#11 Re: Zrinjski osvojio Kup BiH

Post by bato99 »

Fordas wrote:Dzaba tako je to, i zrinjski se provukao zahvaljujuci autogolu u Tz, mada je i matko imao jedan zicer. Mene je Sloboda igrom u ove dvije utakmice prilicno iznenadila igrom. Poredim njih i celik, stvarno za njih su Man untd
FORDAS haj bogati umij se hladnom vodom i ne valjaj gluposti, sloboda sinoć uputila jedan šut prema golu i branila se 90 minuta ,jedino to i znaju da igraju BUNKER. JA NE ZNAM KOJU SI TI UTAKMICU GLEDO ,jer da si gledo sinoć utakmicu vidio bi da je zrinjski u svim pogledima igre bio superioran pa tako 16 udaraca prema golu naspram 1 slobode. haj budi realan
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#12 Re: Zrinjski osvojio Kup BiH

Post by since1921 »

Cestitke Zrinjskom
Fordas

#13 Re: Zrinjski osvojio Kup BiH

Post by Fordas »

bato99 wrote:
Fordas wrote:Dzaba tako je to, i zrinjski se provukao zahvaljujuci autogolu u Tz, mada je i matko imao jedan zicer. Mene je Sloboda igrom u ove dvije utakmice prilicno iznenadila igrom. Poredim njih i celik, stvarno za njih su Man untd
FORDAS haj bogati umij se hladnom vodom i ne valjaj gluposti, sloboda sinoć uputila jedan šut prema golu i branila se 90 minuta ,jedino to i znaju da igraju BUNKER. JA NE ZNAM KOJU SI TI UTAKMICU GLEDO ,jer da si gledo sinoć utakmicu vidio bi da je zrinjski u svim pogledima igre bio superioran pa tako 16 udaraca prema golu naspram 1 slobode. haj budi realan
Vec sam rekao da sam gledao obe utakmice i da sam na osnovu toga dao svoje misljenje. Superioran??? Ti ocito ne znas sta je superiornost a pogotovo ne na domacem terenu. Kad vac govorimo,realno, ja sam ocekivao da ih oderete i tamo i vamo, obzirom na ekipu koju imate a koja je na okupu dugo godina. medjutim to se nije dogodilo. Sloboda je sinoc igrala onako kako ste vi igrali vecim djelom tekme u tuzli. Kad se sve sabere jeste malo bili bolji ali ni u jednom segmentu igre ih niste nadigrali. I ovo ti govori neko ko ne navija ni za jedan od tih klubova pa samim tim ima dosta pretpostavki da bude realan ;-)
cyprus

#14 Re: Zrinjski osvojio Kup BiH

Post by cyprus »

DicaTM wrote:Iskreno rečeno, Sloboda je tokom čitave sezone na gostovanjima igrala ležeći fudbal. Jučer su rano primili gol pa su odustali od toga, dali su gol, navijao sam za njih jer su naš klub, ali prošli su nas zahvaljujući jednoj izgubljenoj lopti i kontri na Grbavici.

Šta ovo znači? :-)
JohnnyS

#15 Re: Zrinjski osvojio Kup BiH

Post by JohnnyS »

Ne želim politizirati, ali u Zagrebu imaš Bošnjački nogometni klub Nur, za kojeg nastupaju samo Bošnjaci. Nitko ih ne optužuje za nacionalizam, dapače Dinamo im je gostovao pred nekoliko tisuća ljudi na otvorenju stadiona... Jesu li oni zato fašistički ili kakav već klub jer su "bošnjački". Glupost... Tako da i naziv HŠK Zrinjski po meni nije sporan kao što ni činjenica da navijaju za Hrvatsku. Da podsjetim na činjenicu da navijači Rangersa navijaju za Englesku, Celtica za Irsku, a nijedni za Škotsku... Šta reći za njih nego: fašisti :lol: :lol: :lol:
A ljudi koji prave nacistička obilježja, poput ovih slova "U" trebaju jednostavno završit u zatvoru, a ne na ovom podforumu...
ero_sa_onog_svijeta

#16 Re: Zrinjski osvojio Kup BiH

Post by ero_sa_onog_svijeta »

Po meni, svi su ovi klubovi manje-više zasluženo osvojili prva mjesta

Modriča........2008
Sarajevo.......2007
Široki..........2006
Zrinjski.......2005
Široki..........2004
Leotar.........2003
cyprus

#17 Re: Zrinjski osvojio Kup BiH

Post by cyprus »

@DicaTM, Sloboda nije ništa više "moja" nego Zrinjski. To što se oni zovu HŠK, ne sviđa mi se, ali ko sam ja da odlučujem kako će se klubovi zvat? A kad bih gledo šta navijači rade, ne bih navijo ni za jedan klub.
amarpitar

#18 Re: Zrinjski osvojio Kup BiH

Post by amarpitar »

Da 1. juna na Koševo nije došao iz puke formalnosti, Mirsad Dedić - legendarni golman bh.reprezentacije a sada trener golmana u Slobodi, potvrdio je jučer još jednom.

Naime, u finalu kupa BiH u kojem je nakon jedanaesteraca Zrinjski slavio protiv Slobode, prilikom dodjele medalja koju je vršila svima poznata osoba-krme Iljo Dominković, Mirsad Dedić je nakon preuzimanja medalje odbio da se rukuje sa krmkom-Iljom i na taj način mu raspalio jednu gotivnu moralnu šamarčinu. I to pred hiljadama gledalaca prisutnih na stadionu, kao i pred onima koji su pratili prijenos uživo na BHT-u.

Dakle, Dedić je još jednom jasno poručio šta misli o čelnicima našeg saveza.

A mi još jednom kažemo: bravo Dediću!

BHF

A evo i videa:

pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#19 Re: Zrinjski osvojio Kup BiH

Post by pape »

Tema "KUP BiH" je trajno zatvorena zbog politickih prepucavanja ucesnika na istoj.
Slicno ste poceli i na ovoj temi. Neki postovi su cenzurisani, a neki izbrisani.
Ova tema ce biti otvorena dok iz sportskog ugla budete diskutovali o njoj.
Onog trenutka kad skrenete na politicki teren, ... bit ce zatvorena, a inicijator banovan.
Post Reply