ZOBS

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mrsamras

#4051 Re: ZOBS

Post by mrsamras »

JEst da nije nase podneblje ali u Saudijskoj arabiji u po kruznog toga stoji policajac i slika.
Pitam ih sta radi?
KAze slika i za par min dobijes na tel obavijest da imas kaznu zbog ne vezanja pojasa.
P.S. Kod njih nemoze kupiti br tel bez otiska prstiju.
newklear

#4052 Re: ZOBS

Post by newklear »

mk ultra wrote:Sta ako je neciji brat blizanac za volanom :mrgreen:
Tugu jednog svakako osjeti i drugi, pa nek plati :D :D :D
Dzontra_Volta

#4053 Re: ZOBS

Post by Dzontra_Volta »

Policija oprostila 800 prometnih prekršaja
MUP HBŽ-a oprostio 800 prometnih prekršaja

Image

MUP Hercegbosanske županije oprostio je svim sudionicima prometa počinjene prekršaje koje je evidentirala stacionarna prometna kamera SR 520 postavljena za vrijeme uskrsnih dana na magistralnom putnom pravcu Tomislavgrad – Posušje u mjestu Brišnik. Novopostavljeni radar u blizini osnovne škole i u naseljenom mjestu za samo pet dana registrirao je 800 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila. Nakon utvrđenog velikog broja prekršaja kamera je iz stacionarnog radara povučena, a kao razlog povlačenja iz MUP-a su, između ostalog , naveli okolnosti uglavnom tehničke prirode, odnosno da na dijelu prometnice gdje je postavljena stacionarna kamera nema adekvatnih prometnih znakova upozorenja „radarska kontrola“ ili „kontrola brzine“. Također je napomenuto da je brzina kretanja motornih vozila na ovom dijelu magistralne prometnice ograničena prometnim znakom ispod 40 km na sat te je prema mjerodavnim institucijama upućen zahtjev za njegovom izmjenom i povećanjem maksimalne brzine na 60 km na sat. Uzimajući sve u obzir, stručni kolegij MUP-a Hercegbosanske županije je u srijedu donio odluku da se vremensko razdoblje od 29. ožujka do 6.travnja. 2018. godine vodi kao testno razdoblje rada stacionarnog radara, čime se svi prekršaji brišu iz evidencije.
Ovaj radar je "zglave" postavljen tu samo da se udara po džepu. Pa ko može na ovakvom pravcu, gdje nema nijedne kuće, voziti 40 km/h!?
holowey

#4054 Re: ZOBS

Post by holowey »

Dzontra_Volta wrote:
Policija oprostila 800 prometnih prekršaja
MUP HBŽ-a oprostio 800 prometnih prekršaja

Image

MUP Hercegbosanske županije oprostio je svim sudionicima prometa počinjene prekršaje koje je evidentirala stacionarna prometna kamera SR 520 postavljena za vrijeme uskrsnih dana na magistralnom putnom pravcu Tomislavgrad – Posušje u mjestu Brišnik. Novopostavljeni radar u blizini osnovne škole i u naseljenom mjestu za samo pet dana registrirao je 800 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila. Nakon utvrđenog velikog broja prekršaja kamera je iz stacionarnog radara povučena, a kao razlog povlačenja iz MUP-a su, između ostalog , naveli okolnosti uglavnom tehničke prirode, odnosno da na dijelu prometnice gdje je postavljena stacionarna kamera nema adekvatnih prometnih znakova upozorenja „radarska kontrola“ ili „kontrola brzine“. Također je napomenuto da je brzina kretanja motornih vozila na ovom dijelu magistralne prometnice ograničena prometnim znakom ispod 40 km na sat te je prema mjerodavnim institucijama upućen zahtjev za njegovom izmjenom i povećanjem maksimalne brzine na 60 km na sat. Uzimajući sve u obzir, stručni kolegij MUP-a Hercegbosanske županije je u srijedu donio odluku da se vremensko razdoblje od 29. ožujka do 6.travnja. 2018. godine vodi kao testno razdoblje rada stacionarnog radara, čime se svi prekršaji brišu iz evidencije.
Ovaj radar je "zglave" postavljen tu samo da se udara po džepu. Pa ko može na ovakvom pravcu, gdje nema nijedne kuće, voziti 40 km/h!?
bas zato sto je pravac...
Dzontra_Volta

#4055 Re: ZOBS

Post by Dzontra_Volta »

U neseljenom mjestu, ako nije drugačije označeno znakom, se može voziti i 80 km/h, pa to nije argument.
A što se tiče škole, postoje druge metode da djeca ne stradaju od postavljanja radara i ograničavanja brzine 40 km/h.
holowey

#4056 Re: ZOBS

Post by holowey »

u kojem se to naseljenom mjestu moze voziti 80kmh?

a moze se i drugacije pored skole, cijelim pravcem na svakih 30m postaviti lezece policajce :evil:
muz66

#4057 Re: ZOBS

Post by muz66 »

A da se stavi ograda neka mozda? Pa sve po vozacima. Vece kazne, akcize, kamera i radara kao u prici.
Dzontra_Volta

#4058 Re: ZOBS

Post by Dzontra_Volta »

holowey wrote:u kojem se to naseljenom mjestu moze voziti 80kmh?

a moze se i drugacije pored skole, cijelim pravcem na svakih 30m postaviti lezece policajce :evil:
U bilo kojem.
A ovo je magistralni put, ne smiju se postavljati ležeći policajci, a brzina se može smanjiti ispod 60 km/h samo u izuzetnim slučajevima.
holowey

#4059 Re: ZOBS

Post by holowey »

Dzontra_Volta wrote:

U bilo kojem.
A ovo je magistralni put, ne smiju se postavljati ležeći policajci, a brzina se može smanjiti ispod 60 km/h samo u izuzetnim slučajevima.
znaci clan 44 stav 1 brisan???
Dzontra_Volta

#4060 Re: ZOBS

Post by Dzontra_Volta »

holowey wrote:
Dzontra_Volta wrote:

U bilo kojem.
znaci clan 44 stav 1 brisan???
Taj član se odnosi na naselje, a ne naseljeno mjesto, što je skroz drugi pojam (pročitati član 9, tačke 32. i 32a.).
vješalica

#4061 Re: ZOBS

Post by vješalica »

32) Naselje je izgrađen, nastanjen, prostorno i funkcionalno objedinjen
dio naseljenog mjesta u kom su javni putevi izgrađeni s uređenim trotoarom
i ivičnjakom pored kojeg je najmanje s jedne strane red kuća ili
grupa zgrada i čije su granice obilježene saobraćajnim znakom za obilje-
žavanje naselja.
32a) Naseljeno mjesto predstavlja prostornu jedinicu u Bosni i Hercegovini
koja obuhvata jedno ili više naselja sa područjem koje pripada
tom naseljenom mjestu, čiji se naziv i teritorija uređuju posebnim zakonima
i čija je teritorija označena saobraćajnim znakom za obilježavanje
naseljenih mjesta.
Član 44.
(1) Na putu u naselju vozač ne smije vozilom da se kreće brzinom ve-
ćom od 50 km/h osim ako saobraćajnim znakom nije drugačije odre-
đeno.
(2) Na putevima u naselju, ako saobraćajno-tehnički elementi to omogućavaju,
saobraćajnim znakom može da se dozvoli kretanje vozilom i
većom brzinom od propisane u stavu (1) ovog člana.
(3) Na putu van naselja vozač ne smije vozilom da se kreće brzinom većom
od brzine određene saobraćajnim znakom postavljenim na putu;
1) 130 km/h na autoputevima;
2) 100 km/h na putevima rezervisanim za saobraćaj motornih vozila
i brzim putevima;
3) 80 km/h na ostalim putevima.
(4) Na putu van naselja vozač ne smije vozilom da se kreće brzinom većom
od brzine određene saobraćajnim znakom postavljenim na putu.
noviclan

#4062 Re: ZOBS

Post by noviclan »

da li je neko skoro isao iz olova prema sarajevu da li stoji ogranicenje 70 na magistralnom na ulazi u cevljanovice ili sam losse 8)
Bakir1

#4063 Re: ZOBS

Post by Bakir1 »

60 prije cevljanovica sa obje strane 70 na izlazu prema olovu.
made_in_sarajevo

#4064 Re: ZOBS

Post by made_in_sarajevo »

Sta je ciniti ako se eko naljepnica i za registraciju poderu priliko zamjene sofersajbe?
Bakir1

#4065 Re: ZOBS

Post by Bakir1 »

novi stiker i novu naljepnicu za eko normu, stiker gdje si radio reg trazi uplatnicu i neka ganjaju za mup, a naljepnicu na tehnickom
530i

#4066 Re: ZOBS

Post by 530i »

Vidim jednog Megana sa dvije naljepnice za eko normu :lol:
made_in_sarajevo

#4067 Re: ZOBS

Uspjeli su skinuti citave i zaljepiti opet, dobro je :D. Majstor uzeo kukati kako ne zna bas hoce li moci skinuti citave :D
Dzontra_Volta

#4068 Re: ZOBS

Post by Dzontra_Volta »

made_in_sarajevo wrote:Uspjeli su skinuti citave i zaljepiti opet, dobro je :D. Majstor uzeo kukati kako ne zna bas hoce li moci skinuti citave :D
Kako li je uspio skinuti sticker i prebaciti ga na drugo staklo? Kad se povuče sticker, onaj otisak ostane na staklu, sav se oznojim dok ga skinem.
made_in_sarajevo

#4069 Re: ZOBS

Dzontra_Volta wrote:
made_in_sarajevo wrote:Uspjeli su skinuti citave i zaljepiti opet, dobro je :D. Majstor uzeo kukati kako ne zna bas hoce li moci skinuti citave :D
Kako li je uspio skinuti sticker i prebaciti ga na drugo staklo? Kad se povuče sticker, onaj otisak ostane na staklu, sav se oznojim dok ga skinem.
Nisam gledao, ali i ja isto umrem dok skinem stare stikere :D. Uglavnom skino i zaljepio bez ikakve fule :D. Na drugom auto kad se sajba mjenjala kaze buraz zavuce skalper u cosak i samo odljepi. Eh kako nemam pojma jer kad god sam stare skidao srklet bi me uhvatio :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4070 Re: ZOBS

Post by bitanga_sa_otesa »

Dzontra_Volta wrote: Kako li je uspio skinuti sticker i prebaciti ga na drugo staklo? Kad se povuče sticker, onaj otisak ostane na staklu, sav se oznojim dok ga skinem.
posao od pola minute,skinuo sam ih stotine i nijedan se nije ostetio,samo nozic od skalpera i jedan potez :-D
vješalica

#4071 Re: ZOBS

Post by vješalica »

Radi li sta policija po ovoj Sparti konkretno ili je jos uvijek u nekoj probi,bar na Aerodromskom stoji i jos u drugim Kantonima,doduse tamo rade,ali ovdje kod nas....
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#4072 Re: ZOBS

Post by liaar »

vješalica wrote:Radi li sta policija po ovoj Sparti konkretno ili je jos uvijek u nekoj probi,bar na Aerodromskom stoji i jos u drugim Kantonima,doduse tamo rade,ali ovdje kod nas....
Sparta ? To je onaj hepek za registracije na radaru kod aerodroma ?
noviclan

#4073 Re: ZOBS

Post by noviclan »

Ma da ima i u binjezevu na radaru
vješalica

#4074 Re: ZOBS

Post by vješalica »

liaar wrote:
vješalica wrote:Radi li sta policija po ovoj Sparti konkretno ili je jos uvijek u nekoj probi,bar na Aerodromskom stoji i jos u drugim Kantonima,doduse tamo rade,ali ovdje kod nas....
Nije samo za registracije
U manjim mjestima u BiH rade dosta po tome
Primjetila sam jer putujem radi posla
I tako slucajno u pricu kad su me zaustavili
Uglavnom ubise se od posla,ali vidi se da ljudi rade
Zabrinjavajuci podatak koliko neregistriranih vozila i nerazduzenih kazni ima
A posebno mi je drago sto tuku po stranim tablama
Jer i ja da zagovnam negdje vani platila bi boga oca
Toliko
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#4075 Re: ZOBS

Post by liaar »

vješalica wrote:
liaar wrote:
Nije samo za registracije
U manjim mjestima u BiH rade dosta po tome
Primjetila sam jer putujem radi posla
I tako slucajno u pricu kad su me zaustavili
Uglavnom ubise se od posla,ali vidi se da ljudi rade
Zabrinjavajuci podatak koliko neregistriranih vozila i nerazduzenih kazni ima
A posebno mi je drago sto tuku po stranim tablama
Jer i ja da zagovnam negdje vani platila bi boga oca
Toliko
:thumbup:
A ja budala, dobijem kaznu za parking, pa se pojedoh dok je sutradan ne platim, a levati se vozaju neregistrovani i sa hiljadama KM-ova kazni. Ali jok, oni su zajebali sistem jer auto nije registrovano na njih. Znači ja budala oni pametni
Post Reply