Ne kontam sta je poenta price. Razumijem fristraciju, ali napravio si prekrsaj, uhvatila te policija, bunio si, potegao najgori moguci argument (sto pises mene, sto ne pises nhega) i sad kao ne bi trebao platiti kaznu? Da li je to sto su drugi napravili isti prekrsaj ikakvo opravdanje da ga i ti napravis i prodjes bez kazne? Naravno da nije. Pogrijesio si - prihvati kaznu, a odvojeno od toga se bori za bolji rad policije u cemu te 100% podrzava,. Nemas ti tu nikakvu ni osnovu ni sansu da se zalis ni sudu ni nadlezim._Reds_ wrote:Pa drug sa obje strane te ulice su parkirana auta, i izmedju njih se moze proci, ja sam isto parkira, tj. stao sa strane ulice, ne na sredinu ulice, dakle stao isto kao sto su bila parkirana auta tu, u isti red.
Ono sto je jos gore, bio je zapisoa samo 2-3 broja tablica, dok sam se vratio iz prodavnice, znaci za minut, i onda mi je trazio dokemnte, i poceo da pise nalog na vozacku, ne na auto. I ja sam mu rekao da mu necu potpisati nalog, sto je moje pravo, i da cu prijaviti nadleznim, da pise kazne kome hoce, i kako on hoce, onda je gospodin rekao da mu ja prijetim i da ce da mi pise kaznu od 500KM za remcenje javnog reda i mira. I srecom tu je bilo pored jos par ljudi sto po balkonima sto ispred prodavnice, i ja sam mu rekao evo svjedoka da sve ovo radite cisto iz hira, pa vi pisite sta hocete, i onda je on odustao od pisanja naloga za javni red i mir.
ZOBS
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
goran16v
#601 Re: ZOBS
- hadzinicasa
#602 Re: ZOBS
da li je obavezna BiH naljepnica na vozilu pri prelasku granice ako automobil ima nove tablice (sa BiH oznakom sa strane)?
- iceman ze
#603 Re: ZOBS
Sta pametno uraditi?
Imam fabricki tonirana stakla na autu. Vec drugi put u par dana, me MUP RS-a u Lukavici pegla, da nije ista dozvoljena i da je kaznjiva. Njihovo objasnjenje je da sve mora biti u saobracajnoj dozvoli navedeno ???
Imam fabricki tonirana stakla na autu. Vec drugi put u par dana, me MUP RS-a u Lukavici pegla, da nije ista dozvoljena i da je kaznjiva. Njihovo objasnjenje je da sve mora biti u saobracajnoj dozvoli navedeno ???
- Magarece_godine
#604 Re: ZOBS
Jestehadzinicasa wrote:da li je obavezna BiH naljepnica na vozilu pri prelasku granice ako automobil ima nove tablice (sa BiH oznakom sa strane)?
- hadzinicasa
#605 Re: ZOBS
čudno - zvala sam Bihamk, oni kažu da nije. Meni se nije lijepila na novo auto naljepnica, pa sam u Mercatoru uzela onu magnetnu i stavila u auto. Nisu mi ništa tražili na granici tako da je nisam ni stavljalaMagarece_godine wrote:Jestehadzinicasa wrote:da li je obavezna BiH naljepnica na vozilu pri prelasku granice ako automobil ima nove tablice (sa BiH oznakom sa strane)?
uglavnom dobila sam oprečna mišljenja.
- _Reds_
#606 Re: ZOBS
Ja nisam nikad imao tu naljepnicu na autu (2007.), prelazio sam granicu jedno 7-8 puta, i nikad me nisu peglali za to, niti sam ikad vidio na granici da nekome zagledaju da li ima tu neljepnicu, mada imam tamo kod prve pomoci u gepeku jednu za svaki slucaj.hadzinicasa wrote:čudno - zvala sam Bihamk, oni kažu da nije. Meni se nije lijepila na novo auto naljepnica, pa sam u Mercatoru uzela onu magnetnu i stavila u auto. Nisu mi ništa tražili na granici tako da je nisam ni stavljalaMagarece_godine wrote:Jestehadzinicasa wrote:da li je obavezna BiH naljepnica na vozilu pri prelasku granice ako automobil ima nove tablice (sa BiH oznakom sa strane)?
uglavnom dobila sam oprečna mišljenja.
-
goran16v
#607 Re: ZOBS
Ne brini, ako im stanes na zulj, a ne nadju nista drugo doci ce i do naljepnice._Reds_ wrote:
Ja nisam nikad imao tu naljepnicu na autu (2007.), prelazio sam granicu jedno 7-8 puta, i nikad me nisu peglali za to, niti sam ikad vidio na granici da nekome zagledaju da li ima tu neljepnicu, mada imam tamo kod prve pomoci u gepeku jednu za svaki slucaj.
- poznanik
#608 Re: ZOBS
kakavdanakneiskustvu wrote:je li se u sarajevu oduzimaju vozila onima koji imaju preko 1000 km neplaćenih kazni?
Po kojem zakonu?
- holowey
#609 Re: ZOBS
istina...oduzmu i zapale na licu mjesta, dok jedinica za podrsku siluje vlasnika na raskrsnici kod higijenskog za primjer drugim vozacimakakavdanakneiskustvu wrote:je li se u sarajevu oduzimaju vozila onima koji imaju preko 1000 km neplaćenih kazni?
- poznanik
#610 Re: ZOBS
Oduzimanje imovinske koristi kao odgovornost za počinjeni prekršaj propisano je Zakonom o prekršajima FBiH, ali sam ovdje mislio na određenje od 1.000 KMkakavdanakneiskustvu wrote:to ti ne bi znao reći,znam da je u zenici od neki dan počelo se to raditipoznanik wrote:Po kojem zakonu?kakavdanakneiskustvu wrote:je li se u sarajevu oduzimaju vozila onima koji imaju preko 1000 km neplaćenih kazni?
- poznanik
#611 Re: ZOBS
Oduzimanje predmeta iz izvršenja prekršaja u nadležnosti je suda, ne policije, i određeno je članom 19. Zakona o prekršajima FBiH. Ne vjerujem da policija samoinicijativno vrši oduzimanje vozila, mislim da je nadležni sud već prije odredio zaštitnu mjeru oduzimanjem tog vozila. Policija ovdje samo provodi odluku suda.kakavdanakneiskustvu wrote:...možda nisam bio najjasniji,policija od neki dan oduzima vozila onima koje zatekne u saobraćaju a imaju preko 1000 km neplaćenih kazni,neki dan čovjeku koji ima preko 8000 km neplaćenih kazni oduzeta alfa romeo
- _Reds_
#612 Re: ZOBS
Svaka cast ako uspijete za manje od godinu nabiti milju kazni, i treba vam ga oduzeti. Jer ako je to auto na tvoje ime, ti ga ionako ne mozes registrovati sto neces platiti kazne, ako auto nije na tvoje ime, onda ti i nemaju sta oduzeti.kakavdanakneiskustvu wrote:poznanik wrote:Oduzimanje predmeta iz izvršenja prekršaja u nadležnosti je suda, ne policije, i određeno je članom 19. Zakona o prekršajima FBiH. Ne vjerujem da policija samoinicijativno vrši oduzimanje vozila, mislim da je nadležni sud već prije odredio zaštitnu mjeru oduzimanjem tog vozila. Policija ovdje samo provodi odluku suda.kakavdanakneiskustvu wrote:...možda nisam bio najjasniji,policija od neki dan oduzima vozila onima koje zatekne u saobraćaju a imaju preko 1000 km neplaćenih kazni,neki dan čovjeku koji ima preko 8000 km neplaćenih kazni oduzeta alfa romeo
nije samo to vozilo u pitanju,vjerovatno je ta akcija pokrenuta u koordinaciji sa sudom
- HaHaHa2
#613 Re: ZOBS
Imaju_Reds_ wrote: Svaka cast ako uspijete za manje od godinu nabiti milju kazni, i treba vam ga oduzeti. Jer ako je to auto na tvoje ime, ti ga ionako ne mozes registrovati sto neces platiti kazne, ako auto nije na tvoje ime, onda ti i nemaju sta oduzeti.
- _Reds_
#614 Re: ZOBS
Eh to nemaju pravo, ne mogu ti oduzeti tudje auto, to ni sud ne moze narediti.HaHaHa2 wrote:Imaju_Reds_ wrote: Svaka cast ako uspijete za manje od godinu nabiti milju kazni, i treba vam ga oduzeti. Jer ako je to auto na tvoje ime, ti ga ionako ne mozes registrovati sto neces platiti kazne, ako auto nije na tvoje ime, onda ti i nemaju sta oduzeti.ono u kojem te zaustave
![]()
- Salah ad-Din
#615 Re: ZOBS
Mogu ako si ga ukrao_Reds_ wrote:Eh to nemaju pravo, ne mogu ti oduzeti tudje auto, to ni sud ne moze narediti.HaHaHa2 wrote:Imaju_Reds_ wrote: Svaka cast ako uspijete za manje od godinu nabiti milju kazni, i treba vam ga oduzeti. Jer ako je to auto na tvoje ime, ti ga ionako ne mozes registrovati sto neces platiti kazne, ako auto nije na tvoje ime, onda ti i nemaju sta oduzeti.ono u kojem te zaustave
![]()
- HaHaHa2
#616 Re: ZOBS
moze moze_Reds_ wrote:Eh to nemaju pravo, ne mogu ti oduzeti tudje auto, to ni sud ne moze narediti.HaHaHa2 wrote:Imaju_Reds_ wrote: Svaka cast ako uspijete za manje od godinu nabiti milju kazni, i treba vam ga oduzeti. Jer ako je to auto na tvoje ime, ti ga ionako ne mozes registrovati sto neces platiti kazne, ako auto nije na tvoje ime, onda ti i nemaju sta oduzeti.ono u kojem te zaustave
![]()
- _Reds_
#617 Re: ZOBS
Taj momak vjerovato ni vozacke nije imao, pa mu policija nije oduzela auto, nego ga je onemogucila da dalje vozi, i to auto je poslije morala vratiti vlasniku.HaHaHa2 wrote:
moze mozepitaj Harisa E. koji je isto mislio ko i ti
![]()
i koji je imao preko 20k kazne pa ga zaustavise u BMW dzipu na Grbavici gdje je vlasnik pomenutog dzipa jedan od kriminalaca
![]()
![]()
(znaci nije njegov) i covjek sve plati
![]()
- HaHaHa2
#618 Re: ZOBS
Imao je vozacku_Reds_ wrote: Taj momak vjerovato ni vozacke nije imao, pa mu policija nije oduzela auto, nego ga je onemogucila da dalje vozi, i to auto je poslije morala vratiti vlasniku.
-
goran16v
#619 Re: ZOBS
Koliko se sjecam prvi je bio onaj lik kojem su po zaustavljalju odmah oduzeli Golfa 3 registrovanog na materino ime, a zatim i nekakvu Calibru koju je posudio od jarana. Oduzima se auto u kojem si zatecen bez obzira na vlasnisvto.
- _Reds_
#620 Re: ZOBS
I ti dobijes i policiju na sudu.goran16v wrote:Koliko se sjecam prvi je bio onaj lik kojem su po zaustavljalju odmah oduzeli Golfa 3 registrovanog na materino ime, a zatim i nekakvu Calibru koju je posudio od jarana. Oduzima se auto u kojem si zatecen bez obzira na vlasnisvto.
Ode lik renta auto, i policija uzme to auto, djeluje smijesno zaista.
Tj. mogu oduzeti auto ali samo privremeno, nema policija pravo oduzimati tudje auto zato sta ga neko treci koristi, to bi bio apsurd, nadjite mi gdje to u zakonu pise da moze.
- insomnia78
#621 Re: ZOBS
Prosto nemoguce
Sent sa mog ultra, sexy, cool mobitela using tapatalk
Sent sa mog ultra, sexy, cool mobitela using tapatalk
-
goran16v
#622 Re: ZOBS
Niko ne kaze da je oduzimanje trajno, ali je oduzimanje do placanja sankcije. Cak i da je rent-a-car u pitanju onaj kome oduzmu auto placa svaki dan rente, haman pa se rent-a-caru isplati._Reds_ wrote:I ti dobijes i policiju na sudu.goran16v wrote:Koliko se sjecam prvi je bio onaj lik kojem su po zaustavljalju odmah oduzeli Golfa 3 registrovanog na materino ime, a zatim i nekakvu Calibru koju je posudio od jarana. Oduzima se auto u kojem si zatecen bez obzira na vlasnisvto.
Ode lik renta auto, i policija uzme to auto, djeluje smijesno zaista.
Tj. mogu oduzeti auto ali samo privremeno, nema policija pravo oduzimati tudje auto zato sta ga neko treci koristi, to bi bio apsurd, nadjite mi gdje to u zakonu pise da moze.
- poznanik
#623 Re: ZOBS
_Reds_ wrote:...Ode lik renta auto, i policija uzme to auto, djeluje smijesno zaista.
Iz Zakona o prekršajima FBiH:
Član 19.
Oduzimanje predmeta
(1) Predmeti koji su upotrijebljeni, ili su bili namijenjeni za izvršenje prekršaja, ili koji su nastali izvršenjem prekršaja mogu se oduzeti ako su vlasništvo okrivljenog.
(2) Predmeti iz stava 1. ovog člana mogu se oduzeti i kada nisu vlasništvo okrivljenog, ako to zahtijevaju interesi opće sigurnosti, čuvanja života i zdravlja ljudi, sigurnost robnog prometa ili razlozi javnog morala, kao i u drugim slučajevima predviđenim zakonom.
-
medoIL
#624 Re: ZOBS
Maloprije se vracam sa haverove mature i puf plavci me zaustavis , popio 3 case vina , tacnije gemišta , i posto nemam 3 godine voz. iskustva ne smijem imati ni promila
Tamo ga vamo ga , vozacka , saobracajna , slovo P , sve udure , ali auto je bilo na firmi i trebao sam imati jebeni putni nalog , ali srecom to mi oprostise , kad rece izvrsit cemo alkotest , ja ga molim nemoj tamo vamo i nista on , kad mi jos donese onaj rokovnik sa zakonima i procita mi da vozila koja su registrovana na firmu ne smiju imati ni promil alkohola , tj. ja ne smijem imati ni promil. A kazna ide na firmu od 1000 do 8000 KM
I mrsko mi se bilo peglat , kratkim poznatim postupkom zavrsim
Eh zanima me ovo boldirano , prvi put cujem za ovo ... Mada se kajem sto mu dadoh jer sam jos sat vremena prije nego sto su me zaustavili popio zadnju casu gemišta , a popio sam ih dvije u razmaku od 2 sata.
Eh zanima me ovo boldirano , prvi put cujem za ovo ... Mada se kajem sto mu dadoh jer sam jos sat vremena prije nego sto su me zaustavili popio zadnju casu gemišta , a popio sam ih dvije u razmaku od 2 sata.
-
medoIL
#625 Re: ZOBS
Jes da je post star 100 godina , ali moram da priupitam ovog jel ikad cuo za akumulator , jel ikad imao biciklo sa svjetlom , okrece se tocak , a ono svijetliDozer wrote:
1. Upaljena svjetla povecavaju potrosnju do 1l / 100km