zmbt i zaplesimo i hayat
Moderator: anex
-
Ublehas
#1 zmbt i zaplesimo i hayat
Divne emisije, vrlo edukativne i korisne za (mozak) jednog prosjecnog bosanca, a jos, mos' mislit, pomazu da se iskopaju neotkriveni talenti, blago narodu ko ovako nesto ima. A voditeljica Sejla upotpunjuje to onako sve zajedno da izgleda. .... Blago nama, neka nama hljeba i igara.
- DaysleepeR
#2 Re: zmbt i zaplesimo i hayat
direktan plagijat britain's got talent ili Hrvatska traži Super Talent kako li se već zove...
doduše samo jednog dijela show-a a to je kad se pojavi neka plesna grupa
ali koncept je isti, maznut kao i ostali hayatovi šouovi
tročlani "karizmatični" žiri (po uzoru na Mrlića, Enisa i Badićku) te glasanje raje itd. itd.
odron...
dajte hayatovci izmislite nešto originalno i nešto što konceptom nije za nane
zmbt plagijat sve i jednog takvog licenciranog show-a
dajte kupite licencu, ne kradite...
doduše samo jednog dijela show-a a to je kad se pojavi neka plesna grupa
ali koncept je isti, maznut kao i ostali hayatovi šouovi
tročlani "karizmatični" žiri (po uzoru na Mrlića, Enisa i Badićku) te glasanje raje itd. itd.
odron...
dajte hayatovci izmislite nešto originalno i nešto što konceptom nije za nane
zmbt plagijat sve i jednog takvog licenciranog show-a
dajte kupite licencu, ne kradite...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3 Re: zmbt i zaplesimo i hayat
iako je moj moto da je sve izmišljeno i da se ne treba truditi nego samo pogledati u knjige
ipak ostaje pitanje kako ljudi na zapadu imaju ideje a naši samo kopiraju

ipak ostaje pitanje kako ljudi na zapadu imaju ideje a naši samo kopiraju
- DaysleepeR
#4 Re: zmbt i zaplesimo i hayat
pa kad ih "osmišlja" arduana koja ima životnog iskustva ogromnog 
njeno životno iskustvo je da sjedi kod kuce i gleda tv
njeno životno iskustvo je da sjedi kod kuce i gleda tv
- General_Jackson
#5 Re: zmbt i zaplesimo i hayat
Ma nije problem u (ne)kvalitetu ili neoriginalnosti samih emisija tog tipa, već je problem (tragedija) da će i takvu emisiju mnogi gledati širom otvorenih očiju. Pitam se kakav je to mentalni sklop koji može uživati u takvim emisijama, čak i onim koje su kvalitetnije urađene, pa kuda ide ovaj svijet?
-
zonbirile
#6 Re: zmbt i zaplesimo i hayat
pa kažu Ksenija P. glavom platila učešće u sličnom idiotskom serijalu dva dana prije ubistva-fol ona i fan flertuju.
- sheilak
#7 Re: zmbt i zaplesimo i hayat
Ali nikako ne mogu shvatiti zasto prave emisije na amaterskom nivou, tipa seoske ili skolske priredbe.
Valjda se jadni trude, ali im ocigledno nikako ne uspijeva izdici se iz mahalskog formata.
- ProS
#8 Re: zmbt i zaplesimo i hayat
alo ja to gledam i ne fali mi nista
neki covjek svede svijet i razdijeli na postojanje dobrog i loseg televizijskog programa,dobre i lose muzike,a neki stvaralac i boem moze svesti sve vas na istu nedostojnost i nepostojanje,kao i cjelokupnost medijske industrije,samog sebe i dalje
koliko uistinu pametan covjek i prati tv
diskaveri i nejsnl đeografi,a koliko uistinu stvara,pitanje je sad
inace sov je dobar je nije vidjen na drugim stanicama,domacim
a zanimljiv mi je upravo zbog toga,da ispitujem dovitljivost nasih rezisera programa 
neki covjek svede svijet i razdijeli na postojanje dobrog i loseg televizijskog programa,dobre i lose muzike,a neki stvaralac i boem moze svesti sve vas na istu nedostojnost i nepostojanje,kao i cjelokupnost medijske industrije,samog sebe i dalje
koliko uistinu pametan covjek i prati tv
inace sov je dobar je nije vidjen na drugim stanicama,domacim
- chengaba
#9 Re: zmbt i zaplesimo i hayat
Ništa ja tebe nisam skont'o.ProS wrote:alo ja to gledam i ne fali mi nista![]()
neki covjek svede svijet i razdijeli na postojanje dobrog i loseg televizijskog programa,dobre i lose muzike,a neki stvaralac i boem moze svesti sve vas na istu nedostojnost i nepostojanje,kao i cjelokupnost medijske industrije,samog sebe i dalje![]()
koliko uistinu pametan covjek i prati tvdiskaveri i nejsnl đeografi,a koliko uistinu stvara,pitanje je sad
![]()
![]()
inace sov je dobar je nije vidjen na drugim stanicama,domacima zanimljiv mi je upravo zbog toga,da ispitujem dovitljivost nasih rezisera programa
- sheilak
#10 Re: zmbt i zaplesimo i hayat
@ ProS
Nije sramota imitirati nekoga, biti inspiriran necijom idejom i sl., ali obaveza je to uciniti na originalan nacin ili pokusati dostici nivo izvorne kvalitete. Zabavne emisije na Hayatu( i kopirane i njihove vlastite) su daleko i od originalnosti i od kvalitete. A nema tu ni dosjetljivosti domacih rezisera vec samo manjak talenta ili visak lijenosti.
Inace, nije to samo karakteristika Hayata, sve domace stanice imaju problem amaterizma koji oni na zalost smanjaju profesionalizmom, pocevsi od informativnih emisija preko zabavnih, dokumentarnih, pa sve do nesretnih pokusaja pravljenja nekih ubitacnih domacih serija.
Jeftino i jadno, sve zajedno.
- Vragolan
#11 Re: zmbt i zaplesimo i hayat
meni je ona voditeljica najsexy bice na kugli zemaljskoj
jos malo pa ce voditi i dnevnik i vremensku i sport i
sinoc sam naletio na ono sto plesu, to je zaplesimo jel?, sto neko rece kopija, pa sta ce kada nemoju para a ni strucnosti da nesta sami skontaju, ma hayat ej to ljudi sta ocekujete
p.s. ono za najsexy sam se naravno salio, ja onoj zljapi ni kozu ne bi dao da cuva
jos malo pa ce voditi i dnevnik i vremensku i sport i
sinoc sam naletio na ono sto plesu, to je zaplesimo jel?, sto neko rece kopija, pa sta ce kada nemoju para a ni strucnosti da nesta sami skontaju, ma hayat ej to ljudi sta ocekujete
p.s. ono za najsexy sam se naravno salio, ja onoj zljapi ni kozu ne bi dao da cuva
- Bourne
#12 Re: zmbt i zaplesimo i hayat
Sta je to HAYAT citaj "MINDER TV" prikazala a da nije neciji DžON...sta rade sem sto pokusavaju citavo vrijeme kopirati druge i to veoma NE uspjesno...
ili kupuju jeftine trece razredne serije od Nove TV i HRT-a tako utjecuci na RAK a samim tim i na kablovske operatere da se gore pomenuti kanali zamracuju
da bi se te serije mogle samo gledati na "MINDER TV-u"...sta reci nego JAD od TV-a!!!
-
*mima*
#13 Re: zmbt i zaplesimo i hayat
Al priznajte da djeca odlicno plesu......oni momci iz Bijeljine su najbolji.....woow
-
pshhh
#14 Re: zmbt i zaplesimo i hayat
meni je najbolji onaj sto pjeva
he.he.hehehej - hehehej -hej - hehehej -hej - hehehej -hej - heeeeeej
he.he.hehehej - hehehej -hej - hehehej -hej - hehehej -hej - heeeeeej
-
Ublehas
#15 Re: zmbt i zaplesimo i hayat
Pa prave ih jer ih siroke narodne mase (najjace biracko tijelo) vole i gledaju, i vjeruj da se nimalo netrude (a i nemogu) da izadju iz tog mahalskog jer to prolazi sad kod hudnih bosanaca (balkanaca), neka je samo dzidzavo i rokekoke. Sto je jos najgore sto mozes cuti komentare te njihove gledalacke populacije kako oni to rade profesionalno "ko nekad" izgradjuju pjevace s kvalitetom itd, itd. (na slican fol kupe "simpatije' na Ispuni mi zelju)sheilak wrote:Ali nikako ne mogu shvatiti zasto prave emisije na amaterskom nivou, tipa seoske ili skolske priredbe.Valjda se jadni trude, ali im ocigledno nikako ne uspijeva izdici se iz mahalskog formata.
-
laks
#16 Re: zmbt i zaplesimo i hayat
Meni je voditeljica pravo hebozovna. Ozbiljno mislim.
-
Ublehas
#17 Re: zmbt i zaplesimo i hayat
Jest, nije da nije.....dok neotvori usta a onda usere i zeljeznicara i stanicu. Treba je dobro ustinut' za onu gologuzu guzcicu i onda zavrnut'....da ostane fleka
Al hajd', mlada je, hayat je
- Topla voda
#18 Re: zmbt i zaplesimo i hayat
jel ova mala cocaliceva djevojcica?
-
zonbirile
#19 Re: zmbt i zaplesimo i hayat
------------------------------------Bourne wrote:Sta je to HAYAT citaj "MINDER TV" prikazala a da nije neciji DžON...sta rade sem sto pokusavaju citavo vrijeme kopirati druge i to veoma NE uspjesno...ili kupuju jeftine trece razredne serije od Nove TV i HRT-a tako utjecuci na RAK a samim tim i na kablovske operatere da se gore pomenuti kanali zamracuju
![]()
![]()
da bi se te serije mogle samo gledati na "MINDER TV-u"...sta reci nego JAD od TV-a!!!
babo popravljao lampaše,dječica pokradoše sve živo i igraju se TV.
-
samo_ovaj_put
#20 Re: zmbt i zaplesimo i hayat
cocaliceva
gledam ova zvijezde sto pjevaju lafo,uvijek se dobro ismijem
ali ono sto me nervira jeste ziri,ona ana,harun kreten i bomostar
ljudi bukvalno ismijavaju ove koji ne znaju pjevati,daju neke idiotske komentare tipa "ko je vama rekao da znate pjevati",.. dok je enes begovic(ili koke)-koji su 4. clan zirija pomazu kandidatima,ne ismijavaju ih i nisu bezobrazni kao ovo troje
ljudi bukvalno ismijavaju ove koji ne znaju pjevati,daju neke idiotske komentare tipa "ko je vama rekao da znate pjevati",.. dok je enes begovic(ili koke)-koji su 4. clan zirija pomazu kandidatima,ne ismijavaju ih i nisu bezobrazni kao ovo troje
-
samo malo
#21 Re: zmbt i zaplesimo i hayat
To sa ismijavanjem kroz blagu ironiju i sarkazam je takodje kopijasamo_ovaj_put wrote:cocaliceva
Slicno kopiraju i Hrvati, sinoc gledam bas Zvijezde pjevaju, klasicna kopija engleskih zirija, kao zestoka kritika bez milosti.
- sinus
#22 Re: zmbt i zaplesimo i hayat
Nemam ništa protiv tih emisija, čak šta više volim gledati Zvijezda možeš biti ti zbog raznih "talenata" koji me navedu da se od srca smijem
Ali šta očekivati od televizije koja i logotip nije mogla smisliti kako treba...

Ali šta očekivati od televizije koja i logotip nije mogla smisliti kako treba...

- DaysleepeR
#23 Re: zmbt i zaplesimo i hayat
Zvijezde Pjevaju je licenciran show uredno otkupljen od strane HRT-a!samo malo wrote:To sa ismijavanjem kroz blagu ironiju i sarkazam je takodje kopijasamo_ovaj_put wrote:cocaliceva
ljudi bukvalno ismijavaju ove koji ne znaju pjevati,daju neke idiotske komentare tipa "ko je vama rekao da znate pjevati",.. dok je enes begovic(ili koke)-koji su 4. clan zirija pomazu kandidatima,ne ismijavaju ih i nisu bezobrazni kao ovo trojekopiraju engleske zirije koji su i uveli "standarde" za ove emisije, tamo se takmicari bez ustezanja kritikuju i ismijavaju.
Slicno kopiraju i Hrvati, sinoc gledam bas Zvijezde pjevaju, klasicna kopija engleskih zirija, kao zestoka kritika bez milosti.
U scenariu show-a koji se mora poštovati ako kupiš licentu tačno stoji kakav žiri treba da bude.
Isto je i u Plesu sa Zvijezdama...
S druge strane Hayat uredno plagira...