Znate li svoje komsije?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#101 Re: Znate li svoje komsije?
ne interesira me gerijatrija
i ljudi koji nemaju kola ali rukovode parkingom
digo sam ruke od međuljudskih odnosa
prva komšinica...znači dobra polutanka kao i ja
sve super tip top kućni prijatelji išlo se na vikendice, išlo joj se sestri u BG, na sprovode i vjenčanja
već 4 mjeseca čekam ključ za parking
aaaaa ne mogu više odo
sve super tip top kućni prijatelji išlo se na vikendice, išlo joj se sestri u BG, na sprovode i vjenčanja
aaaaa ne mogu više odo
-
kakavdanakneiskustvu
#102 Re: Znate li svoje komsije?
zbog nečega je bitno naglasiti da je komsinica polutanka,sta god to znacilo
- stakasa
#103 Re: Znate li svoje komsije?
kakavdanakneiskustvu wrote:zbog nečega je bitno naglasiti da je komsinica polutanka,sta god to znacilo
- Atego
#104 Re: Znate li svoje komsije?
zato njih interesuje tvoje parking mjesto . jebeni penzići a?Black swan wrote:ne interesira me gerijatrija
aaaaa ne mogu više odo
nekulturni smo,neosjetljivi na probleme drugih,siromašni,isprepadani od silnog međusobnog šukanja i gledanja da te ko ne zakine i onda je logičan slijed da će svi gledati samo da sebi ugode pa i na ušrb nečije neugode.ne treba to uzimati puno k srcu(ode zdravlje) ili odmah okretat na nacionalno,vjersko vako nako.naravno,ako osjetiš da je to baš tako zbog tvog imena ima lijek i za to.
Last edited by Atego on 20/04/2018 12:01, edited 2 times in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#105 Re: Znate li svoje komsije?
i da su 1984. komunisti nesto uradili,pa samim time sto je bilo 1984. znamo ko je u ovoj drzavi bio na vlasti,zar se mora naglasavati da su to bili komunisti,mozda je taj konunista koji je o tome odlucio imao ime ivan,hrvojestakasa wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:zbog nečega je bitno naglasiti da je komsinica polutanka,sta god to znacilo
-
pemanapemani
#106 Re: Znate li svoje komsije?
Moguće, ali to su današnji orjunaši, dajdže, Alijini Hrvati ili nedao dragi Bog i Isus Pankreator Bosanci (gluho bilo, tri puta pljunuti i pomaknuti se sa stolice ako sjediš)kakavdanakneiskustvu wrote:i da su 1984. komunisti nesto uradili,pa samim time sto je bilo 1984. znamo ko je u ovoj drzavi bio na vlasti,zar se mora naglasavati da su to bili komunisti,mozda je taj konunista koji je o tome odlucio imao ime ivan,hrvojestakasa wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:zbog nečega je bitno naglasiti da je komsinica polutanka,sta god to znacilo
-
kakavdanakneiskustvu
#107 Re: Znate li svoje komsije?
Moguće, ali to su današnji orjunaši, dajdže, Alijini Hrvati ili nedao dragi Bog i Isus Pankreator Bosanci (gluho bilo, tri puta pljunuti i pomaknuti se sa stolice ako sjediš)[/quote]pemanapemani wrote:i da su 1984. komunisti nesto uradili,pa samim time sto je bilo 1984. znamo ko je u ovoj drzavi bio na vlasti,zar se mora naglasavati da su to bili komunisti,mozda je taj konunista koji je o tome odlucio imao ime ivan,hrvojekakavdanakneiskustvu wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:zbog nečega je bitno naglasiti da je komsinica polutanka,sta god to znacilo
da,a s druge strane,mozda je i dragan čović o nečemu sličnom odlučivao 1984. u mostaru,pa bio je jugosloven,komunista
-
pemanapemani
#108 Re: Znate li svoje komsije?
On se pokajao za grijehe, poklonio kardinalu zlatni štap i postao Hrvat.kakavdanakneiskustvu wrote:da,a s druge strane,mozda je i dragan čović o nečemu sličnom odlučivao 1984. u mostaru,pa bio je jugosloven,komunistapemanapemani wrote:
Moguće, ali to su današnji orjunaši, dajdže, Alijini Hrvati ili nedao dragi Bog i Isus Pankreator Bosanci (gluho bilo, tri puta pljunuti i pomaknuti se sa stolice ako sjediš)
Isto kao što se Dario Kordić pokajao što je morao "nevin" ležati u Hagu, a i kardinal je rekao da mora obići svakog čovjeka u zatvoru koji je našao Krista (valjda se negdje zagubio ispod lajsne na krevetu u ćeliji, pojma nemam). Uglavnom, danas Dario po crkvama duhovno obnavlja napaćeni hrvatski narod.
Znači, nije nemoguće od komunjare postati Hrvat i katolik, samo je teško i to mogu samo ljudi koji dosegnu posebnu duhovnu razinu. Recimo, ekvivalent tome bi bili ljudi koji se hrane samo sunčevom energijom.
-
kakavdanakneiskustvu
#109 Re: Znate li svoje komsije?
jadan je onaj kojeg kordic obnavlja bilo čime
- stakasa
#110 Re: Znate li svoje komsije?
Eno ga sino, bolje izgleda nego prije dvadeset godinakakavdanakneiskustvu wrote:jadan je onaj kojeg kordic obnavlja bilo čime
-
realna do boli
#111 Re: Znate li svoje komsije?
Pola komsiluka znam, pola ne. Soliter, 32 stana, pola se izdaje. Mjenjaju se ljudi. I ne trudim se vise skontati ko je ko.
Jedino sto me strasno iritira je kada me djeca pozdrave sa... kako ste.
Hajd djeca..ali sada sam odlucila da odrasle koji me tako pozdrave upitam..ooo komsija, kada ste vi to zvarsili medicinu.
Hajd djeca..ali sada sam odlucila da odrasle koji me tako pozdrave upitam..ooo komsija, kada ste vi to zvarsili medicinu.
- animals
#112 Re: Znate li svoje komsije?
Guten Tag, ili Grüß Gott..realna do boli wrote:Pola komsiluka znam, pola ne. Soliter, 32 stana, pola se izdaje. Mjenjaju se ljudi. I ne trudim se vise skontati ko je ko.
ili Halo..
neki su mi se pokusali i pribliziti, ali odbijam initimne kontakte sa
susjedima iz zgrade..zelim svoj mir..
jedino kad bi neka dobra, nekad pozeljela, cini mi se da ne bi imao snage odbiti..
- Atego
#113 Re: Znate li svoje komsije?
a ja ti solitera-32 stana,pihrealna do boli wrote:Pola komsiluka znam, pola ne. Soliter, 32 stana, pola se izdaje. Mjenjaju se ljudi. I ne trudim se vise skontati ko je ko.
- superiska
#114 Re: Znate li svoje komsije?
Slabo, samo par njih - sa svog sprata i bez vele prisnih odnosa. Pozdravim se, u prolazu, upitam za zdravlje i to je sve. Svakako ni ne hodam po naselju, stan-lift-garaža i obrnuto. U liftu, zdravo i doviđenja.
Inače, odrasla sam u mahali i tad je bilo sve drugačije. Kao dijete, hajd' stisni pa otiđi u granap a da ne pitaš cijeli komšiluk treba li i njima nešto, posebno starijima
Dolazilo se, išlo, družilo s komšijama bez najave, ulazilo i dočekivalo kao u svojoj kući.
Inače, odrasla sam u mahali i tad je bilo sve drugačije. Kao dijete, hajd' stisni pa otiđi u granap a da ne pitaš cijeli komšiluk treba li i njima nešto, posebno starijima
-
SSemir
#115 Re: Znate li svoje komsije?
16 stanova u ulazu. Svi smo medjusobno dobri. Kad sam diplomirao svi u ulazu vec u podne pijani bili, hrane i alkohola bilo za 3 dana naspremano
Kad su mi auto pljackali prvi komsija koji je naisao natamburao ih da im vise nije palo na pamet doci.
Ako neko hoce da sjedaljku organizuje, obavijesti citav komsiluk, a ovi stariji vecinom i budu pozvani, jer su ustvari jedno drustvo.
Vaznije i draze su mi ove komsije od rodbine
Kad su mi auto pljackali prvi komsija koji je naisao natamburao ih da im vise nije palo na pamet doci.
Ako neko hoce da sjedaljku organizuje, obavijesti citav komsiluk, a ovi stariji vecinom i budu pozvani, jer su ustvari jedno drustvo.
Vaznije i draze su mi ove komsije od rodbine
-
dezurni_ucenik
#116 Re: Znate li svoje komsije?
Znam komsije koje zive ispod mene ove iznad mene nemam pojma ko su sta su. i dje to pise da se moram druziti sa komsilukom.
-
moonca
#117 Re: Znate li svoje komsije?
Igrom slucaja, sam sa komsijom koji dijeli zid sa mnom ne pricam jer htio da iskoristi dobre odnose za svoju dobit.
Sa ostalim metuzalemima mahanje iz auta.
Mislim da nije dobro niti bih voljela da se posjecujem sa komsijama.
Sa ostalim metuzalemima mahanje iz auta.
Mislim da nije dobro niti bih voljela da se posjecujem sa komsijama.
Last edited by moonca on 21/04/2018 19:05, edited 1 time in total.
- Edin H.
#118 Re: Znate li svoje komsije?
Gdje si dedo?Atego wrote:a ja ti solitera-32 stana,pihrealna do boli wrote:Pola komsiluka znam, pola ne. Soliter, 32 stana, pola se izdaje. Mjenjaju se ljudi. I ne trudim se vise skontati ko je ko.
Hajd djeca..ali sada sam odlucila da odrasle koji me tako pozdrave upitam..ooo komsija, kada ste vi to zvarsili medicinu.kod mene 115 stanova i kod tog pozdravljanja mi najviše ide na živce kad me seke od 18,19,20 godina persiraju i govore doviđenja umjesto ćao,kad izlaze iz lifta ,a ja još ni sa dvadesetim nisam završio.nez šta im je
![]()
Cuvena bosanska kultura, nego sta.
- Zejnep
#119 Re: Znate li svoje komsije?
Od 50 i nešto stanova u mom ulazu znam samo desetak porodica koji tu žive još od prije rata. Sa njima se i pozdravljam i popričam. Sa prvim komšijom ne pričam zbog njegovog bahatog ponašanja.
Ima dosta novih stanara koji se i ne pozdravljaju. Žene pogotovo.
Na kafu, kod mame, dolazi jedna kona.
Sve u svemu meni ovako paše.
Ima dosta novih stanara koji se i ne pozdravljaju. Žene pogotovo.
Na kafu, kod mame, dolazi jedna kona.
Sve u svemu meni ovako paše.
-
dječak sa šibicama
#120 Re: Znate li svoje komsije?
U mahali gdje sam rodjen, znam blizi komsiluk, ostale bas i ne.
U zgradi poznavao sve, posebno uz rat kad se htio ne htio moralo biti zajedno u podrumu veci dio dana.
Nakon rata polako poceli umirati, odseljavati, vecina stanova prodata, uglavnom se iznajmljuje studentima tako da se stanari non stop mijenjao. Mozda je nekih 20% starijih stanara ostalo, ostalo sve nove face. Ne zelim ih ni upoznavati, iskreno.
U zgradi poznavao sve, posebno uz rat kad se htio ne htio moralo biti zajedno u podrumu veci dio dana.
Nakon rata polako poceli umirati, odseljavati, vecina stanova prodata, uglavnom se iznajmljuje studentima tako da se stanari non stop mijenjao. Mozda je nekih 20% starijih stanara ostalo, ostalo sve nove face. Ne zelim ih ni upoznavati, iskreno.
- Atego
#121 Re: Znate li svoje komsije?
ma sve je to fino,al' brate komplekse mi nabišeEdin H. wrote: Gdje si dedo?![]()
Cuvena bosanska kultura, nego sta.
-
dječak sa šibicama
#122 Re: Znate li svoje komsije?
Da kazem i ovo, posto sam dugo godina zivio u Ljubljani, tamo niko nikog ne zna, prvi komsija je nepoznanica niti se zele poznavati.
Samo se nasi druze i pozdravljaju, a lako je prepoznati po prezimenu naravno. Slovenci ne, zivio sam par godina u jednom prekrasnom dijelu grada zvanom Rozna dolina (dolina ruza) tu su sve kuce, bas lijepo napucano naselje uglavnom dobrostojeci ljudi... oni se ne upoznavaju ili ne registruju jedan drugog iako im je basta uz bastu, dijele ogradu recimo. Mozda kazu dobar dan i to je to.
Bio je samo jedan Slovenac sto je ozenio neku Hrvaticu iz Karlovca ako se dobro sjecam, njih dvoje su bili druzeljubivi... i jos jedna familija pokojnog dirigenta iz Pule da ne navodim sad ime, boemi svi u porodici, cerka svira flautu sin violinu drugi sin bubnjeve to trese muzika iz kuce, opiceni svi i simpaticni. Ostalo, stranac - stranac.
Samo se nasi druze i pozdravljaju, a lako je prepoznati po prezimenu naravno. Slovenci ne, zivio sam par godina u jednom prekrasnom dijelu grada zvanom Rozna dolina (dolina ruza) tu su sve kuce, bas lijepo napucano naselje uglavnom dobrostojeci ljudi... oni se ne upoznavaju ili ne registruju jedan drugog iako im je basta uz bastu, dijele ogradu recimo. Mozda kazu dobar dan i to je to.
Bio je samo jedan Slovenac sto je ozenio neku Hrvaticu iz Karlovca ako se dobro sjecam, njih dvoje su bili druzeljubivi... i jos jedna familija pokojnog dirigenta iz Pule da ne navodim sad ime, boemi svi u porodici, cerka svira flautu sin violinu drugi sin bubnjeve to trese muzika iz kuce, opiceni svi i simpaticni. Ostalo, stranac - stranac.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#123 Re: Znate li svoje komsije?
Nemoj ime navoditi, nek ostanu anonimni.
- Edin H.
#124 Re: Znate li svoje komsije?
Ako je pitanje opsteg drustvenog interesa javnost ima pravo da sazna imena.Matijevic_Vlado wrote:Nemoj ime navoditi, nek ostanu anonimni.
- TDK-90
#125 Re: Znate li svoje komsije?
Jel to ima isto znacenje kao i polovnjacakakavdanakneiskustvu wrote:zbog nečega je bitno naglasiti da je komsinica polutanka,sta god to znacilo