Zna li neko naziv filma???

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Jack Be Nimble

#526 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Jack Be Nimble »

Ja ga pamtim samo po Rodmanu i zbog njega gledao u kinu :-)
drag_gost

#527 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by drag_gost »

Dugo trazim jedan film... negdje kraj je 80-tih, nije nesto popularan, ali je meni ostao vazan zbog meni licno dragih osoba. Naime, film pocinje tako sto grupa otmicara upadne u stan od nekog covjeka i otmu mu zenu. Drze je zarobljenu na zadnjem spratu vrlo visokog nebodera i traze otkupninu od milion dolara. Onda nas junak i njegov brat krenu da je spase. Sprat za spratom oni tako ubijaju kriminalce, dok ne dodju do zadnjeg. Scena koju sam zapamtio je kada lift zgnjeci jednog od tih otmicara. Nije nista narocito film dakle, ali meni je ostao drag i evo godinama pokusavam da ga nadjem. Na kraju glavni kriminalac padne sa pokretnog lifta i naravno milion dolara iz kofera pada za njim. Pocetna scena je i zestoka ljubavna scena izmedju zene i njenog muza.

Bio bih i vise nego zahvalan kada bi mi neko nasao ovo...
Last edited by drag_gost on 04/02/2013 22:16, edited 1 time in total.
cyprus

#528 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by cyprus »

Film je na engleskom jeziku, ali glavni lik je Rumun, a radnja se odvija za vrijeme Drugog svjetskog rata... Film je nešto kao komedija i prilično nadrealan, i mislim da je relativno star, sniman možda u 60-tim ili 70-tim... Zna li neko naziv?
muz66

#529 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by muz66 »

vozdra raja.

nije film, u pitanju je crtani. rijec je o nekim mackama koje su astronauti cini mi se, hodaju i pricaju kao roboti, onim elektronskim glasom. pomagajte, citav dan ne mogu da se koncentrisem ni na sta drugo :lol:
ever!

#530 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by ever! »

Nekad davno sam gledo film na OBN-u ne sjećam se baš pretjerano al znam da počinje ovak nešš u zatvoru dvojica likova i jedan izađe, drugi ostane. Ovaj krene vozom kući i dođe u neku vikendicu sjećam se pored putabila. Tu nađe neku žensku. Ne sjećam se šta je bilo s njom. Mislim da su mu nešto smjestili. Uglavnom sjećam se da na kraju nešto ima scena sa kamionom ili autom kad negativca zatvori u neki kamion i gurne niz liticu, zapali ili šta već. Eto ako se ko sjeća bio bih zahvalan!! :o :o
Atticus Finch

#531 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Atticus Finch »

Ne mogu

#532 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Ne mogu »

Jbt, kakve vi filmove gledate. Sprat za spratem.
ever!

#533 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by ever! »

Atticus Finch wrote:http://www.imdb.com/title/tt0184858/

Vjerovatno.

joj jestt, to je taj hvala! tražio sam ga 100 godina :) predobar je :p
Kaćunak

#534 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Kaćunak »

Nekad sam gledao film o prezivljavanju jedne zidovske porodice u toku ili neposredno nkon II sv. rata...Mislim da se radnja filma odvijala u Argentini...ili nije, nemam pojma...Sjecam se da su skrivali u ispod zemlje, u nekakvim zemunicama, u podrumima, stalama...jako tuzan i tragican film..
drag_gost

#535 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by drag_gost »

Ne mogu wrote:Jbt, kakve vi filmove gledate. Sprat za spratem.
I ti si se registrovao da samo to kazes. Bravo za tebe.
ExNihilo

#536 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by ExNihilo »

Nije, registrovo se 01.12. :D
drag_gost

#537 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by drag_gost »

:D :D :D
Pomagajte u vezi filma...
Nisrin

#538 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Nisrin »

Radnja se desava u New Yorku, cini mi se da je taksist neki lik indijskog ili arapskog porijekla, uglavnom, optuze ga da je terorista, ustvari optuze vise njih, tu je i neka djevojka sa njima...noviji je film, jednom sam ga nasla online i vise se ne mogu sjetiti kako se zove, zanr je komedija...
johnnykola

#539 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by johnnykola »

Nisrin wrote:Radnja se desava u New Yorku, cini mi se da je taksist neki lik indijskog ili arapskog porijekla, uglavnom, optuze ga da je terorista, ustvari optuze vise njih, tu je i neka djevojka sa njima...noviji je film, jednom sam ga nasla online i vise se ne mogu sjetiti kako se zove, zanr je komedija...
da nije ovaj:
http://www.imdb.com/title/tt1328634/
lajkujMe

#540 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by lajkujMe »

E ovo ce biti teze :D

Ovako trazim film tipa katastrofa/smak svijeta, americki film snimljen 70/80 godina, radnja filma je kao neposredna sovjetska opasnost, ima pred radnja kao uvod u katastrofu, samu katastrofu i onda posljedice netom nakon nuklearnog rata, znaci u biti radnja filma se odvija meni se cini vecinom u Kansasu, gdje su nuklearni silosi, mnogo je likova nema bas da se kaze glavni glumac, i prati razne ljude prije, u, i poslije nuklearnog holokausta

Ako se dobro sjecam neki od likova su otac s kcerkama koji se sakrije u podrum, neki covjek u bolnici, mladic koji dekom pokriven hoda po nuklearnoj kisi da nadje nekog, crnacki vojnik na dopustu koji bude opozvan zbog rata i zavrsi u jednom od nuklearnih silosa.

gledao sam ga davno na njemackoj televiziji meni se cini dobar film ako iko zna nek plz kaze ime

EDIT:

nevermind, nasao sam ga cudo sta google izbaci kad napises nuclear war movies :D

http://www.imdb.com/title/tt0085404/
karanana

#541 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by karanana »

i ovo bas nije bilo tesko.
nakon prvih par recenica znao sam o kojem se filmu radi.
kao dijete od 10-12 godina bas sam se bio prepao tog filma. nedavno ga ponovo pogledah, jeste i dalje strasan ali mi nije ko kad sam bio dijete.
lajkujMe

#542 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by lajkujMe »

karanana wrote:i ovo bas nije bilo tesko.
nakon prvih par recenica znao sam o kojem se filmu radi.
kao dijete od 10-12 godina bas sam se bio prepao tog filma. nedavno ga ponovo pogledah, jeste i dalje strasan ali mi nije ko kad sam bio dijete.

I ja sam ga gledao u slicnim godinama, dovoljno je reci da mi se strah uvukao u kosti, evo odgledah ga maloprije opet i iskreno tad a i sad je strasan :( nema tu happy end sjebalo se sve bas se covjek grozno osjeca kad gleda taj film a jos groznije u cinjenici da i dan danas takva strasna oruzja jos postoje u rukama nekolicine mocnika.
Nisrin

#543 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Nisrin »

johnnykola wrote:
Nisrin wrote:Radnja se desava u New Yorku, cini mi se da je taksist neki lik indijskog ili arapskog porijekla, uglavnom, optuze ga da je terorista, ustvari optuze vise njih, tu je i neka djevojka sa njima...noviji je film, jednom sam ga nasla online i vise se ne mogu sjetiti kako se zove, zanr je komedija...
da nije ovaj:

:thumbup: Hvala do neba! :D
johnnykola

#544 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by johnnykola »

Nisrin wrote:
johnnykola wrote:
da nije ovaj:

:thumbup: Hvala do neba! :D
nema na cemu. :-D
drag_gost

#545 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by drag_gost »

@Dzoni, @labudane, mozete li mi pomoci oko ovog filma?.. Sve sam pretrazio...
TurioSamGa

#546 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by TurioSamGa »

Ne sjecam se radnje, glumaca. Samo znam da sam ga gledao kao djete i da mi je bio pravo dobar film. U glavnoj ulozi je neka zena, plavusa, koja ima zlu sestru bliznakinju koja je vjerovatno njen klon. Film je onako akcioni triler koliko se sjecam. Mislim da na kraju ova dobra gurne ovu zlu pod voz ili nesto tako. cesto je prije igrao na domacim kanalima, prije 10ak godina. Eto ako neko zna, volio bih ga pogledati opet.
adda_sa

#547 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by adda_sa »

trazim film :D
ne znam apsolutno nista o radnji, al sjecam se scene....
neki bjeze od nekoga, u sad su u witness protection program ili tako nesta..i policija ih je poslala u drugi neki grad, i sad negativac ih je nasao,i kad su ga pitali kako ih je nasao, rekao je da je nazvao svaku policijsku postaju i pitao da prica sa sherifom, dok jednog sherifa nije bilo, a svi znaju da su sherifi zaduzeni da cuvaju svjedoke, kad su svjedoci u njihovom gradu :D
et, to je to :D
edit: moze biti i da se bad guy nekako ubacio u taj program zastite, pa ga sad taj neko trazi da se osveti...
madtv

#548 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by madtv »

adda_sa wrote:trazim film :D
neki bjeze od nekoga, u sad su u witness protection program ili tako nesta..i policija ih je poslala u drugi neki grad, i sad negativac ih je nasao,i kad su ga pitali kako ih je nasao, rekao je da je nazvao svaku policijsku postaju i pitao da prica sa sherifom, dok jednog sherifa nije bilo, a svi znaju da su sherifi zaduzeni da cuvaju svjedoke, kad su svjedoci u njihovom gradu :D
edit: moze biti i da se bad guy nekako ubacio u taj program zastite, pa ga sad taj neko trazi da se osveti...
ako se ne varam, taj fazon sa serifom ima u Prison Break seriji, kad Scofield nadje svjedoke u slucaju Petrucci (ili kako se vec zvase) :)
adda_sa

#549 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by adda_sa »

madtv wrote:
adda_sa wrote:trazim film :D
ako se ne varam, taj fazon sa serifom ima u Prison Break seriji, kad Scofield nadje svjedoke u slucaju Petrucci (ili kako se vec zvase) :)
shit! moze biti da mi je i odatle ostalo u sjecanju :D hahaha hvala hvala, pogledam tu epizodu opet.moze bitii da je to to
drag_gost

#550 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by drag_gost »

Mnogi tako pomijesaju jednu epizodu serije Criminal Minds sa filmom Primal Fear. :D

Isti "fazon" koristen.
Post Reply