Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ide emisija u kojoj doktori, pravi, pricaju kako nikada ni jednom pacijentu sa astmom nisu prepisali tako visoke doze koliko zdravi sportisti koriste
visestruko vece doze
Pa ako koriste pumpice za Astmu onda su u pitanju disajni kortikosteroidi koji drže bronhije i plučne kaverne širom otvorenim čime omogućavaju veći prijem kisika i manje zamaranje. Čudi me da im to dopuštaju
O'zone wrote:Pa ako koriste pumpice za Astmu onda su u pitanju disajni kortikosteroidi koji drže bronhije i plučne kaverne širom otvorenim čime omogućavaju veći prijem kisika i manje zamaranje. Čudi me da im to dopuštaju
Ne mora značiti. Inhalatorna terapija astme uključuje i beta-agoniste koji šire disajne puteve. Vjerovatnije je da je to u pitanju. Kortikosteroidi imaju niz nusefekata koji mogu biti opasni za sportaše, poput osteporoze, imunodeficijencije i sl.
Rusi su koristili supstance koje već jesu na listi, a istraga je utvrdila da je u pitanju sistemski doping kojeg je osmislila, provodila i nadzirala ruska sportska vlast.
O'zone wrote:Pa ako koriste pumpice za Astmu onda su u pitanju disajni kortikosteroidi koji drže bronhije i plučne kaverne širom otvorenim čime omogućavaju veći prijem kisika i manje zamaranje. Čudi me da im to dopuštaju
Ne mora značiti. Inhalatorna terapija astme uključuje i beta-agoniste koji šire disajne puteve. Vjerovatnije je da je to u pitanju. Kortikosteroidi imaju niz nusefekata koji mogu biti opasni za sportaše, poput osteporoze, imunodeficijencije i sl.
Rusi su koristili supstance koje već jesu na listi, a istraga je utvrdila da je u pitanju sistemski doping kojeg je osmislila, provodila i nadzirala ruska sportska vlast.
sistematsku upotrebu lijkova za astmu je osmislila, provodila i nadzirala svedska-norveska-finska sportska vlast
fino rece ciko doktor sinoc u nekoj emisiji - sve je to politika i moc pojedinih zemaja, a posebno u okviru ok-a, i sam sistem kontrole je drugaciji nego inace
odoh malo od teme... Christopher Froome, biciklista, koji isto ima astmu, na Vuelti koju je pobijedio imao je duplo vecu dozu salbutamola od dozvoljene, koju je nemoguce dostici samo preko inhalatora. A zabranjene su tablete i igle... ma sav je sport otisao u neku tacku, doping gdje se god okrenes, samo se najpopularniji sportisti cuvaju.
Preporucio bih dokumentarni film ICARUS (2017), reditelj filma htio pokazati na sebi kako djeluje doping, a prica otisla u drugom smijeru tako sto je dosao do glavnog lika za antidoping na ZOI u Sočiju i pokazali kako su se Rusi dopingovali, uz puno strasnih podataka iz svijeta sporta.
Smiješni ste u pokušaju da rehabilitujete ruski kriminal. Smiješni.
Samo ću ponoviti da postoje dozvoljene i nedozvoljene supstance. Rusi su koristili nedozvoljene supstance, a njihova anti-dopinška agencija je osmislila način kako bi u taj sistem uključila što više ljudi, kako bi ga popularizirali među mladima i sl. To što vi smatrate da nešto nije fer ili jest je samo vaš problem.
I baš mi je drago što među sportskim nacijama planete danas nema tih varalica i lopova.
It_is_a_Leclerc wrote:Smiješni ste u pokušaju da rehabilitujete ruski kriminal. Smiješni.
Samo ću ponoviti da postoje dozvoljene i nedozvoljene supstance. Rusi su koristili nedozvoljene supstance, a njihova anti-dopinška agencija je osmislila način kako bi u taj sistem uključila što više ljudi, kako bi ga popularizirali među mladima i sl. To što vi smatrate da nešto nije fer ili jest je samo vaš problem.
I baš mi je drago što među sportskim nacijama planete danas nema tih varalica i lopova.
ko pere ruse?
tema je da drugim prolazi "pojacavanje" realnih mogucnosti samo zato jer pojacivaci nisu na listi
a nisu na listi jer se pitaju upravo ti sto ih koriste
Samo pokazuje koliko sranje od sporta, koje nikad necu shvatit. Prije 2-3 godine Prevc idol mladih, nevidjeni talenat, ma svrsavalo se na svaki skok, ne pamti se da se ovako nekad neki pojavio... Kroz dvije sezone frajer meda ne moze. Iste skakaonice, ista pravila, isto ama bas sve i onda takav pad...
Nikad ja to necu skontat...
I na svijetskom kupu i na OI u 90% (skoro) jedno te isto. Kad su na rasporedu brze discipline previse je snijega, snijega je premalo, spusti se magla ili duva jak vjetar .
jutros otvaram stranice "zmireci" da ne vidim sucajno rezultat, trazim reprizu ... kad sipak ...
valjda 15. ide spust
ukratko, dojam o citavjoj zoi do sad - 0 bodova
vrijeme, kao klimatski uslovi, vrijeme kao koliko je sati, zbrckan prenos, previse sportova ... sve skupa
odokativno, 80% takmicara pripada ovoj nasoj vremenskoj zoni
a oni nasli juznu koreju ... generalno dio planete koji je prilicno donji u zimskim sportovima
pitanje:
a) zbog najboljih uslova
b)zbog sjevernih susjeda
c)