Zmije!!!

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
striker

Post by striker »

walkabout wrote:Prica mi jaran sta mu se desilo:

Vozim se ja u autu sa zenom, prituzilo mi, ne mogu vise durat. Stanem pokraj jednog sumarka, u sumarak, jedva stigoh da se ne upisham. Huh, koje olaksanje, i taman ja zavrsio kad ugledam zmiju na grani, tacno ispred gdje sam pisho. Ukocim se ja i paralisem od straha, a zmija ni pet ni sest, cap za moju muskost. Ja poludio od straha, ali ne mogu da se maknem, mislim, mati mila, umrijecu a zmija navalila. Iako okamenjen, do mene dopre da ne osjecam zmijine zube - kad ono skontam, ovo stara zmija, nema zuba, svi joj pospadali. Hmmm, cekaj, cekaj, ovo i nije toliko loshe.

Kad sam se vratio u auto, zena pita: "Sto si se toliko zabavio? Jesil se olakso?"
"Zheno, sad da umrem, ne zhalim!" :D
He he ovo je neka lovačkošoferska :-D
mostarac

Post by mostarac »

Njegovo visocanstvo BLAVOR - cesto ga mjesaju za zmijom, a u sustini je guster isto kao i slijepic.

Image

Image

A evo i slijepica

Image

Zmija je bez konkurencije za mene najljepsa zivotinja koju poznajem.
danas

Post by danas »

:cry:
mostarac

Post by mostarac »

Image Image Image Image Image

HERCEGOVKE NA KAFI

:lol: :lol: :lol:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Shoshana

Post by Shoshana »

:lol: :lol:

Ovo me podsjeti, kad sam doselila ovdje, nako, u naletu planiranja reagovanja u eventualnim kriznim situacijama, stanem ti se ja raspitivati kod co'eka mi o situaciji u Kvibeku...

- Imal' zemljotresa?
- Nema.
- Imal' uragana?
- Nema
- Imal' poplava?
- Nema (bar ne ovdje gdje smo mi).
- Imal' zmija?
- Nema.....

I tako ti ja kontam kako zivim u perfektnoj zemlji, sve dok lani, vracajuci se s posla zamal' nogu ne stavim na nAku zmijurinu :cry: Razvukla se, covjece, ko trakavica posred trotoara :shock: Preko metar u njoj, zivotam'.

Tu ti se ja zanogetam kuci (jebo Ben Dzonsona) i s vrata se udarim dernjaciti po co'eku :x :x :x

Vaki si, naki si, lazovcino nijedna prepredena, 'oces da me se otarasis, mal' me srce ne spuca....!!! Jedna glava - hiljadu jezika 8-)

- Ti si meni rek'o da ovdje nema zmija!
- Pa.... i nema?!
- A sta je ono na cesti, 'bem te corava?! Narasla glista? :oops:
- Aaaaaaaaa :D Mais, c'est pas un serpent, c'est une couleuvre :-D (otprilike kao - to nije zmija - to ti je smuk :oops: )

Tri dana nisam s njim pricala, a po livadama sto sam hodala - hodala sam :oops:
Nek su sve one zive i zdrave, samo daleko im lijepa kuca od mene!
mostarac

Post by mostarac »

Dodji ti u Hercegovinu bona. U nas nema nijedne :D

Image
danas

Post by danas »

mostarac wrote: Zmija je bez konkurencije za mene najljepsa zivotinja koju poznajem.
:oops:

necu nista reci :lol: :lol: :lol: :lol:
mostarac

Post by mostarac »

danas wrote:
mostarac wrote: Zmija je bez konkurencije za mene najljepsa zivotinja koju poznajem.

ti jesi zmija, to sam ti reko, al ne spadas u kategoriju koja me odusevljava. Ti si vise onako kao izrod :D
danas

Post by danas »

mostarac wrote:
danas wrote:

ti jesi zmija, to sam ti reko, al ne spadas u kategoriju koja me odusevljava. Ti si vise onako kao izrod :D
aha :D :D :D
mostarac

Post by mostarac »

danas wrote:
mostarac wrote:
danas wrote: :oops:

blavore :D
danas

Post by danas »

mostarac wrote:
danas wrote:
mostarac wrote: ti jesi zmija, to sam ti reko, al ne spadas u kategoriju koja me odusevljava. Ti si vise onako kao izrod :D
slobodno me zovi visocanstvo :D :D :D :P
mostarac

Post by mostarac »

danas wrote:
mostarac wrote:
danas wrote: aha :D :D :D
slobodno me zovi visocanstvo :D :D :D :P
ne mogu, jos se nisi opredjelila :D
danas

Post by danas »

ne unistavaj covjeku temu nepasti nijedna :D znaju svi da si zbog mene zmije zavolio :lol:
a bjez sad, ne motaj mi se vise oko nogA :D :P
mostarac

Post by mostarac »

danas wrote:ne unistavaj covjeku temu nepasti nijedna :D znaju svi da si zbog mene zmije zavolio :lol:
Ti si razlog zasto ljudi ne vole zmije, a ni ja tu vrstu, oko noga ti se ne motam, nego vezem sveze na tenama, a ti si se javila da covjeku razvalis temu, kao uostalom sto i sve razvalis cega se dotaknes :D

Gluho bilo kad bi tebi dali sifru od americkog nuklearnog naoruzanja. Razbila bi Zemlju ko beba zvecku :D
danas

Post by danas »

mostarac wrote:
danas wrote:ne unistavaj covjeku temu nepasti nijedna :D znaju svi da si zbog mene zmije zavolio :lol:
Ti si razlog zasto ljudi ne vole zmije, a ni ja tu vrstu, oko noga ti se ne motam, nego vezem sveze na tenama, a ti si se javila da covjeku razvalis temu, kao uostalom sto i sve razvalis cega se dotaknes :D

Gluho bilo kad bi tebi dali sifru od americkog nuklearnog naoruzanja. Razbila bi Zemlju ko beba zvecku :D
nek si i ti jednu reko a da nisi slago :D :D :D
mostarac

Post by mostarac »

danas wrote:
mostarac wrote:

nek si i ti jednu reko a da nisi slago :D :D :D
nije se mislilo u smislu da si zajebana, nego da se hljeba ne znas najes' a da se ne pokapas :D
realna do boli

Post by realna do boli »

Jesam li vam rekla da sam vidjela zmiju :x
mostarac

Post by mostarac »

dva posta iznad tebe :lol: :lol: :lol: :lol:
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

@realna do boli
ako se iko boji zmija onda sam to ja.
ovdje u Skandinaviji se ljudi boje paukova (a ja ih jos zovem drage baje :D :lol: ), kad bi morali birati izmedju pauka i zmije oni bi izabrali zmiju :shock: ... ja ih cak ni na tv-u ne smijem gledati. :-?
Skyfox

Post by Skyfox »

Meni su uvijek govorili kako se sumski svijet drzi podalje od ljudi, i da se razbjeze prije nego ih vidis...

Jednom s rajom isao na vikendicu, ja zadnji u koloni, napravim korak kad izmedju nogu projuri zmija, i to kojom brzinom. Dok sam ja dreknuo ZMIJAaa... i dok su svi pobacali ruksake ili sta je vec ko nosio i razbjezali se ona je nestala u vidu magle... :shock:

Uglavno teorija da se sumska bica drze podalje od ljudi pade u vodu... :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Skyfox wrote:Meni su uvijek govorili kako se sumski svijet drzi podalje od ljudi, i da se razbjeze prije nego ih vidis...

Jednom s rajom isao na vikendicu, ja zadnji u koloni, napravim korak kad izmedju nogu projuri zmija, i to kojom brzinom. Dok sam ja dreknuo ZMIJAaa... i dok su svi pobacali ruksake ili sta je vec ko nosio i razbjezali se ona je nestala u vidu magle... :shock:

Uglavno teorija da se sumska bica drze podalje od ljudi pade u vodu... :D
Cek, gdje si ono sreo tu zmiju? :-) :-)
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

ja sam jos prije 3-4 godine vidjela jednu zmiju kad sam isla na izlet i od tada idem svugdje ali ne do tog mjesta. :D
bojim se da me ceka na istom mjestu. :lol: :lol:
shin

Post by shin »

mostarac wrote:Image Image Image Image Image

HERCEGOVKE NA KAFI

:lol: :lol: :lol:
Image Image Image Image Image
mostarac

Post by mostarac »

cHupjahalic@ wrote:ja sam jos prije 3-4 godine vidjela jednu zmiju kad sam isla na izlet i od tada idem svugdje ali ne do tog mjesta. :D
bojim se da me ceka na istom mjestu. :lol: :lol:
naravno da te ceka, a kazu da su ih aerodromi puni ove godine :lol:
Post Reply