Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Milefromneigborhood wrote:Nemogu da se sjetim naslova stari crno bijeli italijanski film nešto kao prljava familija,uglavnom radi se o siromašnoj ali velikoj italijanskoj familiji otac je prodao oko nekom medicinskom institutu i cjeli film premješta lovu i krije je od žene i djece film je više tragedija nego komedija, annyone?
Zna li neko možda naziv jednog poprilično starog filma. C-B je film. Radi se o nekoj djevojčici čiji je otac u ratu. Ona ga ide svaki dan tražiti u bolnicu i nada se da će ga naći. Sjećam se da na kraju nađe oca i da je on slijep (neki povez preko očiju i nije ju mogao prepoznati). Znam da se film često prije vrtio oko Božića/Nove Godine. Znam da je opis malo štur ali ne mogu se više sjetiti
duboka_misao wrote:ovo nadjoh na drugoj temi pa i mene zanima koji je film
pozdrav svima vama filmskim poznavaocima i onima koji se tako osjecaju
ja imam pitanje, naime, gledao sam nekad daaavno daaavno, sredina osamdesetih, film, evropski cini mi se da je, a radi se o sljedecem, tip je proveo neko vrijeme u zatvoru, nakon sto je pusten, ukrca se na svoju jahtu sam samcat, sa ogromnom kolicinom sampanjca, i nista nije pio osim toga, u medjuvremenu, neko iz aviona u okean izbaci neku hemikaliju, koja dospije u sve svjetske vode, i tako zagadjena uzrokuje impotenciju.
nakon izvjesnog vremena tipu dosadi ploviti, odluci da pristane i da nadje sebi neku prostitutku, udje u kafanu i tako pita a oni ga svi sa cudjenjem gledaju i ne vjeruju, obzirom da su svi impotentni...
to je ukratko to, ako neko ima informaciju kako se taj film zove bio bih zahvalan
bull21 wrote:Zna li neko možda naziv jednog poprilično starog filma. C-B je film. Radi se o nekoj djevojčici čiji je otac u ratu. Ona ga ide svaki dan tražiti u bolnicu i nada se da će ga naći. Sjećam se da na kraju nađe oca i da je on slijep (neki povez preko očiju i nije ju mogao prepoznati). Znam da se film često prije vrtio oko Božića/Nove Godine. Znam da je opis malo štur ali ne mogu se više sjetiti
Zaista ne mogu da se sjetim jednog filma,imam samo viziju malu kao kroz maglu,dakle o čemu se radi :
-Glavni lik je zarobljen,te ti neki narko bosovi ga drže zatočenog i odluče se da ga ne ubiju već da bilo koju osobu,prijatelja,poznanika ili čak prolaznika sa kojima bude iole razgovarao ubiju (metak u ćelo) e onda se on njima otme i počne svetit ili tako nešto.Zaista bi mi bilo drago kada bi neko pomogao.
Milefromneigborhood wrote:Nemogu da se sjetim naslova stari crno bijeli italijanski film nešto kao prljava familija,uglavnom radi se o siromašnoj ali velikoj italijanskoj familiji otac je prodao oko nekom medicinskom institutu i cjeli film premješta lovu i krije je od žene i djece film je više tragedija nego komedija, annyone?
Zna li neko kako se zove film u kojem,mislim da se radi o dvoje djece koja koja ostaju kod kuce,njihov otac dolazi kuci i oni igraju kao neku drustvenu igru. Kada bace kocku moraju pomjeriti figuru i kad stanu na neko polje kad procitaju karticu to se i ostvari (nesto tipa horor,fantazija). I kako bacaju kocke,vremenom ostanu sami u svemiru,bore se protiv nekog cudovista. (Na kraju naravno neko od njih pobjedi u toj igri i svi se vrate sretni kuci)
U toku filma im se pridruzi jos jedan lik (kao astronaut koji se izgubio u svemiru i kuca im na vrata). On nesto kasnije opet negdje odlazi.
davno sam gledao, možda sam bio 5-6 razred, a mislim 2002-3 god da je bila, ugl prica je o nekoj ekipi americke vojske koji su jedva prezivjeli neke napade u nekoj zemlji n a bliskom istoku, irak/iran/afganistan/... ugl, boluju od ptsp i sad jedan od njih ce dobiti to neko priznanje americko medjutim svi pricaju razlicite verzije tih napada...
ako iko zna, iko, dobice od mene šta hoće ( naravno nematerijalno )
uglavnom gledao sam taj film dok sam bio klinac..
iza 1995-2000
negdje u tim godinama najvjerovatnije
uglavnom
turska porodica zivi u njemackoj
i neki njemac slucajno ubije sina od te porodice..i njegov otac,braca i rodjaci hoce da mu s eosvete da ga ubiju..
al lik dodje kod njih kuci(valjda da se izvine)
i ovi krenu da ga ubiju..a majka kaze nesto tipa
dok je kod nas u kuci odnosit cemo se prema njemu kao prema gostu
i on ne smije izaci odatle da ga ovi ne bi ubili..i ostaje tu neko vrijeme..zaljubi se u zenu od lika kojeg je ubio i ona u njega..
mislim da s efilm zvao berlin,berlin..
al pod tim nazivom mogu samo naci neki seriju na netu al ne i taj film..
Bas sam se sjetio nekog filma, kao neki demon u liku covjeka postao predsjednik SADa pa vodio ratove, htio da unisti svijet, nisam siguran jer sam ga bas davno gledao. Mislim da je imao i brata pa su se na kraju njih dvojica borili. Zna li neko
Ima sat vremena kako mi se po glavi vrti jedna scena iz filma, ali nemam pojma koji je u pitanju... ne znam ni kad sam gledao, ni da li mi se svidio ili je njesra neko, ali samo hocu da prestanem razmisljati o tome
sjecam se samo jedne scene... lik ulazi u spavacu sobu i vidi prijatelja kako sjedi pored kreveta, naslonjen na zid i govori tom sto je usao da ne prilazi... onda prikazuju neko malo stvorenje (alien ili sta vec) kako stoji ispred njega i drzi njegova crijeva u rukama...
zaon1 wrote:Bas sam se sjetio nekog filma, kao neki demon u liku covjeka postao predsjednik SADa pa vodio ratove, htio da unisti svijet, nisam siguran jer sam ga bas davno gledao. Mislim da je imao i brata pa su se na kraju njih dvojica borili. Zna li neko
KPNCTNJAH wrote:Ima sat vremena kako mi se po glavi vrti jedna scena iz filma, ali nemam pojma koji je u pitanju... ne znam ni kad sam gledao, ni da li mi se svidio ili je njesra neko, ali samo hocu da prestanem razmisljati o tome
sjecam se samo jedne scene... lik ulazi u spavacu sobu i vidi prijatelja kako sjedi pored kreveta, naslonjen na zid i govori tom sto je usao da ne prilazi... onda prikazuju neko malo stvorenje (alien ili sta vec) kako stoji ispred njega i drzi njegova crijeva u rukama...
KPNCTNJAH wrote:Ima sat vremena kako mi se po glavi vrti jedna scena iz filma, ali nemam pojma koji je u pitanju... ne znam ni kad sam gledao, ni da li mi se svidio ili je njesra neko, ali samo hocu da prestanem razmisljati o tome
To me podsjeca na Dreamcather,samo mislim da nije bila spavaca vec wc,nisam siguran.
zaon1 wrote:Bas sam se sjetio nekog filma, kao neki demon u liku covjeka postao predsjednik SADa pa vodio ratove, htio da unisti svijet, nisam siguran jer sam ga bas davno gledao. Mislim da je imao i brata pa su se na kraju njih dvojica borili. Zna li neko
Zna li ko ovaj...radi se o nekom liku, on ko nesto u ratu, pa ostane nepokretan, pa nekim cudom prohoda koristeci nekakve neobicne proteze i taman kad povrati nadu u pokretnost svojih nogu, srusi se i spojevi od tih proteza mu se zabiju u nogu..ili tako nesto?
Kaćunak wrote:Zna li ko ovaj...radi se o nekom liku, on ko nesto u ratu, pa ostane nepokretan, pa nekim cudom prohoda koristeci nekakve neobicne proteze i taman kad povrati nadu u pokretnost svojih nogu, srusi se i spojevi od tih proteza mu se zabiju u nogu..ili tako nesto?
E došao si na pravo mjesto da pitaš, jedan od dražih filmova mi je to