Znakovi koji upucuju na prevaru

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
anais_nin

Post by anais_nin »

sta se ti sad smjeskas? :D
Phia

Post by Phia »

pinkzelena wrote:To sto ti radis je najbrzi nacin da ti se momak ohladi od tebe,pa ti vidi.
Ja sam milion% sigurna da me momak ne vara,ali nije vise do silnog povjerenja u njega,nego je stvar sto imam o sebi visoko misljenje i on to odlicno zna,nikad mu ne bih pravila pateticne scene,cak i kad mi naleti period,jer znam da mu to moze samo stvoriti pritisak..
I time sto si ga pocela provjeravati,samo djelujes pateticno,jer vjerovatno nemas razloga.

Zanimljivo i ja poznajem par koji je 2 godine bio skupa,kad je ona saznala da on ima neku drugu.. i sad su zajedno,mozda govorimo o istom paru :-)
i ne mora znaciti da je svaki momak isti,a i da je svaka cura ista.
To ako je njen nju levatio..njen je problem,jbg.. ne mozes ti sad dovoditi u pitanje svoju vezu zbog tudjeg sjeba.
Nego,budi malo ufuranija.. moras vjerovati u sebe,ako gajis i najmanju sumnju da te momak vara,onda ti nesto fali?
Rijesi problem sa sobom,prije nego li njega (svog momka) bezveze opteretis.
Ako on naleti na 'nagaznu minu' nit će misliti na tebe a kamo li na to da ti imaš visoko mišljenje o sebi i da bi ga ostavila.. :-)
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

ljudi ne slusajte ove sto kazu "nemoj me lagati, ako si me prevario reci mi," to je samo navlakusa da bi vas poslije mogli ziknut ko sahbaz
anais_nin

Post by anais_nin »

Lucy01 wrote:@danas, u pitanju je i samopostovanje koliko i povjerenje.
Poznajem i postujem sebe toliko da znam da niti sam savrsena niti trazim savrsenstvo. Sto Ameri kazu "shit happens", pa ako bas toliko poludi i zaleti se na neku....treba sad i pored toga sto me prevario, da me i laze :shock: :shock: . Mene bi vjerovatno vise to pogodilo....sto bi me smatrao tolko uskogrudom, neinteligentnom i "close minded" da mi jos i ne kaze: yebo sam je, ne znaci mi nista, eto rekao sam ti pa ti vidi sta ces!!!!!!!

Sto ono u jednom filmu, jedna koka rece: kad me prevaris, pa mi jos i lazes da nisi, povrjedjujes me dva puta: prvi put samom prevarom, a drugi puta zato sto mi laganjem oduzimas pravo da odlucim sta da radim dalje.
e ja sam tu malkice drugacija....kod mene je uvijek stav bio "ako nema sanse da saznam, nemoj mi ziv bio nikakve usluge ciniti i priznavat" :D drugim rijecima sto ne znam, od tog me ne boli glava :D druga stvar je kad pocnu sumnje, pocnu izvirivati dokazi, a on i dalje petlja i laze i izmislja i ono ponizava te dodatno :D :lol: to je druga stvar :D ali sta ja znam meni nesto tako jednokratno priznati je znak sebicnosti....da olaksas svoju savijest srusis svijet nekom drugom :D neka hvala....

sa prijateljicama imam dogovor....zna se koje hoce da znaje koje ne....recimo da ga neko od raje vidi u komromitirajucem polozaju ocekivala bih da mi se to prijavi :D :lol:
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Phia wrote:
pinkzelena wrote:To sto ti radis je najbrzi nacin da ti se momak ohladi od tebe,pa ti vidi.
Ja sam milion% sigurna da me momak ne vara,ali nije vise do silnog povjerenja u njega,nego je stvar sto imam o sebi visoko misljenje i on to odlicno zna,nikad mu ne bih pravila pateticne scene,cak i kad mi naleti period,jer znam da mu to moze samo stvoriti pritisak..
I time sto si ga pocela provjeravati,samo djelujes pateticno,jer vjerovatno nemas razloga.

Zanimljivo i ja poznajem par koji je 2 godine bio skupa,kad je ona saznala da on ima neku drugu.. i sad su zajedno,mozda govorimo o istom paru :-)
To ako je njen nju levatio..njen je problem,jbg.. ne mozes ti sad dovoditi u pitanje svoju vezu zbog tudjeg sjeba.
Nego,budi malo ufuranija.. moras vjerovati u sebe,ako gajis i najmanju sumnju da te momak vara,onda ti nesto fali?
Ako on naleti na 'nagaznu minu' nit će misliti na tebe a kamo li na to da ti imaš visoko mišljenje o sebi i da bi ga ostavila.. :-)

Ja sam u svog momka apsolutno sigurna,a imam sijaset razloga za to :-)
Ne sekiraj se ti ništa..jedina nagazna mina u njegovom životu ostajem i dalje ja 8-)
Phia

Post by Phia »

pinkzelena wrote:
Phia wrote:

Ne sekiraj se ti ništa..jedina nagazna mina u njegovom životu ostajem i dalje ja 8-)
Blago tebi pa si tako sigurna.Ja se ipak pridružujem anais: nisam ni u sebe sigurna 100% a kamo li u nekog drugog.. :roll:
pinkzelena

Post by pinkzelena »

anais_nin wrote:
pinkzelena wrote: Ja sam milion% sigurna da me momak ne vara,
:-) :-) :-) :-) :-)

ne vjerujem samoj sebi 100% a ne nekom drugom :D

Tvoj problem 8-) .. Treba partnera stalno osvajati.. i biti kreativan,dosjetljiv,posebno ako si djevojka..
Nije bitno jesil s njim mjesec,il 5 godina..
Ne cudi me sto neke momci varaju.. pocnu se ponasati ko zenturace.. i misle da su "slatke",da ne govorim o posesivnosti i manjku samopouzdanja, pateticnim ispadima.. :-) jbg..pa ko to voli? Ohladio bi se da je ne znam ti ko i naletio na nagaznu minu,sto rece Phia.
Umijece je da tvoj partner vidi samo tebe,da uspijes biti uvijek u centru njegove paznje.. kad se ti trudis oko njega na razne nacine,nece imati ni razloga da te ikad prevari,al ako ne vjerujes ni samoj sebi..
eh,to je vec onda problem..
8-)
Last edited by pinkzelena on 03/09/2007 00:23, edited 1 time in total.
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Phia wrote:
pinkzelena wrote:
Phia wrote: Ako on naleti na 'nagaznu minu' nit će misliti na tebe a kamo li na to da ti imaš visoko mišljenje o sebi i da bi ga ostavila.. :-)

Blago tebi pa si tako sigurna.Ja se ipak pridružujem anais: nisam ni u sebe sigurna 100% a kamo li u nekog drugog.. :roll:

Eh pa jbg,treba vremena i truda,pored ljubavi da izgradis takvu vezu,u kojoj je povjerenje 100%..
To je nesto sto "znas" i "osjetis"
Phia

Post by Phia »

pinkzelena wrote:
Phia wrote:
pinkzelena wrote:

Eh pa jbg,treba vremena i truda,pored ljubavi da izgradis takvu vezu,u kojoj je povjerenje 100%..
Vjerujem ja njemu ali minama ne vjerujem. :-) ;)
anais_nin

Post by anais_nin »

pinkzelena wrote: Tvoj problem 8-) .. Treba partnera stalno osvajati.. i biti kreativan,dosjetljiv,posebno ako si djevojka..
Ne cudi me sto neke momci varaju.. pocnu se ponasati ko zenturace.. i misle da su "slatke",da ne govorim o posesivnosti i manjku samopouzdanja, pateticnim ispadima.. :-) jbg..pa ko to voli? Ohladio bi se da je ne znam ti ko i naletio na nagaznu minu,sto rece Phia.
Umijece je da tvoj partner vidi samo tebe,da uspijes biti uvijek u centru njegove paznje.. kad se ti trudis oko njega na razne nacine,nece imati ni razloga da te ikad prevari,al ako ne vjerujes ni samoj sebi..

8-)
ne smatram to problemom....nego realnoscu...i zivotnim iskustvom :D svi se mjenjamo i ucimo i o sebi i o drugima dok smo zivi.....ljudska psiha sama po sebi ne donosi puno predvidivosti, pa jednostavno kroz tu prizmu posmatram i sebe i druge....jedino sto u zivotu mogu uraditi je preuzeti odgovornost za svoje postupke, a ne mogu za buducnost garantovati kakvi ce biti ti postupci...i ne vjerujem da cu to ikada posmatrati kao problem... :D vise kao uzivanje i radovanje zbog toga sto je svaki novi dan novo iznenadjenje :D ja volim tako :D da nikad ne govorim NIKAD :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Phia wrote: Vjerujem ja njemu ali minama ne vjerujem. :-) ;)
ma jedno je imati vezu (ili brak) u kojoj postoji povjerenje :D tome svi tezimo....drugo je misliti da si "siguran" :D
triton

Post by triton »

anais_nin wrote:
rikardoreis wrote: ali, ti zaboravljas da je nase velo misto, jos uvijek, na neki nacin, podijeljen grad :D samo odes na "onu stranu" u ovom slucaju na zapadnu i to ne na standardna mjesta... i ne moze te Mossad naci :D

npr. kod Želje u Blues bar...za sve ove godine s anamo ove strane :D samo dvoje-troje ljudi vidio da su usli :D
ja ne znam jos nikog u mostaru da je nesto uspjesno na duge staze sakrio :D to je grad u kojem te smrad obidje i kad nisi nesto zgrijesio :D e sad hoce li neko "lanuti" tamo gdje ne treba, to je druga stvar :D ali iluzija da NIKO ne zna je ipak samo ILUZIJA :D
znas znas :D
jugoistocnjak

Post by jugoistocnjak »

pinkzelena wrote:
anais_nin wrote:
pinkzelena wrote: Ja sam milion% sigurna da me momak ne vara,
:-) :-) :-) :-) :-)

Tvoj problem 8-) .. Treba partnera stalno osvajati.. i biti kreativan,dosjetljiv,posebno ako si djevojka..
8-)
Ovo sto ti opisujes je samo nacin na koji se treba ponasati u vezi, ali nije i garancija da do prevare nece doci. Kad se recimo kod muskaraca u 40-tim upletu 20-godisnje kolegice na poslu onda se sarm (koji ti opisujes) jedne isto tako 40-godisnje supruge ne moze uvijek nositi sa mladoscu i izazovom koji nosi 20-godisnja kolegica. Znam licno 3-4 para u kojem jedno sara, a da ovo drugo isto tako kategoricno tvrdi kako 100% vjeruje tom svom partneru. Naravno, daleko od toga da nema parova koji su vjerni jedno drugom, ali nikad nista ne garantuj.
pinkzelena

Post by pinkzelena »

jugoistocnjak wrote:
pinkzelena wrote:
anais_nin wrote: :-) :-) :-) :-) :-)

8-)
Ovo sto ti opisujes je samo nacin na koji se treba ponasati u vezi, ali nije i garancija da do prevare nece doci. Kad se recimo kod muskaraca u 40-tim upletu 20-godisnje kolegice na poslu onda se sarm (koji ti opisujes) jedne isto tako 40-godisnje supruge ne moze uvijek nositi sa mladoscu i izazovom koji nosi 20-godisnja kolegica. Znam licno 3-4 para u kojem jedno sara, a da ovo drugo isto tako kategoricno tvrdi kako 100% vjeruje tom svom partneru. Naravno, daleko od toga da nema parova koji su vjerni jedno drugom, ali nikad nista ne garantuj.

Iako ovo bas i nema veze sa onim o cemu sam ja govorila,reci cu ti samo da se isto tako i "supruga" od 40 godina moze zagledati u nekog svog kolegu..starijeg,ili mladjeg nije bitno.
Ti sad navodis kao konkurenciju djevojke od 20 godina.. koje su ustvari samo predmet sexualnog iskoristavanja muskarcima koji imaju krizu godina.
A ja kazem da i te iste supruge imaju i potrebe i da mogu nabiti rogove svojim partnerima.
Naravno,misljenja sam da se odnos koji se izgradi dok je covjek mlad..zadrzi i u zrelijim godinama.Ti poznajes parove,gdje jedno sara..
ja znam parove,gdje i da hoce ne mogu sarati..obzirom da su 24 sata zajedno.
I ko hoce da sara,taj ce sarati.. a tvrdim i dalje,da se s razlogom moze,a i treba imati povjerenje u svog partnera i svakako da se treba truditi oko momka/cure,supruga/supruge..
anais_nin

Post by anais_nin »

triton wrote:
anais_nin wrote:
rikardoreis wrote: ali, ti zaboravljas da je nase velo misto, jos uvijek, na neki nacin, podijeljen grad :D samo odes na "onu stranu" u ovom slucaju na zapadnu i to ne na standardna mjesta... i ne moze te Mossad naci :D

npr. kod Želje u Blues bar...za sve ove godine s anamo ove strane :D samo dvoje-troje ljudi vidio da su usli :D
ja ne znam jos nikog u mostaru da je nesto uspjesno na duge staze sakrio :D to je grad u kojem te smrad obidje i kad nisi nesto zgrijesio :D e sad hoce li neko "lanuti" tamo gdje ne treba, to je druga stvar :D ali iluzija da NIKO ne zna je ipak samo ILUZIJA :D
znas znas :D
pa cim ja znam nije se sakrio :D e to sto ja uvijek drzim jezik za zubima je druga stvar :D :D :D
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

...
Last edited by Amazonka27 on 28/06/2010 14:13, edited 1 time in total.
black

Post by black »

Amazonka27 wrote:Moja jaranica se sjetila da zapise broj predjene kilometraze na autu...i tako ga pratila...i skonta ga da je levati :D
znaci auto je mogao da vozi samo u njenom prisustvu :oops:
King Kikapu

Post by King Kikapu »

Phia wrote:
pinkzelena wrote:
Phia wrote: Blago tebi pa si tako sigurna.Ja se ipak pridružujem anais: nisam ni u sebe sigurna 100% a kamo li u nekog drugog.. :roll:

Vjerujem ja njemu ali minama ne vjerujem. :-) ;)
privatno se cudim, a profesionalno divim muskarcu koji vise voli mine od cure :D
anais_nin

Post by anais_nin »

King Kikapu wrote: privatno se cudim, a profesionalno divim muskarcu koji vise voli mine od cure :D
ma nagazne :D on ni kriv ni duzan stane i ode glava :lol: :lol: :lol: :D
anais_nin

Post by anais_nin »

pinkzelena wrote:
jugoistocnjak wrote: Ovo sto ti opisujes je samo nacin na koji se treba ponasati u vezi, ali nije i garancija da do prevare nece doci. Kad se recimo kod muskaraca u 40-tim upletu 20-godisnje kolegice na poslu onda se sarm (koji ti opisujes) jedne isto tako 40-godisnje supruge ne moze uvijek nositi sa mladoscu i izazovom koji nosi 20-godisnja kolegica. Znam licno 3-4 para u kojem jedno sara, a da ovo drugo isto tako kategoricno tvrdi kako 100% vjeruje tom svom partneru. Naravno, daleko od toga da nema parova koji su vjerni jedno drugom, ali nikad nista ne garantuj.

Iako ovo bas i nema veze sa onim o cemu sam ja govorila,reci cu ti samo da se isto tako i "supruga" od 40 godina moze zagledati u nekog svog kolegu..starijeg,ili mladjeg nije bitno.
Ti sad navodis kao konkurenciju djevojke od 20 godina.. koje su ustvari samo predmet sexualnog iskoristavanja muskarcima koji imaju krizu godina.
A ja kazem da i te iste supruge imaju i potrebe i da mogu nabiti rogove svojim partnerima.
Naravno,misljenja sam da se odnos koji se izgradi dok je covjek mlad..zadrzi i u zrelijim godinama.Ti poznajes parove,gdje jedno sara..
I ko hoce da sara,taj ce sarati.. a tvrdim i dalje,da se s razlogom moze,a i treba imati povjerenje u svog partnera i svakako da se treba truditi oko momka/cure,supruga/supruge..
mislim da ti je jugoistocnjak samo pokusao reci da u zivotu nema pravila....da znas ono ko si sta si i gdje ti je veza DANAS, a za sutra i prekosutra tesko da mozes neke ozbiljne tvrdnje davati jer razne zivotne faze sa sobom donose nove zivotne probleme....nije bitno je li ON od 40 nju vara, ili ONA njega, takve stvari se desavaju svakodnevno ljudima u dugim, cesto i kvalitetnim vezama, zbog tezeg perioda, loshe odluke, momenta slabosti.....

zabavljanje se ne zove bez razloga ZABAVLJANJE :D zivjeti zajedno ili biti u braku decenijama je nesto sasvim drugo....pa jos kad dodju djeca...vidjeces onda kako ta tvoja teorija paznje i zavodjenja funkcionise 24 sata dnevno godinama :D zivot se cesto isprijeci pa nekad i pored najbolje volje ne mozes....e u takvim momentima se ogleda kvaliteta veze....ne u periodima kad se sexate ko zecevi, kad se svako malo nabacuje novo seksi rublje, kad ste u mogucnosti da budete jedno drugom centar svijeta....

a sto se 20godisnje konkurencije tice, sigurna sam da i muskarci isto tako racionaliziju "necu ovu 20godisnju bombu jer je to vid seksualnog iskoristavanja" :D :D :D

a ovo zadnji se najbolje rekla...A to su Lucinda i danas vec izjavile ranije....u tome i jeste poenta....samo sto kod vecine ljudi nije problem to sto imaju "licnost" za varanja....nego uleti prilika klizeci, potrefe se neke stvari, potrefe se odredjeni problemi, potrefe se zivotne krize, potrefi se zaljubljivanje u nekog drugog....milion zivotnih faktora koje je prakticno nemoguce kontrolisati.... :D
jugoistocnjak

Post by jugoistocnjak »

pinkzelena wrote:

Ne govorim ja ovdje o tome k'o kome moze nabiti rogove, vec o tome da je tvoja taktika nacin kako se treba ponasati (bar tako ja mislim), ali isto tako ni to ne garantuje da nece doci do saranja. Naravno da treba zivjeti zivot, imati povjerenje i boriti se za svog partnera. U protivnom pravi se pakao prvo samom sebi, pa onda i svom partneru.
rikardoreis

Post by rikardoreis »

anais_nin wrote:
pinkzelena wrote:
jugoistocnjak wrote: Ovo sto ti opisujes je samo nacin na koji se treba ponasati u vezi, ali nije i garancija da do prevare nece doci. Kad se recimo kod muskaraca u 40-tim upletu 20-godisnje kolegice na poslu onda se sarm (koji ti opisujes) jedne isto tako 40-godisnje supruge ne moze uvijek nositi sa mladoscu i izazovom koji nosi 20-godisnja kolegica. Znam licno 3-4 para u kojem jedno sara, a da ovo drugo isto tako kategoricno tvrdi kako 100% vjeruje tom svom partneru. Naravno, daleko od toga da nema parova koji su vjerni jedno drugom, ali nikad nista ne garantuj.

mislim da ti je jugoistocnjak samo pokusao reci da u zivotu nema pravila....da znas ono ko si sta si i gdje ti je veza DANAS, a za sutra i prekosutra tesko da mozes neke ozbiljne tvrdnje davati jer razne zivotne faze sa sobom donose nove zivotne probleme....nije bitno je li ON od 40 nju vara, ili ONA njega, takve stvari se desavaju svakodnevno ljudima u dugim, cesto i kvalitetnim vezama, zbog tezeg perioda, loshe odluke, momenta slabosti.....

zabavljanje se ne zove bez razloga ZABAVLJANJE :D zivjeti zajedno ili biti u braku decenijama je nesto sasvim drugo....pa jos kad dodju djeca...vidjeces onda kako ta tvoja teorija paznje i zavodjenja funkcionise 24 sata dnevno godinama :D zivot se cesto isprijeci pa nekad i pored najbolje volje ne mozes....e u takvim momentima se ogleda kvaliteta veze....ne u periodima kad se sexate ko zecevi, kad se svako malo nabacuje novo seksi rublje, kad ste u mogucnosti da budete jedno drugom centar svijeta....

a sto se 20godisnje konkurencije tice, sigurna sam da i muskarci isto tako racionaliziju "necu ovu 20godisnju bombu jer je to vid seksualnog iskoristavanja" :D :D :D

a ovo zadnji se najbolje rekla...A to su Lucinda i danas vec izjavile ranije....u tome i jeste poenta....samo sto kod vecine ljudi nije problem to sto imaju "licnost" za varanja....nego uleti prilika klizeci, potrefe se neke stvari, potrefe se odredjeni problemi, potrefe se zivotne krize, potrefi se zaljubljivanje u nekog drugog....milion zivotnih faktora koje je prakticno nemoguce kontrolisati.... :D
ovo boldirano si odlicno rekla, slazem se apsolutno...nekad sam u fazi da mi je premalo biti zaljubljen u samo jednu osobu :), a druga stvar su drustvene norme, kojima se povinujemo...
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

khm, khm... a po cemu misite da se jedna 40-godisnjakinja ne moze nosit sa djevojkom od 20 godina :D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

mamica 31 wrote:khm, khm... a po cemu misite da se jedna 40-godisnjakinja ne moze nosit sa djevojkom od 20 godina :D
moze se nositi...npr.kad si stalno s nekom 20-godisnjakinjom i onda upoznas zanosnu i svakakvu nekakvu :D 40-godisnjakinju :-)
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

znas kakvu ja jaranicu imam od 39 godina :D na dupe da padnes :D
a ima djecu, vec po koncertima hodaju :oops: :D
Post Reply