ZOBS
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
530i
#1676 Re: ZOBS
U konkretnom slučaju vjerovatno su obaviještene patrole na terenu koje su možda i kontrolisale dotično auto i vozača...šta je dalje bilo i kako - ne znamo. Nije automatski kažnjen, ali su mu se povećale šanse da bude.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1677 Re: ZOBS
Ne mora ga kazniti za crveno u krajnjem slucaju. Kaznit ce ga za prekomjernu buku, xenone koji nisu fabricki i mozda jos sta ako im se radi. Vjerujem da im se radi, radi reakcije dispecera tj policajca kojem je prijavljeno. Sanse su velike da je zaustavljen, jer neka 2km vislje patrola zaustavlja.
Kako god, moja poenta je bila da se prijavi sve sto se vidi. Fino telefonu u ruke, 122 i prijavi divljanje, opasno vozenje, prolazak kroz crveno, ugrozavanje drugih. Ako od 10 prijava, 3 budu sa rezultatima, ODLIČNO! Bolje išta nego niša.
Kako god, moja poenta je bila da se prijavi sve sto se vidi. Fino telefonu u ruke, 122 i prijavi divljanje, opasno vozenje, prolazak kroz crveno, ugrozavanje drugih. Ako od 10 prijava, 3 budu sa rezultatima, ODLIČNO! Bolje išta nego niša.
-
Dzontra_Volta
#1678 Re: ZOBS
Supruga predala za registraciju u ponedjeljak prošli, još nije gotovo. Općina Novo Sarajevo.
- Laplace
#1679 Re: ZOBS
Neka pozajmi auto od komšije. A komšija od drugog komšije, drugi od trećeg i tako redom.Dzontra_Volta wrote:Supruga predala za registraciju u ponedjeljak prošli, još nije gotovo. Općina Novo Sarajevo.
-
nightvision
#1681 Re: ZOBS
fakat nevjerovatno... u tz, neki dan predao, iduci dan bilo gotovo...Dzontra_Volta wrote:Supruga predala za registraciju u ponedjeljak prošli, još nije gotovo. Općina Novo Sarajevo.
-
kakavdanakneiskustvu
#1682 Re: ZOBS
A u Zenici sve gotovo za par sati
-
Dzontra_Volta
#1683 Re: ZOBS
Evo danas stigla u 14 sati. Znaci 8 dana.
- Casual's
#1684 Re: ZOBS
Da upitam ovdje, pošto ne znam gdje bi drugo.
Prije 10 dana na Vjetrenicama ( SBK ) lik me udario sa strane, slomio retrovizor i skinuo farbu. Spuštao sam se seoskim putem, on je brzo naletio iza krivine, udario i kren'o bježat, al iza mene bio kamion pa ga zaustavio. Izašao je,i znam o kome se radi. Razgovarali smo, a on tvrdi da sam preš'o na njegovu stranu ( 1 traka ima
), nakon što sam primjetio da je popio, ja sam kren'o zvat policiju, a on je otrc'o do auta i pobjeg'o. Dosla policija nakon 40 minuta, uzeli moju izjavu i rekli mi:'Mi cemo uzet njegovu sutra, sad je kasno da ga tražimo',a znaju i oni ko je tip. Sutradan sam otisao do osiguranja (Sa osiguranje) , oni poslikali i rekli sve sluzbeno ce ici. Odem u Vitez, popricam sa policajcem koji je izasao tu noc, i on kaze :' Dobro ja Zeku znam (taj što me udario) , danas cemo ici njemu, i uzet izjavu, ne sikiraj se, naplatit ces'. Znaci sad je proslo 10 dana od svega toga, odem do osiguranja kažu oni meni fino nema zapisnika, ali nismo ni predali zahtjev. Žena kaže otvoreno:' Nemoj se iznenaditi ako te zajebu, jucer sam imala slucaj da je POLICAJAC puhao za ucesnika u nezgodi,nazovi PU Vitez, i vidi jesu gotove izjave'. Zovem ja Vitez, on meni kaze da nema njegove izjave, te da uopšte nisu išli njemu,kao treba iz Travnika doci nalog da se traži on. Meni bi sve to bilo ok, da policajci koji su bili tu noc kad sam udaren nisu rekli kako ce sve biti gotovo za max. 7 dana, a ja koliko vidim ništa se nije ni pomaklo. Koliko ovdje mene neko zajebaje? Koja su moja prava u svemu ovo,i jesam li ja samo osudjen na milost ili nemilost nasih dragih sluzbenika ? Ja sam iz Ze...
Prije 10 dana na Vjetrenicama ( SBK ) lik me udario sa strane, slomio retrovizor i skinuo farbu. Spuštao sam se seoskim putem, on je brzo naletio iza krivine, udario i kren'o bježat, al iza mene bio kamion pa ga zaustavio. Izašao je,i znam o kome se radi. Razgovarali smo, a on tvrdi da sam preš'o na njegovu stranu ( 1 traka ima
-
530i
#1685 Re: ZOBS
Piši propalo, posebno ako si ti musliman, a on hrvat...
-
Dzontra_Volta
#1686 Re: ZOBS
Njemu je do sada alkohol već izlapio i to puhanje neće pokazati ništa. Ali koliko ja znam, veća je kazna za napuštanje mjesta nezgode nego da si vozio pijan. Samo što ćeš se očigledno morati oznojiti dok dobiješ taj zapisnik. Podnesi prijavu za ćutanje administracije, morala bi unutrašnja kontrola reagovati. Ili im zaprijeti prijavom federalnoj policiji.
- Casual's
#1687 Re: ZOBS
Bolje da nije puhao ( za mene ) jer bi teže došao do eventualne naplate. Ne znam stvarno, ali meni sve izgleda ovo sumnjivo jer mi je ovaj fino rekao da poznaje tog lika, a on je inace taksista na crno. Pricao sam ja sa njim,priznao je ucestvovanje, i to da je pobjegao..sve imam snimljeno na mob,kristalno jasno se cuje,mada ne vjerujem da imam ikakve koristi od togDzontra_Volta wrote:Njemu je do sada alkohol već izlapio i to puhanje neće pokazati ništa. Ali koliko ja znam, veća je kazna za napuštanje mjesta nezgode nego da si vozio pijan. Samo što ćeš se očigledno morati oznojiti dok dobiješ taj zapisnik. Podnesi prijavu za ćutanje administracije, morala bi unutrašnja kontrola reagovati. Ili im zaprijeti prijavom federalnoj policiji.
Ne znam da li mi se isplati zamarati sa prijavama preko višeg nivoa, jer je šteta možda nekih 100 KM u vrh glave,uzevši u obzir da sam retrovizor košta 60 KM,to sam ja vec sanirao. Koliko bi efikasna bila ta prijava? Možda je eventualno rano da ja nešto dublje poduzimam po tom pitanju. Ovo mi je prva nezgoda, pa sam dosta zbunjen..
-
kakavdanakneiskustvu
#1688 Re: ZOBS
Zali se unutrašnjoj kontroli mup-a
-
calculator
#1689 Re: ZOBS
Pitanje za pravnike i one koji zaista znaju odgovor:
Ako sam položio vozački ispit 2005. godine pri čemu sam bio obavezno upoznat sa propisima iz bezbjednosti saobraćaja (i saobraćajnim znakovima za određivanje brzine kretanja mv), u kontekstu novog zakona o bezbjednosti iz 2006. godine, da li sam zakonom obavezan pratiti izmjene i dopune zakona o bezbjednosti saobraćaja i biti upoznat sa novim izmjenjenim pravilima, npr. izmjenjenom brzinom kretanja mv u naseljenim mjestima (sa 60 km na 50), i sl. odnosno: Da li moram znati da je brzina u naseljenom mjestu ograničena na 50 km, ako u tom naseljenom mjestu nema saobraćajnog znaka sa tim ograničenjem?
Ako sam položio vozački ispit 2005. godine pri čemu sam bio obavezno upoznat sa propisima iz bezbjednosti saobraćaja (i saobraćajnim znakovima za određivanje brzine kretanja mv), u kontekstu novog zakona o bezbjednosti iz 2006. godine, da li sam zakonom obavezan pratiti izmjene i dopune zakona o bezbjednosti saobraćaja i biti upoznat sa novim izmjenjenim pravilima, npr. izmjenjenom brzinom kretanja mv u naseljenim mjestima (sa 60 km na 50), i sl. odnosno: Da li moram znati da je brzina u naseljenom mjestu ograničena na 50 km, ako u tom naseljenom mjestu nema saobraćajnog znaka sa tim ograničenjem?
- supercali
#1690 Re: ZOBS
pa cim je zakon na snazi obavezan si i pratiti to nevazno kako ces saznati
-
calculator
#1691 Re: ZOBS
supercali wrote:pa cim je zakon na snazi obavezan si i pratiti to nevazno kako ces saznati
Ja još jasno napisao da je pitanje za one koji stvarno znaju, i odmah se zalijepio padobranac....
Hajd alaha ti reci gdje piše da sam obavezan znati...
- supercali
#1692 Re: ZOBS
pa obavezan si znati cim je ogranicenje takvo
ako ne znas placas kaznu logicno
i ja da odem u burkinu faso i da ne znam njihove zakone kao sto ne znam moram platiti kaznu
ti moras znati bar sto se tice ogranicenja brzine kao sto si naveo jer je to jedna od glavnih odrednica i najbitnija
i ja da odem u burkinu faso i da ne znam njihove zakone kao sto ne znam moram platiti kaznu
ti moras znati bar sto se tice ogranicenja brzine kao sto si naveo jer je to jedna od glavnih odrednica i najbitnija
-
preludezalude
#1693 Re: ZOBS
Ako je pobjegao s mjesta nesrece, automatski je kriv. Budi uporan i trazi zapisnik od policije. Postoji zapisnik koji je napravljen kad je policija dosla nakon tvog poziva.Casual's wrote:Da upitam ovdje, pošto ne znam gdje bi drugo.
Prije 10 dana na Vjetrenicama ( SBK ) lik me udario sa strane, slomio retrovizor i skinuo farbu. Spuštao sam se seoskim putem, on je brzo naletio iza krivine, udario i kren'o bježat, al iza mene bio kamion pa ga zaustavio. Izašao je,i znam o kome se radi. Razgovarali smo, a on tvrdi da sam preš'o na njegovu stranu ( 1 traka ima), nakon što sam primjetio da je popio, ja sam kren'o zvat policiju, a on je otrc'o do auta i pobjeg'o. Dosla policija nakon 40 minuta, uzeli moju izjavu i rekli mi:'Mi cemo uzet njegovu sutra, sad je kasno da ga tražimo',a znaju i oni ko je tip. Sutradan sam otisao do osiguranja (Sa osiguranje) , oni poslikali i rekli sve sluzbeno ce ici. Odem u Vitez, popricam sa policajcem koji je izasao tu noc, i on kaze :' Dobro ja Zeku znam (taj što me udario) , danas cemo ici njemu, i uzet izjavu, ne sikiraj se, naplatit ces'. Znaci sad je proslo 10 dana od svega toga, odem do osiguranja kažu oni meni fino nema zapisnika, ali nismo ni predali zahtjev. Žena kaže otvoreno:' Nemoj se iznenaditi ako te zajebu, jucer sam imala slucaj da je POLICAJAC puhao za ucesnika u nezgodi,nazovi PU Vitez, i vidi jesu gotove izjave'. Zovem ja Vitez, on meni kaze da nema njegove izjave, te da uopšte nisu išli njemu,kao treba iz Travnika doci nalog da se traži on. Meni bi sve to bilo ok, da policajci koji su bili tu noc kad sam udaren nisu rekli kako ce sve biti gotovo za max. 7 dana, a ja koliko vidim ništa se nije ni pomaklo. Koliko ovdje mene neko zajebaje? Koja su moja prava u svemu ovo,i jesam li ja samo osudjen na milost ili nemilost nasih dragih sluzbenika ? Ja sam iz Ze...
-
calculator
#1694 Re: ZOBS
OK, hvala, sjedi. Sad molim odgovor od nekog manje pametnogsupercali wrote:pa obavezan si znati cim je ogranicenje takvo
-
direstraits0078
#1695 Re: ZOBS
Da.calculator wrote:Pitanje za pravnike i one koji zaista znaju odgovor:
- pametolog
#1696 Re: ZOBS
To sto ti se odgovor ne svidja ne znaci da nije tacno. Da, moras postovati trenutno vazeci zakon i pratece propise.calculator wrote:supercali wrote:pa cim je zakon na snazi obavezan si i pratiti to nevazno kako ces saznati
Ja još jasno napisao da je pitanje za one koji stvarno znaju, i odmah se zalijepio padobranac....![]()
![]()
Hajd alaha ti reci gdje piše da sam obavezan znati...
-
Dzontra_Volta
#1697 Re: ZOBS
Jedan od osnovnih "postulata" pravnika: "Nepoznavanje zakona te ne oslobađa od krivice!"
- drug_profi
#1698 Re: ZOBS
Bas htjedoh ovo napisati. Ovo je osnovno.Dzontra_Volta wrote:Jedan od osnovnih "postulata" pravnika: "Nepoznavanje zakona te ne oslobađa od krivice!"
----------------------------------
...s tipfeler masine...
-
bai
#1699 Re: ZOBS
Nešto slično mi se desilo i moje iskustvo jeste da je u interesu osiguranja da kod što više odugovlači postupak isplate štete . Savjet - odmah u osiguranje i neka posalju zahtjev za dostavu fotokopije zapisnika i fotodokumentacije. To što je drugi vozač pobjegao sa lica mjesta je uglavnom nebitno, ukoliko imaš podatke o vozilu i vozaču, a posebno ukoliko imaš svjedoke. Koji su to smradovi i glavna taktika im je stvaranje teorije zavjere. Sretno.Casual's wrote:Da upitam ovdje, pošto ne znam gdje bi drugo.
Prije 10 dana na Vjetrenicama ( SBK ) lik me udario sa strane, slomio retrovizor i skinuo farbu. Spuštao sam se seoskim putem, on je brzo naletio iza krivine, udario i kren'o bježat, al iza mene bio kamion pa ga zaustavio. Izašao je,i znam o kome se radi. Razgovarali smo, a on tvrdi da sam preš'o na njegovu stranu ( 1 traka ima), nakon što sam primjetio da je popio, ja sam kren'o zvat policiju, a on je otrc'o do auta i pobjeg'o. Dosla policija nakon 40 minuta, uzeli moju izjavu i rekli mi:'Mi cemo uzet njegovu sutra, sad je kasno da ga tražimo',a znaju i oni ko je tip. Sutradan sam otisao do osiguranja (Sa osiguranje) , oni poslikali i rekli sve sluzbeno ce ici. Odem u Vitez, popricam sa policajcem koji je izasao tu noc, i on kaze :' Dobro ja Zeku znam (taj što me udario) , danas cemo ici njemu, i uzet izjavu, ne sikiraj se, naplatit ces'. Znaci sad je proslo 10 dana od svega toga, odem do osiguranja kažu oni meni fino nema zapisnika, ali nismo ni predali zahtjev. Žena kaže otvoreno:' Nemoj se iznenaditi ako te zajebu, jucer sam imala slucaj da je POLICAJAC puhao za ucesnika u nezgodi,nazovi PU Vitez, i vidi jesu gotove izjave'. Zovem ja Vitez, on meni kaze da nema njegove izjave, te da uopšte nisu išli njemu,kao treba iz Travnika doci nalog da se traži on. Meni bi sve to bilo ok, da policajci koji su bili tu noc kad sam udaren nisu rekli kako ce sve biti gotovo za max. 7 dana, a ja koliko vidim ništa se nije ni pomaklo. Koliko ovdje mene neko zajebaje? Koja su moja prava u svemu ovo,i jesam li ja samo osudjen na milost ili nemilost nasih dragih sluzbenika ? Ja sam iz Ze...
- Ady88
#1700 Re: ZOBS
Drugovi zanima me da li ima istine u onom sto pričaju tipa dobiješ kaznu 50KM za prestrojavanje na punoj i ako upkatis u roku 10dana plaćaš 25KM. Maloprije me zaustavila policija na lukavickoj cesti, kao prestrojio se na punoj a znam da nisam tj. jesam ali nije bila puna jedno metar prije sam se prestrojio. Nebitno, kao gleda mi svu opremu, nabraja sve moguće da vidi hoće li mi sta faliti, cak je i uze za vuču tražio, imao sam ga ni sam ne znam odakle u autu kad znam da je zabranjeno po zakonu slepati drugo vozilo ili su i to promijenili?
Imam dva pitanja, on je rekao kao možda dobiješ kaznu na adresu 50KM ako ne uhvatimo nikog vise za danas, zar je 50KM za obično prestrojavanje? I drugo pitanje da li je istina ovo da se placa pola kazne jer čuo sam da su kao neki lično plaćali 50%manje. Hvala
Sent from my GT-I9505G using Tapatalk
Imam dva pitanja, on je rekao kao možda dobiješ kaznu na adresu 50KM ako ne uhvatimo nikog vise za danas, zar je 50KM za obično prestrojavanje? I drugo pitanje da li je istina ovo da se placa pola kazne jer čuo sam da su kao neki lično plaćali 50%manje. Hvala
Sent from my GT-I9505G using Tapatalk