Zlostavljanje životinja

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Josip

#1 Zlostavljanje životinja

Post by Josip »

Kao prvo, ispričavam se ako ovakva tema već postoji. Neka je moderatori izbrišu nakon što dobijem odgovor.

Naime, jučer me pita jedna kome i gdje može prijaviti ako netko zlostavlja životinje. Jedan forumaš mi je dao link gdje piše da je usvojen zakon o zaštiti životinja od zlostavljanja. Ali ne piše kome se treba obratiti.
Dakle kome da se obrati, policiji??? Ili nekome drugom??

Kako mi je opisala to što taj čovjek radi životinjama, odnosno ne radi, to je grozno.
Pa ako mi netko može pomoći bio bih zahvalan.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: Zlostavljanje životinja

Post by PipiDugaDevetka »

Svako kršenje bilo kojeg zakona se može prijaviti policiji, a oni ako nisu nadležni, uputiće te već nekome.
Znam da bude kojekakvih policajaca u dežurani, jer se i meni desilo kada sam pitao za ubacivanje spamerskih nadresiranih pošiljki-reklama u moj poštanski sandučić, zapalo me da mi se javi stvarno nesposoban policajac,...Međutim, već drugi, iz općine Centar Sa. je bio konkretan i pomogao mi je.

Za početak idi na podforum Kućni ljubimci ima tamo veoma upućenih u zaštitu životinja i zakone u vezi s tim.

Kao dijete, bio sam grozan i ...kfrc..časčljkdf...@mIRCrka će me dezintegrirati ako ispričam šta sam radio cica-macama tek rodjenim,...I danas patim.
Better Man

#3 Re: Zlostavljanje životinja

Post by Better Man »

Onaj ko zlostavlja životinju spreman je zlostavljati čovjeka, ženu, dijete. Onaj koje spreman ubiti životinju spreman je ubiti i čovjeka, ženu, dijete.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4 Re: Zlostavljanje životinja

Post by PipiDugaDevetka »

babilon wrote:
Better Man wrote:Onaj ko zlostavlja životinju spreman je zlostavljati čovjeka, ženu, dijete. Onaj koje spreman ubiti životinju spreman je ubiti i čovjeka, ženu, dijete.
Slazem se. Idioti :x
Pa, 3,5-godišnje dijete i jeste sa IQ približno idiotu.
Barem mislim da je tako.

Roditelji nisu ni znali, nego sam vidio od druge, malo starije djece.
Eto, priznam ubio sam životinju. Slijepo mače u konzervu, pa u rijeku.

Insektima sam otkidao krila i gledao ih kako se muče, spaljivao ih na suncu preko konkavnog stakla od baterijske lampe, one viline konjice sam hvatao, pa im u trticu stavljao dugačku slamku trave, te su letjeli okolo kao avioni koji vuku reklamne parole,...Patim i sada. Tri i po godine, dijete,...

Čovjeka nisam ubio, ženu nisam ubio ni tada, a ni do sada, što ne znači da neću u nekoj samoodbrani ili eventualno, novom odbrambeno-oslobodilačkom.
Post Reply