zoome, kakav je ono haos kod vas?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
vesela

#1 zoome, kakav je ono haos kod vas?

Post by vesela »

hoce li prestati one demonstracije?...vidim da ovdje niko ni habera!...zna li se, uopste za ovaj haos?...joj, zamisli da se kod nas onako brzo skupe i traze svoja prava!
3per

Post by 3per »

Ma bez veze se blamiraju. Cuj traze prava :lol: :lol:
nineac

Post by nineac »

Ma zaostala drzava :lol:
uozo

Post by uozo »

Za.ebani su autonomasi! Nisu oni tek tako lak zalogaj za policiju! A sto je interesantno kako se drze zajedno i pomazu jedni drugima. Nije proslo ni dan otkako su onaj centar delozirali odmah je doslo stotine njih iz Njemacke, Svedske, Italije i jos mnogo zemalja da im pomognu! :shock:
Meni je najveca sega kad se skupi 200 - 300 celavih Lonsdale i Thor Steinar obozavalaca a dodje 2000 autonomasa sa onim svojim cukama pa ih gadja flasama i kamenjem. Poslije policija mora da brani bjelopertlase od njih! :lol: :lol:
Maksim

Post by Maksim »

Svaka im cast. Makar netko u ovom svijetu tko nije ignorantan sa svijescu da je bolje ne raditi nista, jer se moze ugroziti sopstvena egzistencija (problemi s policijom, moguc otkaz, negativan image,...) dok "ugledni i kulturni" gentlemen-i odnesose sve.
Shoshana

Post by Shoshana »

Dok se jadna omladina po Kopenhagenu bori za svoja prava, Zoom je vidjen kako u obliznjoj radnji kupuje ruzicastu boju :D
Shoshana

Post by Shoshana »

Ma, dobro bolan sve to.... nego sto bas u ruzicasto? :D

Image
pitt

Post by pitt »

a da kazemo cousin george-u da posalje trupe da upostave demokratiju :D:D:D
vesela

Post by vesela »

zoom66 wrote:ma djeca se igraju sa koktelima designed by molotov, malo se griju uz vatru u prohladnom kopenhagenu, samo shto ih niko nije nauchio da skinu gumu sa kola prije nego je zapale, i tako to...:)

ukratko, politichari i popovi se igrali biznisa, djeca popushila i sad bljuju vatru...:cry:
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/s ... 69,00.html

lako se vama zezati oko ovoga, ja vec tri dana drzim pasos na oku! :-) ...traume, traume...
Timotije

Post by Timotije »

vesela wrote:
zoom66 wrote:ma djeca se igraju sa koktelima designed by molotov, malo se griju uz vatru u prohladnom kopenhagenu, samo shto ih niko nije nauchio da skinu gumu sa kola prije nego je zapale, i tako to...:)

ukratko, politichari i popovi se igrali biznisa, djeca popushila i sad bljuju vatru...:cry:
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/s ... 69,00.html

lako se vama zezati oko ovoga, ja vec tri dana drzim pasos na oku! :-) ...traume, traume...
Torba spakovana pored vrata, bez sare ni u halu....
Eno poceli jutros rusiti, ode kuca Topalovici....
repeater

Post by repeater »

ovdje se radi o destrukciji najpoznatijeg alternativog kulturnog centra u evropi. stoga je otpor omladine potpuno opravdan. zalsno je sto se na ovom forumu to uzima kao povod za sprdnju. a to me i ne cudi, jer sa ovakvim nivoom zatucanosti tesko je vjerovati u bilo kakve ideale.
Timotije

Post by Timotije »

repeater wrote:ovdje se radi o destrukciji najpoznatijeg alternativog kulturnog centra u evropi. stoga je otpor omladine potpuno opravdan. zalsno je sto se na ovom forumu to uzima kao povod za sprdnju. a to me i ne cudi, jer sa ovakvim nivoom zatucanosti tesko je vjerovati u bilo kakve ideale.
Jeste sve je to lepo, divno i nadasve kulturno, ali tudja svojina je tudja svojina i jednom se, kad -tad, mora vani!
Ista ta omladina (za koju ne sumnjam da im fali ideala), rusi, pali, kamenuje,terorise danima cijeli jedan gradski kvart.
Pravnu drzavu ne mozes zajebavati!
Imaju institucije pa se bori preko njih za svoja prava a ne sa kamenom u ruci.
Potpuno sam na strani milicije u ovom sporu (usput ne mogu a da ne zamislim kako bi to Milosevicev MUP-Srbije rasturio za minut).
P.S. Kakvi crni ideali u danasnjem svijetu, moj repeateru!
uozo

Post by uozo »

Image
:shock: :shock:
Shoshana

Post by Shoshana »

repeater wrote:ovdje se radi o destrukciji najpoznatijeg alternativog kulturnog centra u evropi. stoga je otpor omladine potpuno opravdan. zalsno je sto se na ovom forumu to uzima kao povod za sprdnju. a to me i ne cudi, jer sa ovakvim nivoom zatucanosti tesko je vjerovati u bilo kakve ideale.
Joj jesu mi vala i ovi kultivisani vise do**zdili :roll:
repeater

Post by repeater »

kultivacija je pojam iz poljuprivrede. pa, cak ni u vlastiti posao se ne razumijes.
Shoshana

Post by Shoshana »

repeater wrote:kultivacija je pojam iz poljuprivrede. pa, cak ni u vlastiti posao se ne razumijes.
MA naravno...svako sudi prema vlastitom znanju... Kultura je, pretpostavljam, uzgoj bakterija u laboratoriji :oops: :lol: :lol:

Ajd' se ti kultivisi, a nas pusti da se sprdamo, zivota ti...
uozo

Post by uozo »

Ja se iskreno pitam jeli rijec poljoprivreda nastala od rijeci (polo-vise grcizam?) i privreda ili poljo(polje) i privreda (privreda je grcizam kako god okrenes! :shock: ) :D
Anarhija all over Bascarsija!!! :shock: :D

Iskreno, kad vidim kaki su nasi foteljasi, presprejiso bi ih u jedno osam tisuca duginih boja!!! :shock: :D
Ne bi nama ni dva vagona anarhista pomogla, kaku muriju imamo! :roll:
Najbolje se odrzava najgora drzava! :shock:
Post Reply