ZOBS

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
славянин

#4576 Re: ZOBS

Post by славянин »

noviclan wrote:Znaci frajer koji mi je jednom zauzeo parking mjesto nekada kada bude kisan dan nazovem 122 i prijavim da me je poprskao pmv tih i tih tablica :-)
Znaci kada kisa pada 12 kmh je ogranicenje kroz grad.
storm876

#4577 Re: ZOBS

Post by storm876 »

xamp wrote:
storm876 wrote:Uzo sam skuter(50cc) proslo ljeto i samo sam kupoprodajni napravio,nista vise
E sad polica je istekla i moram ga odjavit,prevest na sebe da bi produzio policu
Nego posto je iz drugog grada skuter,dali to moze sve agencija sredit,jeli moram sad opet trazit covjeka na kojem je skuter,tj. u saobracajnoj,pa s njim odjavit ?
Jel ide ponovo tehnicki ?
Da, mora covjek na kome je skuter da ga odjavi. Tako je sa svim motornim vozilima.
Za technicki ne znam, znam da su na tim skuterima trajnje registracije i da se polica samo doplacuje.
Da se nadovezem na ovo
Dali je uopce potrebno prevodit i ponovo dat 150-200km ?
Dali mogu dobit kaznu sto vozim skuter koji nije na meni ?
amelonix

#4578 Re: ZOBS

Post by amelonix »

Pozdrav,mora li po pravilu mjesto gdje je mobilni radar biti obiljezeno znakom radarska kontrola
newklear

#4579 Re: ZOBS

Post by newklear »

amelonix wrote:Pozdrav,mora li po pravilu mjesto gdje je mobilni radar biti obiljezeno znakom radarska kontrola
Mislim da mora po Zakonu o zaštiti ličnih podataka svaka vrsta snimanja biti "najavljena", pa i ta...
славянин

#4580 Re: ZOBS

Post by славянин »

newklear wrote:
amelonix wrote:Pozdrav,mora li po pravilu mjesto gdje je mobilni radar biti obiljezeno znakom radarska kontrola
Mislim da mora po Zakonu o zaštiti ličnih podataka svaka vrsta snimanja biti "najavljena", pa i ta...
Jes zato su poredali znakove na svaki cosak :D
Revolucionar ★

#4581 Re: ZOBS

Post by Revolucionar ★ »

Kakva je situacija s maglenkama? Kaznjavaju li se vise, obzirom da sam prije nekog vremena citao upravo tu na forumu da je doslo do izmjena zakona kojim je jedan clanak koji se odnosi na kaznjavanje vozaca za upotrebu maglenki u periodu kada nema magle - obrisan? Ako se dobro sjecam, izmjenom nije naglaseno da je kaznjivo, ali nije naglasano ni da nije.
Optimist

#4582 Re: ZOBS

Post by Optimist »

Ma upali ti njih, budi glavni baja. Ko ga hebe, vrijedi nekad i kaznu platiti.
junior3

#4583 Re: ZOBS

Post by junior3 »

Optimist wrote:Ma upali ti njih, budi glavni baja. Ko ga hebe, vrijedi nekad i kaznu platiti.
Moćnije izgleda. :izet:
To je odgovor na pitanje što pališ maglenke kad nema magle.
Još po kiši. :izet:

A što jebe druge ljude nema veze, jebale im maglenke sve.
vješalica

#4584 Re: ZOBS

Post by vješalica »

Revolucionar ★ wrote:Kakva je situacija s maglenkama? Kaznjavaju li se vise, obzirom da sam prije nekog vremena citao upravo tu na forumu da je doslo do izmjena zakona kojim je jedan clanak koji se odnosi na kaznjavanje vozaca za upotrebu maglenki u periodu kada nema magle - obrisan? Ako se dobro sjecam, izmjenom nije naglaseno da je kaznjivo, ali nije naglasano ni da nije.
Izgleda da ne kažnjavaju al zavisi od Kantona do Kantona to ti je zato jer zastupnici mupova to elaboriraju sa sudijama za prekršaje i filozofiraju pa se guraju oko toga
Piše tamo samo član koji počinje sa "po magli" znači već neko poznato stanje....
Isto tako piše da je član brisan
Revolucionar ★

#4585 Re: ZOBS

Post by Revolucionar ★ »

Optimist wrote:Ma upali ti njih, budi glavni baja. Ko ga hebe, vrijedi nekad i kaznu platiti.
Šta je ba, kralju sarkazma, neki stand up komičar, neko nešto. Da li sam naglasio da sam kaznjen za voznju pod istima? Da li sam rekao da zelim da vozim pod istima? Direktno pitanje - direktan odgovor. Covjek je ispod dobro napisao, od kantona do kantona se razlikuje, sto i jest bio povod za moje pitanje.
noviclan

#4586 Re: ZOBS

Post by noviclan »

Ma jebo kanton 1,2,3,4... sta pise u zoobsu tako se vladaj ne mogu oni tumAciti na svoj mlin ako pise tako i tako
славянин

#4587 Re: ZOBS

Post by славянин »

Oce li ikada kakav normalan zakon za ovo koristenje dugih svjetala ovih coravih krkana napisati ? Isto tako oce li IKADA se vise zabraniti da se stavljaju ksenoni bez sociva i kineske neustimane halogenke.. Pa to ugrozava ucesnike u saobracaju, to niko nece da se sjeti ali zato probaj bez lanaca :oops: :oops: :oops: :oops:
vješalica

#4588 Re: ZOBS

Post by vješalica »

To je isto tehnička neisprsvnost
Ttrbalo bi u tom slučaju poslati vozilo na vanredni tehnički
Pa utvrđivati da li je snop postavljen kako trrba ili ga je Fikro majstor štelovo kako on najbolje umije
vješalica

#4589 Re: ZOBS

Post by vješalica »

noviclan wrote:Ma jebo kanton 1,2,3,4... sta pise u zoobsu tako se vladaj ne mogu oni tumAciti na svoj mlin ako pise tako i tako
Popusti bgt
Svaki Mup ima svog prestavnika na Sudu koji je u vezi sa sudijama koji se bave prekršajima
Ljudi sjede i tumače na razne načine jer je upravo naš Zoobs u mnogim stvarima nedorečen i ostavlja prostor za kontriranje
Pa kako se dogovore i usklade tako se i postupa
To je 100% tačna info

Nezz sad koji je član tačno oko magle kad nađem stavit ću a bilo je već rasprave oko toga nedavno
noviclan

#4590 Re: ZOBS

Post by noviclan »

vješalica wrote:To je isto tehnička neisprsvnost
Ttrbalo bi u tom slučaju poslati vozilo na vanredni tehnički
Pa utvrđivati da li je snop postavljen kako trrba ili ga je Fikro majstor štelovo kako on najbolje umije
normalno nezzz jesam li negdje citao da xenoni ne smiju biti bez peraca farova ili sam se ja nesto zajevao
Optimist

#4591 Re: ZOBS

Post by Optimist »

Revolucionar ★ wrote:
Šta je ba, kralju sarkazma, neki stand up komičar, neko nešto. Da li sam naglasio da sam kaznjen za voznju pod istima? Da li sam rekao da zelim da vozim pod istima? Direktno pitanje - direktan odgovor. Covjek je ispod dobro napisao, od kantona do kantona se razlikuje, sto i jest bio povod za moje pitanje.
Da li sam ja tebe citirao? Da li sam negdje pomenuo tvoj nick?
Kad si vec jedan od onih sto ih pali i kad treba i kad ne treba, budi baja i plati kaznu 40 KM kad te zaustave.
storm876

#4592 Re: ZOBS

Post by storm876 »

Stigla mi kazna za parkiranje,datum prekrsaja 13.04.2018,a auto sam kupio u 7 mjesecu
Kako je moguce da mi sad stigne njegova kazna kad sam odjavljivo nije bilo kazni
Dzontra_Volta

#4593 Re: ZOBS

Post by Dzontra_Volta »

storm876 wrote:Stigla mi kazna za parkiranje,datum prekrsaja 13.04.2018,a auto sam kupio u 7 mjesecu
Kako je moguce da mi sad stigne njegova kazna kad sam odjavljivo nije bilo kazni
Pa vjerovatno tad još nije bila "u sistemu".
Vjerovatno ti piše da im u roku od 5 dana javiš ako je neko drugi upravljao vozilom. To pošalješ i mirna Bosna.
newklear

#4594 Re: ZOBS

Post by newklear »

Dzontra_Volta wrote:
storm876 wrote:Stigla mi kazna za parkiranje,datum prekrsaja 13.04.2018,a auto sam kupio u 7 mjesecu
Vjerovatno ti piše da im u roku od 5 dana javiš ako je neko drugi upravljao vozilom. To pošalješ i mirna Bosna.
To za 5 dana je kada dođe Obavijest da se javi ko je vozio tada.

Ako je dobio prekršajni nalog onda jedino na Sud i kao dokaz ponijeti ugovor o kupoprodaji vozila, vidjet će se da je tek kasnije auto na njega prešlo i bit će obustava... samo nekome se ne isplati zbog 20 KM vodati po sudu, gubiti jutro/dan, dokazivati....
storm876

#4595 Re: ZOBS

Post by storm876 »

newklear wrote:
Dzontra_Volta wrote:

Ako je dobio prekršajni nalog onda jedino na Sud i kao dokaz ponijeti ugovor o kupoprodaji vozila, vidjet će se da je tek kasnije auto na njega prešlo i bit će obustava... samo nekome se ne isplati zbog 20 KM vodati po sudu, gubiti jutro/dan, dokazivati....
Da jbg,sad da idem po sudu zbog 20km..
Al probat cu s vlasnikom vidit sta...
Dzontra_Volta

#4596 Re: ZOBS

Post by Dzontra_Volta »

newklear wrote:
Dzontra_Volta wrote:

Pa to je valjda i dobio, obavijest da je tad i tad na tom mjestu pogrešno parkirao i da plati ili kaže ko je vozio, da onda taj plati.
Predmet je još uvijek u MUP-u i sve se da srediti. Samo ne treba biti lijen.
storm876

#4597 Re: ZOBS

Post by storm876 »

Ne pise nista,pise da potpisem ako priznajem i ako se ne slazem da idem na sud..
A malo je i glupo,u mupu jasno pise odkad sam vlasnik i ne znam zasto se nije poslalo starom vlasniku,jesam ja kriv sto oni tek sad salju kaznu ?
quasar

#4598 Re: ZOBS

Post by quasar »

storm876 wrote:Ne pise nista,pise da potpisem ako priznajem i ako se ne slazem da idem na sud..
A malo je i glupo,u mupu jasno pise odkad sam vlasnik i ne znam zasto se nije poslalo starom vlasniku,jesam ja kriv sto oni tek sad salju kaznu ?
Ponesi kupoprodajni ugovor i tu kaznu i u MUP odakle je doslo. Objasni sta je problem i uputice te na nekog referenta.
newklear

#4599 Re: ZOBS

Post by newklear »

Dzontra_Volta wrote: Pa to je valjda i dobio, obavijest da je tad i tad na tom mjestu pogrešno parkirao i da plati ili kaže ko je vozio, da onda taj plati.
Predmet je još uvijek u MUP-u i sve se da srediti. Samo ne treba biti lijen.
Dobio je prekršajni nalog, ne Obavijest. Ako je vlasnik pošten dat će 20 KM i gotovo... Ili ako može u MUP da edituju nalog na ime prošlog vlasnika, a na osnovu uvida u kupoprodajni ugovor...

Da je u Mo sigurno mu u MUP ne bi htjeli izaći u susret, rekli bi da ide na Sud da oni neće ništa da mijenjaju...
Bakir1

#4600 Re: ZOBS

Post by Bakir1 »

U vlasnickoj pise datum kada je osoba b postala vlasnik vozila. Ugovor vjerovatno nema a i kroz sistem se može vidjeti datum izmjene. Obavijest da kopijom vlasnicke trebala bi biti dovoljna. Kako god je dosla kazna za parking mogla je i za prekoračenje crveno i slicno.
Post Reply