zmbt i zaplesimo i hayat

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Ublehas

#1 zmbt i zaplesimo i hayat

Post by Ublehas »

Divne emisije, vrlo edukativne i korisne za (mozak) jednog prosjecnog bosanca, a jos, mos' mislit, pomazu da se iskopaju neotkriveni talenti, blago narodu ko ovako nesto ima. A voditeljica Sejla upotpunjuje to onako sve zajedno da izgleda. .... Blago nama, neka nama hljeba i igara.
DaysleepeR

#2 Re: zmbt i zaplesimo i hayat

Post by DaysleepeR »

direktan plagijat britain's got talent ili Hrvatska traži Super Talent kako li se već zove...
doduše samo jednog dijela show-a a to je kad se pojavi neka plesna grupa

ali koncept je isti, maznut kao i ostali hayatovi šouovi :D

tročlani "karizmatični" žiri (po uzoru na Mrlića, Enisa i Badićku) te glasanje raje itd. itd.

odron...

dajte hayatovci izmislite nešto originalno i nešto što konceptom nije za nane

zmbt plagijat sve i jednog takvog licenciranog show-a

dajte kupite licencu, ne kradite...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3 Re: zmbt i zaplesimo i hayat

Post by Truba »

iako je moj moto da je sve izmišljeno i da se ne treba truditi nego samo pogledati u knjige :mrgreen:

ipak ostaje pitanje kako ljudi na zapadu imaju ideje a naši samo kopiraju :? :? :? :?
DaysleepeR

#4 Re: zmbt i zaplesimo i hayat

Post by DaysleepeR »

pa kad ih "osmišlja" arduana koja ima životnog iskustva ogromnog :D

njeno životno iskustvo je da sjedi kod kuce i gleda tv
General_Jackson

#5 Re: zmbt i zaplesimo i hayat

Post by General_Jackson »

Ma nije problem u (ne)kvalitetu ili neoriginalnosti samih emisija tog tipa, već je problem (tragedija) da će i takvu emisiju mnogi gledati širom otvorenih očiju. Pitam se kakav je to mentalni sklop koji može uživati u takvim emisijama, čak i onim koje su kvalitetnije urađene, pa kuda ide ovaj svijet?
zonbirile

#6 Re: zmbt i zaplesimo i hayat

Post by zonbirile »

pa kažu Ksenija P. glavom platila učešće u sličnom idiotskom serijalu dva dana prije ubistva-fol ona i fan flertuju.
sheilak

#7 Re: zmbt i zaplesimo i hayat

Post by sheilak »

Ali nikako ne mogu shvatiti zasto prave emisije na amaterskom nivou, tipa seoske ili skolske priredbe. :? Valjda se jadni trude, ali im ocigledno nikako ne uspijeva izdici se iz mahalskog formata.
ProS

#8 Re: zmbt i zaplesimo i hayat

Post by ProS »

alo ja to gledam i ne fali mi nista :D
neki covjek svede svijet i razdijeli na postojanje dobrog i loseg televizijskog programa,dobre i lose muzike,a neki stvaralac i boem moze svesti sve vas na istu nedostojnost i nepostojanje,kao i cjelokupnost medijske industrije,samog sebe i dalje :oops:
koliko uistinu pametan covjek i prati tv :oops: diskaveri i nejsnl đeografi,a koliko uistinu stvara,pitanje je sad :? :wink:

inace sov je dobar je nije vidjen na drugim stanicama,domacim :thumbup: a zanimljiv mi je upravo zbog toga,da ispitujem dovitljivost nasih rezisera programa :P
chengaba

#9 Re: zmbt i zaplesimo i hayat

Post by chengaba »

ProS wrote:alo ja to gledam i ne fali mi nista :D
neki covjek svede svijet i razdijeli na postojanje dobrog i loseg televizijskog programa,dobre i lose muzike,a neki stvaralac i boem moze svesti sve vas na istu nedostojnost i nepostojanje,kao i cjelokupnost medijske industrije,samog sebe i dalje :oops:
koliko uistinu pametan covjek i prati tv :oops: diskaveri i nejsnl đeografi,a koliko uistinu stvara,pitanje je sad :? :wink:

inace sov je dobar je nije vidjen na drugim stanicama,domacim :thumbup: a zanimljiv mi je upravo zbog toga,da ispitujem dovitljivost nasih rezisera programa :P
Ništa ja tebe nisam skont'o. :P
sheilak

#10 Re: zmbt i zaplesimo i hayat

Post by sheilak »

:-D

@ ProS

Nije sramota imitirati nekoga, biti inspiriran necijom idejom i sl., ali obaveza je to uciniti na originalan nacin ili pokusati dostici nivo izvorne kvalitete. Zabavne emisije na Hayatu( i kopirane i njihove vlastite) su daleko i od originalnosti i od kvalitete. A nema tu ni dosjetljivosti domacih rezisera vec samo manjak talenta ili visak lijenosti.

Inace, nije to samo karakteristika Hayata, sve domace stanice imaju problem amaterizma koji oni na zalost smanjaju profesionalizmom, pocevsi od informativnih emisija preko zabavnih, dokumentarnih, pa sve do nesretnih pokusaja pravljenja nekih ubitacnih domacih serija.

Jeftino i jadno, sve zajedno.
Vragolan

#11 Re: zmbt i zaplesimo i hayat

Post by Vragolan »

meni je ona voditeljica najsexy bice na kugli zemaljskoj :run:

jos malo pa ce voditi i dnevnik i vremensku i sport i

sinoc sam naletio na ono sto plesu, to je zaplesimo jel?, sto neko rece kopija, pa sta ce kada nemoju para a ni strucnosti da nesta sami skontaju, ma hayat ej to ljudi sta ocekujete

p.s. ono za najsexy sam se naravno salio, ja onoj zljapi ni kozu ne bi dao da cuva
Bourne

#12 Re: zmbt i zaplesimo i hayat

Post by Bourne »

Sta je to HAYAT citaj "MINDER TV" prikazala a da nije neciji DžON...sta rade sem sto pokusavaju citavo vrijeme kopirati druge i to veoma NE uspjesno... :-) ili kupuju jeftine trece razredne serije od Nove TV i HRT-a tako utjecuci na RAK a samim tim i na kablovske operatere da se gore pomenuti kanali zamracuju :x :-) :lol: da bi se te serije mogle samo gledati na "MINDER TV-u"...sta reci nego JAD od TV-a!!!
*mima*

#13 Re: zmbt i zaplesimo i hayat

Post by *mima* »

Al priznajte da djeca odlicno plesu......oni momci iz Bijeljine su najbolji.....woow
pshhh

#14 Re: zmbt i zaplesimo i hayat

Post by pshhh »

meni je najbolji onaj sto pjeva

he.he.hehehej - hehehej -hej - hehehej -hej - hehehej -hej - heeeeeej
Ublehas

#15 Re: zmbt i zaplesimo i hayat

Post by Ublehas »

sheilak wrote:Ali nikako ne mogu shvatiti zasto prave emisije na amaterskom nivou, tipa seoske ili skolske priredbe. :? Valjda se jadni trude, ali im ocigledno nikako ne uspijeva izdici se iz mahalskog formata.
Pa prave ih jer ih siroke narodne mase (najjace biracko tijelo) vole i gledaju, i vjeruj da se nimalo netrude (a i nemogu) da izadju iz tog mahalskog jer to prolazi sad kod hudnih bosanaca (balkanaca), neka je samo dzidzavo i rokekoke. Sto je jos najgore sto mozes cuti komentare te njihove gledalacke populacije kako oni to rade profesionalno "ko nekad" izgradjuju pjevace s kvalitetom itd, itd. (na slican fol kupe "simpatije' na Ispuni mi zelju) :cry: A oni tamo, da Bog sacuva, onaj ziri me podsjeca kao kad udjes u seosku birtiju i tamo imas 4 seoske barabe, a pri tom su jos i najjaci, koji samo provociraju i zajebavaju ostale a niko im nesmije rijeci reci. Bukvalno se tako ponasaju.
laks

#16 Re: zmbt i zaplesimo i hayat

Post by laks »

Meni je voditeljica pravo hebozovna. Ozbiljno mislim.
Ublehas

#17 Re: zmbt i zaplesimo i hayat

Post by Ublehas »

Jest, nije da nije.....dok neotvori usta a onda usere i zeljeznicara i stanicu. Treba je dobro ustinut' za onu gologuzu guzcicu i onda zavrnut'....da ostane fleka :-D Al hajd', mlada je, hayat je
Topla voda

#18 Re: zmbt i zaplesimo i hayat

Post by Topla voda »

jel ova mala cocaliceva djevojcica?
zonbirile

#19 Re: zmbt i zaplesimo i hayat

Post by zonbirile »

Bourne wrote:Sta je to HAYAT citaj "MINDER TV" prikazala a da nije neciji DžON...sta rade sem sto pokusavaju citavo vrijeme kopirati druge i to veoma NE uspjesno... :-) ili kupuju jeftine trece razredne serije od Nove TV i HRT-a tako utjecuci na RAK a samim tim i na kablovske operatere da se gore pomenuti kanali zamracuju :x :-) :lol: da bi se te serije mogle samo gledati na "MINDER TV-u"...sta reci nego JAD od TV-a!!!
------------------------------------
babo popravljao lampaše,dječica pokradoše sve živo i igraju se TV.
samo_ovaj_put

#20 Re: zmbt i zaplesimo i hayat

Post by samo_ovaj_put »

cocaliceva

gledam ova zvijezde sto pjevaju lafo,uvijek se dobro ismijem
ali ono sto me nervira jeste ziri,ona ana,harun kreten i bomostar
ljudi bukvalno ismijavaju ove koji ne znaju pjevati,daju neke idiotske komentare tipa "ko je vama rekao da znate pjevati",.. dok je enes begovic(ili koke)-koji su 4. clan zirija pomazu kandidatima,ne ismijavaju ih i nisu bezobrazni kao ovo troje
samo malo

#21 Re: zmbt i zaplesimo i hayat

Post by samo malo »

samo_ovaj_put wrote:cocaliceva

ljudi bukvalno ismijavaju ove koji ne znaju pjevati,daju neke idiotske komentare tipa "ko je vama rekao da znate pjevati",.. dok je enes begovic(ili koke)-koji su 4. clan zirija pomazu kandidatima,ne ismijavaju ih i nisu bezobrazni kao ovo troje
To sa ismijavanjem kroz blagu ironiju i sarkazam je takodje kopija :D kopiraju engleske zirije koji su i uveli "standarde" za ove emisije, tamo se takmicari bez ustezanja kritikuju i ismijavaju.

Slicno kopiraju i Hrvati, sinoc gledam bas Zvijezde pjevaju, klasicna kopija engleskih zirija, kao zestoka kritika bez milosti.
sinus

#22 Re: zmbt i zaplesimo i hayat

Post by sinus »

Nemam ništa protiv tih emisija, čak šta više volim gledati Zvijezda možeš biti ti zbog raznih "talenata" koji me navedu da se od srca smijem :D

Ali šta očekivati od televizije koja i logotip nije mogla smisliti kako treba...

Image

Image
DaysleepeR

#23 Re: zmbt i zaplesimo i hayat

Post by DaysleepeR »

samo malo wrote:
samo_ovaj_put wrote:cocaliceva

To sa ismijavanjem kroz blagu ironiju i sarkazam je takodje kopija :D kopiraju engleske zirije koji su i uveli "standarde" za ove emisije, tamo se takmicari bez ustezanja kritikuju i ismijavaju.

Slicno kopiraju i Hrvati, sinoc gledam bas Zvijezde pjevaju, klasicna kopija engleskih zirija, kao zestoka kritika bez milosti.
Zvijezde Pjevaju je licenciran show uredno otkupljen od strane HRT-a!
U scenariu show-a koji se mora poštovati ako kupiš licentu tačno stoji kakav žiri treba da bude.
Isto je i u Plesu sa Zvijezdama...

S druge strane Hayat uredno plagira...
Post Reply