Šta želiš reći? Odgovarao sam na post gdje se kaže da je nešto tako i "vani" i napisao sam da nije tako vani. BE u Srbiji takodje vozi B plus prikolicu do 3.500 kg, Hrvatska isto, Njemačka... Ovo kod nas je greška. Šta da radi Nijemac sa zakacenom kamp kućicom kada udje u BiH?
[/quote]
Kod nas je tako. Sve sto ukupno ( vucno vzilo i jos jedna ili dvije prikolice/poluprikolice) prelazi 3500kg mora C i jos sta god iza.
Sto se tice Nijemca/bilokogdrugog koji dodje kod nas na njega se primjenjuju odredbe Beckog ugovora iz, mislim, 65 godine.
U tom Ugovoru je definisano otprilike, da se u pogledu opreme, i dozvola za strance vaze pravila zemlje u kojoj je vozilo/vozac registrovan.
Naravno saobracajna pravila su nasa u nasoj zemlji ( Englez ce voziti desnom stranom u BiH).
Ameri recimo nemju tezinu kao kriterijum. Tamo se polaze ukupnu duzinu vozila, pa sta god kg ispalo.
[/quote]
Ako svi oko nas imaju isti princip, ja bih rekao da je kod nas greška napravljena. Po kojem članu Zakona je putničko vozilo plus prikolica preko 3.500 kg C kategorija?