ZOBS: Necu da platim kaznu RS-u, hocu FBIH

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

BHG

Post by BHG »

:lol:
nostalgicar

Post by nostalgicar »

BHG wrote::lol:
Sto smijes tudjoj muci ?!? Mislimda ti to nije ok.... :D pazi druze da ne otvore kakav racun u federaciji...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Nalet te bilo :oops: :D :lol:
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

To je klasika, CIPS je pravo uvezan po tom pitanju, skoro pa kao jedinstvena policija... to zahvalimo Harisu i ekipi iz Federacije... nakon propuštanja plaćanja(rok od osam dana) CIPS bilježi automatski i nema vađenja, produžavanja dokumenata... čak prijete da će od naredne godine kontorlisati na granicama i neće puštati nikoga od neplatiša preko grane.

:x :x :x

Svi su oni ista banda i dobro su uvezani...
BHG

Post by BHG »

_BosanaC wrote:
Nalet te bilo :oops: :D :lol:
:oops: ali opet bih da se ponovim :lol: :lol:
Pustinjak1979

Post by Pustinjak1979 »

Ja sam prosle hevte platio tzv. rs-u finu svotu. :(

Plati, kazu da je bolje platiti ono sto ti odredi policija na licu mjesta nego se zaliti sudu jer tek tad si nadrljo...
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

ja sam plaćao ali sam zadnji put tražio suđenje.. jer fakat nema smisla više... ne može im se nadavat... a dali se iko zapitao gdje odoše tolike pare...
alphonse kauders

#8 Re: ZOBS: Necu da platim kaznu RS-u, hocu FBIH

Post by alphonse kauders »

digital wrote:Pozdrav svima,

Zaustavljen i kaznjen sa nekih stotinjak KM na podrucju RS-a.
Zivim u FBIH. Ovi iz FBIH ne zele da mi vrate saobracajnu (nakon sto su mi je ljudi iz osiguranja tamo predali da se produzi registracija) jer imam neplacenu kaznu iz RS-a.

Ja RS ne priznajem, isto kao sto Seselj ne priznaje Haaski sud, i ne zelim da punim njihov budzet.

Hocu da kaznu platim na racun FBIH ali mi kazu da to nije moguce.

Sta raditi?
Pa šta si se vozio po njoj i ku.rčio sa autom kad je ne priznaješ? Jes, republika mrska je kriva što si ti napravio prekršaj, smiješno.

A kako sam sebe porediš sa Šešeljom, šta insan treba misliti o tebi..?

Šuti, plati i ne provaljuj se..
Eto ti savjeta.
dripac

#9 Re: ZOBS: Necu da platim kaznu RS-u, hocu FBIH

Post by dripac »

digital wrote:
alphonse kauders wrote:

Zivim u FBIH. Ovi iz FBIH ne zele da mi vrate saobracajnu (nakon sto su mi je ljudi iz osiguranja tamo predali da se produzi registracija) jer imam neplacenu kaznu iz RS-a.

Ja RS ne priznajem, isto kao sto Seselj ne priznaje Haaski sud, i ne zelim da punim njihov budzet.

Sta raditi?
Pa šta si se vozio po njoj i ku.rčio sa autom kad je ne priznaješ? Jes, republika mrska je kriva što si ti napravio prekršaj, smiješno.

Eto ti savjeta.
Kurchenje je jedno, voznja od 20 preko ogranicenja u vukojebini (sokolac, stotinjak krava tu zivi i mozda 10 baba), a zaustavljanje na 5 metara od patrole slag na tortu. Vozio sam se po njoj jer moram, i opet je necu priznati kao drzavu.
Prizno, neprizno, platiti moraš, inace ništa od registracije.
obuca

Post by obuca »

digital wrote:
nostalgicar wrote:
Sto smijes tudjoj muci ?!? Mislimda ti to nije ok.... :D pazi druze da ne otvore kakav racun u federaciji...
Nije to nikakva muka druze, placanje nije problem, podizanje saobracajne "preko stele" jos manji problem, problem je odnos sluzbenika iz RS-a.

Ne mozes zaustavljati nekoga 3 metra od sebe masuci rukama kao kakav zombi, a pri tom biti pozicioniran na kraju pravca gdje pocinje opasna krivina.

Radar se mora pokazati na uvid, sto nije uradjeno.
Kazna mora sadrzati nesto vise od uplatnice gdje jasno pise da se mora platiti do tada i tada, kod njih toga nema. Kao jeli, plati ako hoces, nigdje veze...
podigni je i nakesi se tim službenicima u rs-u :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ak ikako možeš ne vozi

moj te smoto... moto
alphonse kauders

#12 Re: ZOBS: Necu da platim kaznu RS-u, hocu FBIH

Post by alphonse kauders »

digital wrote:
alphonse kauders wrote:

Sta raditi?

Eto ti savjeta.
Kurchenje je jedno, voznja od 20 preko ogranicenja u vukojebini (sokolac, stotinjak krava tu zivi i mozda 10 baba), a zaustavljanje na 5 metara od patrole slag na tortu. Vozio sam se po njoj jer moram, i opet je necu priznati kao drzavu.
Pa i nije država, nego dio države (nažalost nam je tako u Ustavu) i nemaš ti tu šta priznavati ili ne (jednostavno, niko te ne pita) - sve dok se voziš cestama koje su u okviru RS-a, budi spreman da ćeš za eventualne prekršaje njima i platiti kaznu.

A 20 iznad u vuk.ojebini znači da si pržio 100+ na sat i ako su takvi propisi u državi da je to prekršaj, onda hebi ga moraš ih poštovati.

Btw. - misliš da su ovi naši iz Federacije nešto bolji?
Sir Charles

#13 Re: ZOBS: Necu da platim kaznu RS-u, hocu FBIH

Post by Sir Charles »

digital wrote:Kurchenje je jedno, voznja od 20 preko ogranicenja u vukojebini (sokolac, stotinjak krava tu zivi i mozda 10 baba), a zaustavljanje na 5 metara od patrole slag na tortu. Vozio sam se po njoj jer moram, i opet je necu priznati kao drzavu.
Prekrsio si zakon, plati i suti.
big_bud

Post by big_bud »

koliko ja mogu zakljuciti iz ovih postova, ti si bas glup!
umjesto da odmah platis i zavrsis pricu, ti ovdje pravis majmuna od sebe, "necu da platim, kme, kemee, aj eto, sad cu i platit, al sam bacio uplatnicu, sta cu sad qq pomagajte?!!"
to sto ti ne prizanjes RS (da se odmah ogradim, jebem ja mater onom ko je pristao na nju), zaboli policiju cuna, a isto tako one u CIPS-u.
zali boze sto na tebe tako pametnog potrosih i ovoliko redova texta
Sir Charles

#15 Re: ZOBS: Necu da platim kaznu RS-u, hocu FBIH

Post by Sir Charles »

digital wrote:E nek' si mi reko'. Sjedi, petica. :lol:
Ma samo ti mene isfuravaj, siguran sam da ces ispasti mangup. I mozes se smijati koliko hoces, ali ipak ostaje cinjenica da u ovoj zemlji postoji kakav-takav zakon koji si ti prekrsio
big_bud

Post by big_bud »

digital wrote:
big_bud wrote:koliko ja mogu zakljuciti iz ovih postova, ti si bas glup!
umjesto da odmah platis i zavrsis pricu, ti ovdje pravis majmuna od sebe, "necu da platim, kme, kemee, aj eto, sad cu i platit, al sam bacio uplatnicu, sta cu sad qq pomagajte?!!"
to sto ti ne prizanjes RS (da se odmah ogradim, jebem ja mater onom ko je pristao na nju), zaboli policiju cuna, a isto tako one u CIPS-u.
zali boze sto na tebe tako pametnog potrosih i ovoliko redova texta
Hajd' dobro, glup sam.

Posto si ti pametan, lijepo bih te molio da mi pomognes i nadjes po kojem osnovu nasi iz FBIH imaju pravo zadrzati saobracajnu jer kazna nije placena RS-u?

Zakon, clan, stav... ?

hvala puno pametni druze :)
registracija vozila se vrsi putem CIPS projekta koji se provodi na nivou BiH, a ne entiteta. a evo ti i ovo

Na dan 01.05.2007. godine vrši se unos podataka u Centralni registar vozila na 85 lokacija nadležnih organa za registraciju vozila u BiH, shodno Zakonu o centralnoj evidenciji i razmjeni podataka. Sistem je pušten u rad dana 15.12.2006. godine kada su bili stvoreni uslovi na cca 60 lokacija.
Nadležni organi za unos podataka, odnosno proces registracije vozila su MUP R. Srpske, Kantolalni MUP-ovi i Civilni registar Brčko Distrikta. U narednom periodu je planirano stvaranje tehnčkih uslova i početak rada na svim lokacijama nadležnih organa.
U prethodnom periodu je formiran centralni registar kradenih vozila u koji podatke dostavljaju organi bezbjednosti u BiH, te je uspostavljena razmjena podataka sa INTERPOL bazom podataka.
U organizaciji Ministarstva komunikacija i transporta otpočeta je unifikacija procesa registracije vozila u BiH, shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja, te efikasnija razmjena podatak između svih aktera u procesu registracije kako bi se povećala sigurnost i efikasnost procesa.
vidis da si glup
Sir Charles

#17 Re: ZOBS: Necu da platim kaznu RS-u, hocu FBIH

Post by Sir Charles »

digital wrote:Nije mi cilj da budem mangup (naprotiv), ali me nerviraju pametnjakovici koji nemaju nista konkretno za reci osim donijeti sud o nekome na osnovu - well, nicega.

U svakom slucaju, zakon na koji se ti pozivas nije jednak za sve i vazi samo za siru masu "ovaca" te malu sakicu postenih ljudi.

Pa covjece ide se do te mjere da isti onaj policajac koji mi je napisao kaznu (da, bio sam kriv), dolazi kod mene da trazi papire koje mi je dao kako bi molio sudiju da ponisti kaznu. Nije da sam to licno trazio, neki od prijatelja vole da se igraju sa zakonom a ja se nisam bunio, a sto bih, hajd' rekoh bas da se uvjerim. Pazi vraga... jadna drzava i jadan zakon. Ovo je frisko, staro par mjeseci max (to sa policajcem koji trazi svoje papire da ponisti kaznu kod sudije).

Enivej, ne vrijedi polemisati dalje, zanima me samo odakle pravo organima da zadrze saobracajnu dok se ne isplati kazna. Samo to i nista vise. Ako neko stvarno zna, bio bih zahvalan...
Pa "well" ja se uopce ne smatram pametnjakovicem i ne znam kakav sam ja to sud o tebi donio, jer ne vidim da sam u prethodnim postovima ista napisao o tebo kao licnosti. Ali ti si donio o meni i nazivas me pametnjakovicem i sl.

Zakon na koji se ja pozivam vrijedi za sve, a to sto u ovoj zemlji ima korupcije i koju si ti, kako sam kazes, vec koristio, je vec sasvim neka druga prica. Zasto nisi prijavio tog policajaca da je korumpiran? Bila je nedavno tema na ovom forumu kako je neko prijavio policajca za primanje mita od 20 KM i policajac je suspendovan.
chuchumbamayumbe

#18 Re: ZOBS: Necu da platim kaznu RS-u, hocu FBIH

Post by chuchumbamayumbe »

digital wrote:
alphonse kauders wrote:

Sta raditi?

Eto ti savjeta.
Kurchenje je jedno, voznja od 20 preko ogranicenja u vukojebini (sokolac, stotinjak krava tu zivi i mozda 10 baba), a zaustavljanje na 5 metara od patrole slag na tortu. Vozio sam se po njoj jer moram, i opet je necu priznati kao drzavu.[/quote]
Machak ba,
Sta ovo pricas, ko ti je rekao da je RS drzava???
Nemas ti sta da priznajes bolan, bolan, RS nije drzava niti ce ikada biti.
ccc
konyan

#19 Re: ZOBS: Necu da platim kaznu RS-u, hocu FBIH

Post by konyan »

Sta raditi?
Dobro si to rekao. To ti pije vode otprilike koliko i Seselju sto ne priznaje sud. :D
BHG

Post by BHG »

ovdje vazda fine sege :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

BHG wrote:ovdje vazda fine sege :D
Ne zachatavaj :D :lol:
makondo

Post by makondo »

e, svasta cu ovdje vidjeti. ovo nesto kao - priznajem samo sud svoje partije. ;-)

napravis prekrsaj pa neces da platis kaznu jer ne priznas rs. kad se podvuce crta, to mu dodje k'o onaj sto se voz'o po tuzli bez vozacke, jer allah zna da on ima vozacku, ili da odbijas platiti kaznu za prekrsaj u njemackoj zbog njihovih zlodjela u drugom svjetskom ratu, ili u francuskoj jer saosjecas sa patnjama alziraca u kolonijalnom svijetu.
stripiii

Post by stripiii »

digital wrote:
Nije to nikakva muka druze, placanje nije problem, podizanje saobracajne "preko stele" jos manji problem, problem je odnos sluzbenika iz RS-a.

Ne mozes zaustavljati nekoga 3 metra od sebe masuci rukama kao kakav zombi, a pri tom biti pozicioniran na kraju pravca gdje pocinje opasna krivina.

Radar se mora pokazati na uvid, sto nije uradjeno.
Kazna mora sadrzati nesto vise od uplatnice gdje jasno pise da se mora platiti do tada i tada, kod njih toga nema. Kao jeli, plati ako hoces, nigdje veze...
Da si bolje gledao mozda bi i vidio... :D
dimu

Post by dimu »

Pustinjak1979 wrote: Plati, kazu da je bolje platiti ono sto ti odredi policija na licu mjesta nego se zaliti sudu jer tek tad si nadrljo...
rekla kazala

suplja. na sudu mozes izmoliti za minimalnu kaznu za neki prekrsaj, recimo kad ti daju novcanu kaznu i bodove, mozes se izvuci uz minimalnu novcanu.

treba nekad i na sud otic a ne raspravljat se sa neskolovanim seljakom koji navodno provodi zakon koji ni sam ne razumije

@digital, pise ti na prekrsajnom nalogu sve sto bi te moglo zanimati.
rihakm

Post by rihakm »

BHG wrote:ovdje vazda fine sege :D
sace iftar pa ce se moc' i kokice donijeti pa lagano....onaj glup ovaj pametnjakovic...sta se ba sugas plati kaznu i kraj price!!!!!!!!
Post Reply