Zna li neko sta je ovo?
Moderator: anex
-
dxdiag
-
za-dxdiag
#2 od anonimnog za anonimnog - ''anonimno''
Ako nastaviš sa tom praksom xxx sa djevojkom, onda nećeš biti ni prvi ni zadnji takav.
Samo ćeš biti jedan u nizu koji i nakon opomene, ostanu gluhi i slijepi u svome mraku.
A da ne govorimo o tome, koliko je opomena koje ne vidiš, jer si skrenuo u zabludu.
Da neko ne pomisli na spam, prepourka
mani se tih odnosa van braka
Ako mi ne vjeruješ da ljudi snose poslijedice za svoja djela, onda otiđi fino kod doktora,
možeš i kod doktorice ginekologije, pa priupitaj za mnogobrojne boleščure, tih tzv. djevojaka...
Samo ćeš biti jedan u nizu koji i nakon opomene, ostanu gluhi i slijepi u svome mraku.
A da ne govorimo o tome, koliko je opomena koje ne vidiš, jer si skrenuo u zabludu.
Da neko ne pomisli na spam, prepourka
mani se tih odnosa van braka
Ako mi ne vjeruješ da ljudi snose poslijedice za svoja djela, onda otiđi fino kod doktora,
možeš i kod doktorice ginekologije, pa priupitaj za mnogobrojne boleščure, tih tzv. djevojaka...
-
hanumica82
#4 Re: Zna li neko sta je ovo?
moguce je da se radi o kondilomima ili hpv bradavicama...moja preporuka hitno se javi doktoru da se vidi o cemu je rjec jer moze biti zarazno.
Kondom nije dovoljna zastita od HPV-a, bilo kakav kontakt sa sluznivom osobe koja ima ovaj virus, isti moze da se prenese.
Najbolja prevencija je izbjegavati jednonocne izleze sa nepoznatim djevojkama i rizicne odnose. Moli Boga dragog da ti nije HPV
Kondom nije dovoljna zastita od HPV-a, bilo kakav kontakt sa sluznivom osobe koja ima ovaj virus, isti moze da se prenese.
Najbolja prevencija je izbjegavati jednonocne izleze sa nepoznatim djevojkama i rizicne odnose. Moli Boga dragog da ti nije HPV
-
Haryx
#5 Re: Zna li neko sta je ovo?
Obavezno otici kod ljekara.Ali mislim da je Herpes Simlex tipa 2..........
- Sunrise00
- bez_ideje
#7 Re: Zna li neko sta je ovo?
Ako ne koristite zastitu putem oralnog moze biti i Herpes simplex tima 1.....prenese se sa usana
Mislim da idu iste kreme ko za "obicni"herpes......proguglaj ili pitaj u apoteci ako ti je frka ici kod doca.Mada....bolje da odes....jer ako nije.....moze cuna i otpast
Mislim da idu iste kreme ko za "obicni"herpes......proguglaj ili pitaj u apoteci ako ti je frka ici kod doca.Mada....bolje da odes....jer ako nije.....moze cuna i otpast
-
Haryx
#8 Re: Zna li neko sta je ovo?
Ali Herpes Simlex tipa 1 se javlja na usni a ne na penisu!!!!
- bez_ideje
#9 Re: Zna li neko sta je ovo?
Herpes simplex tip 1 može zahvatiti i spolne organe.Herpes simplex tip 2 nazivaju i genitalnim herpesom iako se procjenjuje da oko 30% slučajeva potječe od herpesa simplex tip 1, a ostalih 70% izaziva herpes simplex tip 2.
-
kod65
#10 Re: Zna li neko sta je ovo?
Ako su ko bradavice a ne mjehurici vjerovatno je HPV tkz. kondilomi. Nemoj da te zabrinjava, verovatno taj tip virusa nije opasan po zdravlje osim sto imas te bradavice, koje se mogu ukloniti. A kad ce virus nestati, zavisi od tvog imunog sistema. Procjenjuje se da je oko 80% seksualno aktivnih ljudi zaraženo nekom vrstom ovog virusa.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Humani_papiloma_virus
http://hr.wikipedia.org/wiki/Humani_papiloma_virus
-
BeatriceWL
#11 Re: Zna li neko sta je ovo?
Teško je to dijagnosticirati a da se ne pogleda, tj obavi pregled. Odi kod doktora obvezatno. To može da bude mnogo stvari, od banalnijih do komplikovanijih. Doktor će na osnovu pregleda, priče s tobom ( anamneze )i eventualno uzimanja brisa moći reći o čemu se radi. Jedino tako. Vrlo je važan izgled osipa koji imaš. Ne pokušavaj sam dijagnosticirati i liječiti, možeš samo pogoršati situaciju. Odnosi " za jednu noć" sa neprovjerenim partnerima su najbolji način da se zaradi neko spolno oboljenje, banalnije ili manje banalno.