Ne se više provaljivati.supercali wrote:to je pravilo sta ja znam koji je clan
ZOBS
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
RahatHurmašica
#1801 Re: ZOBS
- supercali
#1802 Re: ZOBS
pa eto vi trazite clan
jbt ne znate pravila a trazite neke clanove
-
RahatHurmašica
#1803 Re: ZOBS
šta ću ga tražiti kad znam da nema. Dakle ako nema znaka ide desna strana. Drugi je par opanaka što obični svi kružni imaju znakove koji mu daje prednost.supercali wrote:pa eto vi trazite clan
- Bakir1
#1804 Re: ZOBS
da, stoji sto ste napisali, ukoliko nije odredjeno znakom vazi obicno pravilo desne strane
- Casual's
#1805 Re: ZOBS
U praksi,kako bi izgledalo to sa pravilom desne strane? U Ze,7-8 kruznih,nema znaka osim nailazak na kruzni...
Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
-
nemezis
#1806 Re: ZOBS
Pa mi znamo pravila.supercali wrote:pa eto vi trazite clan
"Na raskrsnici/raskrižju ili u susretu s drugim vozilom vozač je dužan propustiti vozilo koje dolazi s njegove desne strane, osim ako saobraćajnim/prometnim znakom na putu/cesti nije drugačije određeno."
- supercali
#1807 Re: ZOBS
to se odnosi na standardnu + raskrsnicu
kruzni tok je potpuni drugaciji vid raskrsnice
poznavajuci nas onda znaci nisu uveli u zakon ovo oko kruznih
prvilo je da u kruznom auto ima prednost bez obzira ima li ili nema znaka
-
530i
#1808 Re: ZOBS
Na prilazima gotovo svim kružnim tokovima i i znak "nailazak na ulicu sa pravom prvenstva" ili tzv. obrnuti trokut...obratite pažnju.
-
nemezis
#1809 Re: ZOBS
Cekaj, znaci nisu uveli a ipak je pravilo? U kružnom toku vrijedi pravilo desne strane, prihvati to i priznaj da nisi znao. To izvrdavanje "poznavajuci nas" je smiješno.supercali wrote:to se odnosi na standardnu + raskrsnicu
-
nemezis
#1810 Re: ZOBS
Zato sto je kruzni tok uglavnom pravljen sa namjerom da onaj koji je već ušao treba da se kreće nesmetano, u protivnom bi saobraćaj stao. A posto je pravilo desne strane univerzalno, stavlja se znak. Tamo gdje nema znaka (sto je rijetko) prednost ima onaj koji ulazi u tok.530i wrote:Na prilazima gotovo svim kružnim tokovima i i znak "nailazak na ulicu sa pravom prvenstva" ili tzv. obrnuti trokut...obratite pažnju.
- van Basten
#1811 Re: ZOBS
ma pisalo se o tome nedavno, daxon je spomeuo da je dopuna Zakona u pripremi gdje će se svakom kružnom dati prednost bez obzira na (ne)postojanje znaka. Sada trenutno zaista ne postoji takav član u zakonu pa zato svaki kružni okruže trokutovima da bi oni unutra imali prednost.
Gdje su zaboravili staviti trokut, očekivati je lolu da se namjerno zabije u nekoga u kružnom i ganja odštetu.
IAko se ja opet vraćam na one "kružne" u FIS Vitez... tipičan primjer anarhije i javašluka na temu kružnih tokova kod nas
Gdje su zaboravili staviti trokut, očekivati je lolu da se namjerno zabije u nekoga u kružnom i ganja odštetu.
IAko se ja opet vraćam na one "kružne" u FIS Vitez... tipičan primjer anarhije i javašluka na temu kružnih tokova kod nas
- supercali
#1812 Re: ZOBS
pa pravilo je to sto nasi kreteni nisu ubacili je druga pricanemezis wrote:Cekaj, znaci nisu uveli a ipak je pravilo? U kružnom toku vrijedi pravilo desne strane, prihvati to i priznaj da nisi znao. To izvrdavanje "poznavajuci nas" je smiješno.supercali wrote:to se odnosi na standardnu + raskrsnicu
i pravilo parkiranja na trotoaru je po svim mogucim shvatanjima van pameti pa je par godina to bilo izbaceno iz zakona
eto ti dokaza da ono sto je pravilo ne znaci da je uvijek u zakonu
priznajem samo da nisam znao je li ili nije u zakonu al pravilo je da u kruznom nema prednosti desne strane
- drndalo
#1813 Re: ZOBS
Nije lose ovo novo pravilo sa 50% kazne... 
Parkirao, dobio cestitku za brisac, srecom ne platih prije nego sam dobio rjesenje od pol.stanice... Gdje mi kazu da ako platim 50% da je OK... I ja platim 20 KM umjesto 40... Pa me zena ribala 50% manje...
By the way, zna li iko ima li potrebe slati im faxom potpisan onaj papir "prihvatanje krivice", ili je sama cinjenica da sam platio prema uputama = priznanju ???
Parkirao, dobio cestitku za brisac, srecom ne platih prije nego sam dobio rjesenje od pol.stanice... Gdje mi kazu da ako platim 50% da je OK... I ja platim 20 KM umjesto 40... Pa me zena ribala 50% manje...
By the way, zna li iko ima li potrebe slati im faxom potpisan onaj papir "prihvatanje krivice", ili je sama cinjenica da sam platio prema uputama = priznanju ???
-
kakavdanakneiskustvu
#1814 Re: ZOBS
drndalo wrote:Nije lose ovo novo pravilo sa 50% kazne...
ako si platio u roku od 8 dana nema potrebe nista slati
- drndalo
#1815 Re: ZOBS
Jesam, mada im se i tu razlikuju natpisi, negdje pise 8, negdje 10 dana, od dana obavjestavanja... E sad, dal je dan obavjestavanja = dan kada ostave "cestitku" za brisacem, ili kada dobijem rjesenje u "plavoj koverti" koje sam potpisao postaru...? Jedino za njega imaju potvrdu kada sam potpisao...
-
530i
#1816 Re: ZOBS
Čini mi se, nisam 100% siguran, da se rok vodi od dana primanja koverte, što je i logično. Nije mi odavno došlo ništa pa sam zaboravio kako to tačno ide
A što se tiče kružnih tokova na magistralnom putu M5 Vitez - Fis, to je pametovanje neke lokalne PU, ne bi čudilo viteške...jer nisu kadri na drugi način da riješe probleme i gužve i čestih udesa na tim lokalitetima.
A što se tiče kružnih tokova na magistralnom putu M5 Vitez - Fis, to je pametovanje neke lokalne PU, ne bi čudilo viteške...jer nisu kadri na drugi način da riješe probleme i gužve i čestih udesa na tim lokalitetima.
-
nemezis
#1817 Re: ZOBS
Ama nije pravilo, sta ti je. Pa ne odredjujes ti sta je pravilo nego Zakon. Dakle, ako nije u Zakonu nije ni pravilo.supercali wrote:pa pravilo je to sto nasi kreteni nisu ubacili je druga pricanemezis wrote:Cekaj, znaci nisu uveli a ipak je pravilo? U kružnom toku vrijedi pravilo desne strane, prihvati to i priznaj da nisi znao. To izvrdavanje "poznavajuci nas" je smiješno.supercali wrote:to se odnosi na standardnu + raskrsnicu
i pravilo parkiranja na trotoaru je po svim mogucim shvatanjima van pameti pa je par godina to bilo izbaceno iz zakona
priznajem samo da nisam znao je li ili nije u zakonu al pravilo je da u kruznom nema prednosti desne strane
-
kakavdanakneiskustvu
#1818 Re: ZOBS
[quote="530i"]Čini mi se, nisam 100% siguran, da se rok vodi od dana primanja koverte, što je i logično. Nije mi odavno došlo ništa pa sam zaboravio kako to tačno ide
A što se tiče kružnih tokova na magistralnom putu M5 Vitez - Fis, to je pametovanje neke lokalne PU, ne bi čudilo viteške...jer nisu kadri na drugi način da riješe probleme i gužve i čestih udesa na tim lokalitetima.[/quote]
bilo bi logicno da je tako,iako nisam 100 % siguran
A što se tiče kružnih tokova na magistralnom putu M5 Vitez - Fis, to je pametovanje neke lokalne PU, ne bi čudilo viteške...jer nisu kadri na drugi način da riješe probleme i gužve i čestih udesa na tim lokalitetima.[/quote]
bilo bi logicno da je tako,iako nisam 100 % siguran
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1819 Re: ZOBS
Lik ne čita šta se piše. Ovde je jasno postavljan link http://bihamk.ba/index.php?option=com_c ... Itemid=119 U KOJEM SE GOVORI U KOJIM ZEMLJAMA IMA PREDNOST ONAJ U KRUZNOM, a u kojim onaj ko nailazi na kruzni.Ama nije pravilo, sta ti je. Pa ne odredjujes ti sta je pravilo nego Zakon. Dakle, ako nije u Zakonu nije ni pravilo.nemezis wrote:pa pravilo je to sto nasi kreteni nisu ubacili je druga pricasupercali wrote:
Cekaj, znaci nisu uveli a ipak je pravilo? U kružnom toku vrijedi pravilo desne strane, prihvati to i priznaj da nisi znao. To izvrdavanje "poznavajuci nas" je smiješno.
Lik ne moze prihvatiti da nije u pravu i kad mu se nacrta.
-
nemezis
#1820 Re: ZOBS
Mislim da ni pojašnjenja na tom linku nisu ispravno napisana. Ali kao praktično uputstvo mogu poslužiti.
- insomnia78
#1821 ZOBS
Barem za Fr je tacno ko sto i pise
Naletio sam na par KT bez znaka da se ukljucujes na ulicu sa pravom prvenstva, trokutom naopako, tako da tu vazi pravilo desne strane
Ma vani, u Fr barem, je lako
Najmanja ulica u najvecoj vukojebini ima odgovarajucu horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, samo prati znakove i pici
Naletio sam na par KT bez znaka da se ukljucujes na ulicu sa pravom prvenstva, trokutom naopako, tako da tu vazi pravilo desne strane
Ma vani, u Fr barem, je lako
Najmanja ulica u najvecoj vukojebini ima odgovarajucu horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, samo prati znakove i pici
- Laplace
#1822 Re: ZOBS
Zato je i nosim, to sam već rekao. A nije da je neka težina pa da mi auto više troši, ne smeta a može zatrebati.supercali wrote:pa sajla nije samo namjenjena slepanjuLaplace wrote: A šta će ti sajka kada je zabranjeno sklapanje? Nosila je da te ne kazne? Mogli bi tako staviti u propise da se mora nositi alat za montiranje zvonastog remena pa kažnjavati.
Da se razumijemo, uvijek u autu imam šalju, ali je ovdje nešto (po starom dobrom bosanskom običaju) neusklađeno.
Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
moze pomoci u milion situacija kao npr izvlacenje iz neke provalije i slicno
nemoj samo reci pa sta cu ja izvlaciti
kad je frka neka izvlacilo bi se i biciklom da moze
uglavnom ne mora tebi trebati al moze nekome drugom
a da ne spominjem da je prekrsaj ako se ne ukaze pomoc unesrecenom i sl
Nego, samo pitam...
Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
- supercali
#1823 Re: ZOBS
I sta pise za bih ko ima prednost?un1ted wrote:Lik ne čita šta se piše. Ovde je jasno postavljan link http://bihamk.ba/index.php?option=com_c ... Itemid=119 U KOJEM SE GOVORI U KOJIM ZEMLJAMA IMA PREDNOST ONAJ U KRUZNOM, a u kojim onaj ko nailazi na kruzni.nemezis wrote:Ama nije pravilo, sta ti je. Pa ne odredjujes ti sta je pravilo nego Zakon. Dakle, ako nije u Zakonu nije ni pravilo.supercali wrote:
pa pravilo je to sto nasi kreteni nisu ubacili je druga prica
-
nemezis
#1824 Re: ZOBS
Ti ne odustaješ? Pročitaj Zakon i biće ti jasno.supercali wrote:I sta pise za bih ko ima prednost?un1ted wrote:Lik ne čita šta se piše. Ovde je jasno postavljan link http://bihamk.ba/index.php?option=com_c ... Itemid=119 U KOJEM SE GOVORI U KOJIM ZEMLJAMA IMA PREDNOST ONAJ U KRUZNOM, a u kojim onaj ko nailazi na kruzni.nemezis wrote: Ama nije pravilo, sta ti je. Pa ne odredjujes ti sta je pravilo nego Zakon. Dakle, ako nije u Zakonu nije ni pravilo.
- supercali
#1825 Re: ZOBS
Vi ste postavili ovu od bihamka
Sta pise?
Sta pise?