Zna li neko naziv filma???

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
AdinSa

#601 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by AdinSa »

zna li neko slučajno kako se zove film koji je bio prije nekih 20-tak dana na pink action 3, tema je kao u filmu http://www.imdb.com/title/tt1234719/, ako neko zna da mi javi molim vas
karanana

#602 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by karanana »

da ne govoris o original crvenoj zori sa rah. patrickom swayzijem?
AdinSa

#603 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by AdinSa »

karanana wrote:da ne govoris o original crvenoj zori sa rah. patrickom swayzijem?

Nije, to sam prvo provjerio,neki tinejdjeri meni barem nepoznati glume i kraj filma je scena u kojoj kazu prije 14 dana smo bili obična djeca, a sada smo ratnici za slobodu
slazemse_neslazemse

#604 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by slazemse_neslazemse »

imam vrlo uske informacije.. :D
par tipova koji su strašno bogati igraju kao neku vrstu igre tako što ljude zarobe i nekako prisile da se bore za izlaz, ljudi ili par samo njih ( a možda čak i samo jedan, ne sjećam se :( )su u nekom lavirintu ( ili čemu već )kad se završe prethodni zadaci i zagonetke oni im daju uvijek neke nove zadatke koje treba riješiti i naći izlaz...sjećam se samo scene na kraju filma kada ta dvojica tipova sjede i jedan drugom daju jedan dolar, jer su se kladili u jedan dolar oko toga može li ta njihova žrtva izvršiti te njihove enigme i zadatke ili ne..
Brkooo

#605 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Brkooo »

AdinSa wrote:
karanana wrote:da ne govoris o original crvenoj zori sa rah. patrickom swayzijem?

Nije, to sam prvo provjerio,neki tinejdjeri meni barem nepoznati glume i kraj filma je scena u kojoj kazu prije 14 dana smo bili obična djeca, a sada smo ratnici za slobodu

http://www.imdb.com/title/tt1456941/?ref_=fn_al_tt_1

mislim da je ovaj!
AdinSa

#606 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by AdinSa »

Brkooo wrote:
AdinSa wrote:

http://www.imdb.com/title/tt1456941/?ref_=fn_al_tt_1

mislim da je ovaj!
Jeste upravo taj, hvala mnogo :-D
Brkooo

#607 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Brkooo »

no problemo ! :thumbup:
slazemse_neslazemse

#608 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by slazemse_neslazemse »

samo se sjećam ovog dijela filma, film je iz iz 70 tih ili 80tih, jedna višečlana porodica se bori protiv napada gusara, koliko se sjećam otac, majka, dva starija i jedan mladji sin od 10-tak godina, gusari se iskrcavaju na obalu gdje porodica živi, oni bježe na brdo odakle pružaju otpor gusarima, bacajući bombe na fitilj, balvane itd. i pobjedjuju gusare... zna li neko naziv ?
Bulvaj

#609 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Bulvaj »

Ironman1921

#610 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Ironman1921 »

Neznam gdje da stavim...

Evo,čitam sad ovu neku knjigu "Lovci na sreću" (original : "The Carpetbaggers")
Nešto sam čačkao po googleu vezano za tu knjigu,kad nadjoh da ima film.
Neki western,1964,isto se zove "The Carpetbaggers",glumi George Peppard.
http://www.imdb.com/title/tt0057917/?ref_=sr_1

Image

E sad me zanima kako se taj film zove na hrv,ne mogu nigdje naći,a volio bih i da ga pogledam i ako slucajno ima titlove.Bio bi zahvalan ako biste mi ponudili neku informaciju vezano za ovo,stvarno bih volio pogledati.

Poslano sa moj Digitron FCB
registrovana onako

#611 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by registrovana onako »

gledala nekad prije rata, crtani :D
mislim da je japanski, one "visoke savrsene figure":D radnja je u buducnosti, svemirska odijela, cijelo vrijeme naglasak je na odnosu jednog momka i druge osobe neodredjenog pola, tako da ta osoba moze izabrati sta ce postati, musko ili zensko, i u koju se ovaj momak zaljubi :D i na kraju ova osoba odluci biti zensko :D
momak je crn, osoba je plava :D
danas mi nije jasno kako se takav crtani nasao u 10 ujutro subotom :lol:
Nisrin

#612 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Nisrin »

Radnja se desava na autocesti, zastoj je ogroman, bracni par izadje iz automobila i krenu pjesice kroz sumu i udju u drugi dio sume, gdje nadju napustenu vilu okruzenu cvijecem i zelenilom, tu ostanu duze vremena, jer gdje god da krenu samo se vrte u krug... Sami su i uzivaju dok ne dodje neka treca osoba i tad pocinju problemi...zna neko?
BHF_Manijak

#613 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by BHF_Manijak »

Film nedavno izasao, ove ili prosle godine, nedavno sam ga gledao ali nema sanse da se naziva sjetim.
Uglavnom film pocinje tako sto frajer nasumicno snajperom izreseta 5-6 ljudi. Na prvi pogled nasumicno, kasnije ce se ispostavit da su zrtve povezane. Dobar pravo film, ali ne mogu se naziva sjetit.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#614 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Truba »

to je s tom kruzom
džek ričer mislim
BHF_Manijak

#615 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by BHF_Manijak »

Black swan wrote:to je s tom kruzom
džek ričer mislim
Hvala oko! :mrgreen: :thumbup:
respo

#616 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by respo »

on je neki bogatas i opkladi se da ce zivjeti kao prosjak u zadatom krugu i nosi elektronsku narukvicu na nozi
uglavnom jedna scena je napadne ga neki lik udara a on se vrati jer nece da izadje iz tog kruga
ovaj ga opet udari on opet se vrati i na kraju samo stavi nogu na trotoar jer tu je ta granica
i kad se vrati kao ovi se prave da ga ne znaju
registrovana onako

#617 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by registrovana onako »

"retriever" 1998 :D
BHF_Manijak

#618 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by BHF_Manijak »

Noviji film, ostala mi je scena u glavi kako djevojka iz restorana izlazi, kisa lije i ulazi u nekakvo izhabano auto, kod serijskog ubice naravno :mrgreen: , i odatle joj se svaki trag gubi. Tu scenu je vidio njen momak, koji je bio sa njom u tom restoranu, ili bar mislim da joj je momak, pokusava da stigne auto ali ne uspijeva (za ovaj zadnji dio nisam iguran :mrgreen: ). Kasnije pokusavaju je naci itd itd...
Zna li neko koji bi to mogao biti film, pogledah sad trailer Bereavementa, cini mi se da bi moglo biti to to, ali nisam siguran.

Edit: ipak nije Bereavement, sad pogledah, dakle neki je drugi u pitanju film. Garant je neki s serijskim ubicom, samo ne mogu da skontam koji. :mrgreen:
Dasi

#619 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Dasi »

.
Last edited by Dasi on 15/12/2013 19:40, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#620 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by BHF_Manijak »

Nije, zaboravih napisati da sam se sjetio. Rijec je o filmu The Factory, glumi John Cussack! :mrgreen:
Adem meda

#621 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Adem meda »

zna li neko kako se zove dokumentarac i ratu ili kapiji, nisam bas siguran. Gledao sam ga prije par godina na FTV-u i sjećam se scene sa kraja kada prikazuju naratora obučenog u mađioničarsko odjelo, kamera ga snima iz ptičije perspektive i poslije prikazuje oko njega veliki krug ljudi.. Mislim da se radi nesto o kapiji...
hvala unaprijed.
Filter

#622 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Filter »

noviji je film (zadnja godina, dvije), al nema sanse da se sjetim :roll:
2-3 para negdje u engleskim brdima krecu na planinarenje, u sumi pronalaze lika zakopanog u zemunici. otkopavaju ga, ali ih provale otmicari, lokalna mafija i tu krece shiz...
karanana

#623 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by karanana »

Filter wrote:noviji je film (zadnja godina, dvije), al nema sanse da se sjetim :roll:
2-3 para negdje u engleskim brdima krecu na planinarenje, u sumi pronalaze lika zakopanog u zemunici. otkopavaju ga, ali ih provale otmicari, lokalna mafija i tu krece shiz...
solidan film.
Image
karanana

#624 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by karanana »

Adem meda wrote:zna li neko kako se zove dokumentarac i ratu ili kapiji, nisam bas siguran. Gledao sam ga prije par godina na FTV-u i sjećam se scene sa kraja kada prikazuju naratora obučenog u mađioničarsko odjelo, kamera ga snima iz ptičije perspektive i poslije prikazuje oko njega veliki krug ljudi.. Mislim da se radi nesto o kapiji...
hvala unaprijed.
zrtva je krivac.

mozda.
insomnia78

#625 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by insomnia78 »

Adem meda wrote:zna li neko kako se zove dokumentarac i ratu ili kapiji, nisam bas siguran. Gledao sam ga prije par godina na FTV-u i sjećam se scene sa kraja kada prikazuju naratora obučenog u mađioničarsko odjelo, kamera ga snima iz ptičije perspektive i poslije prikazuje oko njega veliki krug ljudi.. Mislim da se radi nesto o kapiji...
hvala unaprijed.
Zrtva je krivac

s' moje sokoćalo
Post Reply