Zna li se ko je?
- apsidejzi
#1 Zna li se ko je?
Vezano za ove jabuke sto su se izvozile rusima i ono meso sto se izvozilo turcima... Nacin na koji se to objavljuje u medijima je takav da se okrivljuje citav jedan narod a u principu ugovor je prekrsen od jedne firme i vjerovatno od jednog covjeka. Svi mi znamo ko bi to mogao bili (neformalno) ali da li se zna formalno naziv preduzeca koje je prodavalo poljske jabuke kao nase i zna li se vlasnik i direktor te firme.
Ovako ispada, srbi zajebali ugovor a nisu. SIgurno ga nije zeznuo moj skolski drug Radmilo a ni facebook prijatelj Nikola. VJerovatno je ta osoba bliska Dodiku jer tako visok ugovor nije mogao bez njega proci. Al da ne bismo spekulisali, zna li se ko stoji iza tog ugovora i iza onog sa turcima kad je meso bilo u pitanju?
Ovako ispada, srbi zajebali ugovor a nisu. SIgurno ga nije zeznuo moj skolski drug Radmilo a ni facebook prijatelj Nikola. VJerovatno je ta osoba bliska Dodiku jer tako visok ugovor nije mogao bez njega proci. Al da ne bismo spekulisali, zna li se ko stoji iza tog ugovora i iza onog sa turcima kad je meso bilo u pitanju?
- pecpec
#2 Re: Zna li se ko je?
Neko jest garant.
- manijak1
#3 Re: Zna li se ko je?
Bijeljinska neka firma kupovala od Poljaka jabuke , prepakirala iste i tušila Rusima .
Meso , isto neko sa područja RS-a , uvoz iz Rumunije pa preklopljeno za Turke .
Meso , isto neko sa područja RS-a , uvoz iz Rumunije pa preklopljeno za Turke .
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#4 Re: Zna li se ko je?
naši su ljudi fini i merhametli, ja mislim da je to lažna informacija i da to nije istina, ljudi iz bosne su svašta preživjeli i oni ne varaju nikad 
-
Naslovnica
#5 Re: Zna li se ko je?
http://www.rtvbn.com/3893555/rusija-zab ... uka-iz-bih
BN televizija saznaje da je riječ o firmi izvozniku "Frukt kompani" iz Bijeljine. Firmu je osnovalo lice iz Srbije, a jabuke mu je prodala firma iz Velike Obarske kod Bijeljine, koja je te jabuke uvezla iz Poljske.
BN televizija saznaje da je riječ o firmi izvozniku "Frukt kompani" iz Bijeljine. Firmu je osnovalo lice iz Srbije, a jabuke mu je prodala firma iz Velike Obarske kod Bijeljine, koja je te jabuke uvezla iz Poljske.
- pecpec
#6 Re: Zna li se ko je?
A ko nas moze drugi zajebat osim bakira i srba 
- Maraschino
#7 Re: Zna li se ko je?
Sinoc oka sklopio nisam kada sam za to cuo.
PreCednik je svoje poslao to je sigurno a hoce li jos neko, cisto sumnjam.
PreCednik je svoje poslao to je sigurno a hoce li jos neko, cisto sumnjam.
- apsidejzi
#8 Re: Zna li se ko je?
Pa ova firma nije ni registrovana. Jao, jao jaoNaslovnica wrote:http://www.rtvbn.com/3893555/rusija-zab ... uka-iz-bih
https://bizreg.pravosudje.ba/pls/apex/f ... TTIME:TRUE
-
Gray
#9 Re: Zna li se ko je?
apsidejzi wrote:Pa ova firma nije ni registrovana. Jao, jao jaoNaslovnica wrote:http://www.rtvbn.com/3893555/rusija-zab ... uka-iz-bih
https://bizreg.pravosudje.ba/pls/apex/f ... TTIME:TRUE
Nećeš je tu naći, probaj na stranici APIF-a
http://bizreg.esrpska.com/Home/PregledP ... kta/192108
-
Bodkin
#10 Re: Zna li se ko je?
Isto rade sa mesom koje srbija izvozi u rusiju a poljsko je
- apsidejzi
#11 Re: Zna li se ko je?
OK, mozemo se zahvaliti Savo Pericu zbog ovog. Komapnija osnovana 25.11.2016e. Ni godinu dana a vec usrali motku.
http://search.bisnode.ba/ba/325702/fruc ... a/?l=en-US
zajebani ovaj perici. Googlam malo Peric I Bijeljina I vidim da imaju kapital u vecini djelatnosti. I u ugostiteljstvu I malo prodaji I svemu po malo...
http://search.bisnode.ba/ba/325702/fruc ... a/?l=en-US
zajebani ovaj perici. Googlam malo Peric I Bijeljina I vidim da imaju kapital u vecini djelatnosti. I u ugostiteljstvu I malo prodaji I svemu po malo...
- apsidejzi
#12 Re: Zna li se ko je?
Nalazi se I na listi insolvetnih lica u SL 45/09 red 181
http://sllist.ba/oglasi/2009/federacija/broj45/broj.htm
Jebote, sto je ovom pala kasika u med.
http://sllist.ba/oglasi/2009/federacija/broj45/broj.htm
Jebote, sto je ovom pala kasika u med.
- spreca
#13 Re: Zna li se ko je?
Dokad ce te vi nama podvaljivati jabuke.......nemoj da i mi vama umjesto plina pocenemo slati zracenje iz Cernobila
- Maraschino
#14 Re: Zna li se ko je?
Imamo i mi gasa poslije hagra i kiselog kupusa da bi Rusi Cernobil pozeljeli.spreca wrote:Dokad ce te vi nama podvaljivati jabuke.......nemoj da i mi vama umjesto plina pocenemo slati zracenje iz Cernobila
- spreca
#15 Re: Zna li se ko je?
ma cim sam na pijaci vidio jabuke znao sam da nisu nase....odmah sam ja vidio da to nije ni nalik na moje Ramicke iz koltuka u SuvatuMaraschino wrote:Imamo i mi gasa poslije hagra i kiselog kupusa da bi Rusi Cernobil pozeljeli.spreca wrote:Dokad ce te vi nama podvaljivati jabuke.......nemoj da i mi vama umjesto plina pocenemo slati zracenje iz Cernobila
- Maraschino
#16 Re: Zna li se ko je?
kako ce biti kad od jabuke pravite rakiju umjesto pekmez.spreca wrote: ma cim sam na pijaci vidio jabuke znao sam da nisu nase....odmah sam ja vidio da to nije ni nalik na moje Ramicke iz koltuka u Suvatu![]()
.....jesu stvarno glupi...djece rusa prevariti...pa zanaju rusi da mi nemamo ni za sebe....imam ja rodjak u Bihacu i kaze da nije mogao naci 500kg jabuka da pokiseli za rakije...a mi izvozimoza rusiju
![]()
![]()
- spreca
#17 Re: Zna li se ko je?
napeklo se pekmeza nemam ga kuda vise....a rakije se nemaMaraschino wrote:kako ce biti kad od jabuke pravite rakiju umjesto pekmez.spreca wrote: ma cim sam na pijaci vidio jabuke znao sam da nisu nase....odmah sam ja vidio da to nije ni nalik na moje Ramicke iz koltuka u Suvatu![]()
.....jesu stvarno glupi...djece rusa prevariti...pa zanaju rusi da mi nemamo ni za sebe....imam ja rodjak u Bihacu i kaze da nije mogao naci 500kg jabuka da pokiseli za rakije...a mi izvozimoza rusiju
![]()
![]()
-
costacurta
#18 Re: Zna li se ko je?
Njima (RSu) nije stalo do BiH i gdje god mogu oni gledaju da nas ocrne. Kontaju valjda da će ovako ubrzat raspad države i pohrliti u zagrljaj majci Srbiji i riješit će Aco sve njihove probleme. Hoće al tako što će im podijeliti zečeve orijaše i jariće ko onima na Kosovu.
Gurbeti smo mi neviđeni. Data nam prilika da zaradimo neku kintu a štaš ka je prokleto to rođeno, seljačine dobile priliku da biznis vode i eto rezultata. Čačkalica u zubalu i veli samo šalji, jE BEŠ i Ruse i Turke, neće skontat.
Ja se ne sikiram. Doklegod ima bijelog luka i graha iz Kine i crvenog luka i krompira iz Holandije ja nemam dilemu i jasno mi je koji smo mi gurbeti.
Gurbeti smo mi neviđeni. Data nam prilika da zaradimo neku kintu a štaš ka je prokleto to rođeno, seljačine dobile priliku da biznis vode i eto rezultata. Čačkalica u zubalu i veli samo šalji, jE BEŠ i Ruse i Turke, neće skontat.
Ja se ne sikiram. Doklegod ima bijelog luka i graha iz Kine i crvenog luka i krompira iz Holandije ja nemam dilemu i jasno mi je koji smo mi gurbeti.
- spreca
#19 Re: Zna li se ko je?
Prije par godina su rusi uvozili sljive iz srbije.....ali nelezi vraze......u mnogim gajbicama pod sljivama se je mogao naci i poneki kamen za tezinucostacurta wrote:Njima (RSu) nije stalo do BiH i gdje god mogu oni gledaju da nas ocrne. Kontaju valjda da će ovako ubrzat raspad države i pohrliti u zagrljaj majci Srbiji i riješit će Aco sve njihove probleme. Hoće al tako što će im podijeliti zečeve orijaše i jariće ko onima na Kosovu.![]()
-
detroit-mercy
#20 Re: Zna li se ko je?
Nema to veze sa RSom ili sa Srbima, Hrvatima, Bosnjacima, to ima veze sa nasim kratkorocnim gledanjem na bizins gdje se ide de da ja tebe na brzinu zajebem, presvucem, uzmem lovu u momentu a kasnije ko jebe. Malo je njih ko gleda na duze staze i ko razmislja dugorocno.costacurta wrote:Njima (RSu) nije stalo do BiH i gdje god mogu oni gledaju da nas ocrne. Kontaju valjda da će ovako ubrzat raspad države i pohrliti u zagrljaj majci Srbiji i riješit će Aco sve njihove probleme. Hoće al tako što će im podijeliti zečeve orijaše i jariće ko onima na Kosovu.![]()
I prije je bilo, odes na pijacu kupis vrecu paprika, okolo lola poredao one velike, ugladjene sto se vide, u sredini sam hamelj. Tako ti je bilo i za voce, meso, ma sve.
Odes u jebeni kafic, onaj konobar gleda da ti ukrade marku ili dvije i toliko providno da je za ne povjerovati
-
Naslovnica
#21 Re: Zna li se ko je?
costacurta wrote:Njima (RSu) nije stalo do BiH i gdje god mogu oni gledaju da nas ocrne. Kontaju valjda da će ovako ubrzat raspad države i pohrliti u zagrljaj majci Srbiji i riješit će Aco sve njihove probleme. Hoće al tako što će im podijeliti zečeve orijaše i jariće ko onima na Kosovu.![]()
Vodim da i Bajri nije stalo do BiH, priželjkuje raspad države? Onomad prevari Turke s uvoznim mesom, pa pade izvoz za Tursku...mora da ga plaćaju Srbi da podvaljuje meso Turcima?
- spreca
#22 Re: Zna li se ko je?
svi ti nakupci/izvoznici su ista govna...nevazno kako se bogu mole
- Maraschino
#23 Re: Zna li se ko je?
Od kada sam ih vidio na onom spisku moja noga nije krocila u njihovu mesnicu. Ja dalabu do tada vjerovao kako Bajra ima svjeze meso.Naslovnica wrote:![]()
![]()
Vodim da i Bajri nije stalo do BiH, priželjkuje raspad države? Onomad prevari Turke s uvoznim mesom, pa pade izvoz za Tursku...mora da ga plaćaju Srbi da podvaljuje meso Turcima?
- JThomas
#24 Re: Zna li se ko je?
bajri je stalo do bajre, pa žena, pa djeca, a tek onda japan...
- muha_sa