Znam ja nas...
- uvjek dobar gost
Znaj ja nas... mi se ne počešemo dok nas ne zasvrbi... kad kuća komšiji gori... mi ništa... to smo mi danas izgubljeni negdje između socijalističkog samoupravljanja i kapitalizma koji nalikuje robovlasništvu..., a mi stojimo na sredini... toliko zbunjeni da nismo ni svjesni ničega više.....
- uvjek dobar gost
Ja sam sutra na platou pred skupštinom u 12.ooh.... nezadovoljan sam i hoću to da pokažem....bar sopstvenim primjerom....
-
lejla_usa
Najlakse se zakaciti za jednu rijeci i protumaciti nekakav negativan prizvuk tamo gdje ne postoji. Mislila sam na ljude sa posebnim potrebama, bez namjere da ih obiljezim kao 'takve' ljude.Cober wrote:Kakvih ljudi?lejla_usa wrote:Slazem se da treba ponuditi pomoc. Ali ima tu i druga strana. Ja sam u dva primjera bila odbijena kada sam ponudila pomoc. I to vrlo drsko. Kontam vjerovatno do samopostovanja ili nekog ponosa takvih ljudi.
Lucy01 wrote:Onaj ko pomaze i ocekuje zahvalnost, bolje da ne pomaze.
Ne ocekujem aposlutno nikakvu zahvalnost, ali ne ocekujem ni da ako nekoga ovlas dodirnem po ruci i ponudim pomoc, da se ta ruka drsko istrgne i neko prodere na mene da mu ne treba pomoc. To je sve.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Sjede Fata i Mujo u autu na usamljenom parkiralistu...
Mujo: - "Nego, reci bona, sta ti mislis o situaciji u Iraku/Palestini/Kosovu?"
Fata: -"Ma, jebe mi se!"
Mujo: -"Odlicno, i meni, samo nisam znao kako bi te pit'o!"
- uvjek dobar gost
Ja bih u subotu..... bilo nas je par... idemo dalje....valjda će sad ljudi imati sluha....
Živili....
Živili....