Na toj fotografiji ima i izlaz sa dvije trake.Travnički Noćni Šetač wrote:Pa i govorio sam isključivo za predmetnu fotografiju...nemezis wrote:Travnički Noćni Šetač wrote: Da, ali kao što vidiš to je tamo gdje je samo jedna traka za izlaz, što je i logično. Na izlazu gdje su dvije trake je isprekidana i izaći se može sa obje trake.
ZOBS
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
nemezis
#4851 Re: ZOBS
- Travnički Noćni Šetač
#4852 Re: ZOBS
Pa vidim... jesi pročitao šta sam napisao: " dijelovi pune linije" .... znači ukazao sam na dijelove pune linije na pojedinim mjestima na isključivo ovoj fotografiji...nemezis wrote:Na toj fotografiji ima i izlaz sa dvije trake.Travnički Noćni Šetač wrote:
Pa i govorio sam isključivo za predmetnu fotografiju...
...
ne vjerujem da sam bio baš toliko nejasan, ali ako jesam izvinjavam se ekipi...
-
tempuser
#4853 Re: ZOBS
Kao sto napisah, logika i zdrav razum, koji podrzavaju da se iz vanje ide samo na sljedeci ili jedan od prva dva izlaza, je jedno, a ZOBS, po kojem mozes beskonacno kruziti vanjskom, je drugo.nemezis wrote:Valjda si pratio priču?! Priča je krenula da je na nekim kruznim tokovima pravilo da se iz vanjske ide na prva dva izlaza a iz unutrašnje na ostale. Pitao sam gdje ima takav kružni i zato komentarišem izlaženje. Često se provlači ta priča o izlaženju ali ista nema uporište u propisima. Izuzev, naravno, kada je kružni konstruisan tako, kao u Tuzli, na primjer ali to i jeste posebna verzija "turbo kružni tok".tempuser wrote:
Naravno! Sta je onda svrha duplih izlaza ako je dozvoljeno samo vanjskom.
-
nemezis
#4854 Re: ZOBS
Logika je nebitna ako propis kaže drugačije. Problem i jeste kada se logika počne koristiti kao osnov za vožnju jer logika može biti ovakva ili onakva. Neki dan sam bas vidio udes u kružnom gdje su dvojica imali svako svoju logiku.tempuser wrote:Kao sto napisah, logika i zdrav razum, koji podrzavaju da se iz vanje ide samo na sljedeci ili jedan od prva dva izlaza, je jedno, a ZOBS, po kojem mozes beskonacno kruziti vanjskom, je drugo.nemezis wrote:Valjda si pratio priču?! Priča je krenula da je na nekim kruznim tokovima pravilo da se iz vanjske ide na prva dva izlaza a iz unutrašnje na ostale. Pitao sam gdje ima takav kružni i zato komentarišem izlaženje. Često se provlači ta priča o izlaženju ali ista nema uporište u propisima. Izuzev, naravno, kada je kružni konstruisan tako, kao u Tuzli, na primjer ali to i jeste posebna verzija "turbo kružni tok".tempuser wrote:
Naravno! Sta je onda svrha duplih izlaza ako je dozvoljeno samo vanjskom.
-
nemezis
#4855 Re: ZOBS
Ah, ja sam pričao u kontekstu priče o izlazima a ti se uključio onako komentarom iz kojeg nisam razumio sta zelis reci.Travnički Noćni Šetač wrote:Pa vidim... jesi pročitao šta sam napisao: " dijelovi pune linije" .... znači ukazao sam na dijelove pune linije na pojedinim mjestima na isključivo ovoj fotografiji...nemezis wrote:Na toj fotografiji ima i izlaz sa dvije trake.Travnički Noćni Šetač wrote:
Pa i govorio sam isključivo za predmetnu fotografiju...
...
ne vjerujem da sam bio baš toliko nejasan, ali ako jesam izvinjavam se ekipi...
- Travnički Noćni Šetač
#4856 Re: ZOBS
Da...nemezis wrote: Logika je nebitna ako propis kaže drugačije. Problem i jeste kada se logika počne koristiti kao osnov za vožnju jer logika može biti ovakva ili onakva. Neki dan sam bas vidio udes u kružnom gdje su dvojica imali svako svoju logiku.
-
tempuser
#4857 Re: ZOBS
Upravo!nemezis wrote:Logika je nebitna ako propis kaže drugačije. Problem i jeste kada se logika počne koristiti kao osnov za vožnju jer logika može biti ovakva ili onakva. Neki dan sam bas vidio udes u kružnom gdje su dvojica imali svako svoju logiku.tempuser wrote:
Kao sto napisah, logika i zdrav razum, koji podrzavaju da se iz vanje ide samo na sljedeci ili jedan od prva dva izlaza, je jedno, a ZOBS, po kojem mozes beskonacno kruziti vanjskom, je drugo.
- Maraschino
#4858 Re: ZOBS
Kruzni tokovi nisu ''uniformisani'' da lice jedan na drugog. Slucajno mogu biti dva ista a svi se rade prema potrebama.
Prije svakog kruznog toka treba obratiti paznju na znakove a usput gledati horizontalnu signalizaciju. Ko nije siguran, bolje napraviti krug nego ugroziti nekoga.
Sve gore spomenute kruzne tokove gledao sam u EU. Takozvani usmjereni kruzni tokovi sa kojih se moras iskljuciti.
Prije svakog kruznog toka treba obratiti paznju na znakove a usput gledati horizontalnu signalizaciju. Ko nije siguran, bolje napraviti krug nego ugroziti nekoga.
Sve gore spomenute kruzne tokove gledao sam u EU. Takozvani usmjereni kruzni tokovi sa kojih se moras iskljuciti.
- Laertes
#4859 Re: ZOBS
Neće oni meni određivat' đe ću se ja ukljućivat' i iskljućivat' iz kružnog 
https://www.facebook.com/15258424177240 ... 569409473/
-
Dzontra_Volta
#4860 Re: ZOBS
Niđe veze. Svi komentari, uključujući i tvoj se odnose na kombi ispred, a on u suštini ništa neispravno nije uradio.Laertes wrote:Neće oni meni određivat' đe ću se ja ukljućivat' i iskljućivat' iz kružnog
Ovaj što je postavio video se referisao na levata kojeg kombi propušta na početku videa, a koji se uključio u traku preko trotoara i pješačkog prelaza.
- Laertes
#4861 Re: ZOBS
Što si ba nervozan? Koji moj komentar? Kakav kombi? Ja sam samo vidio ovog preko pješačkog. I nije preko trotoara se uključio, već izašao iz kružnog i onda preko pješačkog se vratio u kružni.Dzontra_Volta wrote:Niđe veze. Svi komentari, uključujući i tvoj se odnose na kombi ispred, a on u suštini ništa neispravno nije uradio.Laertes wrote:Neće oni meni određivat' đe ću se ja ukljućivat' i iskljućivat' iz kružnog
Ovaj što je postavio video se referisao na levata kojeg kombi propušta na početku videa, a koji se uključio u traku preko trotoara i pješačkog prelaza.
-
Throttle
#4862 Re: ZOBS
Eto ga bas na Skveru u Tuzli
Da je standardni kruzni vozikao bi se vanjskom normalno 
- burgundy
#4863 Re: ZOBS
Zbog nekih policajaca bas dodje da ih zamrzis sve.Kazni me,parkiro na trotoaru upalio sva 4,2 minute se zadrzo hljeb kupovo, vracam se slika mobitelom.Stao mu ispred tablice poce se derat nesto,sta se ba deres,ulazim u auto vice daj dokumenta dam mu,poce pisat,ja ne mogu da vjerujem.Doce ti na adresu kaze.Dobro reko.Do mene covjek sa zenom i djetetom isto parkiran nepropisno,valjda savjest drotu bila zena djeca unutra,gleda me covjek odmahuje glavom ko biva boze sacuvaj.Da napomenem da je jos auta bilo parkirano.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#4864 Re: ZOBS
I šta je problem, smeta ti što radi svoj posao ?
Nemaš šta tražiti na trotoaru sa autom ni sekund, da si upalio 10 puta sva 4.
Plati i ne jadaj se, ne glumi nevinašce !
Nemaš šta tražiti na trotoaru sa autom ni sekund, da si upalio 10 puta sva 4.
Plati i ne jadaj se, ne glumi nevinašce !
- amar1994
#4865 Re: ZOBS
ohladi se hljeb ako parkira na parking pa proseta,jebi ga
ovako ga vruc i svjez dodje 26,50KM
ovako ga vruc i svjez dodje 26,50KM
- burgundy
#4866 Re: ZOBS
Nema veze,nije to klasicni trotoar,to je ostrvo.Nebitno sad.Platicu nije problem, taj posao i rade,za vece nisu dorasli.
- славянин
#4867 Re: ZOBS
Nije to nista dok ne platis kaznu jer ti je auto duze od ostalih koja su parkirana na istom mjestu

- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#4868 Re: ZOBS
nemoguce da te kaznio ako su bila upaljena sva 4 
- burgundy
#4869 Re: ZOBS
Uvijek je tu tako,ali znas potrefi se tako.Tako mi grah pao.
I sad ja okrecem kad vec je novog delegata naso raspravlja se
Nastup mu je bio,konta ima uniformu pa konta da je tobejarabi.Auu.Moro je kvotu ispunit.Slikat cu jednom to mjesto i postavit ovdje.Fukarastina.Upalio auto krenuo,i stvari koje me ne doticu puno tipa lokve i ceste,kontam u sebi ja jada i bijede,fol glavni grad.20 godina novi pravac se nije otvorio.Radila se glavna cesta,bilo je price postavljaju specijalni asfalt iz Njemacke rok 30 godina meni se cini.Sad samo u srednju traku fataj.
I sad ja okrecem kad vec je novog delegata naso raspravlja se
-
noviclan
#4870 Re: ZOBS
Samo cetiri minute i dvadeset sekundi na trotoaru ili 4,2 sekunde ako je ovo drugo nikada nemoj davati parkovcima potvrdu o registraciji da su saobracajci ispostuj ihburgundy wrote:Zbog nekih policajaca bas dodje da ih zamrzis sve.Kazni me,parkiro na trotoaru upalio sva 4,2 minute se zadrzo hljeb kupovo, vracam se slika mobitelom.Stao mu ispred tablice poce se derat nesto,sta se ba deres,ulazim u auto vice daj dokumenta dam mu,poce pisat,ja ne mogu da vjerujem.Doce ti na adresu kaze.Dobro reko.Do mene covjek sa zenom i djetetom isto parkiran nepropisno,valjda savjest drotu bila zena djeca unutra,gleda me covjek odmahuje glavom ko biva boze sacuvaj.Da napomenem da je jos auta bilo parkirano.
- KB9
#4871 Re: ZOBS
kako zakon tretira (ne)nosenje kacige na biciklu u nasoj drzavi? da li je isto u fbih i rs?
-
noviclan
#4872 Re: ZOBS
Ajde jevo kacigu tu i tamo jevem ja biciklistima, ne znam da li sada trebaju, sto ne silaze sa bicikla kada voze, jbg sada nema zebre imaju "svoju" traku, preko zebre. moraju li pregurati bicikl kao sto je do sada preko zebre trebalo i preko vozne trake koja je uz zevru 
-
Dzontra_Volta
#4873 Re: ZOBS
Ne treba kaciga ni u jednom entitetu. Zakon je državni.KB9 wrote:kako zakon tretira (ne)nosenje kacige na biciklu u nasoj drzavi? da li je isto u fbih i rs?
- xamp
#4874 Re: ZOBS
Nek pada grah svaki dan svima tako... nemas sta radit tu bez ozbira trotoar, ostrvo i sta god... samo jedni druge pratite i pravi se haos.burgundy wrote:Uvijek je tu tako,ali znas potrefi se tako.Tako mi grah pao.![]()
I sad ja okrecem kad vec je novog delegata naso raspravlja seNastup mu je bio,konta ima uniformu pa konta da je tobejarabi.Auu.Moro je kvotu ispunit.Slikat cu jednom to mjesto i postavit ovdje.Fukarastina.Upalio auto krenuo,i stvari koje me ne doticu puno tipa lokve i ceste,kontam u sebi ja jada i bijede,fol glavni grad.20 godina novi pravac se nije otvorio.Radila se glavna cesta,bilo je price postavljaju specijalni asfalt iz Njemacke rok 30 godina meni se cini.Sad samo u srednju traku fataj.
Ja kad stanem na minutu dvije, uradim to spreman da dobijem kaznu jer cinim prekrsaj. Samim tim i ti to uradi. Stao si, ne smetas nikome, cinis prekrsaj... budi spreman platit kaznu za to ako ti grah padne, a ne da prosipas frustracije po forumu jer si zasluzeno dobio kaznu.
- burgundy
#4875 Re: ZOBS
xamp wrote:Nek pada grah svaki dan svima tako... nemas sta radit tu bez ozbira trotoar, ostrvo i sta god... samo jedni druge pratite i pravi se haos.burgundy wrote:Uvijek je tu tako,ali znas potrefi se tako.Tako mi grah pao.![]()
I sad ja okrecem kad vec je novog delegata naso raspravlja seNastup mu je bio,konta ima uniformu pa konta da je tobejarabi.Auu.Moro je kvotu ispunit.Slikat cu jednom to mjesto i postavit ovdje.Fukarastina.Upalio auto krenuo,i stvari koje me ne doticu puno tipa lokve i ceste,kontam u sebi ja jada i bijede,fol glavni grad.20 godina novi pravac se nije otvorio.Radila se glavna cesta,bilo je price postavljaju specijalni asfalt iz Njemacke rok 30 godina meni se cini.Sad samo u srednju traku fataj.
Ja kad stanem na minutu dvije, uradim to spreman da dobijem kaznu jer cinim prekrsaj. Samim tim i ti to uradi. Stao si, ne smetas nikome, cinis prekrsaj... budi spreman platit kaznu za to ako ti grah padne, a ne da prosipas frustracije po forumu jer si zasluzeno dobio kaznu.