Aurea Mediocritas wrote:Cijenjena gospodo, ima li neko iskustva sa sprejem za popravak gume? Funkcionira li to dobro i kako naša draga policija reaguje kada im se pokaže sprej umjesto rezervnog kotača? Hvala unaprijed.
Imas danas gomilu vozila gdje je rezervni tocak dodatna oprema. Dolaze serijski samo sa setom za opravku gume.
On se sastoji od kompresora i boce sa ljepilom.
Kompresor je u vecini slucajeva sasvim dovoljan za obicne punkture u gaznom sloju tipa saraf, ekser... napumpas i do vulkanizera.
Ljepilo sluzi za vece poderotine i guma se baca nakon toga a felga se jako tesko cisti. Ako je aluminijska onda pogotovo.
Moje iskustvo govori da sam za 31 godinu vozackog iskustva i vjerovatno oko pola miliona kilometara imao samo jednu razderotinu gume (mojom nepaznjom), sve drugo su bile rupice na gaznom sloju.
Dakle sve se uredno moglo zavrsiti sa obicnim kompresorom.
Zadnjih 5 godina vozim na LPG, nemam rezervnu gumu a imam original Fiat/Lancia set za opravak koji sam dobio na poklon od prijatelja. Koristio sam kompresor u 2-3 navrata i sasvim zadovoljava. Uostalom danas svako ima ili preko AMK ili preko bankarskih paketa tu nekakvu pomoc na cesti i slepanje, tako da ako dodje do tog da mi se guma raspadne imam dvije opcije: zovi slepu (besplatna) ili zovi nekog od jarana da ti donese tocak.
A sta kaze pravilnik o Dimenzijama, masi itd.
Član 145. stav 3.
Rezervni točak ne moraju imati motorna i priključna vozila ukupne mase do 3,5 t ako vozilo posjeduje
odgovarajuće sredstvo za privremeno osposobljavanje ispuhane gume (npr. sprej ili pjena u boci pod pritiskom itd.