Znate li???
-
No_oNe__
#1 Znate li???
Znate li da kola Hitne pomoci u nasem gradu - NE SMIJU proci kroz crveno svjetlo na semaforu?? (to smiju samo diplomatski bla bla) ma koliko hitan slucaj bio!
Znate li koliko kola ima nasa Hitna??
Znate li da su u nasoj hitnoj pomoci, vozaci = tehnicari i doktori?? I da se svaki prekrsaj i ostecenje vozila naplacuje iz njihovog dzepa?? (ako prodju kroz crveno pa dozive sudar ili se sudare sa nekim kretenom koji ih nece pustiti i sl)
Znate li da nasi tehnicari u Hitnoj obavljaju poslove koje smiju obavljati SAMO I JEDINO doktori(reanimacija onim aparatom kojem ja ne znam ime, ili guranje cjevcica u grlo pacijenta) ?? A da se kasnije doktori potpisu.
Imamo li mi razumijevanja za njih??
I koliko puta razmislite prije nego napisete i kazete " a hitnoj je trebalo 10minuta!"
Znate li koliko kola ima nasa Hitna??
Znate li da su u nasoj hitnoj pomoci, vozaci = tehnicari i doktori?? I da se svaki prekrsaj i ostecenje vozila naplacuje iz njihovog dzepa?? (ako prodju kroz crveno pa dozive sudar ili se sudare sa nekim kretenom koji ih nece pustiti i sl)
Znate li da nasi tehnicari u Hitnoj obavljaju poslove koje smiju obavljati SAMO I JEDINO doktori(reanimacija onim aparatom kojem ja ne znam ime, ili guranje cjevcica u grlo pacijenta) ?? A da se kasnije doktori potpisu.
Imamo li mi razumijevanja za njih??
I koliko puta razmislite prije nego napisete i kazete " a hitnoj je trebalo 10minuta!"
-
jasminasab
Neka nam se onda i oni pridruze u protestima.
Svaka cast na poslu koji rade, to je jako humano i nesebicno od njih. A ako je istina ovo sto je receno, onda i hrabro.
Svaka cast na poslu koji rade, to je jako humano i nesebicno od njih. A ako je istina ovo sto je receno, onda i hrabro.
- alica.k
doktori su sve buduci politicari, pocevsi od amile alikadic husovic. cast izuzecima.jasminasab wrote:Neka nam se onda i oni pridruze u protestima.![]()
-
No_oNe__
Imaju oni i "losih" strana, i to stoji, al' ko ih nema!
I sada kada se sve ovo izdesavalo vidjela sam ne jedan nego stotine komentara negativnih o dolasku ili nedolasku Hitne, a niko se nije zapitao jel im bilo crveno negdje usput pa su morali stati 2min. Pa jos ako ih je uhvatio crveni val, ode sve dovraga!
mislim da se i za to treba protestvovati, prvi iduci moguci put, spomenuti barem!
jer nije HItna i ljudi koji rade u njoj, krivi za to - kriva je opet vlada ili ko im vec odobrava sredstva!
p.s
znate one okovratnike koje ljudi dobiju nakon povreda vrata ...
svuda u svijetu ti su okovratnici za jednokratnu upotrebu
kod nas u Hitnoj oni se moraju vratiti, radnici ih peru i vracaju u upotrebu!
u pitanju su NASI zivoti!
I sada kada se sve ovo izdesavalo vidjela sam ne jedan nego stotine komentara negativnih o dolasku ili nedolasku Hitne, a niko se nije zapitao jel im bilo crveno negdje usput pa su morali stati 2min. Pa jos ako ih je uhvatio crveni val, ode sve dovraga!
mislim da se i za to treba protestvovati, prvi iduci moguci put, spomenuti barem!
jer nije HItna i ljudi koji rade u njoj, krivi za to - kriva je opet vlada ili ko im vec odobrava sredstva!
p.s
- Bumbar
No_oNe__ wrote:Imaju oni i "losih" strana, i to stoji, al' ko ih nema!
p.s
cuj...samo to...u pojedinim bolnicama se peru i klix rukavice :S
Last edited by Bumbar on 17/02/2008 22:15, edited 1 time in total.
-
Judge_Dread