prije satak sam obavijesten od sluzbenice Intesa banke da mi je sa racuna skinuto skoro 1.000 KM, te ako nisam ja nesto kupovao preko interneta, da dodjem u poslovnicu i storniram transakcije. sluzbenica je navodno stornirala pokusaj zloupotrebe, uz podtpitanja da li krijem svoj PIN itd (naravno da krijem), a koliko sam mogao razumjeti, zloupotreba je masovna, nisam jedini pogodjen. dok cekam da me iz banke obavijeste da je "rezervisani iznos" vracen na moj racun, lagano sam se ucrvao u smislu sta ako ne uspiju, da se halalim sa 1.000 KM?
je li neki korisnik ISP banke danas obavijesten o slicnoj zloupotrebi? da li neko ima slicna iskustva u drugim bankama?
zloupotreba debitnih kartica kod Intesa SanPaolo banke!!!
Moderator: anex
-
bjuik_rivera
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2 Re: zloupotreba debitnih kartica kod Intesa SanPaolo banke!!
i sta bi na kraju ?
-
motorola01
#3 Re: zloupotreba debitnih kartica kod Intesa SanPaolo banke!!
Vratili im pare. Neko je na bankomat "nesto" ubacio i kupio pinove i skidao sa racuna.un1ted wrote:i sta bi na kraju ?
- 4m3l
#4 Re: zloupotreba debitnih kartica kod Intesa SanPaolo banke!!
haha zar ima to i kod nas 
-
milojicabrzi
#5 Re: zloupotreba debitnih kartica kod Intesa SanPaolo banke!!
Zar je ovo pocelo i kod nas
Koji je bankomat bio u pitanju, da znam da se pazim?
Koji je bankomat bio u pitanju, da znam da se pazim?
-
motorola01
#6 Re: zloupotreba debitnih kartica kod Intesa SanPaolo banke!!
Ovo se desilo na bankomatu u Zenici(cini mi se Aksa).
- 4m3l
#7 Re: zloupotreba debitnih kartica kod Intesa SanPaolo banke!!
Ja kad dizem pare sa bankomata uvijek pogledam da nije 'ofirno' sta dogradjivano itd 
- Skyfox
#8 Re: zloupotreba debitnih kartica kod Intesa SanPaolo banke!!
Meni se s RB debitnom desilo to isto 2011. u CG. Neko snimio PIN dok sam placao u trznom centru. Nakon par dan zovu i odmah su mi refundirali puni iznos, oko 2000KM. Nimalo ugodno iskustvo.
Jos sam se zatekao preko pola bijela svijeta, odakle ne bih mogao nista napraviti da sam morao dokazivati da nije do mene.
Valjda imaju neki sistem preko kojeg vide da je kartica zloupotrebljena.
Jos sam se zatekao preko pola bijela svijeta, odakle ne bih mogao nista napraviti da sam morao dokazivati da nije do mene.
Valjda imaju neki sistem preko kojeg vide da je kartica zloupotrebljena.
- Alfons Kauders
#9 Re: zloupotreba debitnih kartica kod Intesa SanPaolo banke!!
moraju refundirati... neko je njima marno lovu, a ne tebi, i njima su mahnuli pinove - ista situacija kao da im je neko opljackao poslovnicu, lovu vazda isplacujubjuik_rivera wrote:prije satak sam obavijesten od sluzbenice Intesa banke da mi je sa racuna skinuto skoro 1.000 KM, te ako nisam ja nesto kupovao preko interneta, da dodjem u poslovnicu i storniram transakcije. sluzbenica je navodno stornirala pokusaj zloupotrebe, uz podtpitanja da li krijem svoj PIN itd (naravno da krijem), a koliko sam mogao razumjeti, zloupotreba je masovna, nisam jedini pogodjen. dok cekam da me iz banke obavijeste da je "rezervisani iznos" vracen na moj racun, lagano sam se ucrvao u smislu sta ako ne uspiju, da se halalim sa 1.000 KM?
je li neki korisnik ISP banke danas obavijesten o slicnoj zloupotrebi? da li neko ima slicna iskustva u drugim bankama?
a da ti je neko odradio karticu i pin, onda bi vjerovatno bila druga prica