Na drugom kraju te ulice ima stop, je li tako?Ateista wrote: ↑09/12/2023 08:26kuli1961 wrote: ↑08/12/2023 19:25@oXavier je potpuno u pravu. Ovdje se primjenjuje clan 49/1 ZOOBS BiH.
Ni na jednoj od putanja nema ama bas nikakvih znakova niti druge signalizacije, pa su obe putanje jednakog karaktera. Tada se primjenjuje pravilo desne strane, sto znaci da vozilo koje se krece zelenom putanjom mora propustiti vozilo koje mu dolazi sa desne strane, zutom putanjomhvala.
Samo bih napomenuo da se na ovim slikama ne vidi horizontalna signalizacija na zelenoj putanji, konkretno linije koje razdvajaju dvije trake i one su produzene tako da se vidi da je zelena putanja da tako kazem pravo a zuta je ulica koja se ukljucuje na ovu, ali po meni to opet nista ne nijenja jer nema znaka prvenstva a zuta dolazi sa desne strane.
ZOBS
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
nemezis
#9976 Re: ZOBS
- Ateista
#9977 Re: ZOBS
Zuta putanja ima cini mi se stop na drugoj strani gdje se ukljucuje u Alipasinu, ili bar trokut.nemezis wrote: ↑09/12/2023 09:12Na drugom kraju te ulice ima stop, je li tako?Ateista wrote: ↑09/12/2023 08:26kuli1961 wrote: ↑08/12/2023 19:25
@oXavier je potpuno u pravu. Ovdje se primjenjuje clan 49/1 ZOOBS BiH.
Ni na jednoj od putanja nema ama bas nikakvih znakova niti druge signalizacije, pa su obe putanje jednakog karaktera. Tada se primjenjuje pravilo desne strane, sto znaci da vozilo koje se krece zelenom putanjom mora propustiti vozilo koje mu dolazi sa desne strane, zutom putanjomhvala.
Samo bih napomenuo da se na ovim slikama ne vidi horizontalna signalizacija na zelenoj putanji, konkretno linije koje razdvajaju dvije trake i one su produzene tako da se vidi da je zelena putanja da tako kazem pravo a zuta je ulica koja se ukljucuje na ovu, ali po meni to opet nista ne nijenja jer nema znaka prvenstva a zuta dolazi sa desne strane.
Zelena nakon okretaljke bi trebala da ima zabranu, odatle se ne smije ukljuciti a Alipasinu ali moze iz Alipasine u nju skrenuti desno.
-
nemezis
#9978 Re: ZOBS
Ateista wrote: ↑09/12/2023 09:15Zuta putanja ima cini mi se stop na drugoj strani gdje se ukljucuje u Alipasinu, ili bar trokut.nemezis wrote: ↑09/12/2023 09:12Na drugom kraju te ulice ima stop, je li tako?Ateista wrote: ↑09/12/2023 08:26
hvala.
Zelena nakon okretaljke bi trebala da ima zabranu, odatle se ne smije ukljuciti a Alipasinu ali moze iz Alipasine u nju skrenuti desno.

Je li ovo drugi kraj? Ako jeste, i sa druge strane treba stop ili trokut.
- Ateista
#9979 Re: ZOBS
Jeste, to je drugi kraj zute putanje.nemezis wrote: ↑09/12/2023 09:32
Je li ovo drugi kraj? Ako jeste, i sa druge strane treba stop ili trokut.
Zasto mislis da bi onda trebao biti i tamo trokut ili stop, kakve to ima veze?
- Mishelinke
#9980 Re: ZOBS
I desi se da neko preko noći postavi tu znak, policija ga uslika i na sudu ispuši foruAteista wrote: ↑08/12/2023 10:28I ja mislim da mora biti znak zabrane desno sa tvog parkinga ili obavezan smjer lijevo, vec su navedeni razni razlozi iz kojih ne moras znati da je to jednosmjerna, niko ne moze ocekivati da pamtimo znakove ulica kojim smo prosli i oni moraju biti jasno vidljivi.preludezalude wrote: ↑08/12/2023 02:09 Naduravao sam se s policajce..on ne moze, ja moze. Epilog...nalog sa kaznom 100KM i oduzimanje vozacke na mjesec dana
Nasvrljao sam situaciju pa valja skontate. Najsmjesnije je sto ja to godinama tako radim.
Plava zvjezdica je okrugli plavi znak "obavezno skretanje desno"
Crvena zvjezdica je cetvrtasti plavi znak obavjesti "cesta s jednosmjernim saobracajem"
Hajmo sad misljenja... Narancasta strelica sam ja i izlazim s parkinga... nema znaka nikakvog... Da li smijem skrenut desno i da se ukljucim na glavnu cestu?
Kad pogledam ovu skucu, ako imaju parking mjesta lijevo od parkinga a nemaju desno, to znaci da vjerovatno cesta ina dvije trake od kojih je jedna parking na lijevoj strani, te oosto desno nema parking mjesta sasvim bi normalno bilo da taj mali dio ceste bude dvosmjeran, ima slicnih slucajeva.
Tu se postavlja pitanje tacne pozicije znaka jednosmjerne ulice, da li je odmah na pocetku ulice ili na mini raskrsnici sa tvojim parkingom,ako je tek kod tvog parkinga onda je tek odatle jednosmjerna.
Ako je i na pocetku,to opet ne znaci da neko nije pogrijesio sto nije stavio znak na izlazu sa parkinga i ne znaci da ti moras pamtiti da sa druge strane ima zbak za jednosmjernu, tako da bih i ja na tvom mjestu probao sa sudskim odlucivanjem.
Nije nemoguće, a haj ti onda poslije dokaži da tog dana znaka nije bilo
-
nemezis
#9981 Re: ZOBS
Pa, za slucaj da je to sve nekakvo "dvorište" koje je neko asfaltirao pa liči na ulicu.
- Ateista
#9982 Re: ZOBS
Pa on je vec uslikao da u to vrijeme nije bilo znaka, evo ima i na forumu fotografija, moze se naci negdje valjda info kad je znak postavljen a ima i kad je kazna napisana, mogu se vjestaciti fotografije kad su napravljene, ima nacina da se dokaze.Mishelinke wrote: ↑09/12/2023 09:43I desi se da neko preko noći postavi tu znak, policija ga uslika i na sudu ispuši foruAteista wrote: ↑08/12/2023 10:28I ja mislim da mora biti znak zabrane desno sa tvog parkinga ili obavezan smjer lijevo, vec su navedeni razni razlozi iz kojih ne moras znati da je to jednosmjerna, niko ne moze ocekivati da pamtimo znakove ulica kojim smo prosli i oni moraju biti jasno vidljivi.preludezalude wrote: ↑08/12/2023 02:09 Naduravao sam se s policajce..on ne moze, ja moze. Epilog...nalog sa kaznom 100KM i oduzimanje vozacke na mjesec dana
Nasvrljao sam situaciju pa valja skontate. Najsmjesnije je sto ja to godinama tako radim.
Plava zvjezdica je okrugli plavi znak "obavezno skretanje desno"
Crvena zvjezdica je cetvrtasti plavi znak obavjesti "cesta s jednosmjernim saobracajem"
Hajmo sad misljenja... Narancasta strelica sam ja i izlazim s parkinga... nema znaka nikakvog... Da li smijem skrenut desno i da se ukljucim na glavnu cestu?
Kad pogledam ovu skucu, ako imaju parking mjesta lijevo od parkinga a nemaju desno, to znaci da vjerovatno cesta ina dvije trake od kojih je jedna parking na lijevoj strani, te oosto desno nema parking mjesta sasvim bi normalno bilo da taj mali dio ceste bude dvosmjeran, ima slicnih slucajeva.
Tu se postavlja pitanje tacne pozicije znaka jednosmjerne ulice, da li je odmah na pocetku ulice ili na mini raskrsnici sa tvojim parkingom,ako je tek kod tvog parkinga onda je tek odatle jednosmjerna.
Ako je i na pocetku,to opet ne znaci da neko nije pogrijesio sto nije stavio znak na izlazu sa parkinga i ne znaci da ti moras pamtiti da sa druge strane ima zbak za jednosmjernu, tako da bih i ja na tvom mjestu probao sa sudskim odlucivanjem.
Nije nemoguće, a haj ti onda poslije dokaži da tog dana znaka nije bilo![]()
- Haris.ba
#9983 Re: ZOBS
Postoje elaborati i rjesenja za svaki znak.Mishelinke wrote: ↑09/12/2023 09:43 Nije nemoguće, a haj ti onda poslije dokaži da tog dana znaka nije bilo
Moja bivsa sefica ispred svoje zgrade dobila kaznu za parkiranje. Bio znak zabrane parkiranja godinama (uz dozvolu jednoj firmi).
I ona napise dopis da trazi od ministarstva saobracaja dokaz da su dali dozvolu za taj znak.
Sutradan znak maknut, a policajac dosao i davao joj pare da plati kaznu i ne talasa. Valjda onaj zbog koga su postavili znak skontao da je bolje da se sve zataska.
- Mishelinke
#9984 Re: ZOBS
Da ima, ako se baš zainadi, međutim poznavajući naš narod, pretpostavljao sam da će na kraju platiti kaznu i poslati policajca u pm.Ateista wrote: ↑09/12/2023 09:52Pa on je vec uslikao da u to vrijeme nije bilo znaka, evo ima i na forumu fotografija, moze se naci negdje valjda info kad je znak postavljen a ima i kad je kazna napisana, mogu se vjestaciti fotografije kad su napravljene, ima nacina da se dokaze.Mishelinke wrote: ↑09/12/2023 09:43I desi se da neko preko noći postavi tu znak, policija ga uslika i na sudu ispuši foruAteista wrote: ↑08/12/2023 10:28
I ja mislim da mora biti znak zabrane desno sa tvog parkinga ili obavezan smjer lijevo, vec su navedeni razni razlozi iz kojih ne moras znati da je to jednosmjerna, niko ne moze ocekivati da pamtimo znakove ulica kojim smo prosli i oni moraju biti jasno vidljivi.
![]()
Ali vidim kasnije uzeo je advokata, tako da
- Mishelinke
#9985 Re: ZOBS
Nažalost, naša policija umjesto da "služi i štiti", ponašaju se kao drumski razbojnici. Selektivno zaustavljaju, selektivno kažnjavaju za parkiranje, sve rade selektivno. Gledam neki dan, na zelenoj površini, bukvalno svako drugo auto ima zakačen nalog. Ostali ništa. Rade kako im je k... ćejf i onda imamo anarhiju kakvu sada imamo.Haris.ba wrote: ↑09/12/2023 09:53Postoje elaborati i rjesenja za svaki znak.Mishelinke wrote: ↑09/12/2023 09:43 Nije nemoguće, a haj ti onda poslije dokaži da tog dana znaka nije bilo
Moja bivsa sefica ispred svoje zgrade dobila kaznu za parkiranje. Bio znak zabrane parkiranja godinama (uz dozvolu jednoj firmi).
I ona napise dopis da trazi od ministarstva saobracaja dokaz da su dali dozvolu za taj znak.
Sutradan znak maknut, a policajac dosao i davao joj pare da plati kaznu i ne talasa. Valjda onaj zbog koga su postavili znak skontao da je bolje da se sve zataska.
- Ateista
#9986 Re: ZOBS
Nema nikakve kapije ni ograde, tako da mislim da nije nicije dvoriste vec cesta koja povezuje Alipasinu i Jukicevu, jedino tom cestom se mozes i ukljuciti iz Jukiceve u Alipasino (samo desno prema stadionu, ne moze lijevo prema Kobiljoj glavi) samo je neko uz tu cestu napravio objekat i parking. Uostalom i da jeste necije dvoriste koje je asfaltirao, po cemu to neko moze znati? U tom slucaju bi trebao znak stop, to se slazem.
Realno, imalo bi smisla da nevezano za to zelena putanja ima prednost i po meni bi svakako trebao biti trokut ili stop tamo, ali posto ga nema zuta ima prednost.
- Ateista
#9987 Re: ZOBS
Da su mu dali neku manju kaznu bez zabrane vjerovatno bi to uradio, vecini bi se bilo mrsko peglati. Ja sam jednom tako platio iako nisam bio kriv ali nije mi se gubilo vrijeme zbog 20KM, to su i drotovi pretpostavili i zato su dali takvu kaznu,rekao sam im prethodno da cu ici na sud ako mi posalju kaznu, htjeli da istjeraju svoje iz principa a nisu smjeli na sud pa zato poslali takvu kaznu supci. I sad mi je krivo sto i ja nisam uz principa isao na sud, ali jbg imam uvijek preca posla.Mishelinke wrote: ↑09/12/2023 09:55Da ima, ako se baš zainadi, međutim poznavajući naš narod, pretpostavljao sam da će na kraju platiti kaznu i poslati policajca u pm.Ateista wrote: ↑09/12/2023 09:52Pa on je vec uslikao da u to vrijeme nije bilo znaka, evo ima i na forumu fotografija, moze se naci negdje valjda info kad je znak postavljen a ima i kad je kazna napisana, mogu se vjestaciti fotografije kad su napravljene, ima nacina da se dokaze.Mishelinke wrote: ↑09/12/2023 09:43
I desi se da neko preko noći postavi tu znak, policija ga uslika i na sudu ispuši foru
![]()
Ali vidim kasnije uzeo je advokata, tako da![]()
U ovom slucaju je veca kazna i zabrana, tu vrijedi ici na sud i dobro je da je predao, i ja bih.
-
nemezis
#9988 Re: ZOBS
Imaš tu drugu stvar. Ako je situacija kao na slici i na drugoj strani (samo bez znaka), ova traka bi se mogla smatrati trakom za ubrzavanje i onda je jasno da zeleni ima prednost jer zuti izlazi iz svoje trake koja nestaje.Ateista wrote: ↑09/12/2023 09:58Nema nikakve kapije ni ograde, tako da mislim da nije nicije dvoriste vec cesta koja povezuje Alipasinu i Jukicevu, jedino tom cestom se mozes i ukljuciti iz Jukiceve u Alipasino (samo desno prema stadionu, ne moze lijevo prema Kobiljoj glavi) samo je neko uz tu cestu napravio objekat i parking. Uostalom i da jeste necije dvoriste koje je asfaltirao, po cemu to neko moze znati? U tom slucaju bi trebao znak stop, to se slazem.
Realno, imalo bi smisla da nevezano za to zelena putanja ima prednost i po meni bi svakako trebao biti trokut ili stop tamo, ali posto ga nema zuta ima prednost.
- Ateista
#9989 Re: ZOBS
Nije bas ista hor signalizacija, isprekidana linija je na drugoj strani u Jukicevoj dok je ovdje na ukljucenju u Alipasinu puna, tako da se na drugoj strani smije i lijevo u Jukicevu, nema ove isprekidane linije koja oznacava dokle ide ova ulicica i slicno, na drugoj strani ima samo isprekidana po sredini jukiceve, sa strane zute putanje nema nikakvih linija da pokazuje kao da je u pitanju traka za ubrzanje.nemezis wrote: ↑09/12/2023 10:44Imaš tu drugu stvar. Ako je situacija kao na slici i na drugoj strani (samo bez znaka), ova traka bi se mogla smatrati trakom za ubrzavanje i onda je jasno da zeleni ima prednost jer zuti izlazi iz svoje trake koja nestaje.Ateista wrote: ↑09/12/2023 09:58Nema nikakve kapije ni ograde, tako da mislim da nije nicije dvoriste vec cesta koja povezuje Alipasinu i Jukicevu, jedino tom cestom se mozes i ukljuciti iz Jukiceve u Alipasino (samo desno prema stadionu, ne moze lijevo prema Kobiljoj glavi) samo je neko uz tu cestu napravio objekat i parking. Uostalom i da jeste necije dvoriste koje je asfaltirao, po cemu to neko moze znati? U tom slucaju bi trebao znak stop, to se slazem.
Uostalom, cak i ova situacija na spoju sa Alipasinom, da nema trokuta onda bi imali prednost iz ove male ulicice bez obzira na to sto po hor signalizaciji izgleda kao traka za ubrzavanje, jer svaka traka za ubrzavanje ili ukljucenje i na autoputevina i magistralama ima trokut ili stop, bar koliko sam upratio, bez toga bi te trake valjda imale prednost, kao sto bi i u KT ono sto smo vec razgovarali da nema trokuta prednost imali oni koji se ukljucuju a ne oni koji su u KT.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#9990 Re: ZOBS
Evo i od mene isto pitanje za tu raskrsnicu. Zasto crveni misli da ima prednost u odnosu na zutog? 90% crvenih to misli. Ako grijesim, ispravite me?Ateista wrote: ↑08/12/2023 11:05
Evo i od mene nesto za razmisljanje.![]()
Raskrsnica kod groblja Bare, ko ima prednost, zelena ili zuta putanja?
Nema nikakvog znaka vezanog za prvenstvo ni sa jedne strane, ali imaju linije na kolovozu koje pokazuju da se cesta zelene putanje prostire kao jedna ulica i pored toga sto mota desno pa lijevo i ovaj krak ulice sa zutom putanjom se ukljucuje u zelenu, ali zuta dolazi sa desne strane i nema nikakvog znaka prvenstva?![]()

- Ateista
#9991 Re: ZOBS
Vjerovatno zato sto misle da idu pravo, a grijese jer bi tu pravo bilo ovo poludesno po hir signalizaciji, ali kako god i bez sa drugacijom hor signalizacijom nema nikakve osnove da imaju prednost, opet nema nikakvih znakova i zuta putanja ima prednost jer dolazi sa desne strane, tako da si u pravu.laserShow wrote: ↑09/12/2023 11:06Evo i od mene isto pitanje za tu raskrsnicu. Zasto crveni misli da ima prednost u odnosu na zutog? 90% crvenih to misli. Ako grijesim, ispravite me?Ateista wrote: ↑08/12/2023 11:05
Evo i od mene nesto za razmisljanje.![]()
Raskrsnica kod groblja Bare, ko ima prednost, zelena ili zuta putanja?
Nema nikakvog znaka vezanog za prvenstvo ni sa jedne strane, ali imaju linije na kolovozu koje pokazuju da se cesta zelene putanje prostire kao jedna ulica i pored toga sto mota desno pa lijevo i ovaj krak ulice sa zutom putanjom se ukljucuje u zelenu, ali zuta dolazi sa desne strane i nema nikakvog znaka prvenstva?![]()
![]()
- kokuz_sa
#9992 Re: ZOBS
Vasim tumacenjem pravila
Tacno cete nekog otjerat u smrt.
Mislit ce neko da ima prednost po vasim zamisljenim bojama
Proletit ce i ubit nekoga
Tacno cete nekog otjerat u smrt.
Mislit ce neko da ima prednost po vasim zamisljenim bojama
Proletit ce i ubit nekoga
- laserShow
#9993 Re: ZOBS
Pa daj nam jasno rastumaci. Nemoj govoriti uzmi zapisnik, uzmi drota za ruku. Daj jasno, tacno, pecatom, zakomo, cime hoces, pa da nesto naucimo.
Sta ti znaci zakon, znak, kad samo 100m dalje na raskrsnici lijevo prema fordu i pravo prema sipu, oni koji se spustaju s pravca ne gledaju znak i kontaju da imaju pravo prvenstva? Samo tu mozes imati dnevno stotinjak kazni, a imas ogroman znak, ne jedan vec dva
Ova raskrsnica sa slike je isto tako zanimljiva. Kako na dijelu gdje je Ateista naveo pitanje, gdje je velika mogucnost kontakta, a nema znaka, tako i na dijelu ukljucenja na Alipasinu, gdje skrecu lijevo prema Gazpromu, a nema tih drotova da ih kaznjavaju.
Evo dodje stranac, nema znaka, gleda pravilo desne strane i desi se udes. Je li parking, je li sporedna ulica, sta je?
Isto samo 50m kraj praonice se ukljucuju na Alipasinu kroz znak zabrane.
- Ateista
#9994 Re: ZOBS
Mi dajemo tumacenja na osnovu ZOBS-a i otvoreni smo za diskusiju ako neko ima bolje argumente, a ti samo palamudis bezveze bez ikakvih argumenata.
Prije bih rekao da ces ti ubiti nekoga svojim shvatanjem prvenstva prolaza koje nije ni cim utemeljeno.
Trazio si od mene da pitam saobracajnog policajca a imacu jos mjerodavnije - misljenje strucnjaka iz osiguranja kojima je to posao, javim ovdje kad se potvrdi da sam u pravu.
- Ateista
#9995 Re: ZOBS
Za skretanje lijevo u Alipasinu su znali nekad drotovi biti tu i pisati kazne, tako sam cuo od ljudi koji zive u Jukicevoj i idu u Bingo pa kazu treba preko kosevskog ici kako je legalno.laserShow wrote: ↑09/12/2023 11:19Pa daj nam jasno rastumaci. Nemoj govoriti uzmi zapisnik, uzmi drota za ruku. Daj jasno, tacno, pecatom, zakomo, cime hoces, pa da nesto naucimo.
Sta ti znaci zakon, znak, kad samo 100m dalje na raskrsnici lijevo prema fordu i pravo prema sipu, oni koji se spustaju s pravca ne gledaju znak i kontaju da imaju pravo prvenstva? Samo tu mozes imati dnevno stotinjak kazni, a imas ogroman znak, ne jedan vec dva![]()
Ova raskrsnica sa slike je isto tako zanimljiva. Kako na dijelu gdje je Ateista naveo pitanje, gdje je velika mogucnost kontakta, a nema znaka, tako i na dijelu ukljucenja na Alipasinu, gdje skrecu lijevo prema Gazpromu, a nema tih drotova da ih kaznjavaju.
Evo dodje stranac, nema znaka, gleda pravilo desne strane i desi se udes. Je li parking, je li sporedna ulica, sta je?
Isto samo 50m kraj praonice se ukljucuju na Alipasinu kroz znak zabrane.
Ono sto se ja pitam je da li je hor signalizacija obavezujuca ako nema znaka, jer tu nema znaka zabranjeno lijevo ali ima puna linija.
- laserShow
#9996 Re: ZOBS
Tacno, budu kada treba da pune budzet, odnosno kada zafali para. No kako je Sarajevo bogato prekrsajima, vrlo rijetko im treba dodatnog kesa, pa ih u zadnje vrijeme cesce nema nego sto budu tu. Bez problema, da ne pretjeram, mogu da napisu 500 kazni dnevno.
-
nemezis
#9997 Re: ZOBS
Slažem se, ovdje nedostaje znak da se izbjegne bilo kakva sumnja.Ateista wrote: ↑09/12/2023 10:54Nije bas ista hor signalizacija, isprekidana linija je na drugoj strani u Jukicevoj dok je ovdje na ukljucenju u Alipasinu puna, tako da se na drugoj strani smije i lijevo u Jukicevu, nema ove isprekidane linije koja oznacava dokle ide ova ulicica i slicno, na drugoj strani ima samo isprekidana po sredini jukiceve, sa strane zute putanje nema nikakvih linija da pokazuje kao da je u pitanju traka za ubrzanje.nemezis wrote: ↑09/12/2023 10:44Imaš tu drugu stvar. Ako je situacija kao na slici i na drugoj strani (samo bez znaka), ova traka bi se mogla smatrati trakom za ubrzavanje i onda je jasno da zeleni ima prednost jer zuti izlazi iz svoje trake koja nestaje.Ateista wrote: ↑09/12/2023 09:58
Nema nikakve kapije ni ograde, tako da mislim da nije nicije dvoriste vec cesta koja povezuje Alipasinu i Jukicevu, jedino tom cestom se mozes i ukljuciti iz Jukiceve u Alipasino (samo desno prema stadionu, ne moze lijevo prema Kobiljoj glavi) samo je neko uz tu cestu napravio objekat i parking. Uostalom i da jeste necije dvoriste koje je asfaltirao, po cemu to neko moze znati? U tom slucaju bi trebao znak stop, to se slazem.
Uostalom, cak i ova situacija na spoju sa Alipasinom, da nema trokuta onda bi imali prednost iz ove male ulicice bez obzira na to sto po hor signalizaciji izgleda kao traka za ubrzavanje, jer svaka traka za ubrzavanje ili ukljucenje i na autoputevina i magistralama ima trokut ili stop, bar koliko sam upratio, bez toga bi te trake valjda imale prednost, kao sto bi i u KT ono sto smo vec razgovarali da nema trokuta prednost imali oni koji se ukljucuju a ne oni koji su u KT.
- Ateista
#9998 Re: ZOBS
Fali definitivno, a dok nema znaka ostaje pravilo desne strane.nemezis wrote: ↑09/12/2023 12:06Slažem se, ovdje nedostaje znak da se izbjegne bilo kakva sumnja.Ateista wrote: ↑09/12/2023 10:54Nije bas ista hor signalizacija, isprekidana linija je na drugoj strani u Jukicevoj dok je ovdje na ukljucenju u Alipasinu puna, tako da se na drugoj strani smije i lijevo u Jukicevu, nema ove isprekidane linije koja oznacava dokle ide ova ulicica i slicno, na drugoj strani ima samo isprekidana po sredini jukiceve, sa strane zute putanje nema nikakvih linija da pokazuje kao da je u pitanju traka za ubrzanje.
-
preludezalude
#9999 Re: ZOBS
Nisam jos uzeo advokata vec se sam advokat ponudio kad je vidio situaciju i prokomentarisao da su tu lake pare za troskove.Mishelinke wrote: ↑09/12/2023 09:55Da ima, ako se baš zainadi, međutim poznavajući naš narod, pretpostavljao sam da će na kraju platiti kaznu i poslati policajca u pm.Ateista wrote: ↑09/12/2023 09:52Pa on je vec uslikao da u to vrijeme nije bilo znaka, evo ima i na forumu fotografija, moze se naci negdje valjda info kad je znak postavljen a ima i kad je kazna napisana, mogu se vjestaciti fotografije kad su napravljene, ima nacina da se dokaze.Mishelinke wrote: ↑09/12/2023 09:43
I desi se da neko preko noći postavi tu znak, policija ga uslika i na sudu ispuši foru
![]()
Ali vidim kasnije uzeo je advokata, tako da![]()
Ja uvijek sa policijom idem niz dlaku i uvijek se moze dogovoriti. Ali sad je policajac odmah nastupio...znas li sta si ucinio, kazna je 100KM i mjesec vozacke, da li prihvatate? Naravno da je moj odgovor bio da ne prihvatam. I to je sva prica bila oko toga. Nije uopste ostavio prostora za pregovaranje. Odmah se on vratio u svoj auto. Nastavak price nisam spomenuo ali je "smijesan".
On se vratio u svoj auto, ja sjedim u svom autu i djeca su u autu.
I nema policajca 10 minuta. HEEEJJJ...10 minuta. Valjda vijecali sta da urade, mozda se raspitivali. Vidim da ce dijete zakasniti u skolu i posaljem ga pjeske. I tako ja cekam, kad eto njih dvojice...prilaze prozoru i ono famozno pitanje IMATE LI OPREMU SVU? E tad sam definitvo odlucio da ovo necu pustiti. Naravno oprema pregledana uz stalno komentarisanje drugog policajca da tamo ima znak obaveznog kretanja. Da ja tu nisam milion puta prosao i tako se ukljucio mozda bih i povjerovao.
- vjeshalica
#10000 Re: ZOBS
Meni ova povrsina izgleda kao trotoar,a ne kolovoz. Besmisleno je da u karakteru trotoara ima znak za obavezan smjer kretanja kad se on za trotoar ne odnosi jer se vozila njime ne krecu.