ali kontam nešto, u slučaju aktiviranja zračnog jastuka, šta bi se dogodilo ?
jel ima opasnost da se sunčanice polome-smrskaju i povrijede lice ili oči
Moderators: _BataZiv_0809, anex
veca si opasnost u prometu kad nemas naocala suncanih na glavi nego da ih stavis i kontas kako ces se zapucat u nesto....amir79 wrote:obavezno skidati naočare u vožnji, u nekim težim slučajevima predlazu deaktiviranje zračnih jastuka.
m a c a n wrote:kakve to veze, to se plastika ne može smrskat ili polomit u komadiće, a dijelovi unakazit lice ili oči
i usput plati kaznu,bar ovi što nose dioptrijskeamir79 wrote:obavezno skidati naočare u vožnji, u nekim težim slučajevima predlazu deaktiviranje zračnih jastuka.
Hahah, najveća provala decenije. Cuj ne prave vise od stakla... pa uzmi recimo jedan ray ban, 95% modela sunčanih naočala su im stakla pravljena od stakla, a ne od plastike.Qler wrote:Nema, jer se odavno stakla ne prave od stakla nego od plastike.. Ja mislim da nema ni teoretske sanse da ih zracni jastuk saspe...
Qler wrote:E pa eto mufa, koliko si procentualno prodao stakala od stakla? I ne racunaj ljude starije od 70 godinaI sad mi jos reci da nisu nekako laminirana i na ray ban naocalama, nego da je onako, cisto staklo? I nosao sam dioptrijske naocale, ne sa pijace nego se dobro izuvao za stakla. Sad sam operisan
i vidim ko' laser
mufa1 wrote:Qler wrote:E pa eto mufa, koliko si procentualno prodao stakala od stakla? I ne racunaj ljude starije od 70 godinaI sad mi jos reci da nisu nekako laminirana i na ray ban naocalama, nego da je onako, cisto staklo? I nosao sam dioptrijske naocale, ne sa pijace nego se dobro izuvao za stakla. Sad sam operisan
i vidim ko' laser
Procentulano, glupo je govoriti, ne vodi se evidencija, ali ko god uzima naocare za posla, ili ko ih često briše i ko zeli površinu bez ogrebotina (ili znaaaaatno manje u odnosu na plastiku) uzet će naravno staklo. Još kad tome dodaš da je staklo jeftinije, eto musterija koji se odlučuju baš za staklo.
Sto se tiče ray ban-a, ne nisu laminirana kako kažeš, nego parket po njima polijepljen. Staklo je staklo, nema nikakvih dodatnih smjesa. Jedino sto može bit jos je polarizacija, ali to apsolutno nikako ne ulazi u sam sastav stakla.
I zadnje, to što si se ti izuvao, de nam reci sta si konkretno uzimao. Veoma velika vjerovatnoća je da si se izuvao za ram, kao što većina i radi, joop, hilfiger, boss itd itd...
The public should be enlightened to the risk of severe ocular injuries from airbag systems and should be advised to avoid sitting too close to the dashboard or sleeping while seated in the front passengers' seat. The public should be encouraged to ensure regular vehicle and airbag module maintenance especially in older model automobiles, commonly found in the resource-constrained developing world. With this illustrative case, we hope that ophthalmologists will continue to advocate for safer airbag module designs, which address the vulnerability of the face and globe.