Zna li mozda neko passat
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
SSwfin20
#1 Zna li mozda neko passat
Ljudi pomagajte ako zna neko, maloprije upalim auto (passat 2006 1.9Tdi) posto je bilo hladno jedno 4-5 puta sam dao kontakt da se grijace upale i ugase i kad sam ga upalio auto je puno treslo i ugasioo se i tako tri puta se ugasilo i treslo kao da radi na tri klipa takav je osjecaj i nakon treceg puta samo procepi i poce da radi normalno kao da nista nije bilo...a nikad se ovo prije nije desavalo. I sad pali i radi normalno zasad....ako je neko imao slicnih problema ili ako zna sta je oroblem neka napise bio bih zahvalan....
Sent from my iPhone using Tapatalk
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#2 Re: Zna li mozda neko passat
Podhitno ga na PIK. Elektronika.fin adis wrote:Ljudi pomagajte ako zna neko, maloprije upalim auto (passat 2006 1.9Tdi) posto je bilo hladno jedno 4-5 puta sam dao kontakt da se grijace upale i ugase i kad sam ga upalio auto je puno treslo i ugasioo se i tako tri puta se ugasilo i treslo kao da radi na tri klipa takav je osjecaj i nakon treceg puta samo procepi i poce da radi normalno kao da nista nije bilo...a nikad se ovo prije nije desavalo. I sad pali i radi normalno zasad....ako je neko imao slicnih problema ili ako zna sta je oroblem neka napise bio bih zahvalan....
-
Merengues
#3 Re: Zna li mozda neko passat
Jel ispustao bijeli dim jakog i neugodnog mirisa ? ?
-
SSwfin20
#4 Re: Zna li mozda neko passat
Nisam primijetio al inace kad mi je auto hladno i ako je hladno napolju ispusta bijeli dim, al mislim da to u svakoga ispusta kad je hladno.
-
SSwfin20
#5 Re: Zna li mozda neko passat
Ljudi pomozite ako znate pls sta da radim da li smijem voziti auto, sad sve normalno radi
-
Merengues
#6 Re: Zna li mozda neko passat
Dobro znam da na hladnoci ispusta bijeli dim. Pitam te jer sam imao gotovo identičan problem. Problem je bio u regulatoru pritiska i morao sam jos ocistiti i fino namontirati turbinu. Tako mi je ispocetka samo tresao nekada al hajd nisam obraćao pažnju al kasnije je krenuo u toku vožnje gasit turbinu pa se trest u vožnji.
-
FuzzyLojak
#7 Re: Zna li mozda neko passat
Provjeri kablove koji idu na svjecice.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#8 Re: Zna li mozda neko passat
TDI i svječice.FuzzyLojak wrote:Provjeri kablove koji idu na svjecice.
-
Merengues
#9 Re: Zna li mozda neko passat
arman1 wrote:TDI i svječice.FuzzyLojak wrote:Provjeri kablove koji idu na svjecice.![]()
-
SSwfin20
#10 Re: Zna li mozda neko passat
Heh ja se ne razumijem puno u auta al znam da disel nema svjecice 
-
SSwfin20
#11 Re: Zna li mozda neko passat
Nije nista posebno pusilo a ni smrdilosve ok samo se zatrese i ugasi. A vidjecu kako ce se sutra ujutru ponasati kad bude opet hladno autoMerengues wrote:Dobro znam da na hladnoci ispusta bijeli dim. Pitam te jer sam imao gotovo identičan problem. Problem je bio u regulatoru pritiska i morao sam jos ocistiti i fino namontirati turbinu. Tako mi je ispocetka samo tresao nekada al hajd nisam obraćao pažnju al kasnije je krenuo u toku vožnje gasit turbinu pa se trest u vožnji.
-
Merengues
#12 Re: Zna li mozda neko passat
Ma dobro ako nije ispustao gasove nije problem s turbinom. Al svakako ako ti se bude ponavljalo vozi serviseru on ce ti puno bolje reci sta i kako od mene ili nekog od forumasa sa svjecicama 
-
SSwfin20
#13 Re: Zna li mozda neko passat
Da li je moguce da je sta zato sto sam vise puta davao kontakt pa pumpa svaki put bacila gorivo ili mozda sta do zraka?????
-
SSwfin20
- Katcha_Vendy
#15 Re: Zna li mozda neko passat
Da nije bobina otisla, ona prva...
-
Merengues
#16 Re: Zna li mozda neko passat
Može bit da ti nije htio vući gorivo.. Nevjerujem da je problem zato sto si davao vise puta kontakt. Ali simptom ukazuje da je moguce da nije mogao povući gorivo pa se ugasi. A to može voditi ka milijun stvarifin adis wrote:Da li je moguce da je sta zato sto sam vise puta davao kontakt pa pumpa svaki put bacila gorivo ili mozda sta do zraka?????
- spreca
#17 Re: Zna li mozda neko passat
Zato si to sa kontaktom ponavljo nekoliko puta?fin adis wrote:Da li je moguce da je sta zato sto sam vise puta davao kontakt pa pumpa svaki put bacila gorivo ili mozda sta do zraka?????
-
Merengues
#18 Re: Zna li mozda neko passat
spreca wrote:Zato si to sa kontaktom ponavljo nekoliko puta?fin adis wrote:Da li je moguce da je sta zato sto sam vise puta davao kontakt pa pumpa svaki put bacila gorivo ili mozda sta do zraka?????
A koto cojik malo grijace podgrijat
-
SSwfin20
#19 Re: Zna li mozda neko passat
Tacno jer je auto bilo bas hladno i nije palheno 11satiMerengues wrote:spreca wrote:Zato si to sa kontaktom ponavljo nekoliko puta?fin adis wrote:Da li je moguce da je sta zato sto sam vise puta davao kontakt pa pumpa svaki put bacila gorivo ili mozda sta do zraka?????
- spreca
#20 Re: Zna li mozda neko passat
pa zna se valjda kako se startuje dizel............aj mislim da ga bas zajebava ono skljocanje bez veze.......elektronika je ionako osjetljiva u autima...........ma mi moramo nesto svoje izmisliti...dzaba upute proizvodjacaMerengues wrote:spreca wrote:Zato si to sa kontaktom ponavljo nekoliko puta?fin adis wrote:Da li je moguce da je sta zato sto sam vise puta davao kontakt pa pumpa svaki put bacila gorivo ili mozda sta do zraka?????
-
Merengues
#21 Re: Zna li mozda neko passat
[quote="spreca"
pa zna se valjda kako se startuje dizel............aj mislim da ga bas zajebava ono skljocanje bez veze.......elektronika je ionako osjetljiva u autima...........ma mi moramo nesto svoje izmisliti...dzaba upute proizvodjaca[/quote]

pa zna se valjda kako se startuje dizel............aj mislim da ga bas zajebava ono skljocanje bez veze.......elektronika je ionako osjetljiva u autima...........ma mi moramo nesto svoje izmisliti...dzaba upute proizvodjaca[/quote]
- spreca
#22 Re: Zna li mozda neko passat
sta ima veze sto je hladno......imas onu zutu lampicu kad das kontakt.........kad se ugasi onda palis auto.........to sto vise puta skljocnes nece ono brze upaliti............i -5C nije hladno...........dizeli ovdje kod mene(rusija)pale i na -35Cfin adis wrote: Tacno jer je auto bilo bas hladno i nije palheno 11sati
-
SSwfin20
- spreca
#24 Re: Zna li mozda neko passat
Ne skrecemo sa teme......jebiga igras se ko malo dijete i onda ti nije pravo kad ti neko nesto kaze...........idi u VW servis ili negdje na dijagnostiku.....ovako mozemo nagadjati do kijametskog dana
-
SSwfin20
#25 Re: Zna li mozda neko passat
ako se bude opet ponavljalo moracu u servis...a probao sam sad palio ponovo sve ok
nadam se da ce i ostati tako