Zovite ga, pokrenute procedure, uradite nesto hitno!!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

pupa_hava

Post by pupa_hava »

Murat Sabanovic wrote:
pupa_hava wrote:Nemojte se odmah paliti,ja sam naveo ono što sam pročitao u jednim njemačkim novinama,koje su inače jako ozbiljne.
Ako su lagali mene i ja lažem vas.
8)
U svakom slučaju,u jednom sam u pravu:
Ne zaboravite,vrlo mnogo ljudi tj.Bosanaca olako uzima razna zapadna državljanstva,i gube veze sa maticom,zaboravljaju gdje su im korijeni.
Zašto je to tako?
uzo bi ga i ti da ti ga nude....

bosanci koji su rodjeni i odrasli u inostranstvu i ne znaju nista o bosni
a kad dodju da upoznaju bosnu onda uglavnom nalete na papke koji ih omalovazavaju....

"""uzo bi ga i ti da ti ga nude...."""
Imam ja već duugooo Evropski pasoš,ali se nisam nikada odrekao i mog Bosanskog.
------------------
a kad dodju da upoznaju bosnu onda uglavnom nalete na papke koji ih omalovazavaju....

Šta je murat (pisac) htjeo da kaže?
Zašto moja djeca,koja su rođena i odrasla na zapadu,samo na pomen Bosne ili bilo čega iz Bosne radosno pitaju,o čemu se radi?
Zašto moji dječaci sve ostave,i društvo i izlaske itd...) kad igra neka naša repka i ostaju kod kuće i sa zebnjom navijaju i sa radošću dočekaju svaku pobjedu ili sa tugom svaki poraz?
Zašto se raduju svakom godišnjem odmoru u Bosni?
Zato što sam im od malih nogu pričao o njihovoj Bosni,dobroti tih ljudi i ljepoti te zemlje.
Nisam kao neki drugi sakrivao svoje porijeklo i trudio se da budem Njemac,Šveđan ili bilo šta drugo.
Dakle nije u pitanju ko je gdje rođen,nego ko ga odgaja.
Gray

Post by Gray »

Čovjek jeste u pravu, on je Šveđanin, i nemamo se mi tu šta vrijeđati ili ljutiti, ili mu zamjeriti manjak patriotizma.

Čovjek je rođen u Švedskoj, odrastao, živio, počeo igrati fudbal u Švedskoj, normalno da će igrati za njih.
Šandor

Post by Šandor »

pupa_hava wrote:Šta je murat (pisac) htjeo da kaže?
Zašto moja djeca,koja su rođena i odrasla na zapadu,samo na pomen Bosne ili bilo čega iz Bosne radosno pitaju,o čemu se radi?
Zašto moji dječaci sve ostave,i društvo i izlaske itd...) kad igra neka naša repka i ostaju kod kuće i sa zebnjom navijaju i sa radošću dočekaju svaku pobjedu ili sa tugom svaki poraz?
Zato što sam im od malih nogu pričao o njihovoj Bosni,dobroti tih ljudi i ljepoti te zemlje.
Nisam kao neki drugi sakrivao svoje porijeklo i trudio se da budem Njemac,Šveđan ili bilo šta drugo.
Samo si se zajebo s ovim zadnjim. Trebo si stavit kako a ne ko. :wink: Ovako te cjepidlake mogu povući za jezik. :oops: :D
Gray

Post by Gray »

Poenta je da Zlatan niko ne može zamjeriti što igra za Švedsku a ne za nas.

On je tamo rođen i odrastao, tamo ga je odgojila ulica, i to je njegova zemlja.
pupa_hava

Post by pupa_hava »

Šandor wrote:
pupa_hava wrote:Šta je murat (pisac) htjeo da kaže?
Samo si se zajebo s ovim zadnjim. Trebo si stavit kako a ne ko. :wink: Ovako te cjepidlake mogu povući za jezik. :oops: :D
Sad sam gotov....
:-) :D :D
pupa_hava

Post by pupa_hava »

Gray wrote:Poenta je da Zlatan niko ne može zamjeriti što igra za Švedsku a ne za nas.

On je tamo rođen i odrastao, tamo ga je odgojila ulica, i to je njegova zemlja.
U pravu si Gray,svako mora da zna Tko je i Tšta je...
Meni je jedino žao za svakog čovjeka koji okrene leđa Bosni.
I tako nas je malo....
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

Raja jel nama (hipoteticki jer ne moze doc) treba igrac koji se osjeti uvrijedjen zato sto prekrsi karantenu i ide po klubovima pa kao nece vise da igra za repku, bije se na treeningu sa suigracem i daje 7 golova u sezoni a napadac.I think not.
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

pupa_hava wrote:
Murat Sabanovic wrote:
pupa_hava wrote:Nemojte se odmah paliti,ja sam naveo ono što sam pročitao u jednim njemačkim novinama,koje su inače jako ozbiljne.
Ako su lagali mene i ja lažem vas.
8)
U svakom slučaju,u jednom sam u pravu:
Ne zaboravite,vrlo mnogo ljudi tj.Bosanaca olako uzima razna zapadna državljanstva,i gube veze sa maticom,zaboravljaju gdje su im korijeni.
Zašto je to tako?
uzo bi ga i ti da ti ga nude....

"""uzo bi ga i ti da ti ga nude...."""
Imam ja već duugooo Evropski pasoš,ali se nisam nikada odrekao i mog Bosanskog.
------------------

Šta je murat (pisac) htjeo da kaže?

pupa hava, ovo dole si ti napiso na sto je uslijedio muratov , piscev,odgovor.
"Ne zaboravite,vrlo mnogo ljudi tj.Bosanaca olako uzima razna zapadna državljanstva,i gube veze sa maticom,zaboravljaju gdje su im korijeni."

ljudi koji su vec duze vrijeme vani ili su rodjeni vani ,imaju inace poteskoca sa komuniciranjem sa nekim koji je citav zivot dole proveo.
jednostavno, to su dvije razlicite sredine .i te sredine uticu na razvoj i razmisljanja covjeka.ja nisam rekao da su dijasporci(koji sam i ja)manji ili slabiji bosanci od "domacih" ,ali nazalost razlike postoje u toj bosanskoj glavi. uzmimo ibrahimovica za primjer .covjek je rodjen i odrastao u svedskoj i nije imao dovoljeno kontakta sa maticom. njegov stav prema bosni je drugaciji nego jednog bosanca koji je citav zivot dole.
pozdrav
Post Reply