Zna li neko naziv filma???

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
nixoo88

#701 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by nixoo88 »

Pozdrav svima setio sam se radnje filma ali mi naziv nikako ne pada na pamet pa reko da probam ode. Naime film je americka krimi komedija snimljen je negde 90-tih godina secam se scene dva protivnicka ganga na semaforu pocinju prozivku sa nekim smesnim auticima i krecu u trku ali po propisima svako crveno svetlo na semaforu staju prate ogranicenja dok jedan gang slucajno ne prodje kroz crveno...
karanana

#702 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by karanana »

nixoo88 wrote:Pozdrav svima setio sam se radnje filma ali mi naziv nikako ne pada na pamet pa reko da probam ode. Naime film je americka krimi komedija snimljen je negde 90-tih godina secam se scene dva protivnicka ganga na semaforu pocinju prozivku sa nekim smesnim auticima i krecu u trku ali po propisima svako crveno svetlo na semaforu staju prate ogranicenja dok jedan gang slucajno ne prodje kroz crveno...
?mozda ali g u parlamentu?
mada mi ne odgovara tvom opisu da je americka krimi komedija iz 90ih. jedino da borat nije parodiju napravio na to sto ti trazis.

nixoo88

#703 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by nixoo88 »

Hvala druze jeste ali G. Nisam mogao da dam preciznije informacije posto sam davno gledao taj film ali hvala ti u svakom slucaju to je taj film
Brkooo

#704 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Brkooo »

Image

zna li neko..iz kojeg je filma ova scena (ako je film u pitanju) :D
Pitarrr82

#705 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Pitarrr82 »

Brkooo

#706 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Brkooo »

Good guy Pitarrr :thumbup:

hvala! :kravata:
ever!

#707 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by ever! »

Ljudi ak može pomoć oko naziva filma koji govori o nekim problematičnim učenicima i profesorici koja čini mi se ode na bolovanje a njen muž interveniše da sredi situaciju sa razredom. U filmu ona ima i gips zbog slomljene noge i tako nešto. Nije film "freedom writers" al na takav je fazon :) Hvala unaprijed
Pitarrr82

#708 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Pitarrr82 »

ever! wrote:Ljudi ak može pomoć oko naziva filma koji govori o nekim problematičnim učenicima i profesorici koja čini mi se ode na bolovanje a njen muž interveniše da sredi situaciju sa razredom. U filmu ona ima i gips zbog slomljene noge i tako nešto. Nije film "freedom writers" al na takav je fazon :) Hvala unaprijed

http://www.imdb.com/title/tt0117774/

??
ever!

#709 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by ever! »

Pitarrr82 wrote:
ever! wrote:Ljudi ak može pomoć oko naziva filma koji govori o nekim problematičnim učenicima i profesorici koja čini mi se ode na bolovanje a njen muž interveniše da sredi situaciju sa razredom. U filmu ona ima i gips zbog slomljene noge i tako nešto. Nije film "freedom writers" al na takav je fazon :) Hvala unaprijed

??
Jete to je taj, hvala druže :)
Pitarrr82

#710 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Pitarrr82 »

ever! wrote:
Pitarrr82 wrote:

??
Jete to je taj, hvala druže :)

Np
dragonz

#711 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by dragonz »

Image

Trebam naziv filma sa slike.
Sve što znam da je francuski film i ga ovoga ganjaju kroz čitavu zgradu i on se spasi skokom na drugu zgradu te tako im zbriše.
Pitarrr82

#712 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Pitarrr82 »

dragonz wrote:Image

Trebam naziv filma sa slike.
Sve što znam da je francuski film i ga ovoga ganjaju kroz čitavu zgradu i on se spasi skokom na drugu zgradu te tako im zbriše.

http://www.imdb.com/title/tt0414852/
Pitarrr82

#713 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Pitarrr82 »

1:13
admir0711

#714 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by admir0711 »

.....
Molim moderatore da obrisu posto sam rijesio problem.
karanana

#715 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by karanana »

noviji je film. koreanski.
uopste ne znam ni jesam li ga citavog odgledo, mislim da nisam, ali nesto mi pade na pamet pa bi volio da ga pogledam.

kao neki manijak kidnapuje zene, mislim prostitutke i odvede ih u svoju kucu i tu ih isprebija i ubije. sjecam se da mu je banja velika i prljava sa bijelim plocicama a kuca mu je isto velika. i neki svodnik trazi svoju prostitutku i dolazi pred kucu tog manijaka. poslije toga se ne sjecam.
DjecakBezImena

#716 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by DjecakBezImena »

karanana wrote:noviji je film. koreanski.
uopste ne znam ni jesam li ga citavog odgledo, mislim da nisam, ali nesto mi pade na pamet pa bi volio da ga pogledam.

kao neki manijak kidnapuje zene, mislim prostitutke i odvede ih u svoju kucu i tu ih isprebija i ubije. sjecam se da mu je banja velika i prljava sa bijelim plocicama a kuca mu je isto velika. i neki svodnik trazi svoju prostitutku i dolazi pred kucu tog manijaka. poslije toga se ne sjecam.

http://www.imdb.com/title/tt1190539/

"Tragač"
karanana

#717 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by karanana »

jes, to je taj.
nisam ljubitelj koreanaca, ali ovaj je dobar.
DjecakBezImena

#718 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by DjecakBezImena »

negaziranakola wrote:čovjek se sa porodicom (on je neki pisac ili historičar) doseli u neki zabačeni grad (možda na američkom jugu, u kojem izgleda postoji KKK društvo ili takvo nešto) u kojem pokušava da razvije dobrosusjedske odnose ali su svi prema njemu sumnjičavi, oprezni i podozrivi. jednu noć izadje iz kuće i pred kućom nadje krst koji gori, to shvata kao prijetnju i nešto što bi ga moglo koštati i života..ne znam šta je on uradio da li je nešto nekome rekao u gradu, nekoga nešto pitao ili možda kao pisac ili historičar istraživao pa time privukao pažnju ovih ekstrema...dalje se ne sjećam, zna li neko?

Dva filmska naslova na tu tematiku mi padaju na pamet.
"Mississippi Burning" i "A Time To Kill".
Altsa

#719 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Altsa »

DjecakBezImena wrote:
negaziranakola wrote:čovjek se sa porodicom (on je neki pisac ili historičar) doseli u neki zabačeni grad (možda na američkom jugu, u kojem izgleda postoji KKK društvo ili takvo nešto) u kojem pokušava da razvije dobrosusjedske odnose ali su svi prema njemu sumnjičavi, oprezni i podozrivi. jednu noć izadje iz kuće i pred kućom nadje krst koji gori, to shvata kao prijetnju i nešto što bi ga moglo koštati i života..ne znam šta je on uradio da li je nešto nekome rekao u gradu, nekoga nešto pitao ili možda kao pisac ili historičar istraživao pa time privukao pažnju ovih ekstrema...dalje se ne sjećam, zna li neko?

Dva filmska naslova na tu tematiku mi padaju na pamet.
"Mississippi Burning" i "A Time To Kill".
"Mississippi Burning" nije sigurno jer u njemu se doduse isto radi o kkk ali radnja je druga
insomnia78

#720 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by insomnia78 »

Ovaj sa Sandrom Bulock i Ryan Goslingom?
http://www.imdb.com/title/tt0264935/

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#721 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Truba »

da je obrnuto bio bi raid :D
:lol:
duboka_misao

#722 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by duboka_misao »

Black swan wrote:da je obrnuto bio bi raid :D
:lol:
Ti sigurno ovo znas,cini mi se talijanski kao horor ili sf nakav ciko gleda naka ubistva ili ih prozivljavafilm se zove time....pa nesto
Tomahawk11
Globalni moderator

#723 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Tomahawk11 »

Ovako...radi se o virusu koji napada putem racunara, mobitela ima onaj lik sto je razvio cini mi se taj virus u sobi oblijepljenoj crvenim trakama, imaju dva dijela....e sad, da me neko ubije, ne mogu se sjetiti kako se zvao taj film :?
Bulvaj

#725 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Bulvaj »

@Tomahawk11

Da nije ovaj?

Post Reply