ZOBS

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1551 Re: ZOBS

Post by bitanga_sa_otesa »

Laplace wrote: Ovdje se sve može mnogo bolje organizovati ako se do ro prouči i projektuje sistem poslužioci-red cekanja-korisnici, a za to treba angažovati nekog sposobnog.
naravno da moze,kad je moglo prije 25 godina ,bez kompjutera,kad je sve islo pjeske,moze i sad ,samo nekome nije u interesu...
nemezis

#1552 Re: ZOBS

Post by nemezis »

supercali wrote:
nemezis wrote:
supercali wrote:pa dobro ajde kako cemo promijeniti?
evo ja cu prvi izaci za to da se promijeni al kako?
Zašto onda kontriras ovima sto kritikuju?
kazem tako je sada i bit ce dok se ne izmjeni a i ne vidim da je to jedini problem
jbt kao da su se svi rodili u autu pa moraju istog sekunda registrovati auto
a do prije 20 godina generalno na prste se moglo izbrojati ko ima auto u komsiluku

neko fino rece znam ja nas jebo ti nas
Da bi se promijenilo nesto, treba neko da shvati da treba mijenjati, ti prezentuješ stav da ne treba mijenjati. Dakle, da li ovo stanje treba im ne treba mijenjati? I to sto ovo nije jedini problem nije nikakav razlog da se ne diskutuje o tome. Kakve veze ima sta je bio prije 20 godina? Hoćemo li govoriti šta je bilo prije 100 godina? I sta ti uopšte znaci ova zadnja rečenica? Sta tačno njome želiš reći?
supercali

#1553 Re: ZOBS

Post by supercali »

Da si citao pocetak rasprave shvatio bi da sam napisao da je 7 dana previse do 3 dana bi se moglo pricati sve ostalo sto mi mozemo raditi je pisati sta kako ovo ono
Drugo ne stavljaj mi rijeci koje nisam napisao prvo vidi ko je napisao pa njemu odgovaraj
O taj je u pravu kad je moglo prije 30 godina brze zasto ne bi moglo se to primjeniti sada?
Ne primjenjuje se jer nekom ne odgovara

Trece ovom zadnjom recenicom sam htio reci da smo generalno govna od naroda koji gleda samo sebe u datom trenutku a nikako siru sliku
zLatk0

#1554 Re: ZOBS

Post by zLatk0 »

Moze li se to licno uraditi, jer osiguranja obicno imaju dane kada nose u mup ?
I da, koliko se otprilike ceka na nove tablice?
supercali

#1555 Re: ZOBS

Post by supercali »

Naravno da se moze licno uraditi samo ne znam gdje se placaju sve one takse klinci palci
U biti ti bi mogao platiti osiguranju njegovu sumu i onda placati ostalo (valjda se moze sve na istom mjestu to nek kazu ovi sto imaju iskustva s tim) i onda sa tim papirima u mup predajes kako sam ja shvatio
I cak mislim da imas prednost u redu u odnosu na ove iz osiguranja bar je bilo prije dok sam jednom cekao da preuzmem
A zadnji put sam preuzeo gdje sam radio tehnicki
Znaci oni digli za mene i ja samo tu preuzeo
Laplace

#1556 Re: ZOBS

Post by Laplace »

Pa, ako sve predamo pet dana ranije, a saobraćajnu mi rade tri dana, onda bi trebalo da mogu komotno voziti sa onom nasljednicom na šoferšajbi. Na njoj se vidi do kojeg je datuma saobraćajna važeća (ili mjeseca, nisam siguran).
Dovoljno bi bilo da se to uvede u zakon, da naljepnica mora imati podatak o tačnom datumu isteka registracije (može i, kao u Crnoj Gori, biti i registarska oznaka na dnu), i da se može u kantonu voziti tih nekoliko dana ako je vozačka na obradi.
supercali

#1557 Re: ZOBS

Post by supercali »

Pa ne mora ni tacan datum biti nek se moze voziti taj zadnji mjesec na naljepnici citav
U krajnjem slucaju neko ko ne produzi reg bi vozio mjesec u prekrsaju i kapak
Laplace

#1558 Re: ZOBS

Post by Laplace »

I problem riješen bez pozajmljivanja auta.
Last edited by Laplace on 31/08/2014 20:13, edited 1 time in total.
supercali

#1559 Re: ZOBS

Post by supercali »

Pojavljivanja gdje?
Laplace

#1560 Re: ZOBS

Post by Laplace »

Pozajmljivanja, nisam primijetio da mi je Android promijenio riječ.
nemezis

#1561 Re: ZOBS

Post by nemezis »

supercali wrote:Da si citao pocetak rasprave shvatio bi da sam napisao da je 7 dana previse do 3 dana bi se moglo pricati sve ostalo sto mi mozemo raditi je pisati sta kako ovo ono
Drugo ne stavljaj mi rijeci koje nisam napisao prvo vidi ko je napisao pa njemu odgovaraj
O taj je u pravu kad je moglo prije 30 godina brze zasto ne bi moglo se to primjeniti sada?
Ne primjenjuje se jer nekom ne odgovara

Trece ovom zadnjom recenicom sam htio reci da smo generalno govna od naroda koji gleda samo sebe u datom trenutku a nikako siru sliku
Zašto bi se moglo pričati do 3 dana? Treba da omoguće da se auto može voziti bez prekida. Zašto smo govna ako želimo neku promjenu? Koja je to sira slika u pitanju?
supercali

#1562 Re: ZOBS

Post by supercali »

Jel tebi treba crtati?
Hoces da ti i kuci dodje da ti udari neko pecat?
Sve se bojim da se i ti tako odnosis prema svojim klijentima sta god radio
drug_profi

#1563 Re: ZOBS

Post by drug_profi »

Ode ova prica u off. Sve se moze srediti tako sto ce dozvoliti voznju uz polisu osiguranja i potvrdu o predaji saobracajne na ovjeru. 7dana. Ovako drot ti pise kaznu ako hoce iako to znaci ogranicavanje raspolaganja privatnom imovinom.

...s mobilnog...
nemezis

#1564 Re: ZOBS

Post by nemezis »

supercali wrote:Jel tebi treba crtati?
Hoces da ti i kuci dodje da ti udari neko pecat?
Sve se bojim da se i ti tako odnosis prema svojim klijentima sta god radio
1. Ne treba, je li treba tebi?
2. Ne treba kući, ko pominje kuću?
3. To sto se ti bojiš, ne znači da je to tačno.
supercali

#1565 Re: ZOBS

Post by supercali »

Ne znači da je tacno licno u tvom primjeru al vidim u milion drugih primjera gdje traze vrhunsku uslugu a pruzaju vrhunski penis drugima
nemezis

#1566 Re: ZOBS

Post by nemezis »

supercali wrote:Ne znači da je tacno licno u tvom primjeru al vidim u milion drugih primjera gdje traze vrhunsku uslugu a pruzaju vrhunski penis drugima
Prvo si pretpostavio da je tako i kod mene, sada ne mora da znaci?

Ako treba 2 dana da se završi registracija, i ta dva dana ne možeš voziti auto, treba li to mijenjati? Daj jednostavan odgovor, da ili ne?
supercali

#1567 Re: ZOBS

Post by supercali »

Pa jos uvijek mislim da spadas u grupu koju sam naveo al kao sto rekoh ne mora znaciti
A drugo pa sto ne mjenjas? Fazon je sto niko ne pokrece to da mjenja
Fazon je da se ne ceka 7 dana uglavnom osim nekih guzvi
Fazon je sto 2 dana mozes izdrzati bez auta da je ne znam kakva situacija
Al eto i da ne mozes hajde ko ce izmjeniti?
Ja bi najsretniji bio da na tehnickom udare pecat i potpis jer na njega moras otici bilo kako
Laplace

#1568 Re: ZOBS

Post by Laplace »

Fazon je što su nam registracije skuplje nego u USA, a auto nam se prisilno blokira na sedam dana zbog nečije nesposobnosti.
supercali

#1569 Re: ZOBS

Post by supercali »

Ja opet tvrdim da se bas ne ceka 7 dana osim ako iz osiguranja ovi nemaju svoje neke termine

Recite koje ste osiguranje pa cemo vidjeti jel ima razlika siguran sam da ima
Laplace

#1570 Re: ZOBS

Post by Laplace »

Čeka se sedam dana od trenutka kada predaš u policiju. Osiguranje sve sredi za vrijeme tehničkog pregleda. Preda se saobraćajna sa plesom osiguranja i svim poznanicima, i od tog trenutka računamo čekanje. Dakle samo na jednom šalteru.
Kako rekoh, rješenje je da se može voziti sa naljepnicom, tako da genije na šalteru može rahat da kilavi. I tu je veza sa temom: dodati u ZOBS član koji dozvoljava vožnju sa nljepnicom zadnjih petnaestak dana ako je saobraćajna na obradi (to bi se moglo provjeriti u sistemu, valjda se može provjeriti dali je dokumentacija zaprimljena).
supercali

#1571 Re: ZOBS

Post by supercali »

Ne mogu se sjetiti tacno al mislim da sam ja u srijedu odradio tehnicki u cetvrtak predao u osiguranje a u utorak sledeci me zove iz osiguranja da mi je saobracajna tamo gdje sam radio tehnicki
Da budem otvoren radio tehnicki onaj kod strojorada do miljacke a osiguranje je triglav

Ps mogu oni svasta skontati i srediti al nekome nije u interesu kao sto neko prije napisa
nemezis

#1572 Re: ZOBS

Post by nemezis »

supercali wrote:Pa jos uvijek mislim da spadas u grupu koju sam naveo al kao sto rekoh ne mora znaciti
A drugo pa sto ne mjenjas? Fazon je sto niko ne pokrece to da mjenja
Fazon je da se ne ceka 7 dana uglavnom osim nekih guzvi
Fazon je sto 2 dana mozes izdrzati bez auta da je ne znam kakva situacija
Al eto i da ne mozes hajde ko ce izmjeniti?
Ja bi najsretniji bio da na tehnickom udare pecat i potpis jer na njega moras otici bilo kako
Ovdje se priča o tome da to nije u redu a ti izgleda tvrdiš da jeste u redu. A procjene drugih ovako odokativno su šuplja priča.
nemezis

#1573 Re: ZOBS

Post by nemezis »

supercali wrote:Ne mogu se sjetiti tacno al mislim da sam ja u srijedu odradio tehnicki u cetvrtak predao u osiguranje a u utorak sledeci me zove iz osiguranja da mi je saobracajna tamo gdje sam radio tehnicki
Da budem otvoren radio tehnicki onaj kod strojorada do miljacke a osiguranje je triglav

Ps mogu oni svasta skontati i srediti al nekome nije u interesu kao sto neko prije napisa
Od četvrtka do utorka nisi imao saobraćajnu i to je tebi u redu?
drug_profi

#1574 Re: ZOBS

Post by drug_profi »

To bi se sve rjesilo kad bi neko podigao tuzbu protiv MUP-a sto mu ogranicava pravo raspolaganja privatnom imovinom, samo sto to nikom nije u interesu.
supercali

#1575 Re: ZOBS

Post by supercali »

nemezis wrote:
supercali wrote:Ne mogu se sjetiti tacno al mislim da sam ja u srijedu odradio tehnicki u cetvrtak predao u osiguranje a u utorak sledeci me zove iz osiguranja da mi je saobracajna tamo gdje sam radio tehnicki

Od četvrtka do utorka nisi imao saobraćajnu i to je tebi u redu?
meni licno jeste jer ne provodim u autu 365 dana
Post Reply