Zna li neko naziv filma???

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Superhikk

#451 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Superhikk »

Milefromneigborhood wrote:Nemogu da se sjetim naslova stari crno bijeli italijanski film nešto kao prljava familija,uglavnom radi se o siromašnoj ali velikoj italijanskoj familiji otac je prodao oko nekom medicinskom institutu i cjeli film premješta lovu i krije je od žene i djece film je više tragedija nego komedija, annyone?
Jesi siguran da je crno bijeli?
Rekao bih ipak da je u koloru, http://www.imdb.com/title/tt0074252/
bull21

#452 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by bull21 »

Zna li neko možda naziv jednog poprilično starog filma. C-B je film. Radi se o nekoj djevojčici čiji je otac u ratu. Ona ga ide svaki dan tražiti u bolnicu i nada se da će ga naći. Sjećam se da na kraju nađe oca i da je on slijep (neki povez preko očiju i nije ju mogao prepoznati). Znam da se film često prije vrtio oko Božića/Nove Godine. Znam da je opis malo štur ali ne mogu se više sjetiti :-D
Dr.Cuddy

#453 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Dr.Cuddy »

duboka_misao wrote:ovo nadjoh na drugoj temi pa i mene zanima koji je film :D
pozdrav svima vama filmskim poznavaocima i onima koji se tako osjecaju

ja imam pitanje, naime, gledao sam nekad daaavno daaavno, sredina osamdesetih, film, evropski cini mi se da je, a radi se o sljedecem, tip je proveo neko vrijeme u zatvoru, nakon sto je pusten, ukrca se na svoju jahtu sam samcat, sa ogromnom kolicinom sampanjca, i nista nije pio osim toga, u medjuvremenu, neko iz aviona u okean izbaci neku hemikaliju, koja dospije u sve svjetske vode, i tako zagadjena uzrokuje impotenciju.

nakon izvjesnog vremena tipu dosadi ploviti, odluci da pristane i da nadje sebi neku prostitutku, udje u kafanu i tako pita a oni ga svi sa cudjenjem gledaju i ne vjeruju, obzirom da su svi impotentni...

to je ukratko to, ako neko ima informaciju kako se taj film zove bio bih zahvalan
http://m.imdb.com/title/tt0071677/

http://en.wikipedia.org/wiki/Percy's_Progress
DancingKing

#454 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by DancingKing »

bull21 wrote:Zna li neko možda naziv jednog poprilično starog filma. C-B je film. Radi se o nekoj djevojčici čiji je otac u ratu. Ona ga ide svaki dan tražiti u bolnicu i nada se da će ga naći. Sjećam se da na kraju nađe oca i da je on slijep (neki povez preko očiju i nije ju mogao prepoznati). Znam da se film često prije vrtio oko Božića/Nove Godine. Znam da je opis malo štur ali ne mogu se više sjetiti :-D
Mala princeza?

Ima više verzija, ove dvije su najpopularnije:

The Little Princess (1939) - Shirley Temple igra glavnu ulogu

A Little Princess (1995) - režiser je Alfonso Cuaron
bull21

#455 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by bull21 »

The Little Princess (1939)

To je taj! Hvala puno :-D
AndreyBlanc

#456 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by AndreyBlanc »

Zaista ne mogu da se sjetim jednog filma,imam samo viziju malu kao kroz maglu,dakle o čemu se radi :
-Glavni lik je zarobljen,te ti neki narko bosovi ga drže zatočenog i odluče se da ga ne ubiju već da bilo koju osobu,prijatelja,poznanika ili čak prolaznika sa kojima bude iole razgovarao ubiju (metak u ćelo) e onda se on njima otme i počne svetit ili tako nešto.Zaista bi mi bilo drago kada bi neko pomogao.
Milefromneigborhood

#457 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Milefromneigborhood »

Superhikk wrote:
Milefromneigborhood wrote:Nemogu da se sjetim naslova stari crno bijeli italijanski film nešto kao prljava familija,uglavnom radi se o siromašnoj ali velikoj italijanskoj familiji otac je prodao oko nekom medicinskom institutu i cjeli film premješta lovu i krije je od žene i djece film je više tragedija nego komedija, annyone?
Jesi siguran da je crno bijeli?
Rekao bih ipak da je u koloru, http://www.imdb.com/title/tt0074252/
Svaka čast majstore davno sam ga gledo možda čak na crno/bjelom tv-u :D
roboth

#458 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by roboth »

Zna li neko kako se zove film u kojem,mislim da se radi o dvoje djece koja koja ostaju kod kuce,njihov otac dolazi kuci i oni igraju kao neku drustvenu igru. Kada bace kocku moraju pomjeriti figuru i kad stanu na neko polje kad procitaju karticu to se i ostvari (nesto tipa horor,fantazija). I kako bacaju kocke,vremenom ostanu sami u svemiru,bore se protiv nekog cudovista. (Na kraju naravno neko od njih pobjedi u toj igri i svi se vrate sretni kuci)
U toku filma im se pridruzi jos jedan lik (kao astronaut koji se izgubio u svemiru i kuca im na vrata). On nesto kasnije opet negdje odlazi.
elmirčo

#459 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by elmirčo »

davno sam gledao, možda sam bio 5-6 razred, a mislim 2002-3 god da je bila, ugl prica je o nekoj ekipi americke vojske koji su jedva prezivjeli neke napade u nekoj zemlji n a bliskom istoku, irak/iran/afganistan/... ugl, boluju od ptsp i sad jedan od njih ce dobiti to neko priznanje americko medjutim svi pricaju razlicite verzije tih napada...
ako iko zna, iko, dobice od mene šta hoće ( naravno nematerijalno ) :mrgreen:
bosanska senzacija

#460 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by bosanska senzacija »

@roboth
Mislim da se radi o filmu imena "Jumanji"

@elmirčo

Da nije "The Manchurian Candidate" sa Denzel Wošingtonom?
roboth

#461 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by roboth »

bosanska senzacija wrote:@roboth
To je taj film. Hvala @bosanska senzacija.
dale cooper

#462 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by dale cooper »

roboth wrote:
bosanska senzacija wrote:@roboth
To je taj film. Hvala @bosanska senzacija.
Ne, ustvari riječ je o filmu Zathura, iako je autor isti i tematika je jako slična Jumanjiju.

Image
kokuz_sa

#463 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by kokuz_sa »

uglavnom gledao sam taj film dok sam bio klinac..
iza 1995-2000

negdje u tim godinama najvjerovatnije

uglavnom

turska porodica zivi u njemackoj
i neki njemac slucajno ubije sina od te porodice..i njegov otac,braca i rodjaci hoce da mu s eosvete da ga ubiju..
al lik dodje kod njih kuci(valjda da se izvine)
i ovi krenu da ga ubiju..a majka kaze nesto tipa
dok je kod nas u kuci odnosit cemo se prema njemu kao prema gostu
i on ne smije izaci odatle da ga ovi ne bi ubili..i ostaje tu neko vrijeme..zaljubi se u zenu od lika kojeg je ubio i ona u njega..

mislim da s efilm zvao berlin,berlin..
al pod tim nazivom mogu samo naci neki seriju na netu al ne i taj film..
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 04/06/2023 21:29, edited 1 time in total.
zaon1

#465 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by zaon1 »

Bas sam se sjetio nekog filma, kao neki demon u liku covjeka postao predsjednik SADa pa vodio ratove, htio da unisti svijet, nisam siguran jer sam ga bas davno gledao. Mislim da je imao i brata pa su se na kraju njih dvojica borili. Zna li neko :?
KPNCTNJAH

#466 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by KPNCTNJAH »

Ima sat vremena kako mi se po glavi vrti jedna scena iz filma, ali nemam pojma koji je u pitanju... ne znam ni kad sam gledao, ni da li mi se svidio ili je njesra neko, ali samo hocu da prestanem razmisljati o tome :D
sjecam se samo jedne scene... lik ulazi u spavacu sobu i vidi prijatelja kako sjedi pored kreveta, naslonjen na zid i govori tom sto je usao da ne prilazi... onda prikazuju neko malo stvorenje (alien ili sta vec) kako stoji ispred njega i drzi njegova crijeva u rukama... :mrgreen:
madtv

#467 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by madtv »

zaon1 wrote:Bas sam se sjetio nekog filma, kao neki demon u liku covjeka postao predsjednik SADa pa vodio ratove, htio da unisti svijet, nisam siguran jer sam ga bas davno gledao. Mislim da je imao i brata pa su se na kraju njih dvojica borili. Zna li neko :?
da nije ovaj:
Megiddo: The Omega Code 2
http://www.imdb.com/title/tt0263728/
ExNihilo

#468 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by ExNihilo »

KPNCTNJAH wrote:Ima sat vremena kako mi se po glavi vrti jedna scena iz filma, ali nemam pojma koji je u pitanju... ne znam ni kad sam gledao, ni da li mi se svidio ili je njesra neko, ali samo hocu da prestanem razmisljati o tome :D
sjecam se samo jedne scene... lik ulazi u spavacu sobu i vidi prijatelja kako sjedi pored kreveta, naslonjen na zid i govori tom sto je usao da ne prilazi... onda prikazuju neko malo stvorenje (alien ili sta vec) kako stoji ispred njega i drzi njegova crijeva u rukama... :mrgreen:

Da nije ovaj?

http://www.imdb.com/title/tt0285531/
Bulvaj

#469 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Bulvaj »

KPNCTNJAH wrote:Ima sat vremena kako mi se po glavi vrti jedna scena iz filma, ali nemam pojma koji je u pitanju... ne znam ni kad sam gledao, ni da li mi se svidio ili je njesra neko, ali samo hocu da prestanem razmisljati o tome :D
To me podsjeca na Dreamcather,samo mislim da nije bila spavaca vec wc,nisam siguran.

http://www.imdb.com/title/tt0285531/
KPNCTNJAH

#470 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by KPNCTNJAH »

Nije Dreamcatcher. :-?
zaon1

#471 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by zaon1 »

madtv wrote:
zaon1 wrote:Bas sam se sjetio nekog filma, kao neki demon u liku covjeka postao predsjednik SADa pa vodio ratove, htio da unisti svijet, nisam siguran jer sam ga bas davno gledao. Mislim da je imao i brata pa su se na kraju njih dvojica borili. Zna li neko :?
da nije ovaj:
Megiddo: The Omega Code 2
http://www.imdb.com/title/tt0263728/
Jeste hvala ti puno ! Usput, preporucujem ti da ga pogledas, mada sam ga davno gledao, valjda ce mi se opet svidjeti :D
Kaćunak

#472 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Kaćunak »

Zna li ko ovaj...radi se o nekom liku, on ko nesto u ratu, pa ostane nepokretan, pa nekim cudom prohoda koristeci nekakve neobicne proteze i taman kad povrati nadu u pokretnost svojih nogu, srusi se i spojevi od tih proteza mu se zabiju u nogu..ili tako nesto?
sgunited

#473 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by sgunited »

http://www.imdb.com/title/tt0203019/

da nije ovo, slabo se sjecam filma ali cini mi se da radnja ide tako samo za taj zadnji dio, pad i to nisam siguran
Kaćunak

#474 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Kaćunak »

sgunited wrote:http://www.imdb.com/title/tt0203019/

da nije ovo, slabo se sjecam filma ali cini mi se da radnja ide tako samo za taj zadnji dio, pad i to nisam siguran
e slican jeste i bardo je film :) ..ali mislim da to nije to..
kod ovog o kojem ja pricam obje noge su mu bile povrijedjene..
ExNihilo

#475 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by ExNihilo »

Kaćunak wrote:Zna li ko ovaj...radi se o nekom liku, on ko nesto u ratu, pa ostane nepokretan, pa nekim cudom prohoda koristeci nekakve neobicne proteze i taman kad povrati nadu u pokretnost svojih nogu, srusi se i spojevi od tih proteza mu se zabiju u nogu..ili tako nesto?
E došao si na pravo mjesto da pitaš, jedan od dražih filmova mi je to :D

http://www.imdb.com/title/tt0096969/

Dobar film :thumbup: Ako je to to :P Ako nije, svejedno preporuka :D
Post Reply