Zrijeb kvalifikacija za EP 2008- 27.jan.2006

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Stari

#1 Zrijeb kvalifikacija za EP 2008- 27.jan.2006

Post by Stari »

Eh tamo na jesen pocinje novi ciklus. Valjda ce biti uspjesniji no ovaj prosli za SP. Sutra, cijenjeni moji forumski dopisnici, ce se desiti zrijebanje i formiranje kvalifikacionih grupa.

Jakosne skupine (popularno zvane sesiri) su valjda dostupne na uefa.com .

Najgrdje sto se bosanskohercegovackim loptasima moze desiti, u organizacionom smislu, je mogucnost da budemo u jednoj te istoj grupi ovog puta i sa istocnim i sa zapadnim komsijama. Licno mislim da bi grupa koja bi izgledala otprilike ovako:

Svedska
Njemacka
Norveska
BiH
Finska
Moldavija
Luxemburg

Bila optimalno rjesenje. Studirao sam pomno sve ostale mogucnosti i procijenio da bi u ovakvoj grupi nasi imali najvece sanse. Vecina od ovih ekipa je u domenu domasaja nas dijasporasa, tako da bi se BiH nogometasi osjecali skoro pa kao da igraju na svom terenu.

Sta mislite vi cijenjeni forumski dopisnici?
gavrilo

Post by gavrilo »

svedska, njemacka :-)
Mahalac

Post by Mahalac »

Najgori smo u lahkim grupama :-)
Edin H.

Post by Edin H. »

Ma moze.

Samo da Svedsku izvucemo da pokazemo onom smradu Zlatanu ko je BiH u fudbalu i kako se bodri svoja zemlja.
Mahalac

Post by Mahalac »

Koliko toga smrdi a ti bas upro u njega, a ni kriv ni duzan.

Dabogda dobili najgoru mogucu grupu, pa kad/ako zijanimo da sam bar imao koga gledati na terenu...nako optimisticki :D

ma jedva cekam/iskreno 8)
Stari

Post by Stari »

jeste Gavro :-) kako god okrenem ... :-) kombinacija sa Svedjanima i Nijemcima..je bila najpodesnija. Premda su zajebani i jedni i drugi.

Zamislio sam scenario otprilike ...ovako. Nakad to nije bilo tako, no u zadnjih 10-12 godina su svedjani i nijemci pokazali jednu tendenciju laganog opustanja nakon uspjesno sprovedenih velikih turnira.

Svi mi koji smo zainteresovani ovom temom znamo vec da i njemacka i Svedska idu na zavrsni turnir ovog ljeta u Njemackoj. Desi li se to da recimo svedska napravi solidan rezultat (recimo prolaz u 1/4 finale i tu zijane od Argentine na penale). To bi se ovdje slavilo jedno mjesec-dva dana (cijeli Juli i August ) onda bi doslo do zasicenja i polako bi sve skupa otislo u stanje relativne opustenosti.

U tom slucaju, pod uslovom da budemo izvuceni u istu grupu naravno, ja bih da sam na Sliskovicevom mjestu insistirao na tome da se prvi susret sa svedjanima igra ...kao prva utakmica i to na gostujucem terenu ...tj ovdje u svedskoj. Septembar -oktobar mjesec, nasi ljudi vec vraceni sa godisnjih odmora, svedjani opusteni i zasiceni fudbalom...minimalno jedna trecina publike bi navijala za BiH. Mislim da bi im ga nasi mogli sjuziti ...onako potajno ... :-? straga :D . Dok bi oni bili u behutu ...onako slagirani spoznajom da gube na svom terenu od Bosne i da mozda cak i vecina publike ne navija za njih....nasi bi im mogli zgariti i jos jedan ovog puta sasvim regularno ...(umal ne rekoh sprijeda).

Danci i Norvezani su vec igrali sa nama ...ne mozemo ih dva puta zbuniti. Mi dijasporasi bi se vec potrudili da ih zbunimo na jos jedan nacin. Ogromnim transparentom ....TACK ZLATAN (hvala ti Zalatne). To bi one etnicke svedjane ...jos vise zbunilo...i poceli bi razmisljati da tu ...nisu cista posla. Doslo bi do razdora u ekipi. ...I tad bi bili i skuhani i preprzeni.

O susretu sa njemcima ...nisam razmisljao...ali boze moj od nekog se mora i izgubiti...bar ponekad.
Last edited by Stari on 27/01/2006 09:21, edited 1 time in total.
gavrilo

Post by gavrilo »

stari ... lud si :lol:
mostarac

Post by mostarac »

Nikako nam ne leze ekipe koje igraju slicno kao mi, a to je "ciganski" plus holandija i ceska. Dakle Istocna Evropa i Balkan fuj plus Italija, Holandija i Ceska. Sve ostalo je OK i mozemo se nositi.

Engleska, Danska, Njemacka, Norveska, Irska, Skotska, Spanija, Portugal, Francuska, Svedska sve je to pozeljno, a grozota jedna su nam:
Ceska, Holandija, Hrvatska, SiCG, Ukrajina, Rumunija, Italija, Rusija, Bugarska, Poljska, Latvija (oni su u trecem sesiru je li tako). Protiv tih ekipa nemam sanse, jer nam njihov stil igre nikako ne lezi.
Izvinjavam se ako je neka od ovih repki s nama u sesiru, ali sacekajmo sutra i sve cemo znati i odmah cemo znati kakve su nam sanse za prolaz dalje.
Idealno bi bilo i da nam Grcka bude nosilac grupe, jer oni su nosioci ja mislim obzirom da su prvaci Evrope.
nineac

Post by nineac »

E Stari dugo me nije neko ovako slatko nasmijo svojim optimizmom. Svaka cast :lol:
Stari

Post by Stari »

Hm...pa cemu ta lagana ironija?...optimizam imam jos samo u nogometu. U poslu, ljubavi i tako jos nekim banalnostima sam odavno vec s pravom pesimista.

Nego pogledajte nosioce grupa (sesir 1) sve su to ekipe koje su zajbane...e sad neke su malo zajebanije a neke su malo manje ...recimo Grcka. Objektivno mozda i nije nesto strasno opasna no igrali smo s njima ranije ...kad su bili puno slabiji...a mi opet puno jaci (sa M.Kodrom Bolicem i ostalima u punoj snazi ...i ispromasivali se bas onako momacki, gledao sam reportazu onomad na Eurosportu...Kodro je promasivao u dva navrata zihere koje na treningu pogadja svezanih ociju, bez jedne noge i pod temeraturom 40 'C ali eto tad nije htjelo pa da nse na obrve nasadis.. i sve se to odigravalo tu bas tu kod vas u Sarajevu...da se igralo u Zenici utakmica bi bila 3-1 za BiH ....nemojte me pitati zasto...Nisam nikad navijao za Celik i nemojte misliti da je to po srijedi )

Dakle mislim da bi ipak svedjani bili laksi ...premda na papiru mozda imaju (po nekima) zescu ekipu od recimo Grka.
rewritable

Post by rewritable »

Grcka
Turska
Norveska
BiH
Madjarska
Moldavija
Malta
adi.pitar

Post by adi.pitar »

Opasno ocekivao sam Swedsku da bodrim nase momke..ali staje tu je.... puno srece momcima i Baki u narednim kvalifikacijama
Herc

Post by Herc »

Mislim da smo dobili dobru grupu.Dvije idu direktno zar ne?
adi.pitar

Post by adi.pitar »

po novom pravilu mislim da idu dvije ili se varam...zna li neko tacno?
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

rewritable wrote:Grcka
Turska
Norveska
BiH
Madjarska
Moldavija
Malta
Jel nam ovo grupa !!!?????
Mahalac

Post by Mahalac »

auuuuuuuu dobro...dobro

:D :D :D :D :D
davis.ba

Post by davis.ba »

Biće gutavo. Izjednačena grupa. Mislim da se niko neće izdvojiti previše tako da će nam opet svaki bod biti izuzetno važan.
nidll

Post by nidll »

Herc wrote:Mislim da smo dobili dobru grupu.Dvije idu direktno zar ne?
Idu prve dvije repke ...
Ma vrijeme je da i mi nesto uradimo ...ako nista ,komshiluk nam je Aus. i Swi. :D

Turska i Grcka = LOL
lutko

Post by lutko »

da, dvije prve idu direktno, zrijeb je bio izuzetno dobar i sad je do nas. Jest da papci iz Saveza nece puno zaradit od tv prava, al zato se moze proci. Ja da sam biro samo bih mijenjao Slovacku za norvesku i estoniju za madjarsku. Sad je do nas da li cemo biti pravi ili ne.
Stari

Post by Stari »

Hm...propade moj tako briljantno smisljen plan o uzimanju bodova ovdje u svedskoj. Sa Grcima i Turcima ce biti u najmanju ruku jednako gadno kao i protiv Njemaca i Svedjana...u pogledu mogucnosti uzimanja bodeva i na strani i kod kod kuce.

Ipak mislim da je grupa interesantna ...OK ...ponovo smo dobili Norvezane poznajemo ih dobro ...ali i oni nas. Tu ce morati biti : kost o kost i meso o meso. Pogodio sam dakle Norvesku i Moldaviju ...protiv Malte takodjer mislim da ne bi trebalo biti (barem ne vecih) problema.

Ako mene pitate rado bih mijenjao Grcku za Svedsku...medjutim to je sad tako kako je. Ne treba biti (barem ne previse ) pesimista...u ovoj grupi se uz malo srece na nasoj strani... svasta moze desiti.

Sretno Momci ...vidimo se u Oslu.
adi.pitar

Post by adi.pitar »

Norvezane mozemo pokazali smo skoro da nisu jaci od nas...
Grcka iako je prvak neigra u najboljoj formi i tu nam je sansa...
Turska ce nam pokloniti bodovo :D haha salim se njih smo jednom dobili u prijateljskoj i bice favoriti broj 1 u grupi
Madjarska kako kad igra...samo da se neopustimo..
i oostale dvije ekipe su outsideri ali sa oprezom sa njima..

i da nam je svaki bod ko kuca i da se nepredajem do zadnjeg daan....moglo bi nesto biti :D
Mahalac

Post by Mahalac »

Ja bi se mjenjo sa hrvatima sad evo! :roll: :D

Image
Stari

Post by Stari »

A sto mojih miljenika svedjana tice ...mozda je i bolje da Bosanci nisu u njihovoj grupi jer vidite ...

Grupa 6:
Svedska
Spanija,
Danska,
Latvija,
Island,
Sjeverna Irska,
Lihtenstein,

Mi bi u tom slucaju bili umjesto Letonaca...a grupa je ...mislim ipak nesto zajebanija od nase.
Mahalac

Post by Mahalac »

jbg :( pomoc dijaspore samo u Norveskoj :( :( :(

ovo sve juzno...fino ce bit malo do Turske :D
Stari

Post by Stari »

Istina ...dijasporci iz skandinavije (izuzev onih najfanticnijih...a iz zdravstvenih razloga nisam taj) ce izostati sa tih juznjackih utakmica ...Osim ako bi se ona protiv Malte igrala nekako u toplije vrijeme recimo u Septembru ...eh pa onda bi se moglo otici malo tamo na more...spojiti ugodno s korisnim.

U Oslu, ...., ma tu ce biti minimum nekoliko hiljada nasih navijaca. Makar moze se desiti ...da nam Norvezani vrate milo za drago i smjeste tu utakmicu u njihov drugi grad po velicini ...Trondheim (uzmite geografsku kartu vi koji niste odavle, pa vidite gdje se to nalazi... tu gdje njihov, u zadnjih desetak godina, najsupjesniji klub -Rosenborg- igra svoje utakmice ) tu bi bila puno manja podrska...osim toga mislim da bi se nasi nogometasi mogli i prehladiti obzirom na to kakva klima u tim krajevima vlada.
Post Reply