Iskreno, razlog otvaranja teme je uvodjenje famoznog FLAT saobracaja na zoni. Dali ce oni uspjeti odrzati korak sa konkurencijom? Znajuci njihov kvalitet sa ogranicenim Down, kako ce tek sada biti kada puste flat.
Evo novog "cjenovnika"

Pa navalite
Moderator: Benq

E kod mene je Extra M paket 5GHz, prikljucen u februaru prosle godine.. Nikad nisam im'o nekih vecih problema, nikad mi nije veza pucala a brzina download-a mi je rijetko, al' bas rijetko ispod 200 kbps.. Meni su zasad odlicni..gol-man wrote:Kod mene bat ima Zonu ( extra paket na 5GHz) , konekcija stabilna , ne puca. Brzina je 1700 - 1900. Ne znam k'o je kod vas zastupnik Zone, ali to plaćanje 200 KM za priključak je.
On je platio 100 KM priključa prije petnaestak mjeseci i samo doplatio za UTP kabl 1 KM po metru cca 12 KM jer mu nije trebalo nešto puno. Antena je njihovo vlasništvo.
Bilo je svojevremeno 200 KM, i to kada sam ja uvodio. S vremenom su postajali jeftiniji, vidim da su sada spustili na 25/50 KM.gol-man wrote:Ne znam k'o je kod vas zastupnik Zone, ali to plaćanje 200 KM za priključak je.
Ja ga koristim od 2007, tri godine je odlican bio a evo nekih pola godine me zajebaje mnogo. Razmisljam o prelaskuneo7 wrote:Kuci se taj internet koristi jedno 3 godine. NI NAJVECEM NEPRIJATELJU GA NE BI PREPORUCIO
Ono nije internet,ono je zlo....
Ti ako si potpisao ugovor, nemas vise sta potpisivati . Novi ugovori stupaju na snagu od 1. 4. Meni sada istice net 30, pa cu cekati do prvog da me ne obavezuju 1 god nego 6 mjeseci. A flat starta svima, bez obzira kad je ko potpisao ili uplatiojosyp wrote:Za ovaj novi limit od 1.4. kod ZONA.ba imam pitanje
Jel se taj novi limit odnosi na sve ili samo za one koji sada potpišu ugovor (u 4 mjesecu i dalje).Ja sam u prvom mjesecu 2011 pa me zanima jel moram obnavljat ugovor ili promet bez limita dobivam automatski sljedećom uplatom uplatom? Hvala!
mentalist wrote:Ti ako si potpisao ugovor, nemas vise sta potpisivati . Novi ugovori stupaju na snagu od 1. 4. Meni sada istice net 30, pa cu cekati do prvog da me ne obavezuju 1 god nego 6 mjeseci. A flat starta svima, bez obzira kad je ko potpisao ili uplatiojosyp wrote:Za ovaj novi limit od 1.4. kod ZONA.ba imam pitanje
Jel se taj novi limit odnosi na sve ili samo za one koji sada potpišu ugovor (u 4 mjesecu i dalje).Ja sam u prvom mjesecu 2011 pa me zanima jel moram obnavljat ugovor ili promet bez limita dobivam automatski sljedećom uplatom uplatom? Hvala!
EdoI wrote:Kakav 1.4., ja sam na flatu poodavno, vidim zadnji put mi promet obračunat 11.2.Od moje zadnje uplate, tačnije pet dana, već sam dostigao limit od 20 GB koji sam dosad imao.
Za paketjosyp wrote:EdoI wrote:Kakav 1.4., ja sam na flatu poodavno, vidim zadnji put mi promet obračunat 11.2.Od moje zadnje uplate, tačnije pet dana, već sam dostigao limit od 20 GB koji sam dosad imao.
Ne znam al tako im piše na stranici da kreće u ponudu 1.4.2011
E da i ovo im piše: "Paketi su po principu 'fair use'. Fair use podrazumijeva maksimalnu potrošnju od 60% teoretski mogućeg kapaciteta".Koliki je taj mogući kapacitet?
I kod mene je 11.2 zadnji puta ocitano stanje, ali imas na trenutnim logovima koliko si potrosio poslije uplateEdoI wrote:Kakav 1.4., ja sam na flatu poodavno, vidim zadnji put mi promet obračunat 11.2.Od moje zadnje uplate, tačnije pet dana, već sam dostigao limit od 20 GB koji sam dosad imao.
Pa da, to i govorim, a onaj brojač koji se kod njih pika stoji na 25 GB od 11.2. Znam i ja, josype, da flat starta formalno od aprila, ali praktično je flat od ovog posljednjeg obračuna.mentalist wrote:I kod mene je 11.2 zadnji puta ocitano stanje, ali imas na trenutnim logovima koliko si potrosio poslije uplateEdoI wrote:Kakav 1.4., ja sam na flatu poodavno, vidim zadnji put mi promet obračunat 11.2.Od moje zadnje uplate, tačnije pet dana, već sam dostigao limit od 20 GB koji sam dosad imao.
Moguce da su i startali (nezvanicno) mada cisto sumnjam. Koja korist od toga, i da je test faza, ako svi cijede net.EdoI wrote:Pa da, to i govorim, a onaj brojač koji se kod njih pika stoji na 25 GB od 11.2.mentalist wrote:I kod mene je 11.2 zadnji puta ocitano stanje, ali imas na trenutnim logovima koliko si potrosio poslije uplateEdoI wrote:Kakav 1.4., ja sam na flatu poodavno, vidim zadnji put mi promet obračunat 11.2.Od moje zadnje uplate, tačnije pet dana, već sam dostigao limit od 20 GB koji sam dosad imao.
mentalist wrote:Za paketjosyp wrote:EdoI wrote:Kakav 1.4., ja sam na flatu poodavno, vidim zadnji put mi promet obračunat 11.2.Od moje zadnje uplate, tačnije pet dana, već sam dostigao limit od 20 GB koji sam dosad imao.
Ne znam al tako im piše na stranici da kreće u ponudu 1.4.2011
E da i ovo im piše: "Paketi su po principu 'fair use'. Fair use podrazumijeva maksimalnu potrošnju od 60% teoretski mogućeg kapaciteta".Koliki je taj mogući kapacitet?
768=150 GB
1024= 196 GB
2048=398 GB
3584=700 GB
Cak i sa Flex S paketom bi bio zadovoljan (poslije normalno) samo da je veca brzina.......