ZOBS

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#676 Re: ZOBS

Post by Romeo 80 »

juzna_strana wrote:Svjedok sam sve cescih drskih prolazaka kroz crveno,i veceras sam vidio takav slucaj.
Nije to preklapanje zuto/crveno nego prolazak 5 sekundi nakon sto se crveno upali.
Molio bih forumase koji poznaju zakonske procedure da li je moguce napraviti neku inicijativu
da se kazne za to djelo barem udvostruce ?
Hvala unaprijed !
Mene baš večeras zamalo ne pokupi na raskrsnici kreten i to baš tako kao što kažeš! Meni debelo zeleno i hoću da skrenem lijevo kad odjednom majmun u Golfu 6 samo proleti na par cenata ispred mene i to tako što se prestrojio u susjednu traku (za smjer iz suprotne strane) i pretiče kolonu koja stoji na crvenom! :x :x Pa ne ubij kretena! :angry:
juzna_strana

#677 Re: ZOBS

Post by juzna_strana »

Romeo 80 wrote:
juzna_strana wrote:Svjedok sam sve cescih drskih prolazaka kroz crveno,i veceras sam vidio takav slucaj.
Nije to preklapanje zuto/crveno nego prolazak 5 sekundi nakon sto se crveno upali.
Molio bih forumase koji poznaju zakonske procedure da li je moguce napraviti neku inicijativu
da se kazne za to djelo barem udvostruce ?
Hvala unaprijed !
Mene baš večeras zamalo ne pokupi na raskrsnici kreten i to baš tako kao što kažeš! Meni debelo zeleno i hoću da skrenem lijevo kad odjednom majmun u Golfu 6 samo proleti na par cenata ispred mene i to tako što se prestrojio u susjednu traku (za smjer iz suprotne strane) i pretiče kolonu koja stoji na crvenom! :x :x Pa ne ubij kretena! :angry:
Nisu to bezazlene stvari druze,nikako. Hvala bogu pa ti nije nista bilo.
U zadnje vrijeme to pravo cesto vidjam po gradu,postaje sve masovnija pojava.
Mora se nesto mijenjati dok nije sve otislo u neku stvar.
preludezalude

#678 Re: ZOBS

Post by preludezalude »

Ja se ne sklanjam nikome i zato se poturam bez razmisljanja. Neka ginu kreteni.
semirsar

#679 Re: ZOBS

Post by semirsar »

preludezalude wrote:Ja se ne sklanjam nikome i zato se poturam bez razmisljanja. Neka ginu kreteni.
Lako je tebi u damperu se vozat' po gradu i poturat' se, hajd se poturi sa golfom dvicom, ha ja.
preludezalude

#680 Re: ZOBS

Post by preludezalude »

semirsar wrote:
preludezalude wrote:Ja se ne sklanjam nikome i zato se poturam bez razmisljanja. Neka ginu kreteni.
Lako je tebi u damperu se vozat' po gradu i poturat' se, hajd se poturi sa golfom dvicom, ha ja.
To je jos bolja opcija. Naplatis ga dobro kasnije. :lol:
klixo

#681 Re: ZOBS

Post by klixo »

preludezalude wrote:
semirsar wrote:
To je jos bolja opcija. Naplatis ga dobro kasnije. :lol:
i jos primas 300km invalidnine :lol: odlicno ... idem se poturit s dvicom :-)
preludezalude

#682 Re: ZOBS

Post by preludezalude »

To ti je super penzija. Kad ces je zaraditi ovako. Nikad. :lol:
poznanik

#683 Re: ZOBS

Post by poznanik »

Čini se da su pojedinci zaboravili naziv teme :-)
DTSRyder

#684 Re: ZOBS

Post by DTSRyder »

Hvala za ovo
klixo

#685 Re: ZOBS

Post by klixo »

Sad me zaustavise na C.Vili ... Od A do Ž peglancija , da bi na kraju razlog zaustavljanja upaljene maglenke koje naravno nisam palio ...Nisam se htio peglat po sudovima , zovem caleta on ima iskustva sta cu kako cu na kraju potpisem ono cudo.Da sam potpisao na sudsko odlucivanje ne bih smio izaci iz mahale ,a da me ne zaustave. Sta mogu uraditi u ovakvim situacijama ?
goran16v

#686 Re: ZOBS

Post by goran16v »

klixo wrote:Sad me zaustavise na C.Vili ... Od A do Ž peglancija , da bi na kraju razlog zaustavljanja upaljene maglenke koje naravno nisam palio ...Nisam se htio peglat po sudovima , zovem caleta on ima iskustva sta cu kako cu na kraju potpisem ono cudo.Da sam potpisao na sudsko odlucivanje ne bih smio izaci iz mahale ,a da me ne zaustave. Sta mogu uraditi u ovakvim situacijama ?
Izvini buraz ali nesto tu nije kako treba... Zaustavili te na Cvili bez razloga, ti bio fin - krasan, a onda ti naplatili kaznu za upaljene maglenke koje nisu bile upaljene???
Ako fakat nisi upalio maglenke potpisi sudsko odlucivanje, a ako si ispravan sta te briga nek' te zaustavljaju.
Gray

#687 Re: ZOBS

Post by Gray »

goran16v wrote:
klixo wrote:Sad me zaustavise na C.Vili ... Od A do Ž peglancija , da bi na kraju razlog zaustavljanja upaljene maglenke koje naravno nisam palio ...Nisam se htio peglat po sudovima , zovem caleta on ima iskustva sta cu kako cu na kraju potpisem ono cudo.Da sam potpisao na sudsko odlucivanje ne bih smio izaci iz mahale ,a da me ne zaustave. Sta mogu uraditi u ovakvim situacijama ?
Izvini buraz ali nesto tu nije kako treba... Zaustavili te na Cvili bez razloga, ti bio fin - krasan, a onda ti naplatili kaznu za upaljene maglenke koje nisu bile upaljene???
Ako fakat nisi upalio maglenke potpisi sudsko odlucivanje, a ako si ispravan sta te briga nek' te zaustavljaju.

I ja nešto sumnjam. Mene su u protekloj sedmici dva puta zaustavili, bio sam pristojan i kulturan i oba puta su me pustili bez peglanja iako sam ova puta stvarno napravio prekršaj.
klixo

#688 Re: ZOBS

Post by klixo »

Ma 100% nisam imao upaljene maglenke ! Nisam lud valjda jbte , pola sata je prepirka bila... Ja podjoh u stanicu da ih prijavim stari me zove pusti ih zbog 50km cete peglat svaki put kad izadjes u grad.Kontam sad da odem na tehnicki pregled da vidim jesam li imao upaljene maglenke i fino sliku i kaznu objavim sa datumima.
preludezalude

#689 Re: ZOBS

Post by preludezalude »

Evo najnovija. U Tuzli policija pocela opominjati vozace koji imaju razne folije polijepljene po haubama, krovovima i slicno. Za sada samo opominju. Znaci i karbon cuning je pri kraju.
goran16v

#690 Re: ZOBS

Post by goran16v »

preludezalude wrote:Evo najnovija. U Tuzli policija pocela opominjati vozace koji imaju razne folije polijepljene po haubama, krovovima i slicno. Za sada samo opominju. Znaci i karbon cuning je pri kraju.
Po kojoj osnovi? Zbog narusavanja omjera osnovner boje? Ako to ozbiljnije i doslijedno primjene mogli bi nadrljati komercijalisti sa onim svojim obljepljenim dostavnjacima...
530i

#691 Re: ZOBS

Post by 530i »

Moraju, zakon još niju ukinut ili izmijenjen.
preludezalude

#692 Re: ZOBS

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote:Evo najnovija. U Tuzli policija pocela opominjati vozace koji imaju razne folije polijepljene po haubama, krovovima i slicno. Za sada samo opominju. Znaci i karbon cuning je pri kraju.
Po kojoj osnovi? Zbog narusavanja omjera osnovner boje? Ako to ozbiljnije i doslijedno primjene mogli bi nadrljati komercijalisti sa onim svojim obljepljenim dostavnjacima...
Ma izvlace se da svaka promjena na autu mora biti upisana u saobracajnu.
Zamisli sad da neko treba da skine karbon foliju sa haube. Kakav ce haos ostati na haubi.
goran16v

#693 Re: ZOBS

Post by goran16v »

preludezalude wrote:[
Ma izvlace se da svaka promjena na autu mora biti upisana u saobracajnu.
Zamisli sad da neko treba da skine karbon foliju sa haube. Kakav ce haos ostati na haubi.
Pa jedino da upsu promjenu boje valjda...
preludezalude

#694 Re: ZOBS

Post by preludezalude »

Da, tako kazu da to treba biti upisano u saobracajnu. Samo neznam da li postoji ta opcija u zakonu. Da nije isto kao i sa folijama na staklima.
goran16v

#695 Re: ZOBS

Post by goran16v »

preludezalude wrote:Da, tako kazu da to treba biti upisano u saobracajnu. Samo neznam da li postoji ta opcija u zakonu. Da nije isto kao i sa folijama na staklima.
Pojma nemam, ali mi je generalno sega i bas sam se pitao kako to zakon tretira kad kupe bijeli dostavnjak i presvuku ga u boju brenda koji distribuiraju. Securitas po Sarajevo ima crvene aute, a svi presvuceni u bijelo...
preludezalude

#696 Re: ZOBS

Post by preludezalude »

Ma divlji zapad. U Tuzli je bio jedan polo u mislim 4 boje. Hauba zelena, jedna vrata zuta, druga vrata crvena, krov plav. Sta li bi njemu trebalo pisati u saobracajnoj.
goran16v

#697 Re: ZOBS

Post by goran16v »

preludezalude wrote:Ma divlji zapad. U Tuzli je bio jedan polo u mislim 4 boje. Hauba zelena, jedna vrata zuta, druga vrata crvena, krov plav. Sta li bi njemu trebalo pisati u saobracajnoj.
Ako je ovakav onda za divno cudo nije divlji zapad nego fabricki Polo Harkequin i to poseban, a sta pise u saobr - pojma nema. Nekad se moglo upisati vise boja (valjda je bilo nesto u %, pa koliko razlicitih boja moze imati), a kako su uveli holomogaciju i svega par osnovnih boja ne znam kao to hoda.
Image
In Europe, a special "Harlekin" or "Harlequin" model was released in 1995. The Polo Harlekin was an unusual edition featuring a multi-coloured body with each panel in a different colour: Flash red, Ginster yellow, Pistachio green and Chagall blue. It used the same engines as regular Polos—only the colour of the panels was the difference. Originally limited to 1,000, around 3,800 of this series were produced.
insomnia78

#698 Re: ZOBS

Post by insomnia78 »

Jest taj, vozio dostavi za pekaru

s' moje sokocalo
530i

#699 Re: ZOBS

Post by 530i »

preludezalude wrote:Ma divlji zapad. U Tuzli je bio jedan polo u mislim 4 boje. Hauba zelena, jedna vrata zuta, druga vrata crvena, krov plav. Sta li bi njemu trebalo pisati u saobracajnoj.
Proći će vremena dok naši vrli stručnjaci skontaju da se u rubriku boja može upisati VIŠEBOJAN, ili ista rubrika ne mora ni postojati....i dok skontaju da je broj šasije jedan od najbitnijih elemenata u saobraćajnoj dozvoli...

A povodom "karbonaca" i slične ciganije, zakonski je valjda propisano da 2/3 auta mora biti u onoj boji koja piše u papirima...a postoji mogućnost da se doda i još boja u dozvolu...
preludezalude

#700 Re: ZOBS

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
Ako je ovakav onda za divno cudo nije divlji zapad nego fabricki Polo Harkequin i to poseban, a sta pise u saobr - pojma nema. Nekad se moglo upisati vise boja (valjda je bilo nesto u %, pa koliko razlicitih boja moze imati), a kako su uveli holomogaciju i svega par osnovnih boja ne znam kao to hoda.
Image
In Europe, a special "Harlekin" or "Harlequin" model was released in 1995. The Polo Harlekin was an unusual edition featuring a multi-coloured body with each panel in a different colour: Flash red, Ginster yellow, Pistachio green and Chagall blue. It used the same engines as regular Polos—only the colour of the panels was the difference. Originally limited to 1,000, around 3,800 of this series were produced.
Da, takav. Nisam ni znao da je tvornicki takav. Kad sam rekao divlji zapad, mislio sam na nase zakone i prekrajanja sad ovako, kroz pola godine moze i drugacije ali platis.
Post Reply