Da citiram: "Noge se hvataj dok još možeš! Ako, ne do Bog, završite u braku pa još dobijete kinderčad - taraba ti je do kraja života."Šef wrote:Ima i žena-lujki koje proganjaju muškarce. Šta ćemo s njima?
Znam da sam s pogrešnim, ali kako da prekinem?!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- VeriBizi
#101 Re: Znam da sam s pogrešnim, ali kako da prekinem?!
-
Katy
#102 Re: Znam da sam s pogrešnim, ali kako da prekinem?!
Ima ,kako da ne!Šef wrote:Ima i žena-lujki koje proganjaju muškarce. Šta ćemo s njima?
Prije neki dan,mi prica prijatelj,dobar prijatelj....jedna iz proslosti ga jos uvijek proganja....
sad ga stalno preko facebook cima...salje poruke....samo da ima onaj efekat 'tu sam'
.....duga i teska prica uzasno predhodi tome svemu.....da skratim......u jednom trenu mu je sjebala zivot totalno
na razne nacine....porodicno...finasiski....islo je do nekih toliko nenormalnih(bas teskih) stvari koje nisu za price za foruma....
jedva se on iscupao iz krize u koju je bio upao.....
Uspio se nje kotarisati ima tome par godina ali ona je stalno u pokusajima kako do njega opet.....ne odustaje nikako!
Ona ,lakog morala da ne moze lakseg biti,sam je znao par tipova koji su u isto vrijeme bili s njom kad i on,bez veze tip,nebi je niko na cesti primjetio......i ja onako jednom u sali ,reko sta si vidio na njoj kad si joj toliko pustio da ti zivot unisti skoro ....kaze,ne znam!
I sad se on kao distancirao i hoce da odolijeva svemu tome....i tim pokusajima njenim ponovnim....ali.....
tacno se primjeti da je to postalo sastavni dio njegovog zivota.....kao da mu je bas to potrebno....da se ona javi s nekom tugaljivom porukom,uvijek u razmacima....ili pokusa da ga bilo kako kontaktira.....
I tako prica on to meni prije neki dan...kao opet ona pokusava,ali sav kao iznerviran ,a skriveni ponos u tonu....a meni vec muka od price....gledam ga onako....pa jedva bi docekao da ga skeba negdje oci u oci imam osjecaj,ustvari!
....pa gledam.....i kontam....sta bi sve sad u zivotu izgubio pusti li se opet budali.....kontam u sebi,ti nisi nikako normalan!!!
Umorna od price koju cujem svako malo,nemam snage da prokomentarisem ista....okrenem se i svoja posla ,moram ici jarane!Tacno mi zbog te price s tom trebarom pada u ocima konstantno....umjesto da je tako ispljuje da joj ne padne na pamet vise nikad da se javi.....nema svoje ja!
Svasta ima,svasta.....
- VeriBizi
#103 Re: Znam da sam s pogrešnim, ali kako da prekinem?!
Mazohizam je svakodnevna pojava 
-
Katy
#104 Re: Znam da sam s pogrešnim, ali kako da prekinem?!
Jeste samo sto smo svi pri zdravoj pameti i jako brzo treba da shvatimo ko su ljudi koji nam cine dobro u zivotu
,bude osjecaj srece,a ko su oni koji nas unistavaju,guse........
Kad se u patnji pocne uzivati....pravac psihijatru!
,bude osjecaj srece,a ko su oni koji nas unistavaju,guse........
Kad se u patnji pocne uzivati....pravac psihijatru!
- crven_barjak
#105 Re: Znam da sam s pogrešnim, ali kako da prekinem?!
Tu Sam Fedore, ali nisu ovo moje temefidoremilienko wrote:đe crveni bajrak da koju pametnu baci?![]()
Djevojka zna sta joj je ciniti, samo odlucnosti fali izgleda
Bjezi od idiota, kratko I jasno
-
zedan
#106 Re: Znam da sam s pogrešnim, ali kako da prekinem?!
boli do bola wrote:Dragi, drage moje! Znam da postoji sličnih tema mojoj, ali ja sam jednostavno na rubu nervnog sloma i trebam Vaše mišljenje da mi malo olakšate. Naime, imam izgleda patološki ljubomornog dečka koji mi je uspio život okrenuti naopačke. Prije njega bila sam normalna cura, imala raju, prijatelje, putovala, hodala, izlazila, bila svoja! Sada sam njegovo vlasništvo, promijenio me je i fizički i psihički. Traje poprilično dugo i veza a i "pshička tortura", a ja k'o zadnji debil nikako da prekinem to! Krenulo je, kako to biva već, bajkovito, ljubav, ludilo sve, mislila sam da sanjam i onda malo pomalo, evo me na rubu provalije, ako nisam već u njoj! Ostala sam prvo bez prijatelja muških, potom bez ženskih jer su sve kurave i loše osobe, svako koga pozdravim vani, bio mi je j...., a možda je i sada, tako da odavno već hodam pognute glave da ne bih koga srela! Na poslu imam šefa muškarca, e to je tek pakao, pita me otkud njemo pravo da on boravi sa mnom u kancelariji, pritom da Vam napomenem da je čovjek pred penziju! Znači ne postoji muško naročito kojem je dozvoljeno da boravi sa mnom pa ni poslovno, tako da imam žive muke ako je ovaj-šef tu, a on me slučajno nazove, da ne čuje njegov glas! Dalje, promijenila sam stil odjevanja, suknje su mi zabranjene, majičice i sl., samo tole, tunike. Ne mogu nikome ići, ako i odem nastaje pakao, samo s njim mogu svugdje bez njega samo u kući uz stalno javljanje s kućnog telefona. Znam da ćete reći da sam luda, što sve ovo trpim, i jesam priznajem, ali ja ne mogu da se odlijepim, a tonem sve dublje i dublje, mislim da sam čak i "pukla". Ubijedio me je da sam loše živjela, pogrešne ljude znala, da mi sada niko ne treba osim njega, da s njim mogu sve, maltene on me je "prosvijetlio", niko mi nije prijatelj, svi su zli, pokvareni, itd.itd. I evo mene sada sluđena, ubjeđena da ako s njim prekinem da za mene više nema ljubavi, ako je ovo i bila ljubav, da ću ostati sama i tome sl.
Pomozite mi savjetima svojim ja Vas molim ili već trebam potražiti i stručnu pomoć ljekara-psihijatra. Oprostite mi ako sam bila opširna!
bio sam u nesto slicnoj vezi bjezi od toga sto brze to bolje, ja sam lose prosao ako bih se moglo reci ali ipak je dobro pobjegao sam ehhehehe, tako da je to nekad tesko primjetit gdje te ta osoba vodi ali znaj da te ne vodi ni prema cemu ljepom stopiras vezu jedino ispravno pre ili kasnije ces to morat donjeti tu odluku...
-
SaMaster
#107 Re: Znam da sam s pogrešnim, ali kako da prekinem?!
Kakve veze imaju vehabije sa vjerom? Njih sam uzeo samo zbog radikalizma, a Islam apsolutno nema nista s tim.ladyada wrote:znam jednu koja je ovo u njemackoj prosla sa njemcom, mlad fakultet dobar posao itd ....kao par su izgledali super uspjesni , samo sto nam je u oci palo oni su se uvijek udaljavali.......... nema posjeta jer on ne voli da se prica nas jezik i mi se puno smijemo i sl. gluposti......onda nema mobilnog pa je prestala i kucni da koristi.... ,nema to veze sa vjerom , vec ljubomora cista ......SaMaster wrote:
Jel on neki vehabija?
- mrtva kokoš
#108 Re: Znam da sam s pogrešnim, ali kako da prekinem?!
od ovih sto pisu ovakve teme gori su mi ovi sto im pokusavaju kao pomoci

- mrtva kokoš
#109 Re: Znam da sam s pogrešnim, ali kako da prekinem?!
iskreno da ti kazem nekad mi ovakve teme dobro dodju, jbg ponestane mi materijala za podjebavanje tako da...trcicu trceci wrote:post od milion rijeci, jbt...i sto je najgore misle da to neko citaSplinter wrote:od ovih sto pisu ovakve teme gori su mi ovi sto im pokusavaju kao pomoci![]()
jade mladog vertera i citav ljes treba staviti na BC te formirati neko udruzenje "debili za debile" ili nesto sl.
- kockica_kockica
#110 Re: Znam da sam s pogrešnim, ali kako da prekinem?!
boli do bola wrote:Dragi, drage moje! Znam da postoji sličnih tema mojoj, ali ja sam jednostavno na rubu nervnog sloma i trebam Vaše mišljenje da mi malo olakšate. Naime, imam izgleda patološki ljubomornog dečka koji mi je uspio život okrenuti naopačke. Prije njega bila sam normalna cura, imala raju, prijatelje, putovala, hodala, izlazila, bila svoja! Sada sam njegovo vlasništvo, promijenio me je i fizički i psihički. Traje poprilično dugo i veza a i "pshička tortura", a ja k'o zadnji debil nikako da prekinem to! Krenulo je, kako to biva već, bajkovito, ljubav, ludilo sve, mislila sam da sanjam i onda malo pomalo, evo me na rubu provalije, ako nisam već u njoj! Ostala sam prvo bez prijatelja muških, potom bez ženskih jer su sve kurave i loše osobe, svako koga pozdravim vani, bio mi je j...., a možda je i sada, tako da odavno već hodam pognute glave da ne bih koga srela! Na poslu imam šefa muškarca, e to je tek pakao, pita me otkud njemo pravo da on boravi sa mnom u kancelariji, pritom da Vam napomenem da je čovjek pred penziju! Znači ne postoji muško naročito kojem je dozvoljeno da boravi sa mnom pa ni poslovno, tako da imam žive muke ako je ovaj-šef tu, a on me slučajno nazove, da ne čuje njegov glas! Dalje, promijenila sam stil odjevanja, suknje su mi zabranjene, majičice i sl., samo tole, tunike. Ne mogu nikome ići, ako i odem nastaje pakao, samo s njim mogu svugdje bez njega samo u kući uz stalno javljanje s kućnog telefona. Znam da ćete reći da sam luda, što sve ovo trpim, i jesam priznajem, ali ja ne mogu da se odlijepim, a tonem sve dublje i dublje, mislim da sam čak i "pukla". Ubijedio me je da sam loše živjela, pogrešne ljude znala, da mi sada niko ne treba osim njega, da s njim mogu sve, maltene on me je "prosvijetlio", niko mi nije prijatelj, svi su zli, pokvareni, itd.itd. I evo mene sada sluđena, ubjeđena da ako s njim prekinem da za mene više nema ljubavi, ako je ovo i bila ljubav, da ću ostati sama i tome sl.
Pomozite mi savjetima svojim ja Vas molim ili već trebam potražiti i stručnu pomoć ljekara-psihijatra. Oprostite mi ako sam bila opširna!
Odlijepi se od njega.. nadji dobrog psihica, i ne preskaci seanse sa njim... Nadam se da ces ozdraviti i uvidjeti da to nije normalno ... Normalna osoba se ne ponasa kao taj tvoj golman (tako se zovu oni koji sve brane kao da su na golu)....
Dzizis...
-
PalaSa Marsa
#111 Re: Znam da sam s pogrešnim, ali kako da prekinem?!
Dali je ovo bas istina.

- pustopoljina
#112 Re: Znam da sam s pogrešnim, ali kako da prekinem?!
Katy wrote:Ima ,kako da ne!Šef wrote:Ima i žena-lujki koje proganjaju muškarce. Šta ćemo s njima?
Prije neki dan,mi prica prijatelj,dobar prijatelj....jedna iz proslosti ga jos uvijek proganja....
sad ga stalno preko facebook cima...salje poruke....samo da ima onaj efekat 'tu sam'![]()
.....duga i teska prica uzasno predhodi tome svemu.....da skratim......u jednom trenu mu je sjebala zivot totalno
na razne nacine....porodicno...finasiski....islo je do nekih toliko nenormalnih(bas teskih) stvari koje nisu za price za foruma....
jedva se on iscupao iz krize u koju je bio upao.....
Uspio se nje kotarisati ima tome par godina ali ona je stalno u pokusajima kako do njega opet.....ne odustaje nikako!
Ona ,lakog morala da ne moze lakseg biti,sam je znao par tipova koji su u isto vrijeme bili s njom kad i on,bez veze tip,nebi je niko na cesti primjetio......i ja onako jednom u sali ,reko sta si vidio na njoj kad si joj toliko pustio da ti zivot unisti skoro ....kaze,ne znam!![]()
I sad se on kao distancirao i hoce da odolijeva svemu tome....i tim pokusajima njenim ponovnim....ali.....
tacno se primjeti da je to postalo sastavni dio njegovog zivota.....kao da mu je bas to potrebno....da se ona javi s nekom tugaljivom porukom,uvijek u razmacima....ili pokusa da ga bilo kako kontaktira.....
I tako prica on to meni prije neki dan...kao opet ona pokusava,ali sav kao iznerviran ,a skriveni ponos u tonu....a meni vec muka od price....gledam ga onako....pa jedva bi docekao da ga skeba negdje oci u oci imam osjecaj,ustvari!
....pa gledam.....i kontam....sta bi sve sad u zivotu izgubio pusti li se opet budali.....kontam u sebi,ti nisi nikako normalan!!!
Umorna od price koju cujem svako malo,nemam snage da prokomentarisem ista....okrenem se i svoja posla ,moram ici jarane!Tacno mi zbog te price s tom trebarom pada u ocima konstantno....umjesto da je tako ispljuje da joj ne padne na pamet vise nikad da se javi.....nema svoje ja!
Svasta ima,svasta.....
jedan je lik pao na hmmm...sve sto ne voli...ali SVE je ta zena, sto je izbjegavao. i jos...moze ga i glave kostati...elem...na pitanje STA ima ona? ZASTO ona?
on je rekao da je ona njemu toliko govorila/uvjeravala da je on kralj njenog zivota, da ne moze bez njega, da ga obozava, da ce sve´ostaviti zbog njega, citava paleta patetike (koje se grozi),od poziva u tri, do pustanja pjesama i srcedrapajucih sms-ova. ona je njega uvjerila da je on TAJ, i on joj je povjerovao. sam se u sebe zaljubio
upustio se u to (kao x puta do tada, cisto da i to iskustvo stekne). bio cool.
i kad je trazila od njega sve ludje i ludje stvari, koje on...ne bi uradio ni da je opsjednut, ona se izmakla...tad je skontao koliko je puk'o na nju. lik od 36 godina prvi put u zivotu pati. sam sebi ne moze doci koliko ga je shebala. jos ga cima i on godinu dana svaki dan hoce da se javi, a ne da sebi...jer skontao je da je njoj dosadno i da ona sasvim fino kormilari svojim zivotom, iako se u porukama redovno ubija...ali jos ne moze da se odljubi od nje.
svako ima neku slabu tacku...i kad naletis na loseg covjeka/zenu koji ce to iskoristiti...tek tada skontas neke stvari.
tako i taj posesivni zna tvoju slabu tacku i sa tim te drzi uz sebe. prevazidji sebe i rijesices se njega.
- pustopoljina
#113 Re: Znam da sam s pogrešnim, ali kako da prekinem?!
bilo istina ili ne...negdje nekome jeste istina.
ne vjerujem da svi gledamo iskljucivo dokumentarne filmove.
ne vjerujem da svi gledamo iskljucivo dokumentarne filmove.
- fidoremilienko
#114 Re: Znam da sam s pogrešnim, ali kako da prekinem?!
Pa dobro nisu, ali možeš ih okrenuti u svoju koristcrven_barjak wrote:Tu Sam Fedore, ali nisu ovo moje temefidoremilienko wrote:đe crveni bajrak da koju pametnu baci?![]()
, tegobe, komplikacije I problemi, bjezim od toga
.
Djevojka zna sta joj je ciniti, samo odlucnosti fali izgleda.
Bjezi od idiota, kratko I jasno.
-
boli do bola
#115 Re: Znam da sam s pogrešnim, ali kako da prekinem?!
Da, istina je!PalaSa Marsa wrote:Dali je ovo bas istina.![]()
- Pitarrr82
#116 Re: Znam da sam s pogrešnim, ali kako da prekinem?!
boli do bola wrote:Da, istina je!PalaSa Marsa wrote:Dali je ovo bas istina.![]()
Evo danas sam smiren pa cu mozda bolje reci sto mislim...
OSTAVI GA I BJEZI STO DALJE MOZES!
-
boli do bola
#117 Re: Znam da sam s pogrešnim, ali kako da prekinem?!
Ma život mi je bio ok skroz, upravo sam ja bila ta koja je uvijek govorila: ne bih ja ovo, ne bih ono, ne bi on meni i tome sli. i evo upravo se sve meni dogodi! Nekada sebe ne prepoznajem, šta mi se to dogodilo, možda posljedica toga što sam dugo sama bila, pa došao on kako napisah na početku, bila je bajka i sad sam na dnu dna!Mannequin wrote:Idi psihologu!
Trebala si davno otici, jer kakav je tvoj mentalni sklop kad si to uopce mogla dopustiti? Branio prvo muske prijatelje, pa zenske, pffff.. Meni bi mogao pokusati nesto zabraniti i vjeruj samo bi na pokusaju ostalo![]()
Opcenito ne volim ljude koji upoznaju osobu, stupe s njom u vezu i onda se trude svim silama tu osobu promijeniti.. Pa kojeg vraga se i upustas u to sve ako zelis nekog do srzi promijeniti..
Kakav si ti prije imala zivot? Djetinjstvo? Odnos s roditeljima? Stariji/mladji braca/sestre?
Haj'mo malo dublje uci u problem sto si ti ustvari toliko labilna osoba i to sebi dopustila
-
boli do bola
#118 Re: Znam da sam s pogrešnim, ali kako da prekinem?!
Ma ostavljala, opet se vratim k'o zadnja idiotkinja!Pitarrr82 wrote:boli do bola wrote:Da, istina je!PalaSa Marsa wrote:Dali je ovo bas istina.![]()
Evo danas sam smiren pa cu mozda bolje reci sto mislim...
- Pitarrr82
#119 Re: Znam da sam s pogrešnim, ali kako da prekinem?!
Nista onda nastavi da budes to sto jesi, ha ja 
- fidoremilienko
#120 Re: Znam da sam s pogrešnim, ali kako da prekinem?!
Pitarrr82 wrote:Nista onda nastavi da budes to sto jesi, ha ja
- Pitarrr82
#121 Re: Znam da sam s pogrešnim, ali kako da prekinem?!
Sa_dy wrote:Ma ne pali to "Ostavi ga i bjezi ..."Pitarrr82 wrote:Evo danas sam smiren pa cu mozda bolje reci sto mislim...
Moja prijateljica, upozna lika, veza, vjeridba i tu joj je bio i kraj. Sve zivo zabranio, nema izlazaka, sminkanja, ubijao je u pojam, niko mu od njenih nije valjao i ima tu jos svega cak ni mene nije mogao smislitia ja dusha
![]()
![]()
, ovo su neke banalne stvari, kroz sta je sve prolazila, i dzaba sto smo svi vazili nemoj, ostavi ga, ma kakvi.
I tako se ona udala, i sta bi....jos veci belaj, i ha treba da idu u Ameriku, i ona doshla kod svojih da se pozdravi jer ode nece ih vidjeti zadugo dok ne dobije papire, a on zove, nalijepi je sta je zasjela, i da se ne vraca kuci, razvesce se, i tek tad rama nastupa....i on sam ode za Ameriku.
Ona da ne pricam, u 5 dana doshla na 20 kila, i zovne ti on nju, kao ona je kriva, njeni, ...i ta bi na kraju, poslao joj kartu, i te ona na avion i sama u Ameriku.I ona njega voli.
I kad god sam je pitala kako mozes voljeti nekoga ko te ponizava, nikad nista nije uradio lijepo za tebe, uputio lijepu rijec, odgovora nije bilo.
I hajd ti tu budi pametan.![]()
Ma zene su cudne skroooz.
Pa ko je tu onda kriv
P.S. Znam ja takve, takve nisu samnom jer sam previse fin
-
Mr.Penguin
#122 Re: Znam da sam s pogrešnim, ali kako da prekinem?!
Hajmo mi jedan lock.
Sama si rekla sta trebas raditi...gdje si pogrijesila...sve znas.
Nisi ni trebala temu otvarati ako si prekidala a vracala mu se.
Zbogom. 
Sama si rekla sta trebas raditi...gdje si pogrijesila...sve znas.
Nisi ni trebala temu otvarati ako si prekidala a vracala mu se.
-
agent_001
#123 Re: Znam da sam s pogrešnim, ali kako da prekinem?!
A braćo rođena Ja šta se ovdje dešaJe 
- Vegetastar
#124 Re: Znam da sam s pogrešnim, ali kako da prekinem?!
zasto gubis vrijeme na forumu, mogla si vec dva dana biti slobodna zena i pokusavati popraviti pokidane veze sa prijateljima. Muskim i zenskim
-
boli do bola
#125 Re: Znam da sam s pogrešnim, ali kako da prekinem?!
Ma željna sam razgovora pa i ovakvih, a valja meni vratiti prijatelje...Vegetastar wrote:zasto gubis vrijeme na forumu, mogla si vec dva dana biti slobodna zena i pokusavati popraviti pokidane veze sa prijateljima. Muskim i zenskim