ZNA LI IKO OTKUD VODA U VRATIMA KOD MEGANA II 2006

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

ADO-SA

#1 ZNA LI IKO OTKUD VODA U VRATIMA KOD MEGANA II 2006

Post by ADO-SA »

Pojavljuje se naravno kad su vece kise,bude u unutrasnjosti vrata oko pola case vode?????
Blobi

#2 Re: ZNA LI IKO OTKUD VODA U VRATIMA KOD MEGANA II 2006

Post by Blobi »

To ti je Renault (French engineering), Le Plastique...
Grga07

#3 Re: ZNA LI IKO OTKUD VODA U VRATIMA KOD MEGANA II 2006

Post by Grga07 »

kod velike vecine :D auta ima rupica na dnu vrata, kad otvoris vrata i podvuces se vidis je,odprilke na sredini doneg ruba vrata, napravljenaje sa ulogom da iscuri voda ako se provuce pored stakla i sl,pa je kod tebe mozda zacepljena, pogledaj to...
pozz
NEOPLAN

#4 Re: ZNA LI IKO OTKUD VODA U VRATIMA KOD MEGANA II 2006

Post by NEOPLAN »

Imas odvod vode sa sofersajbe koji se nalazi negdje ispod brisaca, tu se nakupi trulog lisca i zacepi i onda voda prolazi kroz vodove kroz koje prolaze kablovi u vrata.....nista strasno, samo redovno cistiti te vodove i rijesen problem. Inace, ovo je poznat problem na Meganeu i Renault je zbog tog propusta izdao naredbu svojim ovlastenim servisima da se ovi propusti ciste pri svakom redovnom servisu. E sad, koliko se ovi nasi krimosi toga pridrzavaju, stvarno ne znam....
drndalo

#5 Re: ZNA LI IKO OTKUD VODA U VRATIMA KOD MEGANA II 2006

Post by drndalo »

Blobi, ako ne mozes pomoci covjeku na konkretno pitanje, ne troluj temu... Meni se slicno desavalo sa tvojim omiljenim VW-om... Jettom... Keder oko zadnje sajbe, spoj, s donje strane sajbe, a s gornje strane gepeka... Rijeseno zvakacom gumom koja je posluzila kao cep...

U BMW-u mi je kaseta ispred suvozaca znala biti kao bazen, jer je bila kao ladica od plastike, iz 1 komada... Zacepio se otvor za odvod vode ispod prednje sajbe u motornom prostoru, ona plastika koja sluzi kao oluk, pa je vodi tuda bilo najlakse... Voda uvijek nadje put... Kad smo to skontali i otcepili rupu od starog trulog napadalog lisca, problem rijesen...

Uglavnom, polako skini oblogu vrata, i sipajte vodu izvana. Trebali bi vidjeti kuda ulazi, a onda i skontati kako to rijesiti...
ADO-SA

#6 Re: ZNA LI IKO OTKUD VODA U VRATIMA KOD MEGANA II 2006

Post by ADO-SA »

ok sutra cu provjeriti,i nadam se da je samo to u pitanju hehe,hvala vam!!!
citroen

#7 Re: ZNA LI IKO OTKUD VODA U VRATIMA KOD MEGANA II 2006

Post by citroen »

Blobi wrote:To ti je Renault (French engineering), Le Plastique...
ih blento jedan,ovako da ti kazem.....sprdaj se ti sa french engineering,ali ti nisi ni jednom francuskom inzenjeru ni do koljena,naravno poslom kojim se bavis a kad si tako pametan i kad znas lupati o auto industriji,kad imas briljantne inzinjerske ideje vezane za auto industriju daj nam napravi jedan auto,bicemo zadovoljni da kvalitetom bude kao Maple ili primijeni te njemacke inzinjerske kvalitete pa da vidimo dali si zaista "BEAUTIFUL MIND" :D :D kako si se predstavio u reklami :lol: :lol: :lol: sorry pobjegoh od temme :bih: :bih: :bih:
Blobi

#8 Re: ZNA LI IKO OTKUD VODA U VRATIMA KOD MEGANA II 2006

Post by Blobi »

drndalo wrote:Blobi, ako ne mozes pomoci covjeku na konkretno pitanje, ne troluj temu... Meni se slicno desavalo sa tvojim omiljenim VW-om... Jettom... Keder oko zadnje sajbe, spoj, s donje strane sajbe, a s gornje strane gepeka... Rijeseno zvakacom gumom koja je posluzila kao cep...
Ne trolam temu. Konkretno sam mu odgovorio na pitanje, da konkretnije ne moze. Ne postoji moj omiljeni VW.
citroen wrote:ih blento jedan,ovako da ti kazem.....sprdaj se ti sa french engineering,ali ti nisi ni jednom francuskom inzenjeru ni do koljena,naravno poslom kojim se bavis a kad si tako pametan i kad znas lupati o auto industriji,kad imas briljantne inzinjerske ideje vezane za auto industriju daj nam napravi jedan auto,bicemo zadovoljni da kvalitetom bude kao Maple ili primijeni te njemacke inzinjerske kvalitete pa da vidimo dali si zaista "BEAUTIFUL MIND" :D :D kako si se predstavio u reklami :lol: :lol: :lol: sorry pobjegoh od temme :bih: :bih: :bih:
Tebe sam cekao Citroen :D. Da ja tebi kazem, bold/enlarged je viska... Gdje je to dostojanstvo brate?

A ta prica o inzinjeringu... Nisam se specijalizovao za autoindustriju, tako da je visak to tvoje laprdanje i spika.

Francuski auti su nekvalitetni. Ne trebam bit inzinjer da cujem onaj kriticni zvuk otvaranja/zatvaranja vrata nakon godine dana vozenja auta. Kad pod rukom imam "lagana" vrata, savitljiv blatobran, pretvrdu plastiku dashboarda, ruzno osvjetljenje, neprecizni lohotni mjenjac od "po" metra sa onom kvakicom koju moram povuc da ubacim u rikverc, tipke koje jednostavno ne "uklapaju" kako zelim, i toliko toga... Jednostavno prijatelju, to je ono sto fali Francuzima. A da ne pricam o neprakticnosti interijera i divljem "neplanskom" dizajnu i rasporedu.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#9 Re: ZNA LI IKO OTKUD VODA U VRATIMA KOD MEGANA II 2006

Post by Romeo 80 »

Blobi wrote:
drndalo wrote:Blobi, ako ne mozes pomoci covjeku na konkretno pitanje, ne troluj temu... Meni se slicno desavalo sa tvojim omiljenim VW-om... Jettom... Keder oko zadnje sajbe, spoj, s donje strane sajbe, a s gornje strane gepeka... Rijeseno zvakacom gumom koja je posluzila kao cep...
Ne trolam temu. Konkretno sam mu odgovorio na pitanje, da konkretnije ne moze. Ne postoji moj omiljeni VW.
citroen wrote:ih blento jedan,ovako da ti kazem.....sprdaj se ti sa french engineering,ali ti nisi ni jednom francuskom inzenjeru ni do koljena,naravno poslom kojim se bavis a kad si tako pametan i kad znas lupati o auto industriji,kad imas briljantne inzinjerske ideje vezane za auto industriju daj nam napravi jedan auto,bicemo zadovoljni da kvalitetom bude kao Maple ili primijeni te njemacke inzinjerske kvalitete pa da vidimo dali si zaista "BEAUTIFUL MIND" :D :D kako si se predstavio u reklami :lol: :lol: :lol: sorry pobjegoh od temme :bih: :bih: :bih:
Tebe sam cekao Citroen :D. Da ja tebi kazem, bold/enlarged je viska... Gdje je to dostojanstvo brate?

A ta prica o inzinjeringu... Nisam se specijalizovao za autoindustriju, tako da je visak to tvoje laprdanje i spika.

Francuski auti su nekvalitetni. Ne trebam bit inzinjer da cujem onaj kriticni zvuk otvaranja/zatvaranja vrata nakon godine dana vozenja auta. Kad pod rukom imam "lagana" vrata, savitljiv blatobran, pretvrdu plastiku dashboarda, ruzno osvjetljenje, neprecizni lohotni mjenjac od "po" metra sa onom kvakicom koju moram povuc da ubacim u rikverc, tipke koje jednostavno ne "uklapaju" kako zelim, i toliko toga... Jednostavno prijatelju, to je ono sto fali Francuzima. A da ne pricam o neprakticnosti interijera i divljem "neplanskom" dizajnu i rasporedu.
Ti u francuskom autu nisi bio još od vladavine Charle De Gaulla... :roll:
ranger

#10 Re: ZNA LI IKO OTKUD VODA U VRATIMA KOD MEGANA II 2006

Post by ranger »

Blobi wrote:

jah.. stvarno ne valjaju francuzi nista... propade im autoindustrija... citava evropa je glupa.... mi smo najpametniji narod....samo mi znamo da francuzi ne valjaju.... :run:
vnm

#11 Re: ZNA LI IKO OTKUD VODA U VRATIMA KOD MEGANA II 2006

Post by vnm »

za one koji znaju njemacki, evo jedna tema gdje je tip iz passata izvukao 12l vode jer mu je bio zacepljen odvod.

http://www.motor-talk.de/forum/nach-was ... 60012.html

ima takvih tema milion na motor-talk forumu, ne samo za VW ili francuze.
citroen

#12 Re: ZNA LI IKO OTKUD VODA U VRATIMA KOD MEGANA II 2006

Post by citroen »

Blobi wrote:

De molim te salji mailove francuzima i govori im kako se auto pravi,ukazi gdje greske prave,vidim da si izuzetno dobro upucen u sve nekvalitete francuskih auta,sretno ti bilo :lol: :lol: :lol:
Blobi

#13 Re: ZNA LI IKO OTKUD VODA U VRATIMA KOD MEGANA II 2006

Post by Blobi »

ranger wrote:jah.. stvarno ne valjaju francuzi nista... propade im autoindustrija... citava evropa je glupa.... mi smo najpametniji narod....samo mi znamo da francuzi ne valjaju.... :run:
Pa ne rekoh da ne valjaju nista, samo da nisu kvalitetni. Ali eto, barem im je cijena manje vise realna (uz izuzetke - Peugeot). Servisiranje precesto, otkazivanje dijelova takodjer.
citroen wrote:De molim te salji mailove francuzima i govori im kako se auto pravi,ukazi gdje greske prave,vidim da si izuzetno dobro upucen u sve nekvalitete francuskih auta,sretno ti bilo :lol: :lol: :lol:
A ti bas kompleksas... Imam Lagunu (ja sam 100% vlasnik, moja firma), i jedini auto na svijetu (za koji znam) kojem blagim pritiskom ruke mozes ulupit blatobran. Nakon dvije godine, vrata "tarlahaju" i gruhaju. Al haj, neka vama francuza vasih :lol: :lol:
ranger

#14 Re: ZNA LI IKO OTKUD VODA U VRATIMA KOD MEGANA II 2006

Post by ranger »

Blobi wrote:
ranger wrote:jah.. stvarno ne valjaju francuzi nista... propade im autoindustrija... citava evropa je glupa.... mi smo najpametniji narod....samo mi znamo da francuzi ne valjaju.... :run:
Pa ne rekoh da ne valjaju nista, samo da nisu kvalitetni. Ali eto, barem im je cijena manje vise realna (uz izuzetke - Peugeot). Servisiranje precesto, otkazivanje dijelova takodjer.
citroen wrote:De molim te salji mailove francuzima i govori im kako se auto pravi,ukazi gdje greske prave,vidim da si izuzetno dobro upucen u sve nekvalitete francuskih auta,sretno ti bilo :lol: :lol: :lol:
A ti bas kompleksas... Imam Lagunu (ja sam 100% vlasnik, moja firma), i jedini auto na svijetu (za koji znam) kojem blagim pritiskom ruke mozes ulupit blatobran. Nakon dvije godine, vrata "tarlahaju" i gruhaju. Al haj, neka vama francuza vasih :lol: :lol:
neam fakat obicaj se prepucavat al te price su nigdje veze...
obrati malo paznju na haube opel kadetta, kod djela iznad znaka, 80% ih je ulubljeno...
jarane nasloni se na bilo koje pod nezgodnim uglom ulubit ce se.
btw a opet, to je neko mjerilo kvaliteta :roll: .... nigdje veze... mozda grijesim, al ja u svom autu sjedim na sjedistima, ne na blatobranima ili ostalim djelovima skoljke :skoljka:
citroen

#15 Re: ZNA LI IKO OTKUD VODA U VRATIMA KOD MEGANA II 2006

Post by citroen »

Blobi wrote:
Image

zivjele kockaste glave BLOBI :lol: :lol:
Blobi

#16 Re: ZNA LI IKO OTKUD VODA U VRATIMA KOD MEGANA II 2006

Post by Blobi »

ranger wrote:neam fakat obicaj se prepucavat al te price su nigdje veze...
obrati malo paznju na haube opel kadetta, kod djela iznad znaka, 80% ih je ulubljeno...
jarane nasloni se na bilo koje pod nezgodnim uglom ulubit ce se.
btw a opet, to je neko mjerilo kvaliteta :roll: .... nigdje veze... mozda grijesim, al ja u svom autu sjedim na sjedistima, ne na blatobranima ili ostalim djelovima skoljke :skoljka:
Ko je pomenuo kadeta? U svojoj prici u obzir ne uzimam nista starije od 10 god.

citroen wrote:Image

zivjele kockaste glave BLOBI :lol: :lol:
Koji kompleksas... :lol: :zjev:
drndalo

#17 Re: ZNA LI IKO OTKUD VODA U VRATIMA KOD MEGANA II 2006

Post by drndalo »

Hajd' prestanite trolovat covjeku temu glupostima... Ne volis francuze jer su nekvalitetni. Prodaj tu Lagunu, i kupi sta ti je kvalitetno.

Ja sam covjeku iznio 2 svoja iskustva s vodom u autima, slucajno oba njemacka, ne slucajno oba starija od 10 godina u tim momentima... Jednom zacepljenje, jednom keder...
Better Man

#18 Re: ZNA LI IKO OTKUD VODA U VRATIMA KOD MEGANA II 2006

Post by Better Man »

Blobi wrote:

Francuska auta nekvalitetna. E odavno nisam pročitao veću glupost i svaki komentar na istu nema smisla. Za 3 godine sa svojim francuzem nisam imao ni najmanji problem i vrata se sasvim fino zatvaraju i imaju normalan zvuk zatvaranja. Nema auta kod kojeg nije savitljiv blatobran, samo kod francuza ga mozes sam vratit u prvobitno stanje, bez da ima ikakvog traga da je bio udubljen. Drži se ti VW traktora, a francuska auta ostavi onima koji vole udobnu vožnju i koji znaju šta je auto.
frngla

#19 Re: ZNA LI IKO OTKUD VODA U VRATIMA KOD MEGANA II 2006

Post by frngla »

bez ljutnje vozacima francuskih auta, ali realno zaostajali su za njemackim, italijanskim, pa i japanskim automobilima uvijek, krenite od 80-ih, pa dalje...

back to topic

ja vjerujem da je rupica na vratima zacepljena u dnu dole (i ne mislim da je to zato sto auto ne valja :lol: svakom se to moze desiti)

zivjeli :)
Blobi

#20 Re: ZNA LI IKO OTKUD VODA U VRATIMA KOD MEGANA II 2006

Post by Blobi »

drndalo wrote:Hajd' prestanite trolovat covjeku temu glupostima... Ne volis francuze jer su nekvalitetni. Prodaj tu Lagunu, i kupi sta ti je kvalitetno.

Ja sam covjeku iznio 2 svoja iskustva s vodom u autima, slucajno oba njemacka, ne slucajno oba starija od 10 godina u tim momentima... Jednom zacepljenje, jednom keder...
Za te pare i po tim pogodnostima smo tad kupili Lagunu (Renault finansiranje). Posteno, tad nije bilo nista povoljnije. Da se razumijemo, zaista se nista nije kvarilo (nije ni presla puno doduse), ali kvalitet izrade jednostavno odgovara svoti koju sam izvalio za to vozilo. Nisam ni ocekivao bolje... Samo mi je plasticni blatobran izvadio zivac, "mlohava" lagana vrata.

P.S. Pokvario se podizac vozacevog stakla...
respo

#21 Re: ZNA LI IKO OTKUD VODA U VRATIMA KOD MEGANA II 2006

Post by respo »

pa ako ti ja kazem sta se sve kvarilo u sluzbenog passata u mojoj firmi cini mi se da je 2007 ili 2008 godina bilo ko ko ne zna sta je auto pitao bi jeli to najgore auto na svijetu?

daj blobi ti stvarno imas izgleda neki kompleks od francuza

za ovog sto pominje da fr vozila zaostaju za svabama se bas i ne bi slozio
ko je bas 80-ih pravio najbolje gti motore
legendarni 205gti koji i danas poslije 20 godina nije bas za otpisati a jos zastarjela tehnologija pregazen vremenom itd
hocemo dalje?
Blobi

#22 Re: ZNA LI IKO OTKUD VODA U VRATIMA KOD MEGANA II 2006

Post by Blobi »

respo wrote:pa ako ti ja kazem sta se sve kvarilo u sluzbenog passata u mojoj firmi cini mi se da je 2007 ili 2008 godina bilo ko ko ne zna sta je auto pitao bi jeli to najgore auto na svijetu?

daj blobi ti stvarno imas izgleda neki kompleks od francuza

za ovog sto pominje da fr vozila zaostaju za svabama se bas i ne bi slozio
ko je bas 80-ih pravio najbolje gti motore
legendarni 205gti koji i danas poslije 20 godina nije bas za otpisati a jos zastarjela tehnologija pregazen vremenom itd
hocemo dalje?
Sluzbena vozila su posebna prica, jos ako ih voze "nizi" sluzbenici koji su sjeli "u makinu", pa "deru sluzbeno". Moja Laguna se stvarno nije kvarila (da kucnem, svaka cast), dva covjeka je voze samo na duza putovanja. Helem, takav Passat (2006) god., kad ga odrzavas redovno i kvalitetno je i vise nego zahvalan auto (kao i svaki drugi). Medjutim, francuzi su ispod njemaca, kako god da okrenes.

I ne pozivaj se na prosli vijek, danas je 2010. god. I opet smatram da je to nebuloza jer je tad BMW bio neprikosnoven na polju motora.

Ja imam kompleks od tipova koji tvrde da francuzi prave aman kvalitetna auta, nepoderiva, nema dalje od njih po udobnosti, a u sustini kamara tvrde plastike koja skripi.
respo

#23 Re: ZNA LI IKO OTKUD VODA U VRATIMA KOD MEGANA II 2006

Post by respo »

e vidis ja imam kompleks od tipova koji samo jednu marku kuju u zvijezde
blobi=vw
corolla=toyota
posto je corolla promijenio auto i sad vozi mazdu vidjet cemo hoce li nastaviti s mazdom

da se vratim na 80-e
njih pominjem jer je i doticni pominjao bas te 80-e

sto se tice kvarova i odrzavanja
svako ama bas svako auto koje redovno odrzavas bice ispravno koliko toliko
kupi ferarija i ne odrzavaj ga dobit ces krntiju koja ne valja ni 5 para i komotno se onda moze staviti na listu zajedno i sa vw-om i sa dacijom i sa bilo kojim drugim autom

ako pogledas 2010 vidjet ces da i vw i mercedes i francuzi i japanci i ameri prave opozive auta jer imaju faricku gresku
znaci sve je to kakvo te auto zapadne sa proizvodne trake kupimo isto auto isti dan tebe super sluzi a ja svog parkirao u servis

ne kazem da prave nepoderiva auta ali reci da prave nekvalitetna je ravno komentarisanju djeteta od 10 godina

sva auta imaju svoje prednosti i mane pa ce tako svako u vw pohvaliti njemacki kvalitet francuzu udobnost talijanu dizajn itd a tako isto ce reci francuzi i talijani se kvare i skupi za odrzavanje ovima ne valja ovo ovima ono itd

a sve su to vecinom price rekla kazala
frngla

#24 Re: ZNA LI IKO OTKUD VODA U VRATIMA KOD MEGANA II 2006

Post by frngla »

a inace tipo gran turismo, golf mk2 gti, polo gti, golf g60, suzuki swift gti, to je sve losa tehnologija :)
nemoj da lazes sam sebe, francuska auta nikada nisu bila nista specijalno (nisam zaludjeni fauve, samo da se zna) i uvijek su kaskali za ostatkom :) jedino na sta su se vadili, neke hidraulike, koje su se vrlo cesto kvarile, digitalne gluposti, koje su se takodjer kvarile itd.

a ti druze kad otkrijes koja je glupost u pitanju s tom vodom (posto vjerujem da je nesto smijesno, jedino ako neko nije dobro zazdio to auto) javi nam :)

ps zamalo da ne ubrojim lancia delta turbo integrale :D
respo

#25 Re: ZNA LI IKO OTKUD VODA U VRATIMA KOD MEGANA II 2006

Post by respo »

frngla
da te pitam sta si po zanimanju?

ja ako ti kazem da sam zavrsio skolu vezano za auta mogu ti reci da je pezoov gti bio ispred svih ostalih
ja uopste nisam rekao da je nabrojano smece ali je gti pezoov bio bolji od nabrojanih

jah eto samo se cesto kvarile stvari kod francuza ostali svetinja

kao sto gore napomenuh mrzim ljude koji generalizuju i gledaju na neke stvari kroz stereotipe
vw extra dobar a francuzi su smece jel tako

ps pezoov gti iz 80-ih
Post Reply