Limited Sky wrote: ↑09/02/2020 01:33
Maloprije dobih cestitku zakacenu za brisace zbog nepropisnog parkiranja , clan 73. st1. tacka 13 koje glasi
13) na trotoaru, odnosno na pješačkoj stazi, ako to nije izričito regulisano saobraćajnim znakom, a ako je parkiranje dozvoljeno, mora se ostaviti najmanje 1,6 m širine na površini za kretanje pješaka, s tim da ta površina ne može biti uz ivicu kolovoza.
... ovo se desilo u ulici Bulevara Mese Selimovic.. prema ovom mjestu
nema uopste znaka da je zabranjeno skrenuti vamo
ili zabrana zaustavljana ili parkiranja sto je po meni pogreska, i zbog toga bih isao na sudsko odlucivanje
imam li ikakve sanse na sudu da mi poniste kaznu sta vi mislite, jeste li imali slicnu situaciju
Prvo, nisi citirao kompletan clan:
Član 73
Vozač
ne smije da zaustavi ili parkira vozilo naročito:
13) na trotoaru, odnosno na pješačkoj stazi,
ako to nije izričito regulisano saobraćajnim znakom, a ako je parkiranje dozvoljeno, mora se ostaviti najmanje 1,6 m širine na površini za kretanje pješaka, s tim da ta površina ne može biti uz ivicu kolovoza.
Kao sto vidis pise da ne smijes parkirati ako nije "izričito regulisano saobraćajnim znakom", a to znaci da mora postojati znak "P" koji oznacava parking + 1,6m prostora za pjesake.
Imali tamo taj znak? Ako nema parkiranje je zabaranjeno i bez znaka zabranje parkiranja.
Umjesto da se bunis i nauci zakon koji si obavezan da znas. Dobro je neko napisao, trebalo te je savjetovati da ides na sud pa da zakon naucis na tezi i skuplji nacin.