ZOBS
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- KB9
#2301 Re: ZOBS
al kako on to ponosno ima kazne koje su zastarile, to kralju, evo ljudima ko tebi drzava najjaci ste
-
kakavdanakneiskustvu
#2302 Re: ZOBS
KB9 wrote:al kako on to ponosno ima kazne koje su zastarile, to kralju, evo ljudima ko tebi drzava najjaci ste
nije jedini,puno ljudi ceka da im kazne zastare
-
nightvision
#2303 Re: ZOBS
Kako li registruju auto? Prijave nekog drugog da je pocinio prekrsaj, neko ko inace ne vozi i nema auto na sebi? Treba zakon izmijeniti tako da ove kazne ne zastarijevaju. To je cista zloupotreba pravila i varanje sistema. Jes da je sistem ko Q ali eto jeste izmedju ostalog bas zbog ovakvih stvari.
-
kakavdanakneiskustvu
#2304 Re: ZOBS
nightvision wrote:Kako li registruju auto? Prijave nekog drugog da je pocinio prekrsaj, neko ko inace ne vozi i nema auto na sebi? Treba zakon izmijeniti tako da ove kazne ne zastarijevaju. To je cista zloupotreba pravila i varanje sistema. Jes da je sistem ko Q ali eto jeste izmedju ostalog bas zbog ovakvih stvari.
neki i nemaju vozilo,negdje se cak i moglo registrovati vozilo ako imas kazni jer rade korumpirani sluzbenici,slazem se,nesto tu ne stima kad ljudi sa hiljadama maraka neplacenih kazni cekaju da te kazne zastare
-
The BEN10
#2305 Re: ZOBS
Molio bih znalce da odgovore na sljedeće pitanje: da li se kandidati u procesu sticanja vozačke dozvole igdje obavezuju na poštivanje saobraćajnih propisa? Dakle, stavljamo li potpis na ikakav dokument koji sadrži u sebi: "...obavezujem se da ću poštovati zakone..." ili nešto slično? Ako da, zamolio bih da navedete koji dokument je u pitanju.
Hvala.
Hvala.
- holowey
#2306 Re: ZOBS
polazes zakletvu na dodjeli vozackih dozvola, to ti je dovoljno...The BEN10 wrote:Molio bih znalce da odgovore na sljedeće pitanje: da li se kandidati u procesu sticanja vozačke dozvole igdje obavezuju na poštivanje saobraćajnih propisa? Dakle, stavljamo li potpis na ikakav dokument koji sadrži u sebi: "...obavezujem se da ću poštovati zakone..." ili nešto slično? Ako da, zamolio bih da navedete koji dokument je u pitanju.
Hvala.
-
The BEN10
#2307 Re: ZOBS
Ama, podrazumijeva se poštivanje svih zakona, ali ja bih radije da vidim da li ima nešto u pisanoj formi.holowey wrote:polazes zakletvu na dodjeli vozackih dozvola, to ti je dovoljno...The BEN10 wrote:Molio bih znalce da odgovore na sljedeće pitanje: da li se kandidati u procesu sticanja vozačke dozvole igdje obavezuju na poštivanje saobraćajnih propisa? Dakle, stavljamo li potpis na ikakav dokument koji sadrži u sebi: "...obavezujem se da ću poštovati zakone..." ili nešto slično? Ako da, zamolio bih da navedete koji dokument je u pitanju.
Hvala.
-
Dzontra_Volta
#2308 Re: ZOBS
Otkud ti to da bi takvo nešto trebalo uopšte da postoji!?The BEN10 wrote:Molio bih znalce da odgovore na sljedeće pitanje: da li se kandidati u procesu sticanja vozačke dozvole igdje obavezuju na poštivanje saobraćajnih propisa? Dakle, stavljamo li potpis na ikakav dokument koji sadrži u sebi: "...obavezujem se da ću poštovati zakone..." ili nešto slično? Ako da, zamolio bih da navedete koji dokument je u pitanju.
Hvala.
Svi su dužni poštovati zakone ove države, zakleo se ti ili ne.
-
The BEN10
#2309 Re: ZOBS
Gorane i ostali dobri poznavaoci, imate li vi šta reći na tu temu? 
-
kakavdanakneiskustvu
#2310 Re: ZOBS
The BEN10 wrote:Molio bih znalce da odgovore na sljedeće pitanje: da li se kandidati u procesu sticanja vozačke dozvole igdje obavezuju na poštivanje saobraćajnih propisa? Dakle, stavljamo li potpis na ikakav dokument koji sadrži u sebi: "...obavezujem se da ću poštovati zakone..." ili nešto slično? Ako da, zamolio bih da navedete koji dokument je u pitanju.
Hvala.
ne,osim sto se potpises na papir pri preuzimanju vozacke dozvole
- O'zone
- Globalni moderator
#2311 Re: ZOBS
Ja koliko znam ne. Međutim po defaultu se uzima da ukoliko si učesnik u saobraćaju u bilo kojoj formi obavezan si da poštuješ saobraćajne propise u protivnom bit ćeš kažnjen (normalno ukoliko te uhvate u kršenju propisa)The BEN10 wrote:Molio bih znalce da odgovore na sljedeće pitanje: da li se kandidati u procesu sticanja vozačke dozvole igdje obavezuju na poštivanje saobraćajnih propisa? Dakle, stavljamo li potpis na ikakav dokument koji sadrži u sebi: "...obavezujem se da ću poštovati zakone..." ili nešto slično? Ako da, zamolio bih da navedete koji dokument je u pitanju.
Hvala.
-
The BEN10
#2312 Re: ZOBS
E bravo.kakavdanakneiskustvu wrote:ne,osim sto se potpises na papir pri preuzimanju vozacke dozvoleThe BEN10 wrote:Molio bih znalce da odgovore na sljedeće pitanje: da li se kandidati u procesu sticanja vozačke dozvole igdje obavezuju na poštivanje saobraćajnih propisa? Dakle, stavljamo li potpis na ikakav dokument koji sadrži u sebi: "...obavezujem se da ću poštovati zakone..." ili nešto slično? Ako da, zamolio bih da navedete koji dokument je u pitanju.
Hvala.
Znaš li slučajno šta se tu potpiše? Ne sjećam se, davno je bilo.
-
kakavdanakneiskustvu
#2313 Re: ZOBS
The BEN10 wrote:E bravo.kakavdanakneiskustvu wrote:ne,osim sto se potpises na papir pri preuzimanju vozacke dozvoleThe BEN10 wrote:Molio bih znalce da odgovore na sljedeće pitanje: da li se kandidati u procesu sticanja vozačke dozvole igdje obavezuju na poštivanje saobraćajnih propisa? Dakle, stavljamo li potpis na ikakav dokument koji sadrži u sebi: "...obavezujem se da ću poštovati zakone..." ili nešto slično? Ako da, zamolio bih da navedete koji dokument je u pitanju.
Hvala.
Znaš li slučajno šta se tu potpiše? Ne sjećam se, davno je bilo.
potpis da si preuzeo vozacku dozvolu
- dobar osjecaj
#2314 Re: ZOBS
Ne potpisuju ni pjesaci kao zakonom definisani ucesnici u saobracaju nikakav dokument koji u sebi sadrzi obavezu postivanja zakona o sigurnosti u saobracaju pa su duzni da ga postuju. Svaki pojedinac koji učestvuje u saobraćaju, bilo kao vozač ili kao pješak dužan je da poštuje zakon koji definiše sigurnost saobraćaja na putevima. Ne razumijem sta moze biti eksplicitnije.... da li se kandidati u procesu sticanja vozačke dozvole igdje obavezuju na poštivanje saobraćajnih propisa? Dakle, stavljamo li potpis na ikakav dokument koji sadrži u sebi: "...obavezujem se da ću poštovati zakone..." ili nešto slično? Ako da, zamolio bih da navedete koji dokument je u pitanju.
-
nargila.ba
- mayab
#2316 Re: ZOBS
Dok si kandidat, svu odgovornost snosi tvoj instruktor vožnje koji sjedi kraj tebe, dakle, ako recimo hipotetski , počneš praviti "sranje" ima da te odmah zaustavi i udalji iz daljeg procesa obuke i tako dalje i dalje..O'zone wrote:Ja koliko znam ne. Međutim po defaultu se uzima da ukoliko si učesnik u saobraćaju u bilo kojoj formi obavezan si da poštuješ saobraćajne propise u protivnom bit ćeš kažnjen (normalno ukoliko te uhvate u kršenju propisa)The BEN10 wrote:Molio bih znalce da odgovore na sljedeće pitanje: da li se kandidati u procesu sticanja vozačke dozvole igdje obavezuju na poštivanje saobraćajnih propisa? Dakle, stavljamo li potpis na ikakav dokument koji sadrži u sebi: "...obavezujem se da ću poštovati zakone..." ili nešto slično? Ako da, zamolio bih da navedete koji dokument je u pitanju.
Hvala.
- Bakir1
#2317 Re: ZOBS
otisao prijedlog u proceduru, malo se razlikuje od nacrta, u finesama
-
direstraits0078
#2318 Re: ZOBS
Ah te finese...Bakir1 wrote:otisao prijedlog u proceduru, malo se razlikuje od nacrta, u finesama
- Bakir1
#2319 Re: ZOBS
znas kako kaze edo majka "sssssssssssssss a jasno mi, ssssssssssssssssss a to si bio ti"

- KB9
#2320 Re: ZOBS
koja je procedura kad treba produzit vozacku, nakon deset godina od polaganja doslo vrijeme da se to uradi
sta treba od papira i kolko dugo se ceka na novu? 
-
Dzontra_Volta
#2321 Re: ZOBS
http://mup.ks.gov.ba/gradjanjstvo/gstan ... ka-dozvolaKB9 wrote:koja je procedura kad treba produzit vozacku, nakon deset godina od polaganja doslo vrijeme da se to uradista treba od papira i kolko dugo se ceka na novu?
-
channel10
#2322 Re: ZOBS
Otkud ljekarsko da se trazi? Cini mi se da u ZDK ne traze ljekarsko nego se samo uplati cifra i preda zahtjev za novom.
- Optimist
#2323 Re: ZOBS
channel10 wrote:Otkud ljekarsko da se trazi? Cini mi se da u ZDK ne traze ljekarsko nego se samo uplati cifra i preda zahtjev za novom.
Citaj do kraja sta pise.
ako je ranija vozačka dozvola izdata sa kraćim rokom važenja,
-
channel10
#2324 Re: ZOBS
Dobro si
. Samo preletio brzinski.
- KB9
#2325 Re: ZOBS
a koliko vremena prodje do nove vozacke jer mi je auto jako bitno u zivotu zbog medjugradske