Zlostavljanje kršćana u KPD Zenica

Stipan Tomašević II

#26 Re: Zlostavljanje kršćana u KPD Zenica

Post by Stipan Tomašević II »

Jeli ovo istina? Nije da govorim neko svoje misljenje vec stvarno vas pitam jeli neko za sigurno ako je istina ili ne?
Normalno da je istina. Problem je i u tome što je su zlostavljanja ovakve
vrste svuda prestala sa završetkom rata, dok u KPD Zenica zlostavljanje
"nevjernika" traje od 1992 pa do danas.
Last edited by Stipan Tomašević II on 10/06/2005 22:45, edited 1 time in total.
Frutek

#27 Re: Zlostavljanje kršćana u KPD Zenica

Post by Frutek »

Stipan Tomašević II wrote:
Jeli ovo istina? Nije da govorim neko svoje misljenje vec stvarno vas pitam jeli neko za sigurno ako je istina ili ne?
Normalno da je istina. Problem je u i tome što je su zlostavljanja ovakve vrste svuda prestala sa završetkom rata, dok u KPD Zenica zlostavljanje
A kako ti znaš? To ti bio tamo pa prošo torture "nevjernika" :-) ?!
Eh što vam propaganda radi dobro i dalje. Niste izgubili na talentu u tom odsjeku :roll:
Stipan Tomašević II

#28 Re: Zlostavljanje kršćana u KPD Zenica

Frutek wrote:
Normalno da je istina. Problem je u i tome što je su zlostavljanja ovakve vrste svuda prestala sa završetkom rata, dok u KPD Zenica zlostavljanje
A kako ti znaš? To ti bio tamo pa prošo torture "nevjernika" :-) ?!
Eh što vam propaganda radi dobro i dalje. Niste izgubili na talentu u tom odsjeku :roll:
Ma nije propaganda. Nema ni Hrvata ni Srbina, koji je tamo služio zadnjih desetak godina a da nije dobio svoj dio.

Problem je i što tamo ima dosta arapskog ološa zaostalog iz rata.
kekec

Post by kekec »

Lama Qafishah wrote:[quote="kekec"]Ode sve u 3pm, kada ne mogu u zatvoru zajedno. :D
A, kako znamo, kriminalci do sada nisu obracali paznju
na vjeru ili naciju, samo lova
. :-)
kako ti to znaš? :P[/quote]

Imam oci vidim, imam usi, cujem. A ako se to desava u neposrednoj
blizini i oko tebe, zar je problem znati. :-)
Stipan Tomašević II

Fali nam zatvora u Bosni. Trebalo bi izgradit još barem tri.
Frutek

Post by Frutek »

Stipan Tomašević II wrote:Fali nam zatvora u Bosni. Trebalo bi izgradit još barem tri.
To se slažem. To bi bila jedna od najisplativijih državnih investicija sad zasad. Takođe treba pooštriti kazne za sve prekršaje. Kazne su preblage ili nikakve. Policija neefikasna :(
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

U okolini Sarajeva, tacnije u Rakovici, ce se ove godine poceti graditi novi zatvor. Navodno po EU standardima !
CrazyNeddo

Post by CrazyNeddo »

...
Last edited by CrazyNeddo on 14/05/2008 21:33, edited 1 time in total.
Frutek

Post by Frutek »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:U okolini Sarajeva, tacnije u Rakovici, ce se ove godine poceti graditi novi zatvor. Navodno po EU standardima !
Znači s Internetom, kablovskom TV, teretanom, kuhinjom i sl. jelde :oops: :roll:
The_Silence_that_Remains

Post by The_Silence_that_Remains »

Znači neće biti više odlazaka u mrski Haag.
pitt

Post by pitt »

Jasta....jebo skole i fabrike....dajte bogomolja i zatvora :(
fokke wulf

Post by fokke wulf »

Stipane,predpostavljam da se smatraš kršćaninom,...
Ova stoka koja je sada kao "ugrožena" od Bošnjaka u KPZ su sve samo ne bilo kakvi vjernici!!!
Reci ti meni kako može biti vjernik kršćanin koji je ubijao,silovao i zlostavljao ljude?
Pa nisu u KPZ zbog krađe cigara iz kioska nego zbog najgorih zločina!!!
upravo zato što su činili zločine nad Bošnjacima treba du služe kaznu medju zatvorenicima iste nacije kao i njihove žrtve!
Tek tada kazna dobiva smisao!
Recimo ono govno ustaško koje je pobilo 9 Bošnjaka iz Duvna,bi sada trebalo da mu puše ispod jaja u Mostaru?
E neka mu se gaće sada tresu u Zenici,jer je riječ o kazni idiote!!!
Ili si ti tip "kršćanskog vjernika" koji smatra bogougodnim djelom klanje nevjernika ili ti Bošnjaka??
Stipan Tomašević II

CrazyNeddo wrote:1. Cetvorica od preko 120 zatvorenika Katolika i Pravoslavaca u Zenici se zalilo da su maltretirani nakon prikazivanja ubijanja u Srebrenici od strane skorpihona...4 - 120...Snagom matematike to je svaki 30ti...

2. Hej pogledaj to sa vedrije strane, ostali su zivi...A ko ono nije ostao...
Ma bilo je fizičkog i psihičkog maltretiranja i prije toga, a bit će ga vjerojatno i nakon toga. I kakve veze imaju Hrvati sa Srebrenicom?
3. Trebalo bi skupit dobre pare i napravit veliki zatvor s kapacitetom od 10 000 za sve zatvorenike u Bosni i Hercegovini...Da ga se svi plase, da se pricaju svakve price o tom zatvoru,kako nikom ne bi palo napamet da ode tamo... Bar 5% zatvorenika Zenica ima vise otkako se proculo da su prestali ispadat sapuni...

Ma problem je u zastupljenosti ljudi različitih nacionalnosti/vjera u tom zatvoru. Pa nije pošteno da 90% zatvorenika budu ljudi jedne nacije/vjere, a 10% druge nacije/vjere. Normalno je onda da će se većina iživljavat na manjini, što se tamo trenutno i kontinuirano događa.

Ja samo želim reći da bi u svakoj zatvorskoj ustanovi u BiH ljudi različitih vjera/nacija trebali biti barem približno proporcionalno zastupljeni, ili ako ne može tako, da onda svaka nacija ima svoju zatvorsku ustanovu.
Ovo što se događa u KPD-u Zenica je nepošteno i ne znam na osnovu kojih kriterija se to radi tako.
Stipan Tomašević II

fokke wulf wrote:Stipane,predpostavljam da se smatraš kršćaninom,...
Ova stoka koja je sada kao "ugrožena" od Bošnjaka u KPZ su sve samo ne bilo kakvi vjernici!!!
A ti Bošnjaci i Arapi što su tamo su pravi vjernici.
Reci ti meni kako može biti vjernik kršćanin koji je ubijao,silovao i zlostavljao ljude?
Mislim na formalnost, u pravom smislu te riječi nitko od njih tko je tamo završio nije vjernik. Baš su ti Bošnjaci i Mudžahedini koji su ubijali hrvatske civile, a sad tamo propagiraju islam, pravi vjernici?
Baš je onaj kreten islamistički koji je prije 2 godine ubio troje Hrvata u Kostajnici i to na katolički Božić, pravi vjernik?
A ko fol propagira neki Islam i vjeru. A danas je jedan od glavnih zlostavljača u zatvoru.
Pa nisu u KPZ zbog krađe cigara iz kioska nego zbog najgorih zločina!!!upravo zato što su činili zločine nad Bošnjacima treba du služe kaznu medju zatvorenicima iste nacije kao i njihove žrtve!
Tek tada kazna dobiva smisao!
Samo je jedan od tamo zatvorenih Hrvata osuđen zbog ratnih zločina. To je Ivan Baković koji je ubio 9 Bošnjaka u Mokrnogama kod Livna. Osuđen je na 15 godina zatvora.

Ali zaboravljaš da je i tamo dvadesetak Bošnjaka osuđenih zbog ratnih i poratnih zločina nad hrvatskim civilima.
Ali oni su zato heroji u zatvoru i smiju zlostavljat tamo zatvorene Hrvate. Na osnovu kojeg to kriterija?
Recimo ono govno ustaško koje je pobilo 9 Bošnjaka iz Duvna,bi sada trebalo da mu puše ispod jaja u Mostaru?
E neka mu se gaće sada tresu u Zenici,jer je riječ o kazni idiote!!!
Pa onda treba i bošnjačke ratne zločince (npr. one iz Grabovice, Visokog i okoline Zenice) poslati u zatvore gdje su većina Hrvati ili Srbi, pa da im se onda ovi nahebu majke. Prema tebi i to je normalno, zar ne?
Ili si ti tip "kršćanskog vjernika" koji smatra bogougodnim djelom klanje nevjernika ili ti Bošnjaka??
A ti nisi normalan.
digger

#40 Re: Zlostavljanje krsˇc´ana u KPD Zenica

Post by digger »

Sex wrote:zasto nisi stavio link.. zlostavljane muslimanskog naroda za vrijeme rata?
Evo ga: pocelo je.

Da li ti stvarno mislis da je u pravnom sistemu, koji je osudio pojedince na zatvorsku kaznu, sada treba da im neko "doda" nezakoniti tretman dok su u zatvoru? I kakve to veze ima sa stradanjem u ratu?

Komentarisi temu po mjerilima iste. Pitanje je: da li je ovo sto se cini u KPD-u (ako je tacno) ispravno?
summeja

Post by summeja »

Lojo__Hasanovic wrote:Eh pa da su bili bilo kakvi krscani ne bi tamo dospjeli garant! :)
Iskali su eto him ga!
Sto oni ne demantuju svoje zlocine??? :?
A da him platimo masera da hin noge masira??? :)
Nego sto no rekose ;
Ko prezivi 12 godina u KPD Zenica
taj je pravi hadzija
....
iz KPD Zenica vraticu se ja
ali Hakija nikad nece sa Bara
sa bara se niko ne vraca.....
:zoka: :zoka: :zoka:
hahaha...
ma lažu oni bolan..ko jih tuče..misle ako dospiju takve laži u javnost,da če jih odma osloboditi...uvijek su bili lažljivci,i ostače!!!!
to ču moju djecu učiti,da ne vjeruju nikad jim...moj did rahmetli je znao reči,onaj što jede s tobom za istim stolom il onaj ispod stola:)-ne vjeruj jim,jer isti su,preklati te,sposobni dok si reko keks...
carsija

#42 Re: Zlostavljanje kršćana u KPD Zenica

Post by carsija »

glas-javnosti wrote:Premlaćivanja na mrtvo i "arapska tortura" stara su priča u KPD Zenica

Osim što trpe mučenja iz osmanlijskog doba, srpski i hrvatski zatvorenici u "gnezdu mudžahedina" pod prisilom prelaze u islam i umesto "dobar dan" uzvikuju "Al kaida"

SARAJEVO - Višestruki prelasci hrišćana u islam u zeničkom zatvoru i stravična arapska tortura nad nemuslimanskim zatvorenicima aktuelna je godinama, tvrdi bivši pritvorenik KPD Zenica Jozo Bulić, u međuvremenu prebačen u zatvor poluotvorenog tipa u Mostaru, gde izdržava ostatak kazne.

On je u izjavi zagrebačkom Večernjem listu, javlja Srna, rekao da je premlaćivanje Srba i Hrvata u Zenici svakodnevna procedura i da je taj zatvor "gnezdo mudžahedina koji terorišu hrišćane".

U periodu, u kojem je on boravio tamo, u zatvoru je bilo i petnaestak Arapa, "i to članova bosanskog ogranka zloglasne Al kaide, pod vođstvom Abu Hamze, koji je u tom kazamatu bio uticajniji od samog upravnika". "Hamza je uspostavio pravilo da se pozdravlja dizanjem ruku u vazduh i uzvikivanjem imena njegove terorističke organizacije. Ako ne otpozdravite na isti način, sledi teško premlaćivanje. Zbog moje tvrdoglavosti, jer nisam hteo da uzvikujem "Al kaida", stalno su me maltretirali. Tamošnja zatvorska pravila su jednostavna - svako mora da uči Kuran i klanja ili biva podvrgnut torturi. U očaju sam znao i da im kažem ubijte me, ali me nemojte me učiniti invalidom ", kaže Bulić.

On navodi da ga je, kad je pošao s trojicom muslimana da zapali cigaretu, presreo Muhamed Haračić u društvu još nekoliko fanatika koje je znao po nadimcima Kina, Ćića, Gazibara, Munja, Đoka... i udario ga šakom u glavu, posle čega je izgubio svest.
"Probudio sam se posle tročasovne kome u zatvorskoj bolnici sav modar i krvav za šta postoje dokazi u stacionaru. Budući da je moj brat alarmirao međunarodnu policiju, oni imaju i fotografije koje svedoče o mom izgledu posle napada", navodi Bulić koji je 2002. proveo pet meseci u zeničkom zatvoru izgubivši za to vreme 15 kilograma.

U bolnici ga je posetio odgajivač Rafet i obećao mu, ako pređe u islam, zaštitu mensura Ličine Metka, osuđenog na zatvorsku kaznu od 20 godina zbog ubistva.

"Iako predstavljena kao dobrovoljna promena vjere, Viktoru Dumančiću je posle prisilnog obrezivanja Hamza dao ime Abdul Kerim, a isto je bilo i s Milanom Turajlijom i Robertom Šainom koji su od Hamze dobijali zaštitu i sto maraka za cigarete. Po prelasku na islam postali su gori prema nama od Arapa", naglasio je Bulić i dodao da se nemuslimani u zeničkom zatvoru svakodnevno "šaberuju", ozleđuju gvozdenom šipkom s tri oštrice. Večernji list dodaje da je Bulić, u septembru 2002, prebačen u Mostar, pošto je kontinuirano zlostavljan "metodama mučenja iz osmanlijskog vremena".

http://www.glas-javnosti.co.yu/danas/sr ... 0901.shtml
:( :( :(
Stipe kakvi su ovo smjehuljci.Kave bi stavio da si bio u Omarskoj,Keratermu,Trnopolju i najvecem logoru Prijedor.To je bilo premlacivanje,maltretiranje,izivljavanje,silovanje i ubijanje na nacionalnoj osnovi,a ovo,svugdje u svijetu ima tuce po zatvorima i nigdje to ne tumace kao da je na nacionalnoj osnovi.Nego znas sta je to,hoce oni u evropske zatvore.tip smjestaja hotel.
rajvosa

Post by rajvosa »

nezadovoljstvo samim sobom, frustracija i mrznja su uzrok ove i slicnih tama na ovom forumu.

savjet

udari glavom u zid :-?
Fair Life

Post by Fair Life »

Stipan Tomašević II wrote:(...)
U ovom slučaju islamisti se iživljavaju nad kršćanima.
(...)
Jebati i jedne i druge.

Da su bili cemu ne bi bili u prdekani.
bosniaque

Post by bosniaque »

veci si konj ti sto si pokrenuo ovu temu, covjece imas ti ista u toj svojoj tintari ili samo sluzi ti za sisanje, halo dorate....ako nisi nikad cuo da se npr. u americi uvjekt tuku po zatvorima crni-bjelci latinosi-crnci te ovi te oni, konju to je sasvim normalno i najzad boli me racku sta se radi po zatvorima nisu bez razloga tamo...

ako nisi skonto sta hocu da ti kazem procitaj ponovo pa onda opet pa opet pa opet pa tako dok ne skontas! :zzzz:
|||||

Post by ||||| »

Jos samo nek se stipe pocne zanimat za hrvtaski jezik u zatvorima :D
joj stipe legenda si ocami :D :D pa nisu u Hiltonu u zatvoru su, moj stipeee
nineac

Post by nineac »

Nije istina ništa od ovoga! hajmo ko je od vas ikada bio u KPD Zenica, mislim poslom i slično? J asam vezan poslom za taj KPD kao i za sve ostale u Bih, i to nije istina. U KPD zenica imate podjednak broj čuvara i osoblja i srpske i hrvatske i bošnjačke nacionalnosti, a nikada se nije tamo govorilo al kaida i slična sranja. To što je tuča izbila, pa šta? Šta se dešava u americi, pa niko nekaže da je na nacionlalnoj snovi, to je zatvor!
Samo što se neko sjetio da srbina koji je odgovoran za ratne zločine mogu prebaciti u zatvor u banja luci gdje će se zatvorenici prema njemo odnositi kao prema heroju, a to će postići tako što će reći da mu je život ugrožen na nacionalnoj osnovi.
E onda se u to umješaju dušebrižnici i čuvari narodnosti koji samo gledaju kako da narodu odvrate pažnju od pljačke koju vrše, pa evo prilike. naravno, tu dodate još par novinara koji bi mater prodali samo da bi ruali sa predsjednikom neke nacionalističke stranke tog kanotna i eto ove glupave rasprave!
digger

#48 Re: Zlostavljanje krsˇc´ana u KPD Zenica

Post by digger »

Frutek wrote:A kako ti znasˇ? To ti bio tamo pa prosˇo torture "nevjernika" :-) ?!
Eh sˇto vam propaganda radi dobro i dalje. Niste izgubili na talentu u tom odsjeku :roll:
Kakav bi bio tvoj komentar da je par bosnjaka javno izjavilo kako su bili zlostavljani u "hriscanski" predominantnom zatvoru?
Bolesno razmisljanje jarane.
digger

Post by digger »

fokke wulf wrote:...Pa nisu u KPZ zbog kra?e cigara iz kioska nego zbog najgorih zlocˇina!!!
upravo zato sˇto su cˇinili zlocˇine nad Bosˇnjacima treba du sluzˇe kaznu medju zatvorenicima iste nacije kao i njihove zˇrtve!
Tek tada kazna dobiva smisao!...
Znaci, ti znas zasto su pojedinci u KPDZ i kakva je njihova krivica?

Jah, sjecam se napada Fokke Wulf u II ratu na Sarajevo. Danas nash "FW" upraznjava slicno na Internetu. Iste bolesne ideje i rezonovanja.
Division

Post by Division »

baja_honolulu wrote:ko presivi 12 godina u kp domu zenica
taj je pravi hadzija.

trebalo je te arape u guantanamo.
Trebalo ti je mamu u guantanamo!
Post Reply