ZOBS
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1526 Re: ZOBS
Ne moze jarane. Naša savjest još nije u stanju da to postigne. Ne osuđujem te, ne napadam te, ali si sam pokazao na ovoj temi šta je problem našeg naroda. Hajd što se prihvataju odlike, ali se iste i opravdavaju. Zbog toga nam i ne može biti bolje.
-
530i
#1527 Re: ZOBS
Jelde radi ti neko iz bliže familije u PU Novi Grad pa sad pravaš njihovu nesposobnost?supercali wrote: ja znam da sam mozda prije par godina da u novom gradu ima registrovano 115 hiljada auta od onih sto rade na salteru u pu novi grad
naravno nisu sva privatna ima tu i sluzbenih bruku
- supercali
#1528 Re: ZOBS
niko i ne pravdam uopste
kad se promijeni sistem registrovanja onda mozemo pricati o sat vremena i zavrsenoj registraciji
do tada vi sanjajte kao da zivite u norveskoj a ponasajte se prema drzavi kao da ste u bih tj i jeste u bih
kad se promijeni sistem registrovanja onda mozemo pricati o sat vremena i zavrsenoj registraciji
do tada vi sanjajte kao da zivite u norveskoj a ponasajte se prema drzavi kao da ste u bih tj i jeste u bih
- drug_profi
#1529 Re: ZOBS
Majke ti u vrrmenu kad ima cips i centralna baza pdataka o svakom ko ne bjezi od zakona dluzbenik trrba da uzme moju saobracsjnu, moju licnu ili vozacku, upise u sistem trazilicu mojJMBG i broj sasije vozila ili reg broj. Izadje mu moj fajl i kraj. Udri pecat i naplati.
...s mobilnog...
...s mobilnog...
- supercali
#1530 Re: ZOBS
pa za mene je suvisno uopste nosati u mup gore to nek organizuju ovako ti platis u osiguranju sve ili na rate kako vec
kaze ti samo idi sutra na tehnicki i tamo ces dobiti pecat i potpis znaci uopste ne predajes papire nigdje
al ajde vi meni recite onda kako promijeniti to kad ovi sami nece da promijene to
i opet kazem ako im je vec takva praksa sta fali ako se potpis i pecat ceka dan 2 najvise 3 jer kao sto rekoh do 3 dana je iole ok
ovo 7 je previse
kaze ti samo idi sutra na tehnicki i tamo ces dobiti pecat i potpis znaci uopste ne predajes papire nigdje
al ajde vi meni recite onda kako promijeniti to kad ovi sami nece da promijene to
i opet kazem ako im je vec takva praksa sta fali ako se potpis i pecat ceka dan 2 najvise 3 jer kao sto rekoh do 3 dana je iole ok
ovo 7 je previse
- drug_profi
#1531 Re: ZOBS
Ili jos lakse da usvoje mogucnost da vozis do 7 dana uz polisu osiguranja, racun sa tehnickog i potvrdu o predaji saobracajne na registraciju
...s mobilnog...
...s mobilnog...
- supercali
#1532 Re: ZOBS
kako ti je to lakse?
zar nije lakse platis u osiguranju ili kako vec odneses papire on ih skenira i vozis kao da nisi ni predao
on te sutra ili prekosutra nazove da odes na tehnicki
odes na tehnicki ako prodjes udari ti pecat i potpise ako ne prodje nista od pecata i dovidjenja
znaci tvoje vrijeme za registraciju je 10 minuta u osiguranju i recimo pola sata na tehnickom i to je sve
zar nije lakse platis u osiguranju ili kako vec odneses papire on ih skenira i vozis kao da nisi ni predao
odes na tehnicki ako prodjes udari ti pecat i potpise ako ne prodje nista od pecata i dovidjenja
znaci tvoje vrijeme za registraciju je 10 minuta u osiguranju i recimo pola sata na tehnickom i to je sve
- Laplace
#1533 Re: ZOBS
Komšija radi u drugom gradu, idemo na suprotne strane, i radimo u različitim smjenama. Šta ćeš, kad se sve uroti protiv čovjeka.supercali wrote:pa mozes li sa komsijom do posla?
nije do toga da su komsije besposlene rade sve kosmije nego je u pitanju ona nasa da komsiji crkne krava a toga ima i kod mene u komsiluku
fora je da niko nikome ne pomaze jedino kad nekome zapne onda taj moli
- drug_profi
#1534 Re: ZOBS
Lakse je njima. Ne moraju mjenjati sistem i nerad. Samo stave u zobs tu opciju.supercali wrote:kako ti je to lakse?
...s mobilnog...
-
nemezis
#1535 Re: ZOBS
Zašto onda kontriras ovima sto kritikuju?supercali wrote:pa dobro ajde kako cemo promijeniti?
evo ja cu prvi izaci za to da se promijeni al kako?
- Casual's
#1536 Re: ZOBS
Pita me prijatelj.Ako bi prošao novi ZOBS da li bi i za njega važilo ono nema vožnje od 00:00 do 05:00, iako je položio dok nije bilo te zabrane, a manje je od 2 godine?
- supercali
#1537 Re: ZOBS
imas taxiLaplace wrote:Komšija radi u drugom gradu, idemo na suprotne strane, i radimo u različitim smjenama. Šta ćeš, kad se sve uroti protiv čovjeka.supercali wrote:pa mozes li sa komsijom do posla?
nije do toga da su komsije besposlene rade sve kosmije nego je u pitanju ona nasa da komsiji crkne krava a toga ima i kod mene u komsiluku
- supercali
#1538 Re: ZOBS
kazem tako je sada i bit ce dok se ne izmjeni a i ne vidim da je to jedini problemnemezis wrote:Zašto onda kontriras ovima sto kritikuju?supercali wrote:pa dobro ajde kako cemo promijeniti?
evo ja cu prvi izaci za to da se promijeni al kako?
jbt kao da su se svi rodili u autu pa moraju istog sekunda registrovati auto
a do prije 20 godina generalno na prste se moglo izbrojati ko ima auto u komsiluku
neko fino rece znam ja nas jebo ti nas
- supercali
#1539 Re: ZOBS
to ne vazi nikako jer je uskracivanje slobode kretanjaCasual's wrote:Pita me prijatelj.Ako bi prošao novi ZOBS da li bi i za njega važilo ono nema vožnje od 00:00 do 05:00, iako je položio dok nije bilo te zabrane, a manje je od 2 godine?
- Laplace
#1540 Re: ZOBS
Taxi??? E, sad se definitivno šališ... Pa, nije mi plata 10 000€.supercali wrote:imas taxiLaplace wrote:Komšija radi u drugom gradu, idemo na suprotne strane, i radimo u različitim smjenama. Šta ćeš, kad se sve uroti protiv čovjeka.supercali wrote:pa mozes li sa komsijom do posla?
Last edited by Laplace on 30/08/2014 16:13, edited 1 time in total.
- Laplace
#1541 Re: ZOBS
A možda da u vrijeme registrovanja auta uzmemo godišnji odmor, bolovanje ili neplaćene odsustvo, jer se tamo neki službenik potpisuje brzinom 5 nm/s, a pečat udara tako sporo da se na njemu osuši tinta prije kontakta sa papirom.
-
530i
#1542 Re: ZOBS
Ne računajući gužvu dok se čeka na šalteru, nikako više od 10 minuta nije potrebno da se produži registracija, sve sa zamjenom dokumenta i izdavanjem tablica...vrijeme potrebno za tehnički pregled vozila nema veze sa ovim, to je ionako zakonski propisano.
- supercali
#1543 Re: ZOBS
pa kad si ti pretjerao sa tim nekim situacijama ja ti samo kazem da ima za sve rjesenjeLaplace wrote: Taxi??? E, sad se definitivno šališ... Pa, nije mi plata 10 000€.
- supercali
#1544 Re: ZOBS
mozes i to sto da neLaplace wrote:A možda da u vrijeme registrovanja auta uzmemo godišnji odmor, bolovanje ili neplaćene odsustvo, jer se tamo neki službenik potpisuje brzinom 5 nm/s, a pečat udara tako sporo da se na njemu osuši tinta prije kontakta sa papirom.
- Laplace
#1545 Re: ZOBS
To su realne situacije. Osim toga, nezahvalno je pozajmljivati auto od bilo koga. I to zbog nečije nesposobnosti.supercali wrote:pa kad si ti pretjerao sa tim nekim situacijama ja ti samo kazem da ima za sve rjesenjeLaplace wrote: Taxi??? E, sad se definitivno šališ... Pa, nije mi plata 10 000€.
- seoBIH
#1547 Re: ZOBS
Ama covjece, sto bi placao taxi, posudjivao auto, molio nekoga, KADA IMAŠ SVOJE! Predaš na vrijeme, PLATIŠ, uzoran si građanin i opet moraš tražiti alternativu?
Jebem ja ovakvu državu i sve one koji prihvataju ovakvo stanje, te TRAŽE OPRAVDANJE!
Jebem ja ovakvu državu i sve one koji prihvataju ovakvo stanje, te TRAŽE OPRAVDANJE!
- supercali
#1548 Re: ZOBS
kakvo bolan opravdanje?
ajde reci mi sta ces uraditi kad cekas 3-7 dana koliko vec ?
mozes ga samo lagano usnicama kao i ja i svi drugi koji su u sarajevu
mada ne sjecam se jesam li u junu cekao 7 dana ili je bilo u petak predaj u utorak gotovo
opet kao sto kazem raja pretjeruju
idu iz krajnosti u krajnost
ko da im je kraljica elizabeta majka pa bi bilo najbolje da sluzbenici idu od vrata do vrata i udaraju pecate
zasto se niko ne buni za licne i njihovih 15 dana jer licnu mora imati svako a registrovan auto nije obaveza
ajde reci mi sta ces uraditi kad cekas 3-7 dana koliko vec ?
mozes ga samo lagano usnicama kao i ja i svi drugi koji su u sarajevu
mada ne sjecam se jesam li u junu cekao 7 dana ili je bilo u petak predaj u utorak gotovo
opet kao sto kazem raja pretjeruju
idu iz krajnosti u krajnost
ko da im je kraljica elizabeta majka pa bi bilo najbolje da sluzbenici idu od vrata do vrata i udaraju pecate
zasto se niko ne buni za licne i njihovih 15 dana jer licnu mora imati svako a registrovan auto nije obaveza
- Laplace
#1549 Re: ZOBS
Možda zato što možeš da, dok ne dobijes novu, ideš sa starom ličnom. Završiš sve mjesec prije isteka i nemaš problema, staru ti uzmu i ponište tek kad preuzmeš novu.
U slučaju registra ije, sve završiš na vrijeme i odmah ti oduzmu saobraćajnu, pa sa njom sedmicu kilave. Da baš kažu, dođi sa saobraćajnom za pet dana, a dotad vozi na (još uvijek važećoj), pa i nekako.
Ovdje se ne radi toliko o snalaženju za prevoz, koliko o kršenju prava vlasnika auta. Godinu dana ne napraviš prekršaj, sve potrebno za registraciju završiš sedmicu prije isteka, predajem, i onda ti se saobraćajna hladi u nečijoj polici desetak dana. A auto u garaži.
Ovdje se sve može mnogo bolje organizovati ako se do ro prouči i projektuje sistem poslužioci-red cekanja-korisnici, a za to treba angažovati nekog sposobnog.
U slučaju registra ije, sve završiš na vrijeme i odmah ti oduzmu saobraćajnu, pa sa njom sedmicu kilave. Da baš kažu, dođi sa saobraćajnom za pet dana, a dotad vozi na (još uvijek važećoj), pa i nekako.
Ovdje se ne radi toliko o snalaženju za prevoz, koliko o kršenju prava vlasnika auta. Godinu dana ne napraviš prekršaj, sve potrebno za registraciju završiš sedmicu prije isteka, predajem, i onda ti se saobraćajna hladi u nečijoj polici desetak dana. A auto u garaži.
Ovdje se sve može mnogo bolje organizovati ako se do ro prouči i projektuje sistem poslužioci-red cekanja-korisnici, a za to treba angažovati nekog sposobnog.