zlupotreba
- kockica_kockica
#1 zlupotreba
Nadam se da mi nece biti ova tema zakljucana jer mi je jako vazno da cujem i vase misljenje... Eto molim moderatore da to ne ucine jer nije sala niti zezanje.. ovo je ozbiljna situacija sa osobom od krvi i mesa...
Radi se o tome da je mojoj poznanici danas saopsteno da postoji pristupnica u Stranku ( necu dati naziv stranke) u kojoj ona nije niti je ikada pristupila .. Dakle neko je u njeno ime popunio njene podatke i za nju se potpisao... Cura je u panici, jer ne zeli biti ni u kojoj politickoj stranci, cak sta vise nije izlazila ni na izbore ...
Sta bi vi uradili da ste na njenom mjestu????
Radi se o tome da je mojoj poznanici danas saopsteno da postoji pristupnica u Stranku ( necu dati naziv stranke) u kojoj ona nije niti je ikada pristupila .. Dakle neko je u njeno ime popunio njene podatke i za nju se potpisao... Cura je u panici, jer ne zeli biti ni u kojoj politickoj stranci, cak sta vise nije izlazila ni na izbore ...
Sta bi vi uradili da ste na njenom mjestu????
- neprilagodjena
#2 Re: zlupotreba
Nemogu da vjerujem da to neko moze uraditi u njeno ime
Ako moze onda je to mozda uradio neko koga ona poznaje
A zar nemoze odbiti to??
Ako moze onda je to mozda uradio neko koga ona poznaje
A zar nemoze odbiti to??
-
vratnik
#3 Re: zlupotreba
Ja bih se odmah ubio.
(a pogotovo ako neko uspije moj potpis kopirati da se ne moze dokazati da nije moj....)
Mozda ne bih odmah, mozda bih sacekao da me proglase za potparola stranke...
(a pogotovo ako neko uspije moj potpis kopirati da se ne moze dokazati da nije moj....)
Mozda ne bih odmah, mozda bih sacekao da me proglase za potparola stranke...
- kockica_kockica
#4 Re: zlupotreba
neprilagodjena wrote:Nemogu da vjerujem da to neko moze uraditi u njeno ime![]()
Ako moze onda je to mozda uradio neko koga ona poznaje![]()
A zar nemoze odbiti to??
Ona zapravo ne zna od kad je ta pristupnica. Danas je saznala slucajno od zene koja radi za tu stranku. Dakle neko je morao potpisati pristupnicu za nju.. Rekla je ovoj da pristupnicu izvadi inace ce povuci neke sudske krivicne mjere, jer je to zloupotreba njenog potpisa, njenog identiteta povreda prava itd itd...
- Amazonka27
#5 Re: zlupotreba
Nema razloga za paniku. Nek ode do te stranke i trazi da je ispisu..jer mozes biti 10 godina clan i na kraju odustati od toga. prije nego sto pocne bilo sta nek provjeri pored imena i prezimena i datum rodjenja i JMBG. Potpis na pristupnici bit trebao da postoji...i potpis onoga ko je izdao pristupnicu. Prvo telefon u ruke, nek nazove i provjeri o cemu se radi...nek joj dadnu rjesenje da nije clan te stranke, ako se budu bunili, nek im kaze da ce ih medijski prozvati...a to pred izbore ni jednoj stranci ne treba 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#6 Re: zlupotreba
A zasto ne bi moglo,pa kada su se umrli upisivali u stranacke spiskove i glasove,zasto ne bi mogli zivi ljudi
dovoljan je podatak iz firme tj imas luftiguza po kancelarijama koji spijajuci za aktuelne uprave i direktore nabave sve i svasta pa i maticne brojeve,L.K,godina rodenja i na kraju nasvrljan potpis .Da ne govorim o podatcima na birou za zaposljavanje,dje ljudi nisu nista drugo do broj na statistici.Bolesni,invalidi,nepokretne osobe itd itd.....zloupotreba kolko hoš.Najbolji nacin je izac na izbore pa makar bio i ne ispravan listic al je tvoj. 
- kockica_kockica
#7 Re: zlupotreba
Amazonka27 wrote:Nema razloga za paniku. Nek ode do te stranke i trazi da je ispisu..jer mozes biti 10 godina clan i na kraju odustati od toga. prije nego sto pocne bilo sta nek provjeri pored imena i prezimena i datum rodjenja i JMBG. Potpis na pristupnici bit trebao da postoji...i potpis onoga ko je izdao pristupnicu. Prvo telefon u ruke, nek nazove i provjeri o cemu se radi...nek joj dadnu rjesenje da nije clan te stranke, ako se budu bunili, nek im kaze da ce ih medijski prozvati...a to pred izbore ni jednoj stranci ne treba
Reci cu joj..
- Amazonka27
#8 Re: zlupotreba
ja sam se jednom za pvi april nasalila sa rodbinom da sam dobila poziv za vojskukockica_kockica wrote:Amazonka27 wrote:Nema razloga za paniku. Nek ode do te stranke i trazi da je ispisu..jer mozes biti 10 godina clan i na kraju odustati od toga. prije nego sto pocne bilo sta nek provjeri pored imena i prezimena i datum rodjenja i JMBG. Potpis na pristupnici bit trebao da postoji...i potpis onoga ko je izdao pristupnicu. Prvo telefon u ruke, nek nazove i provjeri o cemu se radi...nek joj dadnu rjesenje da nije clan te stranke, ako se budu bunili, nek im kaze da ce ih medijski prozvati...a to pred izbore ni jednoj stranci ne treba
Reci cu joj..hvala Amazonka ... s obzirom da je Bajram nista prije cetvrtka....
Ja sam sokirana da se ovo uopce moze desiti
Nema sta da te sokira...to se stalno desava...od gubljenja uplatnica do pojavljivanja nekog clanstva...a veze nemas i da postoji tako nesto...
- kockica_kockica
#9 Re: zlupotreba
pici wrote:A zasto ne bi moglo,pa kada su se umrli upisivali u stranacke spiskove i glasove,zasto ne bi mogli zivi ljudidovoljan je podatak iz firme tj imas luftiguza po kancelarijama koji spijajuci za aktuelne uprave i direktore nabave sve i svasta pa i maticne brojeve,L.K,godina rodenja i na kraju nasvrljan potpis .Da ne govorim o podatcima na birou za zaposljavanje,dje ljudi nisu nista drugo do broj na statistici.Bolesni,invalidi,nepokretne osobe itd itd.....zloupotreba kolko hoš.Najbolji nacin je izac na izbore pa makar bio i ne ispravan listic al je tvoj.
ja sam se jednom za pvi april nasalila sa rodbinom da sam dobila poziv za vojskuAmazonka27 wrote:[]Reci cu joj..Amazonka27 wrote:Nema razloga za paniku. Nek ode do te stranke i trazi da je ispisu..jer mozes biti 10 godina clan i na kraju odustati od toga. prije nego sto pocne bilo sta nek provjeri pored imena i prezimena i datum rodjenja i JMBG. Potpis na pristupnici bit trebao da postoji...i potpis onoga ko je izdao pristupnicu. Prvo telefon u ruke, nek nazove i provjeri o cemu se radi...nek joj dadnu rjesenje da nije clan te stranke, ako se budu bunili, nek im kaze da ce ihmedijski prozvati...a to pred izbore ni jednoj stranci ne trebahvala Amazonka ... s obzirom da je Bajram nista prije cetvrtka....
Ja sam sokirana da se ovo uopce moze desiti
Nema sta da te sokira...to se stalno desava...od gubljenja uplatnica do pojavljivanja nekog clanstva...a veze nemas i da postoji tako nesto...[/quote]
ovo je zaista necuveno ... gdje ide ova nasa drzava...
- Amazonka27
#10 Re: zlupotreba
neide nigdje
cupka u mjestu vec deceniju 
- kockica_kockica
#11 Re: zlupotreba
Amazonka27 wrote:neide nigdjecupka u mjestu vec deceniju
-
mojgrad
#12 Re: zlupotreba
Ja bih da sam na njenom mjestu prvo smirena bila, jer ako nisam nikad nista potpisala u korist bilo koje stranke zasto onda panika i strah?
Onda bih lijepo trazila dokaz crno na bijelo tj. taj 'moj' potpis na toj pristupnici..
E kad bi dobila taj dokaz fino bi im znala dokazati da to nije moj potpis posto bi se potpisala na papir (blanco) i dokazala na taj nacin da je potpis krivotvoren, ima jos milion raznih nacina da se to dokaze ali ovo mi prvo pada na pamet..
A ako zeli potpuno da se oslobodi sumnji najbolje joj je da vidi kojeg datuma je taj formular ili pristupnica potpisana (jer mora postojati i datum) pa onda fino sjela skontala gdje sam bila taj i taj datum i da li mogu dokazati (na primjer placanjem karticom) da sam bila na drugom mjestu a ne tu gdje oni tvrde..
Onda bih lijepo trazila dokaz crno na bijelo tj. taj 'moj' potpis na toj pristupnici..
E kad bi dobila taj dokaz fino bi im znala dokazati da to nije moj potpis posto bi se potpisala na papir (blanco) i dokazala na taj nacin da je potpis krivotvoren, ima jos milion raznih nacina da se to dokaze ali ovo mi prvo pada na pamet..
A ako zeli potpuno da se oslobodi sumnji najbolje joj je da vidi kojeg datuma je taj formular ili pristupnica potpisana (jer mora postojati i datum) pa onda fino sjela skontala gdje sam bila taj i taj datum i da li mogu dokazati (na primjer placanjem karticom) da sam bila na drugom mjestu a ne tu gdje oni tvrde..
- kockica_kockica
#13 Re: zlupotreba
mojgrad wrote:Ja bih da sam na njenom mjestu prvo smirena bila, jer ako nisam nikad nista potpisala u korist bilo koje stranke zasto onda panika i strah?
Zapravo kad je rekla ovoj zeni koja to vidjela da zeli doci u stranku i uzeti tu pristupnicu ova joj je rekla da ona to ne moze dobiti... vec da je samo moze ona sama kao izvaditi i pocjepati ako bas ona to zeli... i tako neke nebuloze... logicno da je u panici trenutno jer joj se ovakve stvari nikad nisu desile prije.... ona je inace jedna dobra dusica koja nebi ni mrava zgazila
-
mojgrad
#14 Re: zlupotreba
kockica_kockica wrote:mojgrad wrote:Ja bih da sam na njenom mjestu prvo smirena bila, jer ako nisam nikad nista potpisala u korist bilo koje stranke zasto onda panika i strah?
Zapravo kad je rekla ovoj zeni koja to vidjela da zeli doci u stranku i uzeti tu pristupnicu ova joj je rekla da ona to ne moze dobiti... vec da je samo moze ona sama kao izvaditi i pocjepati ako bas ona to zeli... i tako neke nebuloze... logicno da je u panici trenutno jer joj se ovakve stvari nikad nisu desile prije.... ona je inace jedna dobra dusica koja nebi ni mrava zgazila
Ovo bi meni bilo dovoljno da posumnjam upravo u tu gospodju, rekla bih joj istog momenta ako ti mislis da ja nemam pravo (a kao upisana sam u tu stranku) da imam uvid u te papire a smijem ga pocijepati onda si ti tu umijesala svoje prste..
Tu pricu moze macku okacit o rep iskreno. Nas narod se vrlo lako prepadne takvih i slicnih nebuloza.
Fino bi joj rekla papir na sunce inace ces doci u novine pa neces imati ni posla a ni stranke za koju radis
-
melb26sa
#15 Re: zlupotreba
A da kontaktira CIK i da im kaze da je neko zloupotrijebio njene podatke pa neka oni malo istraze?
Definitivno bih isla i na sudsko/krivicno gonjenje a po potrebi dovukla i (ne)sposobnu policiju cisto da imam dokaz o prijavi protiv NN pocinioca iz X stranke - mislim da se moze voditi pod zloupotrebu licnih podataka.
Definitivno bih isla i na sudsko/krivicno gonjenje a po potrebi dovukla i (ne)sposobnu policiju cisto da imam dokaz o prijavi protiv NN pocinioca iz X stranke - mislim da se moze voditi pod zloupotrebu licnih podataka.
-
mojgrad
#16 Re: zlupotreba
melb26sa wrote:A da kontaktira CIK i da im kaze da je neko zloupotrijebio njene podatke pa neka oni malo istraze?
Ali dokle god se njena prica bazira na rekla-kazala-cula ne moze tu nista da ucini. Treba joj crno na bijelo da je ona to potpisala, treba joj taj papir iliti pristupnica da bi pokrenula sudski postupak. Ta nisu ni sudije budale
- kockica_kockica
#17 Re: zlupotreba
Vidjet cemo u cetvrtak... S obzirom da ona ima traumu od svega toga, obecala sam ici s njom... nadam se da cemo uspjeti dobiti tu pristupnici
MOramo se dobro naoruzati pojmovima o zloupotrebi, pravima itd, da nam to daju...
MOramo se dobro naoruzati pojmovima o zloupotrebi, pravima itd, da nam to daju...
- kockica_kockica
#18 Re: zlupotreba
melb26sa wrote:A da kontaktira CIK i da im kaze da je neko zloupotrijebio njene podatke pa neka oni malo istraze?
ja znam da sve ovo moze, samo treba dobiti pristupnicu crno na bijelo kao dokaz.. bez dokaza sve okaci macku o rep...
- Amazonka27
#19 Re: zlupotreba
Ja ti kazem nema potrebe za paniku...konkretno joj ta pristupnica ne moze nista naskoditi: Moze joj zasmetati ako se zaposli u neku drzavnu sluzbu koja nedozvoljava nikakvo stranacko clanstvo...pa kazu...islacni se..kockica_kockica wrote:Vidjet cemo u cetvrtak... S obzirom da ona ima traumu od svega toga, obecala sam ici s njom... nadam se da cemo uspjeti dobiti tu pristupnici![]()
A sta je htjela ta teta od nje konkrentno?
- kockica_kockica
#20 Re: zlupotreba
Amazonka27 wrote:Ja ti kazem nema potrebe za paniku...konkretno joj ta pristupnica ne moze nista naskoditi: Moze joj zasmetati ako se zaposli u neku drzavnu sluzbu koja nedozvoljava nikakvo stranacko clanstvo...pa kazu...islacni se..kockica_kockica wrote:Vidjet cemo u cetvrtak... S obzirom da ona ima traumu od svega toga, obecala sam ici s njom... nadam se da cemo uspjeti dobiti tu pristupnici![]()
A sta je htjela ta teta od nje konkrentno?
Zapravo ta teta je slucajno izlanula da postoji ta pristupnica... ne trazi nista... vec je mislila da je ova valjda sama svojom voljom usla u stranku... pa ono kao da komentarisu za koga ce glasati.. ma kako god bilo da bilo... problem je sto zaista radi na mjestu gdje ne smije biti clan nikakve politicke stranke sto j jedna otezavajuca okolnost.. ako se sazna mogla bi dobiti otkaz...
- Amazonka27
#21 Re: zlupotreba
ako nije potpisala nista onda joj ne mogu dati tek tako otkaz...tu je vec zakonski zasticena...nek se ne sikira 
- amrica
#22 Re: zlupotreba
Ustavom ove zemlje je zagarantovano pravo svakog gradjanina da bira i da bude biran, osim sto je kod nas sudijama zabranjeno da budu kandidati, ali posto je nasa zemlja naopaka svakako, to normalno...
Clanstvo u stranci ne smije biti smetnja nikome na poslu niti problem pri zaposljavanju.
I uostalom, sta je samo clanstvo? Deklarativno podrzavanje te stranke, obecani glas na izborima, statisticki pokazatelj....
I ima tu par dobrih savjeta, otici u tu stranku, kod sefa drito, da se vidi ko je "nabavio" tu pristupnicu pa malo prijetiti CIK-om... mozda ovo bolje nego pravo u CIK, jer CIK se bavi masovnijim prevarama i prevarama na kandidatskim listama, sukobima interesa, krsenjem pravila CIK-a.... a pojedinacan slucaj falsifikovanja za koji se ne moze dokazati ko ga je ucinio tesko da ce zanimati CIK 3-4 dana pred izbore.
Clanstvo u stranci ne smije biti smetnja nikome na poslu niti problem pri zaposljavanju.
I uostalom, sta je samo clanstvo? Deklarativno podrzavanje te stranke, obecani glas na izborima, statisticki pokazatelj....
I ima tu par dobrih savjeta, otici u tu stranku, kod sefa drito, da se vidi ko je "nabavio" tu pristupnicu pa malo prijetiti CIK-om... mozda ovo bolje nego pravo u CIK, jer CIK se bavi masovnijim prevarama i prevarama na kandidatskim listama, sukobima interesa, krsenjem pravila CIK-a.... a pojedinacan slucaj falsifikovanja za koji se ne moze dokazati ko ga je ucinio tesko da ce zanimati CIK 3-4 dana pred izbore.
-
Leonid Breznjev
#23 Re: zlupotreba
mogu itekako, amazonska zeno.. postoje i usmeni ugovori.. dovoljno je samo par svjedoka i ona leti.. 
- kockica_kockica
#24 Re: zlupotreba
U cetvrtak idemo u sjediste stranke.... da vidimo kako da rijesimo taj belaj u koji ju je uvalio ko zna ko... 
- kockica_kockica
#25 Re: zlupotreba
Arslan wrote:mogu itekako, amazonska zeno.. postoje i usmeni ugovori.. dovoljno je samo par svjedoka i ona leti..
upravo tako ... mislim da im svjedoci nece trebati, ovo bi moglo da se desi samo ako krenu glasine po firmi ... ufffffffff