Zovu li vas iz osiguravajucih kuca?
-
Semiramida
#1 Zovu li vas iz osiguravajucih kuca?
Prvo, ne znam odakle im brojevi telefona / mobitela i imena vlasnika brojeva.
Drugo, zovu iz raznih osiguravajućih kuća: Kamelija osiguranje, Sarajevo osiguranje, Agram, ali i iz banaka itd., što već postaje pravo uznemiravanje. Koriste brojeve koji počinju s 387 (0)70.
Evo šta nude: životno osiguranje, zdravstveno osiguranje (nema veze što nam se za to svakako odbija od plate), zanima ih gdje mi je auto osigurano i do kada je osigurano itd. Što je dosta - dosta je.
Kome se žaliti? Tržišnoj inspekciji ili?
Drugo, zovu iz raznih osiguravajućih kuća: Kamelija osiguranje, Sarajevo osiguranje, Agram, ali i iz banaka itd., što već postaje pravo uznemiravanje. Koriste brojeve koji počinju s 387 (0)70.
Evo šta nude: životno osiguranje, zdravstveno osiguranje (nema veze što nam se za to svakako odbija od plate), zanima ih gdje mi je auto osigurano i do kada je osigurano itd. Što je dosta - dosta je.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#2 Re: Zovu li vas iz osiguravajucih kuca?
Ja kad me zovu i kažu da dolaze u moj grad, ja im slažem da sam taj dan na putuSemiramida wrote:Prvo, ne znam odakle im brojevi telefona / mobitela i imena vlasnika brojeva.
Što je najgore, ja nikada nisam znao da nekoga kulturno skinem s k***a, da jednostavno kažem da me ne interesuje, nego lažem da nisam tu.
- Cholina_Lokica
#3 Re: Zovu li vas iz osiguravajucih kuca?
izludjuju me vise...
2 fiksna telefona i jedan mobitel... jedan dan zovu na jedan, drugi dan na drugi, trevi dan na treci broj
i onda sljedece sedmice ponovo... svaki dan me bar neko osiguranje nazove. nema veze sto ja iste sekunde kad se prestave kazem nismo zainteresovani, oni ne prestaju... pocece ici u pm svaki put kad nazovu
2 fiksna telefona i jedan mobitel... jedan dan zovu na jedan, drugi dan na drugi, trevi dan na treci broj
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#4 Re: Zovu li vas iz osiguravajucih kuca?
Ne znam ni ja odakle im podaci. Vjerovatno za svako mjesto koje pokrivaju malo prolistaju ko bi mogao imati para, pa ga zovu. Valjda je tako, ne znam.
- harač
#5 Re: Zovu li vas iz osiguravajucih kuca?
mene su zvali dva puta, prvi put da imaju neku akciju, drugi da me napomenu da ističe... neosigura se ja
- wewa
#6 Re: Zovu li vas iz osiguravajucih kuca?
zovu, ne posustaju 
-
Pera Trta
#7 Re: Zovu li vas iz osiguravajucih kuca?
Ne znaju oni da tebi ne treba osiguranje, nego fancy fildžaniwewa wrote:zovu, ne posustaju
-
LFC4EVER
#8 Re: Zovu li vas iz osiguravajucih kuca?
Svaki put kad uradiš osiguranje auta, kasko, životno ili slično.... tvoji podaci ulaze u bazu podataka...
Sva osiguravajuća društva dijele istu bazu podataka i svakome od njih ona je dostupna... Iz nje je uglavnom vidljivo kad kome ističe osiguranje, pa ti agenti najčešće zovu ljude kojima osiguranje brzo ističe...
Tako je barem u Hrvatskoj (gdje je meni jako bliska osoba radila u jednom osiguravateljskom društvu)...
Inače, krvav je to posao i ne bi ga preporučio nikome... Provizije su mizerne, fiksni dio je tolika crkavica da ne pokriješ ni osnovne troškove, a dobiješ ugovor na 3. mjeseca s nekim nebuloznim planom za ispunit nakon kojeg uglavnom letiš...
Sva osiguravajuća društva dijele istu bazu podataka i svakome od njih ona je dostupna... Iz nje je uglavnom vidljivo kad kome ističe osiguranje, pa ti agenti najčešće zovu ljude kojima osiguranje brzo ističe...
Tako je barem u Hrvatskoj (gdje je meni jako bliska osoba radila u jednom osiguravateljskom društvu)...
Inače, krvav je to posao i ne bi ga preporučio nikome... Provizije su mizerne, fiksni dio je tolika crkavica da ne pokriješ ni osnovne troškove, a dobiješ ugovor na 3. mjeseca s nekim nebuloznim planom za ispunit nakon kojeg uglavnom letiš...
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#9 Re: Zovu li vas iz osiguravajucih kuca?
paraziti!!
-
Semiramida
#10 Re: Zovu li vas iz osiguravajucih kuca?
Već sam potrošila cijeli asortiman odgovora:
- odakle vam moj broj?
- (dobili od vašeg prijatelja)
- kojeg prijatelja?
- (našeg osiguranika, dobili smo broj po preporuci)
- kakvoj preporuci? kako se vi tačno zovete?
... I tako dok ne odustane promotor s druge strane linije.
Ili kažem - nemam životno osiguranje i ne želim ga imati. (Pa da Vam objasnim...) Ja već prekinem vezu.
Ili kažem - nemam para za to. (Ali, mi nudimo na rate...) Opet prekinem...
Al' kako postići da me više ne zovu?!
- odakle vam moj broj?
- (dobili od vašeg prijatelja)
- kojeg prijatelja?
- (našeg osiguranika, dobili smo broj po preporuci)
- kakvoj preporuci? kako se vi tačno zovete?
... I tako dok ne odustane promotor s druge strane linije.
Ili kažem - nemam životno osiguranje i ne želim ga imati. (Pa da Vam objasnim...) Ja već prekinem vezu.
Ili kažem - nemam para za to. (Ali, mi nudimo na rate...) Opet prekinem...
Al' kako postići da me više ne zovu?!
- Cholina_Lokica
#11 Re: Zovu li vas iz osiguravajucih kuca?
mene zovu nekoliko puta sedmicno, a ne samo kad istice osiguranje auta
kako god krvav posao i sve to, ali izludjuje to sto me nekoliko osiguravajucih kuca zove konstantno, iz sedmice u sedmicu... eventualno svako 15 dana, i to uvijek po 3 dana za redom, svaki dan po jedan broj... Hebe mi se cisto za njihov posao, dosadni su
kako god krvav posao i sve to, ali izludjuje to sto me nekoliko osiguravajucih kuca zove konstantno, iz sedmice u sedmicu... eventualno svako 15 dana, i to uvijek po 3 dana za redom, svaki dan po jedan broj... Hebe mi se cisto za njihov posao, dosadni su
-
Pera Trta
#12 Re: Zovu li vas iz osiguravajucih kuca?
Pa pretpostavio sam da je to, jer su mene prvi put zvali iz kuće u kojoj je auto na moje ime osigurano. Ali kad me kasnije počeše zvati iz nekih firmi za koje nikad nisam čuo, to mi nije bilo jasno.
Razumijem ja te ljude, oni žive od toga. Lično nikada ne bih radio kao tako neki "sales manager" (fancy ime za trgovačkog putnika), moraš se ulizivati i moljakati ljude da kupe tvoj proizvod, a znaš da bi te najradije otjerali u tri lijepe.
Razumijem ja te ljude, oni žive od toga. Lično nikada ne bih radio kao tako neki "sales manager" (fancy ime za trgovačkog putnika), moraš se ulizivati i moljakati ljude da kupe tvoj proizvod, a znaš da bi te najradije otjerali u tri lijepe.
- wewa
#13 Re: Zovu li vas iz osiguravajucih kuca?
joj, koja memorija!Pera Trta wrote:Ne znaju oni da tebi ne treba osiguranje, nego fancy fildžaniwewa wrote:zovu, ne posustaju
nasla sam ih btw
-
Pera Trta
#14 Re: Zovu li vas iz osiguravajucih kuca?
Gdje ću to zaboraviti, malo kad sam se tako slatko nasmijao nečemu što sam pročitao na ovom forumu
...naravno, bez zle namjere. Znam izašao iz noćne sav nikakav, nisam trenuo cijelu noć, i ti me razveseli na sabahu. Kad god mi naumpadne moram se nasmijati
Drago mi je da si našla, nemoj ih porazbijati

Drago mi je da si našla, nemoj ih porazbijati
Last edited by Pera Trta on 29/11/2010 14:23, edited 1 time in total.
-
Gospoda Ministarka
#15 Re: Zovu li vas iz osiguravajucih kuca?
"Upoznata sam sa Vasim nacinom rada, ne nalazim tu nista niti korisno niti interesantno za mene."
Nisu vise zvali.
Nisu vise zvali.
- wewa
#16 Re: Zovu li vas iz osiguravajucih kuca?
volim i ja zabavu na sabahuPera Trta wrote:Gdje ću to zaboraviti, malo kad sam se tako slatko nasmijao nečemu što sam pročitao na ovom forumu...naravno, bez zle namjere. Znam izašao iz noćne sav nikakav, nisam trenuo cijelu noć, i ti me razveseli na sabahu. Kad god mi naumpadne moram se nasmijati
![]()
Drago mi je da si našla, nemoj ih porazbijati![]()
fildzani su samo za djuvegiju - njegovo je da slusa da ne bude srce
- respo
#17 Re: Zovu li vas iz osiguravajucih kuca?
-dobar dan jeli gospodin respo?
-da ja sam
-ovdje xy osiguranje nudimo zivotno ovo ono osiguranje...
- sta je ukljuceno u osiguranje i koje su cijene za svaku kategoriju
- imamo zivotno za koje mjesecno izdvajate ........(nakon 30minuta price o svim mogucim kombinacijama)
za koju se opciju zainteresovani?
-nisam zainteresivan hvala
i nikad vise nisam imao poziv od njih
"banke" malo manje pricaju al postupak je isti
-da ja sam
-ovdje xy osiguranje nudimo zivotno ovo ono osiguranje...
- sta je ukljuceno u osiguranje i koje su cijene za svaku kategoriju
- imamo zivotno za koje mjesecno izdvajate ........(nakon 30minuta price o svim mogucim kombinacijama)
za koju se opciju zainteresovani?
-nisam zainteresivan hvala
i nikad vise nisam imao poziv od njih
"banke" malo manje pricaju al postupak je isti
- vozač
#18 Re: Zovu li vas iz osiguravajucih kuca?
nemate vi iskustva sa MLADINSKOM KNJIGOM, ko se jednom u životu zajebe i kupi nešto od njih, taj će sigurno zamrziti knjigu u bilo kom obliku
već sam u fazi da slijedeća koja nazove ide u PM, po 3 puta na dan i to sve sa različitih telefona, valjda da se kamufliraju
a tek kad ti je rođendan, zažališ što si se rodio, "samo za vas, specijalni rođendanski popust iz MLADINSKE" i tako ... valjda dok ne začuju pucanj s druge strane žice
već sam u fazi da slijedeća koja nazove ide u PM, po 3 puta na dan i to sve sa različitih telefona, valjda da se kamufliraju
a tek kad ti je rođendan, zažališ što si se rodio, "samo za vas, specijalni rođendanski popust iz MLADINSKE" i tako ... valjda dok ne začuju pucanj s druge strane žice
- Ma.Le.Na
#19 Re: Zovu li vas iz osiguravajucih kuca?
ja se javim...i ostavim slusalicu u hodniku... 
- nokia6170
#20 Re: Zovu li vas iz osiguravajucih kuca?
Provjerio sam bio broj sa kojeg su me tako jednom zvali sa pricom "moja kolegica vas je zvala prije mjesec dana"...i uopste se ne radi o nekoj osiguravajucoj kuci u cije ime zovu...vec je to neka posrednicka agencija...a ostaje vrlo interesantno odakle im svi oni privatni podaci od maticnog broja, ulice stanovanja, mjesta zaposlenja i slicno.
Klasicna zloupotreba, a potencijalno cak i krivicno djelo.
Klasicna zloupotreba, a potencijalno cak i krivicno djelo.
- fedor
#21 Re: Zovu li vas iz osiguravajucih kuca?
Meni treba danas da dođu i to ovi iz Triglav osiguranja! Fino ću da ih saslušam i neka idu u P.M.!Semiramida wrote:Prvo, ne znam odakle im brojevi telefona / mobitela i imena vlasnika brojeva.
-
gurabija78
#22 Re: Zovu li vas iz osiguravajucih kuca?
ne znam sto se zalite, uvijek mozete reci da ste osigurani (ukoliko se radi o ponudi zivotnog ili zdravstvenog osiguranja), da nemate auto (ukoliko je u pitanju auto osiguranje), da ste slijepi (ukoliko je mladinska knjiga u pitanju) itd.
- Michun
#23 Re: Zovu li vas iz osiguravajucih kuca?
Ma mene zove kuca gdje sam osigurana da mi kazu da kasnim sa ratom...dobrovoljno osiguranje!!! Jes, vi cete mi reci kad cu platiti. Al' sam je napalaaaaaaa.
- poznanik
#24 Re: Zovu li vas iz osiguravajucih kuca?
Ako je tel. broj javan, objavljen, ne vidim razlog za zloupotrebu.nokia6170 wrote:...Klasicna zloupotreba, a potencijalno cak i krivicno djelo.
A po čemu je krivično djelo i šta je krivično djelo?
-
Pera Trta
#25 Re: Zovu li vas iz osiguravajucih kuca?
Ni ja ne mislim da je krivično djelo, osim ako te ne zovu na skriven broj. Ako toga nema, telefonski broj je javni podatak, zato su nekada postojali telefonski imenici, a i danas ih ima ali na internetu.