Zna li neko?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
seno1
Posts: 62
Joined: 19/11/2004 18:02

Zna li neko?

Post by seno1 » 04/05/2007 15:16

Vec nekoliko dana sa privatnog racunara ne mogu da otvorim novi sadrzaj na pojedinim stranicama.Naime,na pojedinim web stranicama su podaci od prije sedam dana iako se one redovno azuriraju.To sam primjetio koristeci racunar na poslu sa kojeg te iste stranice mogu da otvorim i pratim nove sadrzaje.Da li neko zna o cemu se radi?


stidljiv
Posts: 2742
Joined: 05/07/2004 15:09
Location: Sarajevo

Post by stidljiv » 04/05/2007 15:28

Jesi li pokuso da obrises cookies ?

seno1
Posts: 62
Joined: 19/11/2004 18:02

Post by seno1 » 04/05/2007 15:52

stidljiv wrote:Jesi li pokuso da obrises cookies ?


Na koji nacin?

seno1
Posts: 62
Joined: 19/11/2004 18:02

Post by seno1 » 04/05/2007 16:44

Nije moguce da niko ne zna!

gold'n'brown
Posts: 813
Joined: 20/02/2007 16:20

Post by gold'n'brown » 04/05/2007 16:49

Zavisi koji browser koristis. U exploreru Tools->Internet Options->General->Delete Cookies

U Mozilla-i Tools->Options->Privacy->Clear Cookies Now

seno1
Posts: 62
Joined: 19/11/2004 18:02

Post by seno1 » 04/05/2007 16:52

gold'n'brown wrote:Zavisi koji browser koristis. U exploreru Tools->Internet Options->General->Delete Cookies

U Mozilla-i Tools->Options->Privacy->Clear Cookies Now


Pokusao sam vec ranije,ne ide,sve je isto.

gold'n'brown
Posts: 813
Joined: 20/02/2007 16:20

Post by gold'n'brown » 04/05/2007 16:58

Koji browser koristis?

seno1
Posts: 62
Joined: 19/11/2004 18:02

Post by seno1 » 04/05/2007 17:00

gold'n'brown wrote:Koji browser koristis?


Explorer

User avatar
bpsang
Posts: 10192
Joined: 10/07/2005 21:03
Location: AK,

Post by bpsang » 04/05/2007 17:46

seno1 wrote:
gold'n'brown wrote:Koji browser koristis?


Explorer

predji na OPERU 9.20

Izgleda da explorer mora biti validan da bi radio,imao sam slicne probleme

seno1
Posts: 62
Joined: 19/11/2004 18:02

Post by seno1 » 04/05/2007 17:49

100_KA wrote:
seno1 wrote:
gold'n'brown wrote:Koji browser koristis?


Explorer

predji na OPERU 9.20

Izgleda da explorer mora biti validan da bi radio,imao sam slicne probleme



Ovo mi se prvi put sada desilo.Zar niko ne zna u cemu je problem?Izgleda cu morati preci na Operu.

seno1
Posts: 62
Joined: 19/11/2004 18:02

Post by seno1 » 04/05/2007 18:34

Zar je moguce da ne postoji neki drugi nacin da se rijesi ovaj problem?

User avatar
sinus
Posts: 1658
Joined: 22/01/2007 23:33
Location: 위치 알 수없는 추가 통보가있을 때까지
Contact:

Post by sinus » 04/05/2007 18:52

seno1 wrote:Zar je moguce da ne postoji neki drugi nacin da se rijesi ovaj problem?


Je li to samo na pojedinim stranicama ili na svim? U koliko je na pojedinim onda nije do internet explorera.

Na koji način pristupaš tim stranicama da li ručno utipkaš stranicu u browser ili ideš na history pa je pronadješ?

Pokušaj recimo instalirati mozilla firefox pa probaj otići na te stranice sa kojima imaš problem kada koristiš internet explorer. Pogledaj da li će se to isto dešavati i na mozilli..........

User avatar
Comrad
Posts: 4326
Joined: 17/04/2007 12:40
Location: C:\Program files

Post by Comrad » 04/05/2007 19:00

Ma prelazi na mozzilu...kakav IE :-)

seno1
Posts: 62
Joined: 19/11/2004 18:02

Post by seno1 » 04/05/2007 19:56

sinus wrote:
seno1 wrote:Zar je moguce da ne postoji neki drugi nacin da se rijesi ovaj problem?


Je li to samo na pojedinim stranicama ili na svim? U koliko je na pojedinim onda nije do internet explorera.

Na koji način pristupaš tim stranicama da li ručno utipkaš stranicu u browser ili ideš na history pa je pronadješ?

Pokušaj recimo instalirati mozilla firefox pa probaj otići na te stranice sa kojima imaš problem kada koristiš internet explorer. Pogledaj da li će se to isto dešavati i na mozilli..........


To mi se desava samo sa dvije web stranice.Ne koristim History,rucno unesem adresu.

seno1
Posts: 62
Joined: 19/11/2004 18:02

Post by seno1 » 04/05/2007 20:20

Comrad wrote:Ma prelazi na mozzilu...kakav IE :-)


Presao sam na Mozilla Firefox.Isto se desava sa stranicom koju ne mogu da otvorim.Ima li jos kakvih mogucnosti?Da li neko zna?

seno1
Posts: 62
Joined: 19/11/2004 18:02

Post by seno1 » 04/05/2007 23:25

Tanak forum!Moracu pokusati na nekom drugom...

seno1
Posts: 62
Joined: 19/11/2004 18:02

Post by seno1 » 05/05/2007 19:37

Pokusao sam sa tri browser-a i ne ide.Imate li neku drugu ideju?

sulesavic
Posts: 3460
Joined: 22/01/2003 00:00
Location: apatrid

Post by sulesavic » 05/05/2007 19:48

Jbg, gledam te dva dana kako se muèi¹ i ne mogu ti pomoæi. Je li umije¹ sam doæi do foldera gdje su cookies pa da ih ruèno pobri¹e¹. Probaj pobrisati i sve tmp fajlove (toliko su meni pokazali, toliko i ja tebi mogu reæi)...

seno1
Posts: 62
Joined: 19/11/2004 18:02

Post by seno1 » 05/05/2007 20:00

sulesavic wrote:Jbg, gledam te dva dana kako se mučiš i ne mogu ti pomoći. Je li umiješ sam doći do foldera gdje su cookies pa da ih ručno pobrišeš. Probaj pobrisati i sve tmp fajlove (toliko su meni pokazali, toliko i ja tebi mogu reći)...


To sam vec uradio prije nego sam postavio na forum.Pokusao sam sa dva nova browser-a ali se nista nije promjenilo.Sve cookies sam izbrisao,tmp fajlove takodje.Ne znam sta bi moglo biti.

User avatar
Bl_ManiaC
Posts: 185
Joined: 14/02/2007 20:26
Location: zgrada u blizini mjesta odakle polecu avioni

Post by Bl_ManiaC » 09/05/2007 20:58

seno1 wrote:Pokusao sam sa tri browser-a i ne ide.Imate li neku drugu ideju?


Pokusaj sa jos jednim ako nisi a to je FLOCK
mislim da ga mozes skinuti sa http://www.flock.com

Kid_A
Posts: 217
Joined: 14/03/2007 07:42

Post by Kid_A » 09/05/2007 21:04

seno1 wrote:Tanak forum!Moracu pokusati na nekom drugom...


Baci kompjuter.

User avatar
Simply_Red
Posts: 756
Joined: 25/03/2007 16:55
Location: Sarajevo

Post by Simply_Red » 09/05/2007 21:06

idi na File, vidi jel ti work offline ukljucen. ako jest iskljuci

Post Reply