Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
supercali wrote:Kad mi ti to kazes ja se obradujem
Zabrinuo bih se kad bi mi neko drugi to rekao
Uglavnom ti jos po svom jebo bi se da ti ne udje ili konkretnije na temu jebo bi a da ne platis
Pojasnjeno sve, ako nisi skonto poentu... Sta imam pricat sa tobom ba nakon svega sto sam napisao ti dodjrs meni napises kako bi ja vozio 200 da je 100 ogranicenje ili kako tako treba ili kako bi ti pojas stavio 400 KM... Eto vidis da buncas... Nisi u realnom svijetu i nemam potrebe razgovarati sa tobom... Produzi dalje... Ovo je veca fizicka matematika da bi ti skonto...
Ps. Vazno je da tako treba bit... koja su pojedini ljudi stoka ne mogu da vjerujem... Sta god im neko servira sve prolazi... Mati moja mila...
Mati tvoja mila
Stoka nije onaj ko prihvata ovo nego onaj koji ne postuje pa ga moras povecanjem kazni dovoditi u red a to je na balkanu vecina
Ovdje ljude mozes dovesti u red jedino jakom cizmom i velikom kaznom po dzepu nikako drugacije
drugi profil wrote:Jesam li ja propustio nešto ili je kazna za prekoračenje 10-20 km/h sada 50 KM, (25 KM ako platiš odmah)? Bez kaznenih bodova.
Od 20-30 km/h 100 KM i 2 boda.
Ima li neko taj zakon pri ruci da nam nabroji kazne za prekoračenja u naselju i na otvorenoj cesti?
-Od 400-1.000 KM preko 30 km/h od dozvoljene brzine, zaštitna mjera od 2-6 mjeseci i dva kaznena boda
-Od 100-300 KM od 20-30 km/h preko dozvoljene brzine, zaštitna mjera od 1-4 mjeseca i dva kaznena boda
-50 KM od 10-20 km/h preko dozvoljene brzine.
Ako sam dobro upratio, više nema razlike u kaznama za prekoračenje u naselju i van naselja?
kamen spoticanja wrote:Nije nas zobs ali kontam da je najzgodnije ovde da pitam
postoji li neko ogranicenje pri ulasku auta u hrvatsku kome uskoro istice registracija?
Ili je dovoljno da bude registrovano bez obzira kad registracija istice?
Registrovati auto možeš 30 dana prije i poslije datuma u saobraćajnoj, ako ti je knap sa vremenom. Samo nemoj zaboraviti na stari zeleni karton.
postoji li neko ogranicenje pri ulasku auta u hrvatsku kome uskoro istice registracija?
Registrovati auto možeš 30 dana prije i poslije datuma u saobraćajnoj, ako ti je knap sa vremenom. Samo nemoj zaboraviti na stari zeleni karton.
Mozes 30 dana prije, jer tehnicki vrijedi 30 dana. Ali nemozes i poslije jer ti osiguranje istice. Tj. mozes odredjen period sacuvati tablice vazecim, ali nemas registraciju nakon isteka polise osiguranja i vozis neregistrovano vozilo.
Meni je registracija pred prvi maj i obavezno je uradim cim mi sjedne plata u aprilu (oko 10-tog).
Doduse sad je sa novim ZOBS-om nesto tu pobrkano skroz jer je @tercius nesto pominjao da su napravili rupu.
Mozes 30 dana prije, jer tehnicki vrijedi 30 dana. Ali nemozes i poslije jer ti osiguranje istice. Tj. mozes odredjen period sacuvati tablice vazecim, ali nemas registraciju nakon isteka polise osiguranja i vozis neregistrovano vozilo.
Meni je registracija pred prvi maj i obavezno je uradim cim mi sjedne plata u aprilu (oko 10-tog).
Doduse sad je sa novim ZOBS-om nesto tu pobrkano skroz jer je @tercius nesto pominjao da su napravili rupu.
Tacno je da se vozilo moze registrovati 30 dana prije isteka registracije ali nisam siguran da li tehnicki vrijedi 30 dana. Nedavno mom suri pravili problem u mupu jer mu je tehnicki istekao. Oni spominjali 15 dana, iako je koliko ja znam nekada davno bilo 30 dana.
Ne znam kakve veze TP ima sa 30 dana prije isteka reg. kad mozes produziti registraciju?
Pa valjda na dan kad odlucis da registrujes unutar tih 30 dana odes na TP i zavrsis ostale papire? Ne vidim svrhu uradis TP danas i cekas 15 dana da predas za produzenje, nit je sta jeftinije, samo se 2 dana time bavis.
Ako registrujes auto 30 dana prije isteka registracije ne gubis nista u smislu duzine registracije, sama regstracija ce vaziti godinu od datuma u upisanog u saobracajnu, a ne od dana kad si predao za produzenje. Fol je jedino tih 30 dana imati uz saobracajnu i novu i staru policu AO i ZK.
Meni na Focusu istice 5.8. znaci u sred GO odnosno kad su starci uveliko u HR, zato ja to zavrsim cim mogu oko 5.7. i putuje bez problema.
Last edited by tempuser on 18/03/2017 10:07, edited 1 time in total.
Ja uvijek registrujem auto 20-30 dana prije isteka registracije. Nista se time ne gubi jer nova registracija i osiguranje zapocinju kada stara istekne. A opet nikad nisam siguran hocu li bas tada kada istice registracija ici negdje na put a bez saobracajne ici na put, uvijek se rizikuje kazna.
Mene interesuje jedna situacija koja mi nije logicna. Suri crkao motor i kupi on drugi motor na otpadu (registrovana firma). Dobije uz motor racun i carinsku deklaraciju. Ugradi motor u ovlastenom servisu, uradi tehnicki pregled i atest i sa svim tim papirima ode u mup da dobije novu saobracajnu sa upisanim novim brojem motora. I u mupu ga vrate jer traze jos jedan papir tj racun iz Njemacke gdje je kupljen motor. Naknadno je od firme gdje je kupio taj motor dobio i kopiju tog racuna. Nema mi logike da mup trazi i taj racun ako je motor usao u BiH i prosao carinsku proceduru. Zna li neko nesto o ovome?
preludezalude wrote:Mene interesuje jedna situacija koja mi nije logicna. Suri crkao motor i kupi on drugi motor na otpadu (registrovana firma). Dobije uz motor racun i carinsku deklaraciju. Ugradi motor u ovlastenom servisu, uradi tehnicki pregled i atest i sa svim tim papirima ode u mup da dobije novu saobracajnu sa upisanim novim brojem motora. I u mupu ga vrate jer traze jos jedan papir tj racun iz Njemacke gdje je kupljen motor. Naknadno je od firme gdje je kupio taj motor dobio i kopiju tog racuna. Nema mi logike da mup trazi i taj racun ako je motor usao u BiH i prosao carinsku proceduru. Zna li neko nesto o ovome?
Mozda ako na UCD-u nije bilo broja motora (a da je trebalo biti), a na kopiji racuna iz DE jest pa su to trazili da identifikuju motor?
Dzontra_Volta wrote:Ako sam dobro upratio, više nema razlike u kaznama za prekoračenje u naselju i van naselja?
drugi profil wrote:I mene to zanima
I ja mislim da više nema razlike...
Što se tiče registracije-30 dana možeš da ne registruješ, ali to znači da voziš NEOSIGURANO auto, za što u HNK odmah podižu krivičnnu prijavu. Doduše bude uslovna kazna, ali svejedno budeš krivično osuđivan...
newklear wrote:
Što se tiče registracije-30 dana možeš da ne registruješ, ali to znači da voziš NEOSIGURANO auto, za što u HNK odmah podižu krivičnnu prijavu. Doduše bude uslovna kazna, ali svejedno budeš krivično osuđivan...
Brkas 2 stvari,a to je produzenje registracije 30 dana prije isteka tekuce registracije i obavezu odjavljivanja auta i vracanja tablica ako je vozilo neregistrovano duze od 30 dana. To sto ne moras vratiti tablice unutar 30 dana nakon isteka ne znaci da mozes voziti. Ti nemas pravo voziti 1 min nakon isteka registracije (dan poslije 00.05h).
Interesuje me koja je sad kazna za prekoracenje brzine od 27km/h ?? Punac dobio kaznu i ode vozacka na mjesec dana. Nesto mi cudno da i vozacku oduzimaju za ovo prekoracenje.
preludezalude wrote:Interesuje me koja je sad kazna za prekoracenje brzine od 27km/h ?? Punac dobio kaznu i ode vozacka na mjesec dana. Nesto mi cudno da i vozacku oduzimaju za ovo prekoracenje.
Preko 20 na sat 100KM kazne (50 ako plati u roku osam dana) i mjesec bez vozačke. Kazna i nekako, ali to bez vozačke zna biti zeznuto
preludezalude wrote:Interesuje me koja je sad kazna za prekoracenje brzine od 27km/h ?? Punac dobio kaznu i ode vozacka na mjesec dana. Nesto mi cudno da i vozacku oduzimaju za ovo prekoracenje.
Preko 20 na sat 100KM kazne (50 ako plati u roku osam dana) i mjesec bez vozačke. Kazna i nekako, ali to bez vozačke zna biti zeznuto
Ako uplati u roku od 8 dana, onda 50 KM i 15 dana bez vozačke (sve upola).
Ako uplati u roku od 8 dana, onda 50 KM i 15 dana bez vozačke (sve upola).
Zna li neko možda nešto o ovome..auto uvezeno na invalidsku povlasticu, maloljetno dijete je u pitanju..otac kao zakonski staratelj bio zastupnik prilikom carinjenja i svega..ali saobraćajna i vlasnička idu na ime djeteta..eh sad treba li možda neka punomoć da se ide preko granice s tim autom bez djeteta????
Trebalo bi da može,samo provjeri da neko to reguliše i pravno. Najmanje notar.
Svjedok sam da je osoba bila invalid 100% i nije u stanju upravljati autom nikako, ali je imala povlasticu i taj auto je vozio njen sin bez problema i kod nas i vani.
jasko__ wrote:Zna li neko možda nešto o ovome..auto uvezeno na invalidsku povlasticu, maloljetno dijete je u pitanju..otac kao zakonski staratelj bio zastupnik prilikom carinjenja i svega..ali saobraćajna i vlasnička idu na ime djeteta..eh sad treba li možda neka punomoć da se ide preko granice s tim autom bez djeteta????
Mislim da ne treba kad su u pitanu uzi clanovi porodice bez na povlasticu i ko je staratelj.
Osim toga iz JMB djeteta u soabr. se vidi da je maloljetno, pitanje da li pravno mldb. dijete moze uopste moze biti potpisnik punomoci.
jasko__ wrote:Zna li neko možda nešto o ovome..auto uvezeno na invalidsku povlasticu, maloljetno dijete je u pitanju..otac kao zakonski staratelj bio zastupnik prilikom carinjenja i svega..ali saobraćajna i vlasnička idu na ime djeteta..eh sad treba li možda neka punomoć da se ide preko granice s tim autom bez djeteta????
Mislim da ne treba kad su u pitanu uzi clanovi porodice bez na povlasticu i ko je staratelj.
Osim toga iz JMB djeteta u soabr. se vidi da je maloljetno, pitanje da li pravno mldb. dijete moze uopste moze biti potpisnik punomoci.
hahaha pravno se za njega potpisuje staratelj tako da roditelj da sam sebi punomoc
pa mislim da pravno staratelj i jeste duzan da upravlja i brine se o svoj imovini štićenika te je po defaultu on taj koji koristi to auto, kao što koristi i bankovni račun itd. Mislim da je u tom slučaju dovoljan samo dokaz o starateljstvu.