Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

harisl

#6426 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by harisl »

Osmi Socrates wrote: 26/02/2025 01:22 Što se vi frljate sa tim granicama bez kontrole. Kontrole malo, jbt. Hrvati u BiH su izašli iz Jugoslavije u dogovoru sa Bošnjacima. Da nisu izašli, to bi značilo da su Bošnjaci glasali za ostanak u Jugoslaviji, i njima bi svejedno bio rat u svakom slučaju. Hajde, možda bi privremeno izgubili neke teritorije u BiH, ali bi Međunarodna Zajednica stala na njihovu stranu, i vidjeli bi onda da se i granice BIH koja nije samostalna država itekako mogu mjenjati. Jednostavno bi velike sile morale osigurati Hrvatsku, i rezultat bi bio isto kao sa Olujom, osim što bi i Bošnjaci izgubili i kredibilitet a bogami i teritorije koje se naslanjaju na Hrvatsku.

Dakle, uopšte se ne slažem.
Ne znam sta pokusavas da kazes... Does not compute... Zvuci kao nesto pisano poslije 5-6 piva...

1) "Hrvati u BiH su izašli iz Jugoslavije u dogovoru sa Bošnjacima." >>Ovo ti je zadnje sto ima ikakvog smisla...
2) "Da nisu izašli, to bi značilo da su Bošnjaci glasali za ostanak u Jugoslaviji..." >> Da bosanski Hrvati , ili Bosnjaci nisu glasali za izlazak, ne bi ni jedni ni drugi izasli iz Jugoslavije i bio bi im mir. Jedva su iskupili dovoljno glasova da prebace "prag".
3) "...i njima bi svejedno bio rat u svakom slučaju." >> kome "njima"? Hrvatima u BiH bi bio mir, jer ne bi smjeli zucnuti, a Hrvatska bi rekla amin, jer nisu mogli ni sebi pomoci. A i Bosnjacima bi bio mir.
4) "Hajde, možda bi privremeno izgubili neke teritorije u BiH, ali bi Međunarodna Zajednica stala na njihovu stranu, i vidjeli bi onda da se i granice BIH koja nije samostalna država itekako mogu mjenjati." >> Ko bi vidio sta, gdje?
5) "Jednostavno bi velike sile morale osigurati Hrvatsku, i rezultat bi bio isto kao sa Olujom, osim što bi i Bošnjaci izgubili i kredibilitet a bogami i teritorije koje se naslanjaju na Hrvatsku." >> Da je Srbija ("Jugoslavija") imala granicu iza Bihaca, dobar dio Hrvatske (ukljucujuci dobar dio obale) bi sada bila Srbija, a to kazem jer bi Srbija drzala Sljeme i velikodusno bi vratila dio Hrvatskoj (pogledaj Ukrajinu i MZ)...

E, valjda mislis da bi se onda neke 2005, 2006, zajedno sa Crnom Gorom napravio referendum za izlazak BiH iz Jugoslavije, ali vise ne bi Hrvati iz BiH isli nigdje, jer bi svuda okolo bila Srbija i ne bi se imali kome pripojiti...

I zato su i glasali za nezavisnost BiH, da se onda BiH rascereci kako su se i ljudski dogovorili sa Milosevicem... Ali Bosnjaci nisu htjeli da nestanu tako lako...
istra_hr

#6427 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by istra_hr »

:D ...nevjerojatno koliko idiotarija i gluposti

Sve visokoumni tekstovi o Oluji, o Hrvatskoj koja se vidi sa Sljemena, bla bla, bla ...
Mislio sam da su se takva sranja mogla čuti jedino početkom 90-ih na Miloševićevoj RTS , Informer, Kuriru i sl.

Vidim, ima i ovdje pacijenata minimalnog IQ i drogom oštećenog mozga
skrbavi-admin

#6428 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by skrbavi-admin »

istra_hr wrote: 26/02/2025 07:52 :D ...nevjerojatno koliko idiotarija i gluposti

Sve visokoumni tekstovi o Oluji, o Hrvatskoj koja se vidi sa Sljemena, bla bla, bla ...
Mislio sam da su se takva sranja mogla čuti jedino početkom 90-ih na Miloševićevoj RTS , Informer, Kuriru i sl.

Vidim, ima i ovdje pacijenata minimalnog IQ i drogom oštećenog mozga
i ja sam mislio da si normalan talijan al ocito slaba vajda od nadanja.... to sto institucionalno izbjegavate cinjenice da je HR presudjena za UZP u RBIH sluzbeno ad acta, da su snage HVa vrsljale po BIH po vlastitom nahodjenju na pocetku i cesto solidarisale sa istim cetnicima, koji su napravili genocid u Vukovaru (a SOLIDARISETE SE I SAD U BIH sa cetnickim snagama), u nakani podjele drzave i trpanje treceg naroda u neku Gazu, a naposlijetku sto izbjegavate svugdje svakom prilikom i istorijski da istaknete da je Oluja i Bljesak djelimicna, posljedicna i indirektna zasluga i ARBIH jer je na sebe navukla vrlo ofanzivne i znacajno jake cetnicke jedinice, da je vise divizija Bosnjaka ratovalo za Hrvatsku u HVu da ih je izginulo u stotinama za tu istu Hrvatsku koja se pisha po Bosnjacima, je drugi par vasih smrdljivih licemjernih bestidnih carapa.....
duh_sa_sjekirom

#6429 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by duh_sa_sjekirom »

Osmi Socrates wrote: 26/02/2025 00:34 Pa ne znam, normalno je da tražim datume za nešto što se tvrdi.

Tvoj način diskusije je da kopiraš sa Wikipedije, i to samo šta tebi odgovara, bez konteksta i datuma.

Dakle, prije rata. Ne znam kako se to Tuđmanovo "ja hoću dio BiH" uklapa u referendum za nezavisnost BiH, koji je prošao i zbog Hrvata u BiH.

Koji je to cilj da BiH bude nezavisna država, pa da se onda traži njen dio? Kada je BiH nezavisna, onda je traženje njenog dijela vojnim putem agresija.

Nešto se tu ne uklapa. Nisu Hrvati u BiH slušali Tuđmana? Nisu slušali ni dogovore iz Karađorđeva?
Hrvati su u zadnji tren odlučili da izađu na referendum.
A Tuđman je odlično znao šta slijedi nakon referenduma - agresija Srbije. To mu je itekako odgovaralo, jer se oštrica napada "tupila" na BiH a ne na Hrvatskoj.
I tako, dok su miloševićeve horde ubijale, klale, palile i pustošile po BiH, krivousti koristi priliku da poput lešinara, otkine od BiH nešto i za sebe.
Da je BiH ostala u sastavu Jugoslavije, ne bi ni Hr bila ono što je danas. U granicama možda i bi, ali SAO Krajina bi ostala i Hr bi imala dvoentitetsko uređenje. Kao BiH danas.
I zato Alija zaslužuje bistu u Zg
JovicSA

#6430 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by JovicSA »

Odnos HR prema BiH je još i dobar dok je HDZ na vlasti. Ako ikad dođe ona faMelija Raspudić ili tipa onaj pjevač Škoro i tako te struje onda će se drastično pogoršati, biće gori odnos nego da u Srbiji dođe Šešelj na vlast.
gozila555

#6431 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by gozila555 »

Osmi Socrates wrote: 26/02/2025 00:34 Pa ne znam, normalno je da tražim datume za nešto što se tvrdi.

Tvoj način diskusije je da kopiraš sa Wikipedije, i to samo šta tebi odgovara, bez konteksta i datuma.

Dakle, prije rata. Ne znam kako se to Tuđmanovo "ja hoću dio BiH" uklapa u referendum za nezavisnost BiH, koji je prošao i zbog Hrvata u BiH.

Koji je to cilj da BiH bude nezavisna država, pa da se onda traži njen dio? Kada je BiH nezavisna, onda je traženje njenog dijela vojnim putem agresija.

Nešto se tu ne uklapa. Nisu Hrvati u BiH slušali Tuđmana? Nisu slušali ni dogovore iz Karađorđeva?
tacno tako,bez bh hrvata bh ne bi nikad dobila nezavisnost. pa prvi u odbrani bh su izasli organizovano hrvati,prvo kroz hos,pa onda hvo. to su cinjenice ,dok je alija govorio rata nece bit,prstom nije makao kad je selo ravno sravnjeno sa zemljom,to je bio pocetak rata u bih.
skrbavi-admin

#6432 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by skrbavi-admin »

gozila555 wrote: 26/02/2025 09:10

tacno tako,bez bh hrvata bh ne bi nikad dobila nezavisnost. pa prvi u odbrani bh su izasli organizovano hrvati,prvo kroz hos,pa onda hvo. to su cinjenice ,dok je alija govorio rata nece bit,prstom nije makao kad je selo ravno sravnjeno sa zemljom,to je bio pocetak rata u bih.
Alija papak ubio je i komandanta HOSa je l tako :lol: imal jos sta da je kriv za nesto - kad vec skupljas ko slicice :lol:
gozila555

#6433 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by gozila555 »

skrbavi-admin wrote: 26/02/2025 09:48

Alija papak ubio je i komandanta HOSa je l tako :lol: imal jos sta da je kriv za nesto - kad vec skupljas ko slicice :lol:
blaza su ubili kaznjenicka bojna od hvo-a,i alija je imao svoju kaznjenicku tipa ševe
Vic Rattlehead

#6434 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Vic Rattlehead »

cjelokupno političko djelovanje hrvatske i njihovih UZP satelita u bih je nastavak realizacije i implementacije dogovora tuđman-milošević o podjeli bih.

prekinuti svaku saradnju sa istima, a spremat se i naoružavati.
skrbavi-admin

#6435 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by skrbavi-admin »

gozila555 wrote: 26/02/2025 09:51
gozila555 wrote: 26/02/2025 09:10 tacno tako,bez bh hrvata bh ne bi nikad dobila nezavisnost. pa prvi u odbrani bh su izasli organizovano hrvati,prvo kroz hos,pa onda hvo. to su cinjenice ,dok je alija govorio rata nece bit,prstom nije makao kad je selo ravno sravnjeno sa zemljom,to je bio pocetak rata u bih.
blaza su ubili kaznjenicka bojna od hvo-a,i alija je imao svoju kaznjenicku tipa ševe
sto su Blaza ubiLI kaznjeniCKA bojna :mrgreen:
jel zbog alije, seva ili arapagosa ili islamske drzave i isila :lol:
gozila555

#6436 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by gozila555 »

zanimljivo bosnjacima ne smeta blaz sa znakom za dom spremni na obiljezima hos-a,a smeta im tomson sa za dom spremni.
gozila555

#6437 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by gozila555 »

skrbavi-admin wrote: 26/02/2025 09:52
gozila555 wrote: 26/02/2025 09:51

sto su Blaza ubiLI kaznjeniCKA bojna :mrgreen:
jel zbog alije, seva ili arapagosa ili islamske drzave i isila :lol:
ubili ga jer im je smetao u planovima. i kakve veze sad to ima,kad smo pricali o oluji :-) ,isto i aliji su smetali mnogi bosnjaci pa ih se rjesavao.
skrbavi-admin

#6438 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by skrbavi-admin »

gozila555 wrote: 26/02/2025 09:55
ubili ga jer im je smetao u planovima.
kojim planovima? :mrgreen:
dr_Evil

#6439 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by dr_Evil »

Da Bosna nije krenula putem nezavisnosti dovela bi se u pitanje legalnost nezavisnosti Hrvatske i Slovenije. Da Bosna nije krenula u nezavisnost sve snage bi se okrenule na Hrvatsku, a mi smo okrenuli rat na sebe. Nije bilo moguce zakinuti dio BiH ako se referendum nije odrzao jer bi BiH bila u sastavu mnogo mocnije Jugoslavije. Bosnjaci bi se vjerovatno nasli na hrvatskom ratistu, umjesto sto su morali spasavati vlastitu glavu.

Jos prije rata Milosevic je uspio da promijeni JNA vojne oblasti koje su bile republicke. To je bio pocetak raspada. Vojna oblast je obuhvatala te famozne granice osmanskog carstva. Tudjman je morao da podere tu vojnu oblast, a to je mogao samo ako je Bosnu izvukao. Dakle da sumiramo koliko su Bosnjaci platili glavom, a koliko Hrvati... i sve ce vam se samo kazat!
skrbavi-admin

#6440 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by skrbavi-admin »

cekaj ba stani - kojim planovima IMJE smetao Blaz :oops:
skrbavi-admin

#6441 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by skrbavi-admin »

đesi sad nesto, jesi l dobro? :( čokoladice naša javi se :(
dr_Evil

#6442 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by dr_Evil »

skrbavi-admin wrote: 26/02/2025 09:58 cekaj ba stani - kojim planovima IMJE smetao Blaz :oops:
Blaz je prije svega bio ustasa sa veliko U. On je smatrao da granica NDH mora biti na Drini kao sto Bog i Hrvati zapovijedaju. To se nije uklapalo u razlaz koji je napravljen po liniji Banovine. On nije htio rat izmedju Bosnjaka i Hrvata jer je Bosnjake smatrao cvijecem i legalnim gradjanima NDH. To sto je otvarao logore za Srbe po Hercegovini, hajd nista to, jazuk.

Mi smo danas napravili nekog ultra heroja od njega
skrbavi-admin

#6443 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by skrbavi-admin »

dr_Evil wrote: 26/02/2025 10:03
skrbavi-admin wrote: 26/02/2025 09:58 cekaj ba stani - kojim planovima IMJE smetao Blaz :oops:
Blaz je prije svega bio ustasa sa veliko U. On je smatrao da granica NDH mora biti na Drini kao sto Bog i Hrvati zapovijedaju. To se nije uklapalo u razlaz koji je napravljen po liniji Banovine. On nije htio rat izmedju Bosnjaka i Hrvata jer je Bosnjake smatrao cvijecem i legalnim gradjanima NDH. To sto je otvarao logore za Srbe po Hercegovini, hajd nista to, jazuk.

Ti bio sa Blazom pa cuo od njega njegovu borbenu agendu? :mrgreen:
Nego šta nego heroj i to sa velikim H.... napustiti Australiju, doći iz gotive u rat i boriti se i poginuti - bilo da je bio crni neprijatelj ili prijatelj - herojski nego šta..... Heroj utoliko veći ukoliko je bio veći kukavičluk ovih Bobanovih isprdaka koji su mu pucali u ledja i sad mu verglaju price i pricice o njemu.... :lol:

Evo nema čovje-č00ljka da nam elaborira kojim planovima JE SMETAO BLAZ..... :)
dr_Evil

#6444 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by dr_Evil »

skrbavi-admin wrote: 26/02/2025 10:05

HOS sam dozivio na svojoj kozi, hvala i dosta im od mene. Vlazne snove da Blaz borio za nezavisnu i suverenu BiH cemo da ostavimo pod temu mitologija, jer je on licno u vise navrata izjavio da je za njega Hrvatska do Drine. Mislim da to ti nije tesko ni pronaci ;)
skrbavi-admin

#6445 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by skrbavi-admin »

dr_Evil wrote: 26/02/2025 10:09

HOS sam dozivio na svojoj kozi, hvala i dosta im od mene. Vlazne snove da Blaz borio za nezavisnu i suverenu BiH cemo da ostavimo pod temu mitologija, jer je on licno u vise navrata izjavio da je za njega Hrvatska do Drine. Mislim da to ti nije tesko ni pronaci ;)
de najdi der - ja ne mogu :(
i eto ti si osjetio HOS na svojoj kozi a prdoklacis po forumu, pa kako si to uspio prezivit i to nam ispricaj jer je komandant HOSa ubijen, kao i vojnici u Vranici, kao i civili u Heliodromu i Dretelju, kao i srusen Stari, a ni iza jednog od tih hamelja ustaskih (onih smrdljivih podlih ala Tuta i Boban stašalja) nema Blaza.
dr_Evil

#6446 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by dr_Evil »

skrbavi-admin wrote: 26/02/2025 10:12
dr_Evil wrote: 26/02/2025 10:09

de najdi der - ja ne mogu :(
i eto ti si osjetio HOS na svojoj kozi a prdoklacis po forumu, pa kako si to uspio prezivit i to nam ispricaj jer je komandant HOSa ubijen, kao i vojnici u Vranici, kao i civili u Heliodromu i Dretelju, kao i srusen Stari, a ni iza jednog od tih hamelja ustaskih (onih smrdljivih podlih ala Tuta i Boban stašalja) nema Blaza.
https://blazkraljevic.wordpress.com/citati/

Razumijem ja potrebu da se brani sve sta dismri na NDH.
dr_Evil

#6447 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by dr_Evil »

Autor ovog teksta je sve lEpo opisao:

https://ljubuski.net/38229-spomenicka-kultura-lazi
Raskošno licemjerje

Iz takozvane neprijateljske emigracije Kraljević je u BiH došao sa slikom svijeta sa kojom je i otišao na Zapad. Upravo je Prkačin svjedočio o njegovom iznenađenju činjenicom da se Muslimani – što je bilo službeno ime današnjih Bošnjaka – ne ćute Hrvatima islamske vjere, te da ni sve njegove vojnike islamske vjere, a bilo ih je između trideset i četrdeset posto, zapravo ne zanima obnova granica NDH, već očuvanje onih Bosne i Hercegovine. Vezivno tkivo bio im je, međutim, zajednički neprijatelj i prilično sličan, ako ne i navlas isti odnos prema Srbima zapadno od Drine. Za neke od njih je HOS otvorio koncentracioni logor Dretelj, isti onaj u kojeg će malo kasnije HVO masovno odvoditi hercegovačke Bošnjake.

Negirati činjenicu da su i vojnici Hrvatskih obrambenih snaga učestvovali u prvim značajnim obrambenim i oslobodilačkim akcijama, jednostavno, nije pošteno. Nazvati ih braniteljima Bosne i Hercegovine kakva je bila kada je napadnuta, podrazumijeva primjenu ubrzane tehnike zaborava zločina nad Srbima, ali i ignoriranje, blago rečeno, dvostrukog odnos samog Kraljevića ka krajnjem cilju rata.

Od svih vojski koje su protutnjale Bosnom i Hercegovinom do kraja 1995., HOS je postojao najkraće, dok je priča o njegovom zapovjedniku ostala među najintrigantijim, kako za historiju, tako i za literaturu na granici fikcije i nefikcije, smještenu u zemlju kojoj uvijek i u svakom vremenu – sve moguće, pa eto i to da se bude za cjelovitu BiH i granice NDH-a.

Nakon što je otkrivanje spomenika Blažu Kraljeviću, Osmanu Maksiću, Gordanu Čuljku, Šahdi Deliću, Ivanu Graniću, Rasimu Krasnićiju, Mariju Mediću, Vinku Primorcu i Marku Stjepanoviću poslužilo i da Dragan Čović i Nedžad Lokmić demonstriraju raskošno licemjerje, jasno je da će storija o Kraljeviću, HOS-u i jednoj likvidaciji ostati ne samo nedovršena, već da nikada neće biti ni započeto njeno temeljito, činjenično utemeljeno pričanje.

Posljedično, Čović će se nastaviti praviti da ne zna kako su u augustu 1992. pripadnike HOS-a smakli bojovnici HVO-a, dok će dio sarajevske političke kaste, sa neizbježnim Željkom Komšićem, i dalje glumiti neupućenost u Kraljevićeve ciljeve, zločine nekih od njegovih vojnika i značenje pozdrava kojeg je nosio na rukavu crne
skrbavi-admin

#6448 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by skrbavi-admin »

dr_Evil wrote: 26/02/2025 10:18

Razumijem ja potrebu da se brani sve sta dismri na NDH.
Nemam ja tu potrebu to si ti nesto pobrko u glavi..... a manifest izjava nigdje ne osporava drzavu BIH..... sereš. :thumbup:
JovicSA

#6449 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by JovicSA »

gozila555 wrote: 26/02/2025 09:53 zanimljivo bosnjacima ne smeta blaz sa znakom za dom spremni na obiljezima hos-a,a smeta im tomson sa za dom spremni.
Zanimljivo Hrvatima ne smeta Dodik sa 4C i svojom velikosrpskom politikom ali im smeta u Hrvatskoj sve što ima veze sa Srbima.
skrbavi-admin

#6450 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by skrbavi-admin »

JovicSA wrote: 26/02/2025 10:30
gozila555 wrote: 26/02/2025 09:53 zanimljivo bosnjacima ne smeta blaz sa znakom za dom spremni na obiljezima hos-a,a smeta im tomson sa za dom spremni.
Zanimljivo Hrvatima ne smeta Dodik sa 4C i svojom velikosrpskom politikom ali im smeta u Hrvatskoj sve što ima veze sa Srbima.
:lol: :lol: :lol: :izet: :izet: :izet:

sve po potrebi :lol:
Post Reply