Znam ja nas...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Znaj ja nas... mi se ne počešemo dok nas ne zasvrbi... kad kuća komšiji gori... mi ništa... to smo mi danas izgubljeni negdje između socijalističkog samoupravljanja i kapitalizma koji nalikuje robovlasništvu..., a mi stojimo na sredini... toliko zbunjeni da nismo ni svjesni ničega više.....
uvjek dobar gost

Ja sam sutra na platou pred skupštinom u 12.ooh.... nezadovoljan sam i hoću to da pokažem....bar sopstvenim primjerom....
lejla_usa

Post by lejla_usa »

Cober wrote:
lejla_usa wrote:Slazem se da treba ponuditi pomoc. Ali ima tu i druga strana. Ja sam u dva primjera bila odbijena kada sam ponudila pomoc. I to vrlo drsko. Kontam vjerovatno do samopostovanja ili nekog ponosa takvih ljudi.
Kakvih ljudi?
Lucy01 wrote:Onaj ko pomaze i ocekuje zahvalnost, bolje da ne pomaze.
Najlakse se zakaciti za jednu rijeci i protumaciti nekakav negativan prizvuk tamo gdje ne postoji. Mislila sam na ljude sa posebnim potrebama, bez namjere da ih obiljezim kao 'takve' ljude.

Ne ocekujem aposlutno nikakvu zahvalnost, ali ne ocekujem ni da ako nekoga ovlas dodirnem po ruci i ponudim pomoc, da se ta ruka drsko istrgne i neko prodere na mene da mu ne treba pomoc. To je sve.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Sjede Fata i Mujo u autu na usamljenom parkiralistu...

Mujo: - "Nego, reci bona, sta ti mislis o situaciji u Iraku/Palestini/Kosovu?"

Fata: -"Ma, jebe mi se!"

Mujo: -"Odlicno, i meni, samo nisam znao kako bi te pit'o!"
:)
uvjek dobar gost

Ja bih u subotu..... bilo nas je par... idemo dalje....valjda će sad ljudi imati sluha....

Živili....
Post Reply