Znam ja nas...
-
_BosanaC
Pa lezao je covjek mrtav na pocetku Vilsonovog satima u po jula mjeseca, a prolaznici prolazili i prolazili... Niko se udostojio nije ni da pridje.stochar wrote:naravno... 'gdje ces se maknuti ispod strehe na stanici da odes pomagati nekom invalidu? mozes pokisnuti, izofirati se, neko ce ti uzeti mjesto pod strehom...'_BosanaC wrote:To ti je logika NE TALASAJ... Svi junaci nikom ponikose... Uzdaj se u se i u svoje kljuse... Itd...
FUJ! snebivamo se (a i to k'o fol) nad borbama pasa, a ljudski zivot ne cijenimo ni za pisljiva boba...
Sto vrijeme vise prolazi sve vise vjerujem da narod ima tacno ono sto zasluzuje.
-
funaki
Sjetih se jedne recenice D.Mustafica od prije neki dan (parafrazirat cu):
''Zivimo u vremenu jedne gomile, gdje je pojedinac ugusen!''
Ali srecom postoji @stochar, @dino, (sebe necu ubrajati, nije .....), zato BORIMO SE PROTIV OVE GOMILE... Uh odmah planem!!!

Ali srecom postoji @stochar, @dino, (sebe necu ubrajati, nije .....), zato BORIMO SE PROTIV OVE GOMILE... Uh odmah planem!!!
-
Santos
Kad ste kod toga evo moj slucaj .Onako izranjavan na stakama sidjem nekako do glavne ceste i hajd reko stacemi neko moro do koseva na previjanje.Niko nestaje a ja lagano stanicu jednu pa sjednem ne mogu vise i tako doso skoro do Malte kad stade neki bus unutra face valjda od neke firme radnici.Izlazi neka baba i ja pitam sofera mozeli reko jarane bar do skenderije pa kontam lakapo cu nekako do traume,kaze moze sacekaj da izadje ko ima i ja onako posten cekam kad su svi izasli frajer zatvori vrata i nastavi vozit mene ko jebe.Stade neki kasnije do skende i ja polako od skende do koseva na mojim stakicama do traume.Jos me gore napali sto kasnim.Pa eto sto ovaj rece jebo ti nas.I onda dodju hostlaperi i kazu divi onog iz dijaspore dok sam se ja borio i jeo rizu on pobjego.Jebem vam Italiju.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
razumijem tvoju frustraciju aktivnoscu forumasha oko borbe pasa, a neaktivnoscu istih sto se drustva tice, ali shvati i ti vec jednom da je dobro zatalasati odakle god da krenemo, jer je oko nas gomila govana i doslo je do vrata, tako da ciscenje govana iz bilo kojeg ugla godi.stochar wrote:naravno... 'gdje ces se maknuti ispod strehe na stanici da odes pomagati nekom invalidu? mozes pokisnuti, izofirati se, neko ce ti uzeti mjesto pod strehom...'_BosanaC wrote:To ti je logika NE TALASAJ... Svi junaci nikom ponikose... Uzdaj se u se i u svoje kljuse... Itd...
FUJ! snebivamo se (a i to k'o fol) nad borbama pasa, a ljudski zivot ne cijenimo ni za pisljiva boba...
Da, ja bih voljela da je svaki dan bil o40 ljudi na platou u periodu 5-6, voljela bih da je bilo svake subote 200 ljudi na platou, voljela bih da ljudi nisu jebno lijeni da dodju i nesto promijene, a kad se treba zaliti nema jacih, glasnijih i elokventnijih, ali dragi stochko, situacija trenutno nije takva.
Na nama je (ko jos nije digao ruke od svega) da budimo ljude i da ih dizemo.
Nije ni moje ni tvoje ni bosancevo da mi odradimo sve za druge, vec da ih dizemo.
Kako? Bilo kako.
PS Nije to ko fol snebivanje, omjer lokalaca i dijasporaca je TUZAN na onoj temi.
Haman vise dijaspore bilo zaintersirano nego domacih.
I to dovoljno govori.
PS Sto se tice pritrcavanja i pomoci invalidu, umjesto da to bude normalno svima, nama je to za ibreta. Jebo ti to...
-
_BosanaC
Ima i ono pomozi si pomocu ti... A nije mi se jednom desilo.lejla_usa wrote:Slazem se da treba ponuditi pomoc. Ali ima tu i druga strana. Ja sam u dva primjera bila odbijena kada sam ponudila pomoc. I to vrlo drsko. Kontam vjerovatno do samopostovanja ili nekog ponosa takvih ljudi.
-
FFK as Lucy01
Onaj ko pomaze i ocekuje zahvalnost, bolje da ne pomaze.
Niko od nas ne cita misli, niti zna sta je kome u srcu. Ima mnogo ponosnih ljudi, koji smatraju licnom uvredom kada im se ponudi pomoc; sta ja sada trebam, da se ljutim sto neko nece moju pomoc, a u problemu je
. To mi je nekako hipokratski i zvuci kao da se pomaze radi sebe a ne radi onih kojima je pomoc potrebna....
Sjetim se homeless-a ovdje po gradu i kada sam jednom dala $10 a on mene pravo u oci gleda i kaze: "kraj svijeta je blizu i bit ce ti sudjeno za ono sto radis pa ti vidi sta ces i kako ces".....i sta sam ja trebala....da uzmem onaj novac nazad, jer eto nadrobio mi je svasta
Zgrazavam se nad situacijom koju je stochar ispricao, ali isto tako zivim u sredini gdje se takve stvari ne desavaju i gdje ljudi pomazu zivotinjama jer su ljudi manje-vise zbrinuti....dok za vas koji zivite u Bosni, mozda i ta situacija sa invalidom u kolicima nije big deal, jer ste vidjeli i gorih...
Kad god procitam ovako nesto, uvijek mi na pamet padne pocetak pjesme Bijelog Dugmeta "I nikad se necu vratit u svoj rodni grad.."
Niko od nas ne cita misli, niti zna sta je kome u srcu. Ima mnogo ponosnih ljudi, koji smatraju licnom uvredom kada im se ponudi pomoc; sta ja sada trebam, da se ljutim sto neko nece moju pomoc, a u problemu je
Sjetim se homeless-a ovdje po gradu i kada sam jednom dala $10 a on mene pravo u oci gleda i kaze: "kraj svijeta je blizu i bit ce ti sudjeno za ono sto radis pa ti vidi sta ces i kako ces".....i sta sam ja trebala....da uzmem onaj novac nazad, jer eto nadrobio mi je svasta
Zgrazavam se nad situacijom koju je stochar ispricao, ali isto tako zivim u sredini gdje se takve stvari ne desavaju i gdje ljudi pomazu zivotinjama jer su ljudi manje-vise zbrinuti....dok za vas koji zivite u Bosni, mozda i ta situacija sa invalidom u kolicima nije big deal, jer ste vidjeli i gorih...
Kad god procitam ovako nesto, uvijek mi na pamet padne pocetak pjesme Bijelog Dugmeta "I nikad se necu vratit u svoj rodni grad.."
-
_BosanaC
Mozda si mu trebala dati 100$?
O tome i pricam. Ako neko ne zeli da mu pomognes, ako ne zeli pomoci sam sebi, zasto razbijati glavu sa takvim?
S druge strane, ovo je delikatna tema, jer iz razlog sto narod ne zeli sebi pomoci najebu i oni koji bi promjenili nesto i koji pokusavaju pomoci i sebi i drugima.
O tome i pricam. Ako neko ne zeli da mu pomognes, ako ne zeli pomoci sam sebi, zasto razbijati glavu sa takvim?
S druge strane, ovo je delikatna tema, jer iz razlog sto narod ne zeli sebi pomoci najebu i oni koji bi promjenili nesto i koji pokusavaju pomoci i sebi i drugima.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
tema nije samofunaki wrote:Mislim da polahko izlazimo iz ''okvira'' teme, kao i uvijek
stochar pomogao invalidu koji se yaglavio u kolicima kod marsalke dok su drugi samo blijedo gledali
vec uopceno stanje u drustvu gdje niko nikome vise ne pomogne, i gdje se ljudi ibrete i haman podruguju kad stochar pomogne invalidu, kad komsic pomogne porodilji, kad kuntopanto ucini nesto DOBRO.
-
funaki
Mirci, evo ponovit cu:
funaki wrote:Sjetih se jedne recenice D.Mustafica od prije neki dan (parafrazirat cu):
Ali srecom postoji @stochar, @dino, (sebe necu ubrajati, nije .....), zato BORIMO SE PROTIV OVE GOMILE... Uh odmah planem!!!![]()
![]()
-
Vozdra_123
koliko god mi zahebavali amere da se busaju na "heroje"
mozemo mi par stvarcica nauciti od njih
mozemo mi par stvarcica nauciti od njih
-
EI Presidente
mora da ti je dobar dan bio kad si mu cenku tutnulaLucy01 wrote: Sjetim se homeless-a ovdje po gradu i kada sam jednom dala $10 ...
-
umorni
#20 1312
Kad ne vidis covjeka u nevolji..sjeti se sebe da bi i TI mogao biti takav,mozda za par sekundi...
Invalida je pun nas grad koji su dali dio sebe za ovaj grad,za ovu nasu slobodu..
To su nasi ratni heroji i oni nisu u ovim ministarstvima svega i svacega..
Svi za jednog,jedan za sve..
Invalida je pun nas grad koji su dali dio sebe za ovaj grad,za ovu nasu slobodu..
To su nasi ratni heroji i oni nisu u ovim ministarstvima svega i svacega..
Svi za jednog,jedan za sve..
-
Cary Grant
Na zalost, primjer kojem je stochar prisustvovao i u kojem je ucestvovao, samo je kap u moru. Fino je pokrenuti temu, i dati ljudima do znanja kako je to i sta je to. Ali, onaj ko zeli da zna za to, on zna i bez teme, onaj koji zeli da pomogne, pomoci ce a ne pricati. Nemojte me krivo shvatiti, ne osudjujem nikoga, ali u ovoj drzavi mnogo toga ne valja, izmedju ostalog i navika naroda na palamudi a da ne cini nista. Eno ona tema je pomogla zivotinjama tamo i dokazala kako prica nekada i upali. Ali kada je i kada ce iko prici obrijanoj glavi sa pitbulom i reci mu "jebem ti vazda mater, vidi sta radis od jadne zivotinje."
Bezbeli nikad. Mi, kao narod, nismo u stanju nasmijati se nekome od koga necemo imati direktne koristi... a kamoli sta drugo. I normalno da se dijaspora vise javlja na te problematicne teme, jer time zadovoljavaju svoju savjest koja se s vremena na vrijeme probudi, ali nedovoljno da bi ih natjerala da udju u nasu kozu u kojoj zivotarimo svaki dan ovdje. Pa govore da bi rado pomogli od tamo, pa onda ne bi se vratili, jer ovo je, poBogu, prokleti Balkan... A slusaju Balasevica jos uvijek...
Lahko je tudjom kitom gloginje mlatiti... neko je nekad rekao i bio savrseno u pravu. Palamudjenje je ono sto ovoj zemlji ne da naprijed, vjerujte...
Radite ono u sto vjerujete i budite zadovoljni time sto cinite. Pomozite nekome i vama ce biti bolje. I ne razmisljajte o tome, pogotovo ne pricajte... bicete donji samo.
Bezbeli nikad. Mi, kao narod, nismo u stanju nasmijati se nekome od koga necemo imati direktne koristi... a kamoli sta drugo. I normalno da se dijaspora vise javlja na te problematicne teme, jer time zadovoljavaju svoju savjest koja se s vremena na vrijeme probudi, ali nedovoljno da bi ih natjerala da udju u nasu kozu u kojoj zivotarimo svaki dan ovdje. Pa govore da bi rado pomogli od tamo, pa onda ne bi se vratili, jer ovo je, poBogu, prokleti Balkan... A slusaju Balasevica jos uvijek...
Lahko je tudjom kitom gloginje mlatiti... neko je nekad rekao i bio savrseno u pravu. Palamudjenje je ono sto ovoj zemlji ne da naprijed, vjerujte...
Radite ono u sto vjerujete i budite zadovoljni time sto cinite. Pomozite nekome i vama ce biti bolje. I ne razmisljajte o tome, pogotovo ne pricajte... bicete donji samo.
- uvjek dobar gost
Navikli smo mi na sve negativno oko nas to nudimo kao gotovo jelo i maloj djeci, svo smeće oko nas, svu napravdu, sav fašizam, sav aparthejd, sav kokuzlu, svu nepravdu.... i šta sve ne... i onda se čudimo posljedicama...
Pogledajmo se u ogledalo i priznajmo sebi koji je uzrok... nemojmo se uvijek baviti posljedicama... mi se naime bavimo nus pojavama dok debeli postaju sve deblji...
Što prije krenemo prije ćemo stići....
Ako ima partizana po šumama nek me kontaktiraju.... bolje je priključitio se njima nego bez riječi biti posmatrač ove surove stvarnosti !!!!!
Pogledajmo se u ogledalo i priznajmo sebi koji je uzrok... nemojmo se uvijek baviti posljedicama... mi se naime bavimo nus pojavama dok debeli postaju sve deblji...
Što prije krenemo prije ćemo stići....
Ako ima partizana po šumama nek me kontaktiraju.... bolje je priključitio se njima nego bez riječi biti posmatrač ove surove stvarnosti !!!!!
- black
Čovjek naspram čovjeka. Lice naspram lica.
Izmedju ponor crn kao smrt. Izmedju daljina promrzla u beskraju.
Ispod, podrhtava utroba majke Zemlje. Grješna, što rodi nezahvalnu djecu.
Čovjek gleda u čovjeka. Ne vide jedan drugom boje očiju. A oči lijepe. Ljudske.
Ne vide raspojasane ljepote jeseni, igre sjenki, bijele kao snijeg dječje ruke što uzalud hoće u vječnosti da miluju sunce.
Čovjek gleda u čovjeka. Slijepac zuri u slijepca.
Jedan naspram drugog ogrnuti pokrovom ćutanja.
Nijedna riječ. Šapati već poodavno ubijeni i sahranjeni. Riječi od ljepote razbacane po smetlištima kao bezvrijedni relikti. I tamo truhnu.
Čovjek govori čovjeku. Nijem sriče riječi nijemom.
Jedan naspram drugog ukopani u jeziv muk.
Uzalud etida svira, uzalud šumi plavetnilo mora, uzalud romore kiše po olucima.
Kome?
Čovjek osluškuje čovjeka. Gluh sluša gluhog.
Bože, zar živimo sa dželatima i ubojicama kao sa sabraćom?
Naučili su nas da ne čujemo plač drugih ljudi, da ne šapućemo srcem, da ne vidimo ruševine zemaljskog doma, da zaboravimo svoje sveto ljudsko pozvanje.
Requiem.
Ni umjetnost ne zna ubiti patetiku.
Requiem za posljednje iskreno srce čovjeka.
A ubiće i njega. Tu, pred nama.
Nista se ne ubija tako strano kao čista, nevina duša.
A ubiće je. Tu, pred nama.
I biće requiem.
Nećemo ga čuti.
Ni vidjeti duge povorke u crnom, ni prošaputati molitvu, niti se sjetiti da smo ikad bili ljudi.
Izmedju ponor crn kao smrt. Izmedju daljina promrzla u beskraju.
Ispod, podrhtava utroba majke Zemlje. Grješna, što rodi nezahvalnu djecu.
Čovjek gleda u čovjeka. Ne vide jedan drugom boje očiju. A oči lijepe. Ljudske.
Ne vide raspojasane ljepote jeseni, igre sjenki, bijele kao snijeg dječje ruke što uzalud hoće u vječnosti da miluju sunce.
Čovjek gleda u čovjeka. Slijepac zuri u slijepca.
Jedan naspram drugog ogrnuti pokrovom ćutanja.
Nijedna riječ. Šapati već poodavno ubijeni i sahranjeni. Riječi od ljepote razbacane po smetlištima kao bezvrijedni relikti. I tamo truhnu.
Čovjek govori čovjeku. Nijem sriče riječi nijemom.
Jedan naspram drugog ukopani u jeziv muk.
Uzalud etida svira, uzalud šumi plavetnilo mora, uzalud romore kiše po olucima.
Kome?
Čovjek osluškuje čovjeka. Gluh sluša gluhog.
Bože, zar živimo sa dželatima i ubojicama kao sa sabraćom?
Naučili su nas da ne čujemo plač drugih ljudi, da ne šapućemo srcem, da ne vidimo ruševine zemaljskog doma, da zaboravimo svoje sveto ljudsko pozvanje.
Requiem.
Ni umjetnost ne zna ubiti patetiku.
Requiem za posljednje iskreno srce čovjeka.
A ubiće i njega. Tu, pred nama.
Nista se ne ubija tako strano kao čista, nevina duša.
A ubiće je. Tu, pred nama.
I biće requiem.
Nećemo ga čuti.
Ni vidjeti duge povorke u crnom, ni prošaputati molitvu, niti se sjetiti da smo ikad bili ljudi.
- uvjek dobar gost
Svaka čast, potpisujem i zahvaljujem !!!!
E to i jesmo mi ljudi bez duše, ljdi koji sebe lažu da su ljudi, a u stvari su produkt turbo folka, jer turbo folk jeste sagorijevanje naroda.....
E to i jesmo mi ljudi bez duše, ljdi koji sebe lažu da su ljudi, a u stvari su produkt turbo folka, jer turbo folk jeste sagorijevanje naroda.....
-
tempora
Jeste, a Rambo svira na istom koncertu sa Cecom.Sagorjevanje naroda.uvjek dobar gost wrote:Svaka čast, potpisujem i zahvaljujem !!!!