vazi wrote:Rosebud_ wrote:Pozdrav svima
Spremam esej o zloupotrebi lijekova za smirenje kod nas u BiH, pa me zanima sta vi mislite o tome, koji su to sve nacini zloupotrebljavanja, osim pretjeranog koristenja, koristenja bez recepta, i nedovoljne edukacije o tome da li to ljudima zaista treba.
Zatim zasto ih ljudi koriste, i koje su to "najpopularnije" tabletice?
Zamislila sam ovu temu kao jednu vrstu brainstorminga, pa bujrum, svi komentari su dobrodosli

kakav esej

(definicija eseja?)
proza i lijekovi, hajd dobro

Evo prva definicija na koju sam naisla, reci ces mozda ne najpouzdanija pa zato ispod imas drugu:
"An essay is a piece of writing which is often written from an author's personal point of view. Essays can consist of a number of elements, including: literary criticism, political manifestos, learned arguments, observations of daily life, recollections, and reflections of the author. The definition of an essay is vague, overlapping with those of an article and a short story." (wikipedia)
S druge strane, Longmanov rjecnik savremenog engleskog esej definise kao:
"A short piece of writing about a particular subject by a student as a part of a course of study. "
Sad kad imas definiciju, valjda bolje razumijes uvodni post?
"Prose is the most typical form of written language, applying ordinary grammatical structure and natural flow of speech rather than rhythmic structure". Ne vidim sto lijekovi i proza ne bi isli skupa. Mozda ocekujes da napisem pjesmu?
Kako god, hvala na odgovoru, makar smo naucili nesto o prozi i eseju, ako ne o temi.