Trebalo bi da je dovoljno samo da platis i da nista ne nosis, ali znajuci nasu administraciju ne bi bilo lose jedan primjerak virmana dati agenciji koja ti reg. auto (ili ako reg. sam da nosis u MUP gdje registrujes).kakavdanakneiskustvu wrote:koja je procedura u sarajevu kad hoćeš registrovati auto a imaš kazne koje si platio,je li dovoljno predati uplatnice od kazni u policiju?
ZOBS
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
goran16v
#651 Re: ZOBS
- _Reds_
#652 Re: ZOBS
Pokazes onoj teti tamo koja ti je izlistala kazne da si uplatio. Ona je inace sluzbenica MUP-a.kakavdanakneiskustvu wrote:goran16v wrote:Trebalo bi da je dovoljno samo da platis i da nista ne nosis, ali znajuci nasu administraciju ne bi bilo lose jedan primjerak virmana dati agenciji koja ti reg. auto (ili ako reg. sam da nosis u MUP gdje registrujes).kakavdanakneiskustvu wrote:koja je procedura u sarajevu kad hoćeš registrovati auto a imaš kazne koje si platio,je li dovoljno predati uplatnice od kazni u policiju?
šta kad platiš kaznu isti dan kad hoćeš da registruješ auto?,je li imaju službenici koji razdužuju kazne?
- poznanik
#653 Re: ZOBS
Vjerovatno je manje zaposlenih u službi računovodstva, jer se sve uplate, čitajući izvode, unose ručno.kakavdanakneiskustvu wrote:...pitam jer sam čuo da u sarajevu niko ne vrši "skidanje" tih kazni kad građani žele da reg. auto,nego da se čeka par dana da se kazne elektronski obrišu
-
preludezalude
#654 Re: ZOBS
Po Tuzli su poceli masovno da kaznjavaju vozace koji imaju zatamnjena stakla. I to, za zatamnjeno zadnje vjetrobransko staklo. Danas sam nesto nacuo od jednog policajca da su nesto definisali u zakonu oko tih folija na staklima. U glavnom kazna ide za zatamnjeno zadnje vjetrobransko staklo. Samo nisam siguran sta je sa bocnim staklima. Znam da je nekad ranije bilo da se moze zatamniti zadnja bocna stakla i zadnje vjetrobransko staklo, ali nesto je promjenjeno.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#655 Re: ZOBS
Imam jednu nedoumicu, pa moguće da mi neko može dati pravi odgovor. Kad su u pitanju vozila sa pogonom na plin, da li je zakonski rok za atestiranje plinske instalacije do kraja ove kalendarske godine, ili se to mora uraditi u roku od 15 dana?
Razlog zašto to pitam je što me je u RS-u zaustavila patrola i policajci mi kažu da radim prekršaj vozeći bez atesta, a koliko sam ja razumio rok je kraj 2012 god.
Ne znam sad da li je to bio njihov fol da me pokušaju "izmusti" ili su stvarno u pravu?!

Razlog zašto to pitam je što me je u RS-u zaustavila patrola i policajci mi kažu da radim prekršaj vozeći bez atesta, a koliko sam ja razumio rok je kraj 2012 god.
Ne znam sad da li je to bio njihov fol da me pokušaju "izmusti" ili su stvarno u pravu?!
-
preludezalude
#656 Re: ZOBS
Ja nisam cuo ni za kakav rok za atest. Ali kad prodjes tehnicki, onda si u redu. Mislim, to je logicno.Romeo 80 wrote:Imam jednu nedoumicu, pa moguće da mi neko može dati pravi odgovor. Kad su u pitanju vozila sa pogonom na plin, da li je zakonski rok za atestiranje plinske instalacije do kraja ove kalendarske godine, ili se to mora uraditi u roku od 15 dana?
Ne znam sad da li je to bio njihov fol da me pokušaju "izmusti" ili su stvarno u pravu?!![]()
![]()
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#657 Re: ZOBS
Ma ne znam ni sam! Ja sam čuo da je krajnji rok kraj 2012 god. što mi i ima logike, jer je obavezno atestiranje plinskih instalacija u autima uvedeno prije par mjeseci i svi oni koji godinama voze na plin bi praktički odmah bili u prekršaju, ako je rok za atestiranje samo 15 dana od uvođenja plinske instalacijee u auto.
- poznanik
#658 Re: ZOBS
S početka jula 2011. godine, na području Republike Srpske na snazi je
ZAKON O BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA REPUBLIKE SRPSKE
Treba ga pročitati i upoznati se s pojedinim odredbama.
ZAKON O BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA REPUBLIKE SRPSKE
Treba ga pročitati i upoznati se s pojedinim odredbama.
- kokuz_sa
#659 Re: ZOBS
Policija će u okviru akcije „Ljetna turistička sezona 2012“ imati zadatak da izvrši kontrolu motociklista te ukoliko ne posjeduju potrebnu dokumentaciju da istima oduzme motocikl, a ukoliko je riječ o prekršaju da iste sankcioniše. Akcija ima i za cilj da smanji broj saobraćajnih nesreća sa težim posljedicama.
- dottore
#660 Re: ZOBS
Da ne otvaram novu temu:
Kolji je postupak dobijanja novog stikera, i gdje to da trazim?
-
klixo
#661 Re: ZOBS
Jucer u svojoj mahali udjem u zabranu(tacnije zabranjeno skretanje , dvosmjerna ulica) kad se lola usteko iza kontenjera i jos se bukvalno sageo da ga niko ne vidi
100m od kuce mi napisa pojas , z.skretanje i saobracajna ... 100 km 
- _Reds_
#662 Re: ZOBS
Dobijes ga u osiguravajucoj kuci u kojoj registrujes auto.dottore wrote:Da ne otvaram novu temu:
Zna li ko kako najlakse odlijepiti stare stikere.
- HaHaHa2
#663 Re: ZOBS
_Reds_ wrote: Zna li ko kako najlakse odlijepiti stare stikere.

- drug_profi
#664 Re: ZOBS
Odgulis plastiku, naprskas sredstvom za ciscenje stakla, moze i kapljica dvije obicnog jestivog ulja jer dobro otapa tu vrstu ljepila, strugac za led i poslije samo uglancaj sredstvom za staklo. Ja skidam za 3-4 minuta ovako._Reds_ wrote:
Zna li ko kako najlakse odlijepiti stare stikere.
- jyqan
#665 Re: ZOBS
ev dosao policajac, mene nije bilo kuci, ostavio mi poziv da donesem vozacku u cips (kazna mjesec vozac od prije dvije stranice). Ne pise kad, samo pise: ukoliko se ne odazovete, bit cete kaznjeni za prekrsaj kaznom 100 km, u skladu sa cl 235, stav 1, tacka 34 zakona
E sad.. Ima price kao, ne javis se I samo dobijes kaznu 100 km, znam da je to vjerovatno fantazija, al eto da vidim... Zna li iko
E sad.. Ima price kao, ne javis se I samo dobijes kaznu 100 km, znam da je to vjerovatno fantazija, al eto da vidim... Zna li iko
-
technoGeek
#666 Re: ZOBS
Nije fantazija, lijepo odnesi tu vozacku i predaj je u cips. Mada uopste ne kontam sta ti on ima donositi papire kada ti to treba doci postom, svejedno od dana kada si primio rjesenje imas 8 dana da je predas, a kazna ako ne predas moze ici i preko tih 100 maraka ako se dobro sjecam.
- muha-V8
#667 Re: ZOBS
Ako ne predas fino ti dodzu na vrata i uzmu,a 100km ti je kazna i kad istekne zabrana onda fino vadiš novu vozačku dozvolu gdje su ti upisali koliko ste poena osvojilitechnoGeek wrote:Nije fantazija, lijepo odnesi tu vozacku i predaj je u cips. Mada uopste ne kontam sta ti on ima donositi papire kada ti to treba doci postom, svejedno od dana kada si primio rjesenje imas 8 dana da je predas, a kazna ako ne predas moze ici i preko tih 100 maraka ako se dobro sjecam.
-
gorandul
#668 Re: ZOBS
Jesi siguran u ovo? Ja danas zvao osiguravajucu kucu, rekose mi da dizes u MUP-u. A kod mene je moped koji je trajno registrovan i kazu mi u osiguravajucoj kuci da moram otici na tehnicki i sa potvrdom sa tehnickog u MUP po stiker. Vrhunac nebuloze, po meni. Ima li ko da je uzimao novi stiker za moped pa da ovo moze potvrditi ili demantovati?_Reds_ wrote:Dobijes ga u osiguravajucoj kuci u kojoj registrujes auto.dottore wrote:Da ne otvaram novu temu:
-
530i
#669 Re: ZOBS
Postupak je ispravan...za trajno registrovana vozila...samo ti uz to što si nabrojao treba i polisa osiguranja naravno...zato tamo gdje platiš osiguranje neka skoknu do mupa i riješe ti to sve za par sati...ti samo skokneš na tehnički sa motorom...
-
gorandul
#670 Re: ZOBS
I ja sam se uvjerio u to citajuci zakon... Naravno, osiguranje nisam pomenuo, jer se ono podrazumijeva...530i wrote:Postupak je ispravan...za trajno registrovana vozila...samo ti uz to što si nabrojao treba i polisa osiguranja naravno...zato tamo gdje platiš osiguranje neka skoknu do mupa i riješe ti to sve za par sati...ti samo skokneš na tehnički sa motorom...
- _Reds_
#671 Re: ZOBS
Meni da je dala zena u osiguravajucoj kuci, posto je njoj dam papire, a ona to ostalo zavrsi. Ja dodjem samo po saobaracajnu i po stiker.gorandul wrote:Jesi siguran u ovo? Ja danas zvao osiguravajucu kucu, rekose mi da dizes u MUP-u. A kod mene je moped koji je trajno registrovan i kazu mi u osiguravajucoj kuci da moram otici na tehnicki i sa potvrdom sa tehnickog u MUP po stiker. Vrhunac nebuloze, po meni. Ima li ko da je uzimao novi stiker za moped pa da ovo moze potvrditi ili demantovati?_Reds_ wrote:Dobijes ga u osiguravajucoj kuci u kojoj registrujes auto.dottore wrote:Da ne otvaram novu temu:
Prije toga joj donesem papir sa tehnickog, pare i saobaracajnu
-
goran16v
#672 Re: ZOBS
Tebi je zena dala stiker isto kao i ovjerenu potvrdu o reg./saobr. dozvolu ali ne znaci da je ona ovjerila niti izdala, stiker izdaje MUP, a agencija ga samo preuzme uz produzenu saobracajnu._Reds_ wrote:
Meni da je dala zena u osiguravajucoj kuci, posto je njoj dam papire, a ona to ostalo zavrsi. Ja dodjem samo po saobaracajnu i po stiker.
- _Reds_
#673 Re: ZOBS
Pa nravno da je saobracujnu ovjerio MUP. Ali hcu da kazem da kom mene to zavrse ovi iz osiguravajuce, ja nista sa MUP-om nemam. Dodjem samo kod njih.goran16v wrote:Tebi je zena dala stiker isto kao i ovjerenu potvrdu o reg./saobr. dozvolu ali ne znaci da je ona ovjerila niti izdala, stiker izdaje MUP, a agencija ga samo preuzme uz produzenu saobracajnu._Reds_ wrote:
Meni da je dala zena u osiguravajucoj kuci, posto je njoj dam papire, a ona to ostalo zavrsi. Ja dodjem samo po saobaracajnu i po stiker.
Evetulano ako kazne imam, koje nisam latio, kazu mi telefon da imam i da platim.
-
juzna_strana
#674 Re: ZOBS
Svjedok sam sve cescih drskih prolazaka kroz crveno,i veceras sam vidio takav slucaj.
Nije to preklapanje zuto/crveno nego prolazak 5 sekundi nakon sto se crveno upali.
Molio bih forumase koji poznaju zakonske procedure da li je moguce napraviti neku inicijativu
da se kazne za to djelo barem udvostruce ?
Hvala unaprijed !
Nije to preklapanje zuto/crveno nego prolazak 5 sekundi nakon sto se crveno upali.
Molio bih forumase koji poznaju zakonske procedure da li je moguce napraviti neku inicijativu
Hvala unaprijed !
-
tester33
#675 Re: ZOBS
juzna_strana wrote:Svjedok sam sve cescih drskih prolazaka kroz crveno,i veceras sam vidio takav slucaj.
Hvala unaprijed !
Ti si pravi SDP-ovac. Samo nenormalni traze povecanje "kazne".